Helgen

Idag ringde Emilie mig.. hon sa att vi ska på stadshuset på lördag o se Petter, det tycker jag e nice! :D

Annars så vet jag inte vad ja ska skriva.. Idag har jag varit på stan med Maria o sen träffade ja Johanna o vi åkte hem hit till pappa o Britta. Här har vi ätit mat.. pappa o Britta kollat på hockey o jag ha suttit o kollat på Johanna o Wille när dom spelat Guitar Hero.

Snart blir de väl att försöka ta itu med att packa upp lite kläder o sånt ur mina kartonger.. sen sova!

Hejdååå

Sverige

Borde ju alltså nu uppdatera er lite om läget antar jag..

Igår anlände jag alltså hit till Sverige, Sundsvall.. Jag va döslut efter att bara ha sovit sammanlagt cirka 3 timmar av 34 möjliga. Sååå, man fattade väl kanske inte riktigt vad som hände.. Och än idag tror jag inte att jag fattar.

Känns som jag är här o hälsar på, att jag åker hem till Jeppis om en vecka typ.. så därför känne rjag mig lite stressad över att jag ska hinna träffa så många o sådär.. precis som det varit förut när jag varit hit o hälsat på. Men det är väl bara att försöka inse att inte stressa o att jag hinner träffa alla massor av gånger mest hela tiden.

I tisdags städade jag ur min lägenhet, Petra o Ingela kom o hjälpte lite o sen for vi på kaffe. När Ingela sen bar sig iväg hemåt så började de kännas lite konstigt när man skulle säga hejdå.. Sen kom Mackan o hämta massa grejer o efter att man sagt hejdå till han så kändes det riktigt tungt, då kom tårarna.. Sen en liten stund senare var det dags att säga hejdå till Petra o även de kändes väldigt tungt.
Igår spenderade jag tid i Vasa med Sonja, Madde o Jessi.. det kändes konstigt men ändå var man så snurrig i huvet så man på nåt vis ändå kanske inte alls fattade att nu dröjer de innan vi träffas.
Jessi hade annars en klockren kommentar när hon körde mig till båten "känns som man ska iväg o avliva sin hund", det fick mig att skratta massor så läget kanske blev lite lättare. Men att säga hejdå, att förstå är inte lätt.
 Det bästa är väl att säga "På återseende".. då kanske de blir lite lättare.

Idag ska jag iaf skicka min ansökan till skolan, sen ska jag till skatteverket.. sen ska jag träffa min kära syster Johanna o hon ska väl kanske komma hit o äta middag. Annars tänkte jag inte göra jätte mycket idag. Kanske ringa på nå jobb o sådär.
Idag borde också min dator som jag fått av pappa anlända och mina kartonger med mina grejer får jag väl hit också.

Annars ska jag bara va "hemma".. om det här nu är "hemma" vill säga.. Jeppis o min lägenhet är nog ännu det som jag vill kalla hemma..


Nu ska ja städa lite o duscha o sånt sen ner på stan. Hörs!

Saturday

Vad kan man skriva idag?
Idag är jag slö.. och det är mitt alldeles egna fel. Jag o Petra förtärde väldigt mycket alkohol igår, antagligen alldeles för mycke. Men trots detta så har vi faktiskt idag varit på fotboll, sett JBK-NIK och de va ju kul att se lite fotboll även om Ingela fick en boll i huvet o jag o Petra va så slö så man hängde väl kanske inte med i matchen så mkt.
Sen har jag varit på stan o handlat lite, fyndat en tröja för endast 5 euro så jag känner mig rätt nöjd.

Vill ni veta nåt om gårdagen?.. tjaaa... finns inte mycket att berätta, vi vart jätte fulla.. Petra föll framstupa o slog i huvet men klarade sig rätt hyfsat med lite blåmärken i pannan o några skrapsår, jag viftade med kortet o diskuterade alkoholmängder med bartendern, Petra o jag spelade biljard med pojkarna, Petra skulle spela ut sin egen lagkamrat, och jag lyckades faktiskt träffa en boll, sen hällde jag ut en shot över en kille (inte meningen, jag tyckte bara han skulle dricka), sen blev det tjaffs, jag blev anklagad för saker som ja inte vet vad de handlade om, och jag blev lessen o grät massvis, ringde o väckte stackars Sonja, sen for vi ti Korv-Görans på hemvägen as usual. Och sen har jag också förstått så mkt att vi i princip var ensamma ute o de va ju kul!

Jaaa, som sagt, idag är man inte jätte pigg så nu tror jag att jag borde försöka äta nåt o sen lägga sig o vila en stund innan de e dags att börja festa igen. Hualigen vilken tung dag det blir imorgon! ;P

Hejdåå!

Solsken

Vaknade kl 14 och flög upp ur sängen då jag såg solens strålar försöka pressa sig in genom mina persienner. Solsken! WOW, något vi inte sett i Österbotten på länge! Så jag drog på mig massor av kläder o tänkte att jag till varje pris måste ut. Jag tog med mig min bok o gick ut på balkongen o satte mig för att njuta av strålarna o den friska luften. Där ute satt jag sen o läste i en hel timme.. tills jag blev påmind om att jag egentligen just vaknat o var hungrig o borde äta frukost.

Nu sitter jag här o försöker printa ner nåt vettigt utan att egenltigen ha något vettigt att skriva (som vanligt).
På nätterna på jobbet kommer jag alltid på en massa funderingar o teorier som jag gärna skulle dela med Er men dom lyckas alltid susa iväg innan jag hunnit mig hit till denna plats av skriverier..

Så i denna brist av vettiga ord så ska jag in i duschen o börja göra mig iordning innan Petra anländer till stan och vi ska göra mer eller mindre hälsosamma uppköp inför den kommande ICKE vita helgen här i staden Jeppis!

På återseende!

Almost there..

