Första gången

Ikväll tog vi tag i att bada Lucas och det var första badet som han verkade ha roligt. Han plaskade allt han kunde och både jag, Jacke och badrummet blev blöta :)


Äntligen

Äntligen har bebisen kommit! Jag har ingen info än och man får verkligen lägga band på sig för att inte hetsringa och smsa. Jag vet ju själv hur osocial jag va första dygnet :)
Men nu förstår jag alla som hörde av sig hela tiden. Man har verkligen tusen frågor! :)


System

Det är inte ofta jag använder systemkameran utan det blir oftast telefonen som kommer fram men idag har jag faktiskt varit duktig och använt systemkameran. Och snacka om att set blir skillnad på bilderna :)


Love


Bästa


Wiho

Har faktiskt lyckats med drömmarna. Dom är dock inte exakt samma storlek allihop men det gör ju inget :)


Drömmar

Idag ger jag mig på att baka drömmar och jag hoppas innerligt att jag lyckas för jag älskar drömmar :) men vi får se hur det går.

I övrigt är det inte mkt planerat idag. Ska ta en promenad bort till affären och sen är det inte mkt mer att göra.

Väntar också ganska ivrigt på att få höra från min kära vän som är på förlossningen nu! :)


Bakning

Jag bakar väldigt sällan och det finns en bra förklaring till det. Jag misslyckas nästan varje gång.
Idag har jag bakat 2 jävulskt enkla saker: Chokladsnittar och en sockerkaka och jag tror att båda grejerna blev misslyckade.
Jag har inget att skylla på heller. Jag kör efter recept och försöker följa dom noga men icke.. Det vill inte bli bra helt enkelt :)


Jaha

Nu är frågan.. Är jag förkyld eller är det pollen känningar?
Jag har inte varit pollen allergisk tidigare men förra året fick jag känningar av det.. Iofs kan ju det ha berott på graviditeten.. Ja jag vet inte. Tror mer på förkylning nu faktiskt.

Matar Lucas nu och hoppas på vår vanliga rutin. Att han ska somna om sen så jag får duscha, äta frukost o sådär i lugn och ro innan vi ska på drakborgen kl 10.

Ha en bra dag!


Segast

Den här dagen har passerat utan att göra något större väsen av sig. Har känt mig rätt trött hela dagen och jag ser i högsta grad fram emot att sova. :)
Kanske skippar Big Brother ikväll och lägger sig istället..
Imorgon ska jag med Emilie och föräldragruppen på drakborgen. Just nu känner jag mig på tok för trött för det men det är bara att skärpa sig.


Gårdagen

Gårdagens 60 års fest var för Jackes fasters man. Festen var trevlig och Jacke var snäll att köra så jag fick dricka lite :)

Det enda otäcka under kvällen var när vi hör ett tjut utan dess like och ingen fattade vad det var som lät.. Lucas hade ramlat ur vagnen som han sov i.
Det var inte vår vanliga vagn utan sittvagnen vi lånat av Jessica för Spanien resan vi gjorde. Han måste ha försökt vända sig i vanlig ordning och därmed glidit ur.
Som tur var så gick det bra och han blev nog mest rädd skulle jag tro. Han somnade om efter en stund och efter att vi spänt fast han ordentligt i vagnen så kunde även vi känna oss lite lugnare.

Idag startade dagen med att jag kunde fortsätta sova när Lucas vaknade. Jacke klev upp utan att jag ens bett om det, tack tack tack! :)
Får se vad vi hittar på idag, jag vill bara ut så fort det går känner jag! Jacke ska ut på öjen där callaway har demodag så får se om vi följer med och hälsar på pappa o Britta under tiden.

Ha en underbar dag!


Mer bilder


Bilder från gårdagens 60 års fest


Underbara sol!

Man vill inte gå in så jag är glad att Lucas fortsätter sova i vagnen nu när vi kommit hem från stan. Sitter ute och solar, nästan rädd att han ska vakna och vara hungrig!
Idag är det perfekt väder. Soligt och en skön fläktande vind. Helt perfekt :)


Spännande

Det är spännande på stan! :)


Då va de gjort.

