Bilder från helgen


1 år

Idag blev vår kille 1 år! Vi har tagit det rätt lugnt och tänkte ha lite kalas imorgon. Men farmor och farfar har varit hit med fina presenter och han har fått öppna presenterna från oss och från farbror John och Anna.
 
Här kommer några bilder från idag, ska vara flitig och använda kameran imorgon också :)
 
 
 
 
 
 

Bilder

 
Några bilder från julafton och juldagen.
 
 

Bokat

Igår bokade vi resan till Spanien. Som en del av er vet så har vi åkt dit 3 år i rad nu och hälsat på pappa och Britta då dom är där 1 månad och spelar golf :)
 
Så för fjärde året ska vi åka ner. Och i år hoppas jag på riktigt bra väder så jag och Lucas kan hitta på nåt när övriga spelar golf. Inte för att jag vet exakt vad man hittar på utomlands med en 1,5 åring men det visar sig :) Jag lär ju inte kunna ligga och pressa i solen hela dagarna som tidigare år iaf men det gör inget alls.. Det är så skönt att komma bort. 11-18 maj kommer vi vara borta - jag längtar! Vi brukar ju åka i april men i år vart det maj och det gör mig ingenting. Visst, det brukar vara fint här hemma i maj men det bryr jag mig inte om för den stora poängen är att komma ifrån allt hemma och inte känna några måsten. 
 
Nu ska jag se om jag får nåt gjort här hemma idag.. Jacke ligger fortfarande i sängen och Lucas har somnat om. Jag skulle vilja lägga mig jag också men vet att jag kommer få ångest då efetrsom detta hem ser ut lite som ett bombnedslag :)
 
Ha en bra dag!
 
 

Windows 8

På datorn jag fick av Jacke är det Windows 8 och det är verkligen en helt ny värld. Snacka om annorlunda! Men jag gillar annorlunda så jag klagar inte, det är kul att utforska nåt helt nytt. :)

Så nu sitter jag här med min nya dator och bara njuter av den nya leksaken. Tusen Tack älskade Jacke!

Julafton

Julafton är över och precis som jag visste så gick dagen jätte jätte fort. Men det var en lyckad dag med alldeles för mkt mat och massa fina julklappar och viktigast av allt - familjen!
 
Idag är vi dock trötta som få och får inget uträttat här hemma. Hade velat städa i ordning och möblera om igen men det händer ingenting. 
Ska göra oss i ordning nu för ett besök hos Johanna och det blir ett skönt avbrott den här dagen så kanske man får något vettigt gjort.
 
Jag fick iaf en dator av Jacke och det var ju grymt bra för min dator var verkligen helt slut och jag satt aldrig vid den nästan. Nu kan jag blogga och greja hela dagarna med en så här fin dator :D
 

Galet

Det blir galet mycket julklappar i år! Det mesta är såklart åt Lucas och då känns det ändå okej :) Han lär ju inte kunna öppna paketen och han lär kanske bli för trött för att hinna leka med allt men det är roligt ändå för oss med hans första jul.

Idag har vi skottat, jag har tvättat en hel del och kokat knäck. Sen har vi hämtat ut paket, handlat lite och varit till pappa och Britta en sväng. Så dagen har varit fylld av saker att göra men i ett bra tempo.

Imorgon ska Jacke till birsta en sväng och reklamera vår nya kapsel-kaffemaskin och byta ett paket. Och han var så snäll och gav förslaget att fan skulle ta med Lucas så jag får lite egentid, Tack!
Så på min alldeles egna tid ska jag passa på att städa och sortera tvätt så man får göra det i lugn och ro. Guld värt nu innan jul!


Gött

Idag har jag fått massor gjort och även om det är massa saker kvar så känner jag mig lite lugnare nu :)
Jag försöker hela tiden att inte stressa men det är svårt att låta bli.

Imorgon bär det av till birsta för att handla sista julklapparna och julmaten. Det kommer bli en lång dag men så får det bli. Har ingen lust att åka in till stan nåt mer under helgen så lika bra att stöka undan allt samma dag.
Jessica är iaf snäll och följer med till birsta imorgon bitti så jag slipper vara där själv med alla människor :)

Godnatt!


Slut

Nu känner jag mig faktiskt helt slut i hjärnan..
 
Vi började dagen med att gå ut och åka pulka. Jag va ute en timme ungefär och sen blev Lucas jätte trött så då la jag han i vagnen så han fick sova. Sen efter lunch packade vi ihop oss och åkte till Jessica där även Linda m. Devine och Linda m. Texas och Teomine var. Så fem barn allt som allt som lekte och lät. Snacka om att man blir slut i huvet :) Men det var jätte bra för Lucas tror jag, han tyckte det var jätte kul med barnen och lekte faktiskt ganska bra med dom. 
 
När jag kom hem hade jag fått brev från försäkringskassan och det var inte så himla kul må jag säga. Jag måste ha missuppfattat något eller så är det nåt som är galet men dom påstår att jag inte kan få fler dagar av Jacke utan att jag bara har 13 dagar kvar att ta ut (förutom alla lägstanivådagarna). Men loggar jag in på sidan står det att jag kan ta ut 73 av alla gemensamma.. så fattar nada faktiskt.
Ja hur som helst så kommer det lösa sig, det är ingen panik men såna där brev stressar upp mig. 
 
Nu ska jag kolla om middagen är klar så vi får nåt i magen.
 
Ha en bra kväll!

Ej pigg

 
Den här lilla herren är inte den piggaste idag. Han vill inte sova riktigt, snoret är tjockt och jobbigt och jag tycker rätt synd om min lilla kille. Så nu har han fått suttit i vagnen och halvsovit framför tvn. Det är ju bättre vila än ingen.