Nu är det nära! Helgen är nära.. nu har jag bara en natt i jobb framför mig sen börjar den efterlängtade helgen! Imorgon har jag lyckats övertala Petra att hon ska komma med ut så vi tänkte ta en riktig "krogrunda" i detta stora Jeppis o fa till Netti, Friends, Diiva o Stads.. Det är beprövat en onsdag o då gick de ju hyffsat, vi hittade festkompisar o fixade efterfest till klockan 7 på morgonen.. sen efter nån timme for Petra på arbetsintervju o hon fick jobbet så detta är något som måste göras om! Och nu är det ju på en fredag det ska prövas så hur bra blir de inte då?

Sen har vi den underbara lördagen på kommande. Solarium, fotboll o sen utgång med mina flickor står i planeringen! Kanske också ett bodycombat pass med Ingela? Jaaa, det blir nog så bra så bra! Jag tror att den här helgen blir helt enkelt fabulous! Det enda jag inte ser frame mot med löradgen är melody konstigt nog. Men det är väl för att ja börjar tröttna på dessa samma nunor hela tiden - varje lördag! Därför ser ja nästan fram emot melody mer imorgon än på lördag. Men som jag skrivit tidigare. Får jag ha mina tjejer med mig o ett dansgolv med musik så är jag nöjd! Ännu mer nöjd sku ja va om dom sku spela nå bra musik men de ha ja nog inte så höga förhoppningar om!

Idag ringde annars min fars sambo o sa att mina grejer inte åker nånstans nu o att pappa sku ringa åt me på söndag då de kommer hem från florida så sku vi komma överens om nåt då med den här flytten. Stackars pappa satt bara o hosta i bakgrunden o då ja prata med han förra veckan så lät han faktiskt rätt förkyld, hualigen va trist för han. Åka på semester till Florida i 3 veckor o bli sjuk.

Nu måste jag ringa Bella o se om de blir nå simmas imoron, sen ska ja jobba..
. Hejdåå!

Filmstjärna!

I eftermiddag har de underligt nog varit lite depp... över att filmskådisen Heath Ledger är död. Jag minns så väl när jag blev förälskad i honom.. det måste börja va snart 7 år sen nu då min storasyster visade mig den underbara filmen 10 orsaker att hata dig, nu är denna man död. Underligt - han vart ju bara 28 år.. han va bara 6 år äldre än mig.. ojoj va konstigt. Och ännu mer konstigt är de att jag deppar över en person som jag endast sett på film o i tidningar. Det var ju inte direkt så att jag hade en nära relation med människan och hans skådespelerier är ju inte han så antagligen hade man inte en susning om vem människan va.


Annars så har jag varit rätt aktiv i eftermiddag, packat klart allting sen tog jag mig även iväg o sola! Duktiga jag! =P
Sen blev de kaffe o lite tråderi på HH med Bella - nice as always! Kommer så sakna denna underbara tjej! Vi prata om att fa o simma på fredag o de sku nog va så skönt så skönt så de går ju inte ens att föreställa sig!
Bella fick mig också att fundera över om jag skulle behöva prata ut med en viss person innan jag flyttar så att de inte lämnar nå konstigheter.. på sätt o vis skulle jag verkligen vilja prata så att de kanske blir mindre sura miner än vad det är nu. Samtidigt som de känns som att de kanske inte spelar nån roll längre, som att det kanske inte skulle göra nån större skillnad..
I don't know.

Annars ser jag vansinnit mycke fram emot helgen! Det ska bli helt sjukt skoj o vara ut o veta att de e sista gången på länge.. samtidigt som man kanske kommer känna lite vemod över detta. För även om vi bestämt att vi inte ska ha nån avskedsfest av nåt slag så kanske de blir lite den känslan ändå.
Jaja, anyway så ska de bli helt jätte kul! Och jag bryr mig inte ett dugg om ifall de e nå folk ute eller inte, huvudsaken mina vänner är där o att jag får dansa! Då är jag nöjd!


Nu ska ja på jobbet snart så ja borde börja ställ mig inför de! Ha de great!

Inte alls

Den här dagen blev kanske inte alls som de va tänkt.. Jag va trött imorse o sov ända till kl 13. Då var jag fortfarande trött o såg sista avsnittet av Californication - så härmed är Säsong 1 avslutad o nu är det bara att försöka lugnt vänta till sommaren på säsong 2 även om de känns trist.
Jag har ju nästan blivit lite kär i David Duchovnys karaktär Hank nu och denna serie får en verkligen att inte tänka på nånting annat då man ser den. Så great att bara kunna koppla bort o njuta av denna idiotiska o underbara serie! Jaja, nu ha ja tjatat i flera dagar om denna serie så de är väl bäst jag lägger ner detta ämne nu...


Men lite har jag väl ändå fått gjort idag. Varit på kaffe med Ingela fått en promenad då ja gick ti Fitness o sku sola men så va solriumet trasigt så de va bara att traska tillbaka hem igen. Sen ha ja spelat lite poker o dessutom spelat bra så de va skoj! Nu borde jag försöka äta o packa lite. För snart ska ja iväg o sola tänkte ja o sen träffa Bella för en kaffe!

Annars så konstaterade ja o Ingela idag att de nu bara är en vecka kvar av mitt liv i Jeppis..ojoj.. de känns nog underligt! Tänk att jag snart ska lämna det som blivit Mitt alldeles egna hem, där jag fått styra över mitt alldeles egna liv utan influenser från föräldrar eller kompisar som känt en hela livet. Helt enkelt utan att nån lagt sig i min livsstil. Jag tror de kommer bli en himla omställning att åka tillbaka till det man ska kalla Hem i sverige.
Och det kommer vara hemskt tråkigt att flytta ifrån detta ställe. Alla kompisar, livet, ens alldeles egna vardag med ens alldeles egna rutiner där man inte beövt visa nån hänsyn för nån annan än sig själv eller ens behövt tänka på att nån annan ska veta vilken tid man äter, vilken tid man kommer hem, vart man ska eller nånting.
Och mina kompisar. Ja ni vet inte vad jag kommer sakna dom! Klart att man träffas ändå o håller kontakten o sådär... men ändå.. det är ändå en del av vardagen nu..
Allt känns så overkligt även fast det bara är en vecka kvar. Hualigen.Ajaaa, nu ska jag kila! Ha en bra kväll!