Lucas vaknade strax efter 6 och va hungrig så det va ju bara att masa sig upp det. Efter att ha ätit så somnade han såklart om och jag kände mig rätt pigg.
Så jag passade på att betala räkningar, sortera papper och ställa i ordning det skräp som ska till återvinningen. Tänkte ta allt skräp och åka med det men kom på att jag har ett paket o hämta ut på Ica så väntar med att fara tills dom öppnar.
Ska lägga mig och vila en stund nu. Sov gott :)


Godnatt

Det var en super trött son som slocknade nu. Men tror det gör honom väldigt gott med det här vädret.. Det hör så att vi tar oss ut mycket mer och idag var han ute många timmar, först med mig och Britta och sen med Britta bara :)

Nu ska vi äta lakritspuck glass- göttans! :)


Men härligt

Man måste ut alltså! Det är nu man önskar att man hade ett hus.. Kunde man äta frukost utomhus.. Bara gå ut och sätta sig helt enkelt :)

Sitter och dricker kaffe, ska ge Lucas lite mat och sen tror jag det är dags att ge sig ut :)
Ska lämna lucas hos Britta under tiden vi åker på husvisning.


2 visningar

2 visningar idag. Ena huset var fint men tomten var lite för liten, andra huset var inge vidare men tomten var jätte jätte fin! Så en kombo av dom skulle inte vara tokigt :)

Det är inte lätt det här med hus! Det är iofs kul att springa på visningar men drygt att inte veta exakt vad och vart man vill.. Fast ändå hittar men inte det man tror sig vilja ha :)


Ja inte vet jag

Har försökt lägga upp bilder från igår här på bloggen i typ ett dygn men det funkar inte. Den försökte jag lägga upp två bilder på Lucas men det gick inte heller.. Så då försökte jag med att lägga upp en bild men då blev det två bilder av samma bild.
Ja, inte vet jag vad det är frågan om..


Våran grabb


Ful hy

Var det något ont som kon av graviditeten som jag inte väntat mig så var det min fula hy. Hade ganska bra hy innan men nu ser dem hemsk ut!
Djuprengörande ansiktsbehandling kanske är lösningen? :)


Vårruset

Det va riktigt skönt att gå vårruset! Men skulle va kul o satsa på joggning nästa år :) och vilket väder vi fick ha, perfekt!


Skön rutin

Vi har en riktigt skön rutin nu här hemma! Lucas vaknar vid 7.30-8.00 äter mat, leker lite och somnar om vid 8.30. Jag brukar passa på att äta frukost i lugn och ro och kanske plocka lite eller så då han sover. Otroligt skönt med den här stunden i lugn och ro på morgonen :)

Idag känna det som en bra dag. Klockan är 9 och tvätten är hängd förutom en maskin som går nu, diskmaskin är igång, en inköpslista är skriven och jag sitter nu och bara dricker kaffe och njuter av lugnet.


Heldag

En riktig heldag utanför hemmet blev det idag.
Vi kom hem från stan strax före 16 och sen vid 17.30 åkte vi och lämnade bilen för att få acn fixad och efter det åt vi middag hos Jackes föräldrar.
Kom hem efter 20 och det känns som man inte varit hemma nånting idag typ.

Imorgon är det dags för tvättstugan, lite städning och på kvällen går vi vårruset! Lucas ska dock få stanna hemma med Jacke och jag måste säga att det känns skönt och skumt på samma gång :)


Dagens

Såhär ser dagens promenad ut.
Nu tar vi matpaus och sen går vi ner på stan med Lovis och selma :)


Vädret

Satt och kollade vädret nu så som jag gör flera ggr per dag :) och fredagen ser bättre och bättre ut för varje gång jag kollar. Tidigare har det stått strålande sol 21 grader och nu hade dom höjt till 23 grader. Ska vi få sommarvärme? :)


Morsning!

Idag står det promenad på schemat igen och jag hoppas på finväder så man får vara ute lite :)
Man kände sig så pigg igår när vi varit ute stor del av dagen och det är bara att konstatera att vi är utomhus för lite.