Jul

Ni som känner mig och ni som kanske följt mig några år vet att det alltid kommer ett anti-jul inlägg vid den här tiden. Jag ska dock skippa det inlägget i år eftersom jag nu själv är inne i julstressen.
I år ska vi fira jul här hemma i huset med mamma, Lars och Jackes föräldrar. (och eventuellt kommer pappa och Britta hit en sväng).
Detta är den bästa lösningen för oss så vi slipper släpa med oss Lucas och fara hit och dit.. nu får dom komma till oss istället :)
Men med min stressade hjärna och mitt behov av planering så är det också en väldigt jobbig lösning. Senaste veckan har varit hemsk, jag har tusen frågor om hur vi ska göra med både det ena och det andra men inga svar.. Vaknade en morgon vid 4 och började grubbla, och ni vet hur det går då, man kan inte somna om bara sådär.
Jag vet att det kommer lösa sig och säkert bli jätte bra hur det än blir men jag hatar att känna mig såhär stressad. Tur julafton är på en måndag så vi kan hålla på och greja hela helgen här hemma innan..

Det är iaf det här jag tycker är så sjukt med julen..
Man ska stressa inför en dag som egentligen är rätt meningslös. För då dagen kommer, vad gör man egentligen?
Man byter pengar i form av julklappar, tittar på Kalle som man sett massa gånger och äter mat som inte är särskilt god.
Sorry, där kom lite anti-jul känslor.


Hoppas

Jag hoppas och tror att det är på rätt väg med Lucas förkylning. Han verkar lite mindre snorig och påverkad idag faktiskt. 
Och idag försöker jag få lite ordning på rutinerna igen för som det har varit dom senaste dagarna kan det inte fortsätta. Man får ju ha lite överseende nu när han är sjuk men samtidigt vill jag inte rubba för mkt på dagarna.
 
Idag vaknade han vid 8, ville lägga sig med mig i våran säng och sova som han fått göra dom senaste dagarna men idag fick han inte det utan då klev vi upp istället. Han kämpade på och var vaken till strax före 12 då han åt lunch oxh sen tvärslocknade han. Nu har han sovit i cirka 1 ½ timme vilket är jätte bra! Så nu hoppas jag att han kan somna i bra tid ikväll också. 
 
Idag har jag inte fått mkt gjort här hemma.. det sitter liksom fast. Men jag ska se till att göra ett städryck på eftermiddagen så jag kan ta det lugnt ikväll :)
 
Ha en bra dag gott folk!

Skönt

Idag är graderna ute lite rimligare. -8 går faktiskt att vistas i utan problem. Har varit ute en timme ungefär och skottat men det var tungt och Lucas skrek i vagnen ungefär hälften av tiden pga trötthet.
Nu är vi inne, jag har duschat och han vägrar sova. Han har istället suttit lugnt i sin fotölj och tittat på tv.

Ja, det är inte lätt att vara liten och förkyld.. Det är inte alltid så lätt att vara mamma heller.


Grinig

Lucas har varit väldigt grinig idag men det beror nästan garanterat på förkylningen han har. Han är en riktigt trött grabb idag och det förstår man ju.. Jag brukar inte vara så pigg och trevlig när jag är förkyld.
Har fått lagt han i vagnen i lite sittande läge idag när han ska sova för ligga ner i sängen vill han absolut inte.

Har haft främmande av Jessica och Kitty idag också och det var trevligt. Dessutom fick jag äntligen lite energi till att dammsuga och skura ordentligt här hemma innan dom kom. :)


Förskola

Tänkte jag skulle skriva lite om det här med dagis.
Vi har fått plats åt Lucas på ett tillfälligt dagis här ute från 4 februari och det känns faktiskt rätt bra. Jag vet inte riktigt vart jag skulle vilja ha han ändå så ett tillfälligt känns som en bra lösning :) sen får vi såklart se vart vi hamnar till hösten men det får vi ta då.

Jag har mått riktigt dåligt när jag tänkt på det här med dagis. Vill inte alls lämna bort han till några främlingar men nu börjar det kännas lite lugnare på den fronten. Vi har ju faktiskt inget val och det är en viktig del för hans utveckling.

Så nu är det bara 1,5 månad kvar och sen ska man ut i verkligheten.. Läskigt värre.


Hjärtat mitt!


Lucas

Lucas har det hänt mkt med på sista tiden. Han pratar hela hela tiden fast man fattar inte ett ord, men det är underbart att höra hans daddande hela dagarna!
Sen det stora är ju att han börjat gå! Det känns helt sjukt när han kommer stapplande mot mig och ser överlycklig ut. Det är en underbar period nu även om den såklart har sina baksidor. Det är mycket fejkgrin och fejkgnäll så fort han inte får som han vill men det är bara att ignorera. :)
 

Oflitig

Jag är inte nå vidare flitig i mitt bloggande alls sen vi flyttat. Dels så har jag mycket att göra hela tiden och då jag väl sätter mig och slappar så spelar jag hellre nå spel på telefon eller bara kollar facebook. Har liksom ingen direkt blogglust nu heller men det finns säkert massor att skriva om.
 
Idag håller jag på och packar upp en massa som jag inte haft ork att ta itu med tidigare och försöker dessutom få nån ordning i källaren. Vill att varje sak ska ha sin plats direkt så det inte blir till att börja om från början sen. Men ja, det är faktiskt svårt när vi inte har rätt förvaring osv. 
Vi är i stort behov av garderober och jag känner nu att vi hellre hade kunnat satsa på att köpa garderober istället för ny tv exempelvis. För det här med att ha kläder i ett enda kaos i källaren i säckar är värdelöst.
 
Men men, vi ska ju bo här länge så vi hinner nog få ordning ganska snart :D
 
 

RSS 2.0