I?ll be here for you baby
Oh, can?t you see I miss you so bad, I go crazy
You could have it all, the beauty, the power
If you just come and step down from your ivory tower

I could use my magic potion
But it might not make you stay I could talk so much to turn your head
But you?d just walk away So instead I?m at your front door
Making a fool out of myself
When you open up and look me in the eye
Denna låt spelas hela dagarna i mitt huvud..
Det måste bero på att den känns så bekant me mig själv..
Come on and step down from your ivory tower!

Natt

Det är nu natten o egentligen borde man kanske sova .. men som den nattuggla man blivit så är man säkert vaken en stund till och fundera över livets alla underligheter eller nåt annat som är misnt lika viktigt att fundera över nattetid så man egenlitgen ska sussa.
Ikväll har mamma hållt mig sällskap i luren då jag varit uttråkad..hon har spelat poker o jag städat o egentligen har vi inte pratat så mkt med varandra utan mer med oss själva. Men det är underbart att ha henne så nära som ända in i örat.. och de ska bli dubbelskoj o komma hem o surra med mamsen igen, helst dygnet runt =)

Så som ni läste så har flytt-städningen börjat och det känns skönt, det är ju faktiskt ganska kul o städa egentligen om man tänker efter lite.. Kul o se hur rent de blir o känna hur gott de doftar! Egentligen då man tar lite varje dag så kommer det i slutändan att kännas som att de inte va så mkt ändå. Ojoj, där kom min höga intelligens fram o ville visa vad den kan.. haha...

Under mitt telefonsamtal väckte mamam mina poker-nerver... då de va så jätte längesen ja spela nu, flera månader tror ja. Så lite pokerspel har det blivit ikväll också men jag tappade intresset då dom visade filmen "Vingar av glas" på tvn o den e ju faktiskt rätt bra! Kom också på att för mycket poker för mig o för långa tråkiga tuneringar är inget som ger mig nåt alls, jag lessnar bara o går all in så ja förlorar allting.
Det brukar va mycket roligare då man e hemma hos mamma då vi sitter där vid varsin dator o spelar i samma rum, det är härligt de! kan man sitta o diskutera med varandra hur man ska spela eller inte spela..

Jaja nu ska jag spendera ännu lite tid med favorit serien Californication o sen lär jag ska läsa lite Dan Brown.. men sen då måste jag verkligen sova!
För imorron äre tidig väckning och på morgondagens schema står:
tvättstuga,
morgonpromenad,
solning,
packning,
kaffe med Ingela
o senare kaffe med Bella..
sen ska jag jobba också imoron natt.

See ya!


Alla ni som missat denna serie måste helt enkelt se den! Hur skön som helst!


No Subject

Kvällen igår blev inte alls som vi tänkt oss. Vi skulle hyra 2 filmer, en komedi o sen nån annan.. Det hela slutade med att komedin som vi skulle ha fick vi aldrig utan hon i kassan gav oss fel film så vi fick en krigsfilm från 95 (som iofs var helt okej) och detta misstag upptäckte vi först då vi kom hem. Den andra filmen som vi faktiskt också trodde skulle va rätt bra var det absolut värdelösaste vi sett.. Det var inte ens nån text, bara finsk text till.. Och det stod att den skulle vara egenlsk men halva filmen pratade dom spanska.. dessutom var det filmat i delad ruta som en dokumentär. Hualigen va vi skratta av irritation! Det gick inte bra för oss helt enkelt!

Idag har jag däremot fått en hel del gjort. Jag steg upp 9:00 o började tvätta, sen packade ja o greja i 3 timmar så nu är det mesta tömt. Nu är de bara några köksgrejer o några skor kvar att packa ner o sen är ja i princip färdig med mitt packande! Känns jäkligt nice! Kan man börja städa lite smått så man inte behöver ha nån brådska med de. Det är ju bara en vecka kvar nu o det känns faktiskt väldigt underligt!

Det är snöstorm där ute så jag har legat en stund på sängen nu o mått så himla bra av att se hur David Duchovny som spelar karaktären Hank Moody i serien Californication försöker ta sig fram i sitt miserabla liv. Fucking Fabulous!

Skulle behöva komma mig iväg o sola idag.. bara jag hittar nån ork till de.. Skulle också behöva ta mig iväg o träna men de har jag egentligen ingen lust till. Bättre att försöka få så mkt gjort som möjligt med den här flytten....


Jajaaa, på återseende people..

Hoc tempore obsequium amicos, veritas odium parit.
I dessa tider när vänner vinns genom smicker, föder sanningen hat.

"Lars Demian - Till den fria kärleken."

Nu ska jag..

Sonja är här.. Nu ska jag till hennes syrras lägenhet, där ska vi se på film, äta godis o gotta.. Det blir en mysig kväll med min underbara vän!

Just nu är man väldigt negativ i allting, allting känns liksom bara jobbigt o hur positivt man än försöker tänka så vänds det ändå til lnåt negativt. Men men, vi har varit positiva jag o mina vänner hela sommaren o hela hösten o bara levt livet så kanske man får vara lite negativ denna årstid, denna månad.
Ljuset finns ju alltid där nånstans, det lurar i skuggorna..

Nu ska vi dra o hyra filmer! See ya!

Eftermiddag

Denna eftermiddag har jag spenderat på stan.. köpt mig en bok o sökt efgter mössan som jag vill ha men som inte finns i den här stan.. Sen har jag mest gått runt bara för att fördriva tiden så att jag ite behöver ta itu med packandet, för ärligt talat så orkar ja inte mer nu!