Resten av veckan är faktiskt inte planlös för en gångs skull.
Imorgon är det dags för vårruset, på torsdag ska vi på två husvisningar och på fredag ska vi på en husvisning.
På lördag ska vi iväg och gratta Rune (Jackes fasters man) och sen vette tusan om de va nå mer den här veckan.


Intressant

Majskrokar


Ute

Idag har det varit grymt skönt ute!
Startade med en promenad med Lovis kl 10 och sen satte vi oss i solen och njöt av värmen en timme. Gick in vid 12 och gav Lucas mat och sådär men sen kände jag att det inte gick att sitta inne!
Så jag drog med mig Lovis bort på affären och sen satte vi oss här på baksidan och käka frukt tills solen gick i moln vid 15 tiden.

Tänk att frisk luft kan pigga upp så mkt! :)


I Utanede

På mormors restaurang :)


Trötter


Birsta och tvätt

Det blev en snabb sväng till birsta idag. Lucas har bara 2 pyjamasen i strl 68 och dom börjar bli små så vi var tvungna att köpa ett gäng i strl 74.
Så vi fick med oss 4 pyjamaser, 2 bodies, 1 par långbyxor, 1 par kortbyxor, 1 keps och ett par onödiga men söta sandaler :) vi konstaterade dock att bi köpt för stor storlek i sandalerna så dom blir nog lagom först framåt höst/vinter. Så han får ha dom som inneskor då :)

Nu tvättar jag för fullt. Vi hade inte överdrivet mkt tvätt men var tvungna att tvätta ändå eftersom Lucas haft kräkdagar och kräkts ner typ alla sina kläder :)

Vid 17 tiden ska vi befinna oss hos Jackes föräldrar för middag! Trevligt :)


Väder

Idag ska vi åka upp till bispen och jag hoppas verkligen att vädret tänker vara lite bra iaf. Det får gärna låta bli att regna åtminstone :)

natten har varit bra. Lucas har sovit hela natten igen och det va skönt för dom tidigare 2 nätterna då han vaknat har jag nästan brutit ihop :) man är inte van att kliva upp på nätterna längre.
Nu ligger Jacke och Lucas och sover vilket är väldigt skönt.. Det är lyx att få äta frukost och vakna till liv i lugn och ro :)


Sent

Jacke blir senare än vi trodde men det är inte mkt att göra. Hoppas dom haft bra väder på banan idag. :)

Imorgon ska vi åka till bispgården och hälsa på tänkte vi.
Skönt att komma ut lite för man blir bra seg av att bara vara hemma.


Kräk

Lucas har haft en kräkdag, vet inte hur många ggr jag bytt kläder på han men nu har han inte kräkts på en hel timme så det kanske lugnat sig :)

Under tiden Lucas sov förut så passade jag på att titta på säsongsavslutningen av greys anatomy och som väntat var det ingen rolig historia.


Lchf

Jag känner nu att våran ide om att köra lchf är urkorkad. Det är visserligen bara 3e dagen men det är skit.
Får inte äta det som är gott, typ frukt, hårdbröd och juice. Pasta och ris äter jag aldrig och potatis kan jag klara mig utan. Godiset blir tufft men går det också.
Men att må illa och ha huvudvärk är värdelöst. Energin är på noll och det känns inte alls kul med det här :)
Men ger det en chans ändå och provar ett tag till.

Fast egentligen tror jag inte på dieter sv nåt slag. Visst funkar dom tillfälligt men sen då? Nej jag tror mer på varierad kost, tallriksmodellen kombinerad med motion.


Dagens promenad


Godmorgon!

Så skönt när Lucas kan ligga och roa sig själv på morgonen, då får jag vakna och dra mig i lugn och ro :)

Idag är det först och främst promenad med Lovis som står på agendan och sen får vi se vad vi gör resten av dagen. Jacke ska till gnarp och spela golf så jag och Lucas får roa oss själva :)


Vikt

Jag skrev i Viktkurvan lite tokigt. Gram istället för kilo. Här kommer en mer rimlig kurva.


Längd och vikt

Det här var ju lite kul. Detta fixar man på barntotal.se.


Lucas


Segaste

Den här dagen känns som den segaste på länge. Man blir så sjukt trött av att inte göra nånting.
Giv oss bättre väder! :)


Hur gör man?

Vaknade för att jag va kissnödig och tittade förstås till Lucas. Han sov lugnt- på mage. Och dom ska väl inte sova på mage så jag vände på honom vilket resulterade i att han vakna och ville leka. Jag hat ingen lust att leka mitt i natten så jag ignorerade det och försökte få han att somna men det gick ju inte.
Men skit samma att han är vaken.
Det var ju bara en tillfällighet att jag vakna till och såg honom ligga på mage och sova.. Så han kanske sover på mage oftare för ibland på morgon sidan ligger han på mage.


Buse


Drar oss

Jag och Lucas ligger och drar oss i sängen. Av nån anledning ville han verkligen ligga på mage så nu ligger vi o surrar :)


Trött nu

Jag sitter och funderar på om jag ska gå o lägga mig.. Det är tidigt men jag är sov-trött.

Ikväll har vi varit på en husvisning som inte alls va nåt för oss. Efter det åkte vi till pappa och Britta där vi träffa min faster Yvonne :)

Imorgon kommer mamsen och får se om Jessica har vägarna förbi också. Annars har vi inget planerat alls.

Natti natti!


Promenad

Dagens promenad blev lite kortare än tidigare men det va härligt! Riktigt skönt ute idag :)


Segt

Det har varit en otroligt seg dag och det lär Lucas ha tyckt också för han har sovit massor idag!

Ja jag har ju inte vidare mycket att skriva så får återkomma imorgon :)


Goddag

Vi klev upp vid 7:30 idag och efter en timmes bus gick vi och la oss igen. Sov en timme till och det va hur skönt som helst! :)

Vette tusan vad vi ska hitta på idag. Har inga planet direkt.

Och vädret är inte särskilt pepp så kan bli att man inte gör nå vettigt alls.


Gotta


Kors i taket

Vi tog och gjorde en gemensam kraftansträngning här hemma med städningen och det blev ju lite renare iaf :) och kors i taket så rensade Jacke sin garderob vilket var välbehövligt!

Nu är John här och hälsar på och det var väldigt längesen vi träffade han! Trevligt trevligt :)


Nybadad


Fint

Dopet var jätte fint! :)
Men tyvärr så glömde vi våran kamera. Jag kom på det precis när vi åkte hemifrån och det fanns ingen tid till att vända..
Jag tog några bilder med mobilen men nån vidare kvalitet är det ju inte.


Dop

Idag döps Klara och det känns som att vi är i fas. Jag har badat barnet, jagat iväg Jacke som skulle till frisören, strukit kläderna och nu ska jag duscha!


Hamilton

Ikväll såg vi Hamilton, i nationens intresse och jag tyckte att den va helt okej. Den va sevärd.

Efter det va vi idiotiska nog att titta på klippet som florerar ni med mamman som slår sin lilla bebis och jag önskar innerligt att vi inte tittat! Det har etsat sig fast i hjärnan och jag hoppas jag kan sova bort det.
Det stod under filmen att vi är mesiga som inte kan ta att sånt här förekommer i världen och att vi borde öppna våra ögon och göra nåt åt det.
Men just nu kan jag inte göra nåt åt det så då vill jag inte se det heller. Punkt slut.

Nu ska jag sova, Godnatt!


Bvc

Promenaden idag blev det inte må vidare av. Vi gick in på BVC där det va drop in och där blev vi kvar i över en timme.. Det var mycket folk där och lång väntan. Efter BVC gick vi på Ica och sen raka spåret hem för då va vi trötta och hungriga.

På BVC gick det bra. Lucas väger nu 8050 g och är 68,5 lång.
Jag tog upp dom här torrfläckarna/ utslagen med henne men dom är ju borta nu så jag kunde inte visa. Hon sa iaf att hon hade rekommenderat nån fet kräm att smörja med och det är ju det jag gjort. Locobase repair gjorde susen direkt! :)

Idag är det tvättstugan som hägrar och utöver det lär det inte bli mkt gjort.
Nu kallar Lucas på mig.