Har annars hittat en ny serie att fördriva massor med tid med.. Californication.. helt jäkla underbar! David Duchovny är nästan lika härlig som Hugh Laurie när han spelar Dr Gregory House. Helt miserabla människor, men ändå nånstan inunder intelligenta! Underbara :)

Nu ska jag äta nåt o se om Sonja hör av sig nåt.. :)

hejdåå!

Söndag

Idag är alltås söndag och jag har mer eller minde sovit hela dagen. Var upp vid 14 o visade lägenheten men sen gick jag nog o la mig igen. Är så trött o skulle kunna sova hur mycket som helst, why is that?

Ikväll kom Mackan hit med en stor kartong o de va gulligt av han! Jag behövde den verkligen så.. Men nog ska jag ändå ti butiken här imorgon o fråga om dom har nån stor kartong så kanske jag helt kan lägga bort en av de som jag packat nu. För den som Markus kom med är nog i princip redan full. Och då har jag inte packat något mer än tidigare egentligen.

Imorgon ska jag också träffa Sonja, vi pratade om nå bowling eller nåt vilket sku va riktit skoj skoj!

Nu ska jag snart på jobbet! See ya!

Tänder av visdom

Mina visdomständer har tandläkaren sagt att de ska bort alla fyra! Och han sa att en utav dom inte ens kommer att kunna ta sig ut utan att göra mycket skada.. och att jag redan haft inflammtion på en sida tidigare.. och det minns jag för då fick ja äta värktabletter och det är något som jag sällan gör och aldrig med nöje.
Nu är en jäkel på väg ut och jag tror de va den som hade minst plats att komma ut på..om ja minns rätt. Anyway så gör det väldigt ont både i käken o örat. Fast tandläkaren sa också att det var nån tand - just där jag haft infalmmation tidigare som gjort skada på käken o de va ju inte så bra. Kanske de blir så igen nu då fast på andra sidan !
Det är inte hela världen men bara lite smått irriterande att då förkylningen börjat skärpa till sig så ska visdomstanden komma ut och ha smärta för sig. Jag hoppas verkligen den för lite visdom med sig också för det skulle jag hellre ha än smärta!

Nu ska jag äta middag o sen måste ja rusa på jobbet, börjar 22 o klockan är nu snart 21.

See ya!

Packa packa packa..

Idag kom Carolina hit o stannade i hela 2 timmar.. vi surra om allt mellan himmel o jord men kanske mest vardagliga saker :) Hon drack saft o jag kaffe o vi åt delicato bollar. :P

Sen har jag packat o packat.. Byrån är i de  närmaste tömd.. de flesta glas o div är nerpackat..
Imorgon kommer Mackan med en större kartong åt mig så ja tror ja ska vänta på den o se hur mycket som får plats i den så ja kan planera de sista packandet. Känns ändå bra att ha mycket nerpackat.. men nog sku ja behöv en större kartong så de blir lite färre kartonger.. som de e nu så ha nästan tre fulla o då blire ännu en imoron.. Så ja måste nog försöka tänka om na lite..

Imoron kommer Minna hit o kollar på lägenheten, de ska bli skoj.. inte att visa lägenheten i sig kanske men nog att få träffa Minna på samma gång ! Va längesen ja råka henne..

Och ikväll ska ja på kaffe med Ingela innan ja ska till jobbet.
Men nu först sku ja borde äta nåt för ja ha iknte ätit nåt sen igår kl 11 på lunchen på jobbet. Bara druckit massa kaffe o ätit 2 delicato bollar.. Sådär äre då de e stressigt! :)

See ya!

Trots trötthet...

Trots denna trötthet jag kände ikväll så har kvällen varit underbar!

Jag lyckades aldrig sova nånting eller ens ta en powernap för precis då jag höll på o somna så ringde min far från Florida o berätta om hans planer angående min flytt! Tack älskade ovärderliga pappa för att du är så underbar som hjälper mig - föräldrar är det bästa som finns!
Så nu har jag fått direktiv om att mina saker ska vara färdigpackade till onsdag för då kanske dom skeppas iväg, men det är heller inte helt säkert så vi måste vänta o se bara =)
Känns bra iaf att ha lite direktiv o att veta lite mer vad man har för tidspress på sig! Så de närmaste dagarna borde packning stå högst på schemat!

Ikväll så har jag...
Först kom Petra hit, vi drack kaffe o surrade som att allt var som vanligt vilket passade mig väldigt bra och det kändes helt okej, precis som förr. Goodie! :)
Sedan bar det av till Trend med Anna o Linda o där var vi i flera flera timmar o bara tala o tala om allt mellan himmel o jord och dom är så underbara o roliga så de ha varit helt great! Sen kom Anna med hem till mitt flyttande bombnedslag o här har vi suttit till nu o surra om kärlekens plågor o livets härligheter =P
Nya krafter, nya tag o livet går vidare - yes it does!

Klockan börjar nu vaea 1 på natten o det är väl dags att försöka sova en stund!
Imorgon blire antagligen kaffe med Carolina!
See ya! =)

Vilken fredag!

Det har varit en hård dag på jobbet idag.. 4 timmars sömn inatt, väckning 05:30 o sen full fart på jobbet från 06:30.. Nu är jag äntligen hemma o totalt slut. Men säkert går det om! För de måste de :)

Ska om en timme ungefär eller nåt träffa Petra o ska dricka kaffe med henne. Sen senare ska jag träffa Anna o Linda för kaffe med dom. Sen ska jag eventuellt träffa Ingela, men där är det inget säkert alls..
Hade också tänkt försöka på nåt vis hinna med att packa o städa lite ikväll eller åtminstonde under helgens gång.

Imorgon kommer Carolina hit o henne var detså längesen jag såg så det ska bli mycket spännande o se hur mycket hennes babymage växt!

Nu ska jag försöka ta en kort powernap så man orkar med kvällens schema.

See ya!

Kraftlöshet

Kraftlösheten kommer sig antagligen av det faktum att jag är förkyld. Igår när jag skulle försöka städa undan lite här så blev jag så ansträngd så jag var nog tvungen att sätta mig o vila. Näsan fortsätter att bara rinna. Jag dricker finrexin och äter vitlök och använder upp ett alldeles för stort antal näsdukar. Men än en gång är det ju bara en förkylning o ett väldigt litet problem. Och något mycket positivt med detta är att mina sömnproblem är ur världen och jag skulle nog kunna sova flera dygn efter varandra.

Ikväll ska jag jobba och imorgon bitti.. det kommer säkert gå bra även om jag tycker jag jobbar hela den här veckan och snart är det en ny vecka. Om 2 veckor är jag antagligen på väg mot sverige och det läskiga med allt detta är att jag inte har fått något avklarat, hualigen.. hade ingen aning om att det var såhär komplicerat att flytta..

Dessutom undrar jag några saker: Ska jag säga upp elen till lägenheten eller tar hyresvärden hand om det? Det var han som slog igång den då jag flytta hit men hur funkar det nu?
Ska jag säga upp mitt bank konto eller ha det kvar? Skulle vilja ha det kvar eftersom det lär komma betalningar dit än.. men går det i så fall att bara säga upp det typ via telefon sen?
Sen undrar jag över internet.. samma sak som med elen.. min hyresvärd fixade internet åt mig.. men är det jag som ska säga upp det nu eller vad?

Och fortfarande ett bekymmer: Vart hittar jag rejält stora o stadiga flyttkartonger? Igår frågade jag än en gång runt men icke sa nicke.. ingen vet nåt o ingen affär verkar ha några.. kul kul kul.. jag tror jag lägger alla grejer i en stor svart säck o kastar bort dom. packar två väskor med de viktigaste kläderna o grejerna och sätter mig båten till sverige, det verkar helt klart smidigast.
Jag tror faktiskt att jag kanske ska göra så. Jag bryr mig ändå inte så mycket om lakan o handdukar o porslin o sånt.. ingenting är av särskilt stort värde. Det går ju att skänka dom till bättre behövande också kan jag gå på ikea o köpa nytt sen lite varje månad eftersom jag ändå kommer bo hos pappa o inte behöver nånting nu. Ärligt talat skulle det kunna funka....?

Nu ska ja dammsuga sen sova en stund innan jobbet - vi hörs!


Columbus

Jag älskar Kents nya album "Tillbaka till samtiden" Här är "Columbus"
Funderingar:

Ibland kan man fundera över varför vi har så höga förväntningar på allt. På människorna runt oss, på livet i sig, på sig själv? Behöver vi verkligen vara så otroligt egotrippade och oförstående? Hur många ggr om dagen tänker vi på de människor som har det svårt runt oss? På detta omtalade klimathot? På de olycksdrabbade barnen? På djuren? Och i jämförelse.. hur ofta tänker vi på våra egna småproblem?

Jag själv är ett praktexempel.. även om jag ibland ägnar de olycksdrabbade och det svåra i världen en tanke så ägnar jag ännu fler tankar åpt mig själv och mina små bekymmer.
Jag bekymrar mig för kläder o hår o smink och utseendet i allmänhet.. jag bekymrar mig över varför folk är si eller så, varför en person gör si eller så.. Och nu går jag runt o funderar över Petra och varför inte hon hör av sig o att jag skulle vilja att hon hör av sig.. men jag själv kan inte höra av mig pga princip saken? Så löjligt!
Varför slösa sin energi på att gå runt och vara sura på varandra i huvudtaget, varför bråka? Istället borde vi gemensamt samla vår energi och vända den till det positivaste och därmed motivera oss själva och varandra att göra något för de som inte alls har det lika lätt.

Man blir så trött på orättvisan här i världen men samtidigt vet man inte vad som man kan göra.. säg mig, vad kan jag göra för att hjälpa? Jag hjälper gärna, och skulle aldrig kunna säga nej om någon bad mig om viktig hjälp.. Skulle någon av oss här i världen kunna säga nej? Det har jag svårt att tro.. Det är inte där bekymret ligger.. Jag tror bekymret ligger i att man oftare måste be om hjälp. Och kanske att de värdsliga organisationerna skulle kunna be om hjälp på ett annat sätt än att bara skänka pengar. För även om den hjälpen är bra så måste det finnas annat man kan göra också?

Fred på jorden kommer vi aldrig få men man borde kunna hjälpa för en mer jämställd jord.

Sömn o förkylning

Inatt har jag sovit 12 timmar utan några egentliga avbrott. hur härligt som helst! Idag har jag inte fått mkt gjort men tänkte försöka städa lite ännu o sådär.. Fortsätta letandet efter kartonger.

Förkylningen sitter i ännu även om de faktiskt känns som ja börjar va på bättringsvägen! Men man är ändå lite irriterad på den då man haft den ända sen nyåret och det börjar ju va ett tag sen!
Nåjaaa, finns mycket värre saker än förkylning så jag tänker inte alls klaga.

Imorgon är de jobb igen.. och det känns lite slött att jag inte fått just nånting gjort idag med tanke på att idag var min enda lediga dag den här veckan. Men det är väl antagligen bara att bita ihop o försöka på nytt typ i helgen. Det går ju ändå inte att göra så mkt förrän jag har fått de mesta nerpackat så man kan börja med städningen. Och packa är svårt utan något att packa i.

Idag ska jag föröska mig på att fixa Mackans goda o underbara lasagne.. det kommer bli mycket intressant för jag minns inte alls ingredienser o sådär o han har ingen lust attf örtälja sitt "hemliga" recept. Så jag får försöka gå på min kvinnliga intuition..