Ha en bra dag!


Sömntutor

Vaknade tio över 9 så det blev en aning stressigt. Skulle möta Lovis 9.30 men hon va sen som tur va :)

Hörs sen!


Trist

Igår sa väderprognosen att vädret skulle bli bättre idag men det verkar inte så nu iaf. Man blir så omotiverad att ens gå utanför dörren!
Jaja, det är väl bara att göra det bästa av situationen.. :)


Surrkuse


Sötnosen

En underbar avslutning på kvällen. Skratt med Lucas! :)

http://www.youtube.com/watch?v=1SiVfLvbIy8&feature=youtube_gdata_player


Morot är hur gott som helst!


Fort det går

Vissa dagar hinner knappt börja så är dom över.
Det blev ingen promenad imorse eftersom vädret inte va så kul. Så istället har jag bara varit inne. Busat med Lucas då han varit vaken men han har sovit rätt mkt idag faktiskt.. Har plockat lite här hemma, rensat skafferiet och försökt få lite ordning här hemma :)

Ikväll är det årsmöte i föreningen och vi funderar på att gå. Känns onödigt när vi förmodligen kommer flytta så fort tillfälle ges men tanken är att vi ska hå ändå.

Nu ska jag fortsätta laga middag!
Ha en bra kväll!


Busen


Nå otroligt

Jag är sjukt trött så även fast klockan inte ens är 22 så går jag och lägger mig nu.
Imorgon kör jag och Lovis en promenad igen kl 9.00! :)

Godnatt!


Underbart

Vädret är helt enkelt underbart och efter en sväng på birsta följde jag och Lucas med Jessica hem. Så nu sitter jag med Jessica i solen på essvik och njuter. Lucas sover gott i vagnen :)


Härligt!

Vi gick och la oss igen vid 7 och vaknade nu, 2 timmar senare! :) mycket nice. Nu känner jag mig riktigt utvilad iaf och det är inte varje dag man känner så!


Vänta

Nu är det bara att vänta på att Lucas ska bli trött så vi kan gå och lägga oss igen. En timme till borde han kunna sova iaf.

Sen ska vi till birsta med Jessica! Blir skönt att komma utanför dörren lite och göra nåt.
Vädret ser iaf ut att bli jätte bra :)


Alcatraz

Igår såg vi det 13e och sista avsnittet på första säsongen av alcatraz. Jag började leta när det kan tänkas komma en andra säsong..men då är det osäkert om det ens blir nå mer. Det har varit för få tittare i USA och dom ska ta ett beslut nu i maj om det blir nå mer..
Jag blev jäkligt less när jag såg detta. Då känns det nästan som att vi tittade i onödan och varför har man börjat sända i Sverige? Man började sända i Sverige efter att den sänts i USA och dom konstaterade tidigt i USA att dom inte fått så många tittare.

Bara att hoppas på en till säsong nu!


Barnvagnsutmaningen

Appen jag använder när vi är ute och går heter barnvagnsutmaningen för er som undrar över det :)

Det är kul att mäta hur långt man gått och hur lång tid det tar. :)


Sötast i världen


Datorn

Imorse satt jag vid datorn och kollade lite och helt plötsligt stendog den och har inte gått att slå igång sen dess.
Det är väl lugnt på sätt och vis gör jag har inte mkt på datorn son jag behöver ha kvar men man blir lite less ändå.. Tur man har en bra telefon så man inte behöver datorn :)


Sömn

Ja vi kör på som vi gjort i helgen. Lucas är trött, klagar och gnuggar ögonen men sova ska han inte! Så nu försöker jag busa honom ännu tröttare så kanske han finner nån ro sen :)


Dagens runda med Lovis


Gårdagen

Orkade inte blogga igår. Lucas hade en upp och nervänd dag, var trött men ville inte sova. Så halva dagen försökte vi få han att somna. Igår kväll var han vaken länge igen.. Somnade kanske vid 22 trots väldig trötthet.
Men det är ju såhär det ska vara med dom små har man hört :) rutinerna är i ständig förändring.