Nu ska ja o handla sen laga mat o fixa! See ya!

Flyttlådor..!?

Ikväll har jag lite smått börjat packa.. men så fick ja ett mess av pappa, så nu kanske jag måste ha ordentliga STORA flyttlådor ändå så att de bara blir 2 eller 3 stycken på sin höjd.  Och dessa flyytlådor som är så stora o stadiga o som ja vet exakt hur dom ser ut har jag ingen aning om vart jag ska hitta. Har frågat mig runt i denna stad o sökt på internet o allt möjligt, men nej, icke.. inte i jeppis.. kanske i kokkola eller vasa som närmast.. blääää....

Och jag som börjat packa lite smått redan.. o dom här kartongerna ja fick från jobbet skulle de bli många av märker jag.. för jag har redan en full nu o i den är de bara några böcker o "kontorsmaterial" som ja kallar de..
Hur ska detta gå? Nu ångrar jag mig.. jag flyttar ingenstans...bläää

Ljuset ikväll var att Bella ringde o ville fara på kaffe! Då blev ja glad. Sen gick vi på Apoteket o inköpte medicin så man ska bli frisk nån gång.
I detta Bella-ljus så kom herr M gående förbi och jag blev så ställd så jag hälsade inte ens, visste inte om de va tillåtet, om han ville de.. men han hälsade på mig så då hälsa ja nog tillbaka. Sen kändes det som att tiden stannade några sekunder o ja va tvungen att fråga Bella om det verkligen var herr M som gick förbi. Hon själv var inte säker då hon tyckte han hade förändrats så mkt.. så vi kanske hadd fel..


nåjaa, vi ses!

saknar..

Idag började jag än en gång känna denna förbaskade saknad som dyker upp var och varannan vecka.. Saknaden efter Markus.. kanske inte jätte mycket efter Oss utan kanske snarare tryggheten och vardagen vi delade.
Har inte kännt denna saknad på flera dagar nu o inte alls tänkt på honom eller oss.. men idag då en på jobbet höll på o sku bjuda ut mig till nå gårdskarlar där så att ja sku bli kvar här i finland :)   .. då fråga chefen om inte jag har sambo nå mer? Om inte Markus var nån bra kille?. jag kunde inte svara.. jag blev direkt ledsen o  mena börja gråta.. så hon sa bara "va tråkigt, verkligen jätte tråkit" och ja svara bara "ja verkligen". Sen dess har denna känsla av saknad o gråtfärdighet suttit i sig.
Är bara så jäääädrans förbannad på mig själv! Hur kan man låta allting gå så fel? Hur kan manför de första låta riktig kärlek sina, rinna ut..?? För de andra.. hur kan man såra en person som man känner så starkt för? På något vis i huvudtaget? Hur har jag kunnat? Fy tusaan, va besviken man kan bli på sig själv. Och det han känner mot mig i dagens läge tänker jag inte protestera mot...
Men jag hoppas verkligen.. verkligen.. verkligen... att vi ska kunna bli vänner en dag igen..

Jaa, ikväll tänker jag börja packa även om jag är jätte omotiverad till de.. vet ju inte nånting om den här flytten och den ska ske om 2 veckor! Allting verkar ändras hela tiden, nya besked varje dag om hur sakerna ska flyttas till sverige.

Jaja, nu ska ja lägga mig o läsa o vila..sen kanske man får lite fart på..


Packning

Imoron ska ja börja packa lit smått för idag fick jag med mig kartonger hem fårn jobbet! Så imorgon tänke rja börja packa ex. böcker o en del kläder o sånt som ja vet att jag inte har nån användning för de närmaste 2 veckorna.
Det känns mycket roligt! Ska bli kul o packa faktiskt, så man får börja städa lite smått snart! ;P

Kvällen har gått bra o nu borde jag verkligen gå o lägga mig för imorgon kommer bli en intensiv dag på jobbet då vi är ganska lite personal imoron. Men hur ska man kunna somna efter en intensiv kväll? Hur ska man bara kunna lägga sig ner, blunda o bestämma att: "Nu ska ja sova!"

Imorron får ja också lön o helt ärligt talat utan minsta överdrift så har jag aldrig nånsin förr fått såhär mycket pengar på en o samma gång tror ja! Och de känns gött, särskilt nu inför flytten eftersom man inte lär ha nån direkt inkomst första tiden.. Så pengarna kom riktigt lämpligt..

Nåjaaa, om ja läser lite ur Guillou's "Tempelriddaren" så kanske ja somnar..

Ha de bra!

En ny vecka!

En ny vacka tar sin start idag och min dag har börjat helt okej! Tog mig faktiskt upp kl 9:30 o sen dess har jag duschat, ätit o ringt några samtal om flytten.

Min pappa kände en tjej som jobbar på DHL o via dom skulle jag få mina saker skickade var planen. Men pappa sa att jag måste ta hand om de eftersom han är på en 3 veckors semester i Florida med Britta. Så jag ringde till denna tjej och det var precis såsom jag förfarade.. Dom kör inte till lilla Jakobstad.. Så nu är dte nya tag o nya planer som behövs. Har skickat sms till min far om detta men allvaraligt så vet man ju inte när han får det! För det första så är Florida väldigt långt borta o för det andra så vet man ju inte hur ofta han slår igång sin telefon.
Men jag kan ju vänta nån dag på svar annars får jag välskicka till Britta då, större chans att hon har telefon igång.

Jag börjar faktiskt bli lite nervös nu, egentligen inte inför Sundsvall o sådär, utan snarare själva delen att åka härifrån. Jag älskar ju det här stället egentligen, även om jag just nu hatar det och bara vill härifrån då det känns som världens minsta ställe just nu. Men att städa ur lägenheten, allt som ska sägas upp o allt som ska ordnas - det ska packas o grejas. Ja jag blir rätt nervös faktiskt... jag ska klara allt detta på egen hand och det känns så konstigt så konstigt så jag vet inte alls ja...

Mycket inför flytten är dock avklarat. Har gjort adressändring, sagt upp mobil-abonnemanget, saggt upp lägenheten, haft flera lght visningar, börja rensa igenom alla mina saker och kläder, sökt till skola och jobb..

Den här veckan kommer jag att jobba 6 dagar av 7 möjliga.. Är endast ledig på onsdag så man får väl försöka få en hel del gjort då antar ja. Det är ju bara 2 ½ vecka kvar nu tills ja flyttar o jag är inte sån som kan skjuta upp allt till slsutet för då kommer jag bli stressad, få jätte högt blodtryck o till slut exploderar ja väl :P

Jaja, nu ska ja o handla sen blire jobb jobb jobb...

Ha en bra dag!

Söndag, slödag

Idag har varit en riktig slödag.. har inte gjort mycket alls. Sonja va här en stun doch likaså Madde har varit in på en kaffe.. men annars har jag mest tittat på tv.. Har idag nästan inte någon som helst röst o halsen gör ont. Har ätit vitlök o halstabletter o druckit varma drycker men inget har än så länge hjälpt så jätte mkt.

Har surrat med mamsen i telefon och även Anna o CArolina o hyresvärden. Ingen som vill hyra lägenheten än så länge men det dyker väl upp nån så småningom!
Imorgon börjar en hård arbetsvecka.. är endast ledig en dag på hela veckan och det är onsdag., Imorogn måste jag börja ta itu med flytten o ringa runt lite och planera så jag får nån ordning på vad som ska ske.
Just nu känns det som att jag har lite feber men jag är dock inte säker. Hoppas på god sömn inatt men det är svårt då man hostar o rosslar o väser.

Här har jag iaf en låt som jag tycker massor om!


Lauri Tähkä & Elonkerjuu - Pauhaava sydän


melody, stress, sömn

Gårdagskvällen var iaf helt okej.. det var visserligen väldigt lite folk på Melody o ingen av oss va kanske så på gång hela tiden som man sku behöv va.. Men vi dansade en hel lång stund efter att tagit en cider på Madison o sen va de varmt o svettit... egentligen har ja inmte så mkt att berätat om gårdagen, de va ganska lugnt. Det kunde ha gått betydligt mycke sämre än vad de gjorde med tanke på att det var massor av folk där som det skulle kunna bli nå tjaffs med.

Det som går att berätta är att vi dansa, de va kul...Sen också går de att berätat att vid 01:30 tiden så tyckte vi de sku va bra med ett mellanmål så Jag o Sonja sprang utan jackor i snöovädret till torget o köpte varsin vårrulle som vi sen satt i min trappuppgång o åt upp..folk tittade konstit på oss o vi skrattade hejdlöst. Samtidigt så åkte Jessi hem o jag förstår henne o nästan avundas henne att hon fick fara hem o sova :)

Vad mer går att förtälja om kvällen? Vi dansade i princip hela kvällen. Jag o Sonja till o med hjälpte en kille som va för full.. han hjälpte vi bort från dansgolvet o ut. Sen kom Kena o dansa med oss o han sa själv att han inte va på gång men ja tyckte nog han verka på gång!

Sedan i slutet av kvällen då tryckarna börjat spelats så fick vi en nakenshow på dansgolvet, en kille hade fått betalt för att ta av sig alla kläder..och där stod han fullständigt naken mitt på dansgolvet o massor av folk (konstigt nog nästan bara killar) stog o hurra o ropa..

Avslutet blev att ja blev stressad en stund på min kompis(?) Petra som man aldrig såg till o som ja faktiskt lyckades se då vi stod utanför Melody.. Stressen höll i sig trots att ja prata med henne o jag gick som en ångvält mot Korv-Görans kön o temperamentet svämmade nästan över..=)

Trots allt gick de bra, vi köpta mat o sen hem till min granne på 3:an Joonas.. där åt ja min mat o sen gick ja hem o la mig, var så trött så trött så de e inte klokt!

Nu ska ja lägga mig o se på tvn, o kanske borde ja dricka nåt varmt för ja ha nästan ingen röst idag då halsen är totalförstörd!

Ha en bra söndag! :)

Kokkola avklarat, Jeppis by night härnäst!

Well well, nu har man kommit hem igen från Kokkola! Det blev en heldag där o de va ju härligt!

Jessi o Sonja kom efter mig strax efter 13 o då va ja stressad för ja klev i duschen 12:30.. så gissa om de va bråttom!
Direkt då vi kom ti Kokkola så mötte vi upp Madde utanför restaurangen Pedrinas. Väl inne för mat så var det just o just så vi hitta ett bord men vi lyckades nog! :)
Sen blev det för mig att börja använda hjärnan ordentligt o försöka förstå finska vilket jag iofs har blivit rätt hyffsad på enligt mig själv även om jag aldirg skulle kunna prata o e väldigt osäker på om ja förstår saker o ting rätt då ja läser o hör det finska språket.
Mat fick vi iaf efter en lång väntetid som gjorde att ja o Madde va lite små-stressade pga den väldiga hungern man samlat på sig inför detta omtalade besök på Pedrinas.
Personligen va ja inte jätte imponerad men det var iaf mcyket bra o mätt blev jag! Inga pengar kastade i sjön alls.. men ja tror ja kanske hade alldeles för höga förväntningar!

Efter maten drog vi oss ut i kylan o tog en shoppingtur. Jag personligen handlade ingenting men Jessi hittade en riktigt het topp o Sonja shoppade lös på Anttila för en massa pengar o alla varorna bestod mesta dels av smink.. Därmed kunde vi konstatera att de e tungt att va flicka då man måste slösa massor av pengar per år på smink, stackars stackars oss.. så den diskussionen ledde till att vi skratta åt att vi hade hittat dagens i-lands problem, även om de kanske inte är så mkt att skratta åt.
Efter allt shoppande o springande hit o dit började vi va ganska slut, så en kaffe för mig o Sonja som resulterade i massa skratt o flygande kaffe.
Efter detta skrattande som var helt omotiverat så var det dags att bege sig hemåt så inte vi skulle dra på oss nå P-böter.