Inte lätt

Det brukar vara lätt att natta vår son och vid 20 tiden brukar han sova men inte ikväll. Han har varit jätte trött sen 19:30 men är fortfarande vaken. Han är väldigt nära sömn men tillåter inte sig själv att somna.

Blir att se ett alcatraz avsnitt när han somnat men sen måste jag sova. Tvättstuga imorgon kl 7.


Nytt bord

Vi har länge funderat på vad vi ska ha för vardagsrumbord utan att kommit fram till något. Sen för några veckor sen kom vi på att vi ville ha Ikeas ramvik.. Har kollat på det förut men dissat de av ngn anledning. Nu var det ju så lyckat att det bordet självklart inte fanns kvar i Ikeas sortiment längre.
Jacke har hållt lite utkik på blocket i hopp om att det ska dyka upp där och idag gjorde det de!
Så nu är Jacke och hämtar det i stan. :)

Bordet vi har nu är egentligen en tv bänk som vi fick av Britta då vi flytta hit och det har ju funkat men det ska bli skönt med ett nytt.
Det bästa med det här ramvik är ju den smarta förvaringen, lådorna på vardera sida- det behöver vi verkligen!


Mottagning

Idag har jag noll mottagning här i lägenheten och det är inge ovanligt alls. Nästan varje samtal bryts pga den dåliga mottagningen och man kan ju fundera vad det beror på. Vi bor så nära stan och det borde ju vara bra här men icke.. Våran lägenhet kanske ligger i en stor radioskugga?


Palsternacka och morot

Idag fick Lucas smaka på palsternacks och morots pure och det tyckte han va jätte gott. Jag smakade på det och tyckte det va rätt äckligt men det är ju inte jag som ska äta det :)

Han är riktigt intresserad av mat nu och så fort han ser en sked gapar han efter den. :)


Snyggast

Bästa sovstilen! Han ligger exakt likadant som jag gör :)


Pics


Tradera

Med tradera appen i telefon är det så sjukt enkelt att lägga ut en annons!
Jag har inte mkt av värde att sälja men igår rensade jag lite kläder och väskor o sånt och la ut på tradera. Blir det sålt så är det bra men annars är det ju bara att hä iväg de. :)

Lucas har varit uppe med mig sen halv 9. Han har ätit gröt och busat men sen somnade han om med Jacke. Jag klagar inte, det är så grymt skönt att få en lugn stund och inte göra nånting! :)

Vi har inga planer för dagen så vi tar det som det kommer..


Härligt!

Inatt har Lucas sovit utan uppehåll igen.. Och inatt har jag sovit mycket bättre också så idag är man ordentligt utvilad.

Och regnvädret är perfekt eftersom jag verkligen behöver städa ordentligt här hemma! :)

Ikväll ska Jacke ut med jobbet. Dom gör ganska ofta nåt tillsammans och det är ju kul! :)

Nu påkallar Lucas min uppmärksamhet.
Ha en bra dag!


Rulla är roligt!


Bus


Dagens runda


Sjukt

Lucas har sovit hela natten utan att vakna för mat. Tyvärr så har jag vaknat massor av ggr ändå av vana men utvilad bör man vara ändå :)

Om en timme är det promenaddags i stormen. Det är jäkligt synd att det ska blåsa såhär för vädret är ju klockrent i övrigt.


Lucas o Selma :)


Härligt

Dagen har varit jätte bra. Vi har varit ute och gått med Lovis och sen har hon bjudit på lunch och kaffe :)


Trevligt

God mat och trevligt sällskap var det igår kväll! Det blev ganska sent. Vi kanske kom hem vid halv 2 men som tur är så har jag en snäll son som gav mig sovmorgon till 10 :)

Idag ska vi troligtvis till mamma och hälsa på. Mer än så ska vi nog inte roa oss med :)

Ha en bra dag i det underbara vädret!


RSS 2.0