Nu är jag inne på min första öl, ska dricka den o sen slänga mig i duschen. Så småningom dyker både Jessi o Sonja upp o kanske Petra?...Ingela? I don't know!

Mitt stora bekymmer just nu verkar vara att jag inte kan bestämma mig för kvällens klädsel.


Här har ni bilder från dagen o imorgon lär de dyka upp nytt från ikväll.

http://sweetie.bilddagboken.se/Ha en fin lördags kväll!
HejdåååååååMåste också tillägga att jag ger mycket kärlek till dessa underbara vänner som jag fått mig i detta land! Hur ska jag klara mig utan er i Sverige?
....det är Circle of Trust... The Crew.... Jag älskar er!Det fartfyllda dygnet

Denna natt har jag varit mycket aktiv, egenligen mer än aktiv och jag är mäkta stolt över mig själv! Har hunnit med bra mycket mer än vad alla måsten säger. Nu har jag precis kommit hem från jobbet, svidat om till täckbyxor o fleecetröja för nu ska jag ut o promenera med Sonja! Det konstiga är att: Jag har jobbat inatt, varit vaken snart ett dygn o är inte ens lite trött.. det är helt Jäkla Fantastiskt! :)

Idag är dagen då jag ska umgås med mina kära vänner o bara njuta av deras närvaro! Vi ska vistas lite i staden Kokkola, äta gott på resaturang o sen lite shopping! Och jag hoppas på kaffe också för annars kanske jag däckar, nån gång lär man väl bli trött antar jag..

Inatt ringde Nina till mig vilket var roligt! Hade inte alls väntat mig de då jag hade fått för mig att våran vänskap var helt lagd på is. Men hon ringde o ville försöka på nytt, som att vi hade nåt förhållande :) Men en vänskap är ju visserligen som ett förhållande! Jaja, de va iaf rolit och positivt överraskande att hon ringde o vi får ju mer chans att träffas nu när ja flyttar hem.

Yes yes, Kyllä kyllä, Ja ja, Nu ska ja just fa! Så see ya!


Me and my Crew!

Madde, Jessica, Sonja o Jag på Nyår!

Wonderful

Denna låt är bara hur underbar som helst och får mig näst intill till gråt om o om igen!


When You Love Someone Like That
Duet by Reba McEntire and LeAnn Rimes

Verse 1 LeAnn
I think it was me it must have been me
I guess I did something wrong
I tried too hard Wanted too much
I guess that's why it's gone
I lost my pride, I falled and cried
I felt like a little kid
What's wrong with me?
Still can't believe I did the things I did

Bridge1
I couldn't change him
He was gonna break my heart
I saw it comin
Yeah I knew it from the start

Chorus
When you love(when you love)
When you love someone like that,when you give what you can't take back
When you love(when you love)
With all your heart and soul, it's so hard to let it go
When you love someone like that (when you love someone like that)

Verse2 Reba
Girl it aint right, it just aint right
Don't tell yourself that it was you
You followed your heart,you gave it your best
There's nothin more you can do
Guys like him are like the wind
And you know it's just too bad
They blow in and out again and never know what they had

Bridge2
Girl I can tell ya
He'll do the same to someone else it aint about you
So don't be so hard on yourself

*chorus*

Bridge 3
Reba: oh we've all loved and lost It's happened to us all
LeAnn: I hear what you're sayin but I feel like the only one
Reba: You might feel right but you're not
You're alright (I'm alright) You're ok(I'm ok)
You're gonna make it anyway(both)

*chorus*

Fredag

Nu har jag än en gång startat upp en blogg här på blogg.se, får se hur länge ja orkar denna gång!

Nu är de helg o inatt har jag tagit igen massor av missade timmar i sömn. Hela 12 timmar har jag sovit och det känns mycket bra idag! Vaknade o tänkte att idag ska jag iväg o sola o försöka satsa på så mkt frisk luft som möjlit. Tyvärr såg jag ut genom fönstret o möttes av snöstorm, snöslask eller vad ni nu vill kalla de. Så de e bara att vänta o hoppas på att de lugnar ner sig så ja kan sticka iväg.

Nåt man kan klaga över är att min förkylning kommit tillbaka. Nu rosslar halsen o jag kan inte riktigt prata. Nu har jag ätit en vitöksklyfta och ska dricka massor av varmt så kanske de blir bättre. För man måste nog försöka bli frisk så snabbt som möjligt eftersom jag tänker va frisk till imorgon!

Imorgon ska jag med mina älskade vänner till Pedrinas o äta i Kokkola, det är jag, Sonja, Jessi, kanske Madde o Ingela. Och jag ser hemskt mycket fram emot de! Kan ni tänka er va roligt de ska bli! :) Och god mat dessutom! Tänkte att jag den här veckan inte ska äta så kraftig eller så mkt mat eftersom vi ska dit o äta. Men de va ju inge svårt eftersom jag jobbat en del den här veckan o då blire ju inte att man äter särskilt mycket.

Ja, annars så kan jag berätta att om 3 veckor så befinner jag mig i landet Sverige, staden Sundsvall. Det känns ganska overkligt måste jag säga, särskilt med tanke på att jag inte just packat nånting o allt är så ouppklarat här hemma i Jeppis. Så mycket små intriger i denna lilla stad som bara krymper mer o mer för var dag. Jag skulle nog vilja att allt e lugnt då man far, att allt känns bra, att man lämnar den här stan med ett rent hjärta och ett gott lynne.

Nåjaaa, nu ser de ut som att de lugnat ner sig där ute!
See ya!

RSS 2.0