Make up store och skötbord

Igår efter middagen så åkte jag o Jacksson till Birsta och köpte skötbordet som vi så gärna ville ha :) Det va ju 20% på en valfri vara på Babyproffsen så de va bara att passa på! Skötbordet får vi av mamma och Lars och det tackar vi verkligen för! :)

Efter visiten på Babyproffsen var det dags för mig att infinna mig på Birsta City där Lotta på Make up store och Emilie från Trudes skulle styla mig på ett litet podium utanför Make up store. Det va meningen att dom skulle ha lite publik och förklara vad dom gjorde för nånting men de va dålig uppslutning vilket jag iofs va glad för :D Mamma dök också förbi och eftersom hon ändå va där så fick även hon lite smink och lite lockar i håret.
Vi blev jätte fina med så duktiga tjejer som fixade oss :)

Jacke tog nån enstaka bild när vi kom hem men jag tycker att jag är hemskt o-bildskön nu förtiden så jag vill egentligen inte vara med på bild alls vilket syns på alla bilder.
Fick iaf med mig lite produkter hem för presentkortet jag fick av brorsan förra julen. Jag köpte basen som hon la på mig, alltså foundation, puder och concealer. :)

Nu ska jag göra ett litet ryck här hemma, koka kaffe och sen klockan 15 ska vi bege oss till barnmorskan.
Ha en fin dag!

  
 

Favorit!

Jag skulle ju så stort koka risgrynsgröt i helgen som vi skulle avnjuta igår då de va första advent.. men kom jag ihåg de? Nej och även om jag kommit ihåg de så har jag säkert inte orkat för jag har varit helt slut hela helgen. Hur som helst så vaknade jag vid halv 7 imorse och kände att de va en bra dag att kliva upp tidigt på och koka gröt. :) Så är i full färd med det nu.
Sen vet jag inte riktigt hur jag ska spendera min morgon.. ett avsnitt vardera av 90210, Gossip Girl och House att se plus att jag börjat läsa Camilla Läckbergs senaste bok Änglamakerskan som man i vanlig ordning inte ens vill lägga ifrån sig! :) Böcker och serier idag, det kan ju inte bli en dålig dag.



Svett och fett

Idag ska vi till Maria och Anders och gratta honom eftersom han fyllde 50 i veckan. Och som vanligt när man ska nånstans så är de rätt jobbigt.. (Jag tänker klaga en del i detta inlägg).. För det första så är det nästan meningslöst att dusha för sen när man ska böja sig ner och ta på sig strumporna så får man en svett-attack av ansträngningen. Sjukt att det är en ansträngning att ta på sig strumporna, men ja, med världens största mage och en massa kilon extra så råkar det faktiskt vara rätt jobbigt. Sen funkar ju jag på det viset att om något inte går som det ska när man är lite tidspressad så blir ju jag jävligt stressad och svettas då ännu mer. Kul att jag duschade bort den gamla svetten så jag kunde producera lite ny till min kropp!

Nästa grej när man ska iväg nånstans såhär är ju att man gärna vill se någolunda vettig ut.. och det borde ju va väldigt lätt att välja kläder eftersom man inte har så himla mycket att välja på. Byxorna är ju lätt, har faktiskt bara två par att välja mellan förutom ett gäng utslitna mjukisbyxor så det är ju inga problem. Men sen.. att hitta en tröja som sitter skönt, man inte svettas ihjäl i och som dessutom ser skaplig ut är inte det lättaste i detta tillstånd. Jag kan säga att större delen av min garderob är för liten då kläderna inte ens täcker magen.
Sen slänger jag ur mig i förtvivlan att vi måste åka o köpa en tröja som jag kan ha på mig idag.. men snälla, vem försöker jag lura? Att gå in i en klädesbutik och tro att jag ska hitta nåt som jag känner mig fin i är inte bara idioi, det lär helt enkelt inte hända.. för det är näst intill omöjligt att känna sig fin just nu.
Summa summarum så vill jag att bäbisen ska komma ut nu, jag vill inte behöva be min sambo om hjälp med strumpor och skor och jag vill kunna stänga min jacka när det blåser som det gör idag. Att vara gravid har såklart sina fördelar och det har väl varit mysigt ibland med sparkar o sådär men nu är det inte roligt längre.

PS. Förlåt att detta blev ett så tråkigt inlägg med en massa klagande men det känns ju faktiskt bättre att få ur sig allt och ärligt talat så tror jag att Jacke är rätt less på mitt tjat :)


Julknäcke



Julknäcket har ju kommit till våra butiker och det är ju lycka för mig! :) Jag tycker inte om mycket med julen eller på julbordet men detta bröd älskar jag! Vet ju att man kanske "bör" äta det med skinka o senap på men jag tycker inte om senap och är inte vidare förtjust i skinkan heller så jag äter med leverpastej och smörgåsgurka - det smakar mums! :D

Ännu en jobbig natt

Dessa jobbiga nätter kommer allt tätare nu och det är väl tur att jag int ejobbar längre så jag kan sova på förmiddagen istället för på natten :)

Har väldigt länge under den här graviditeten vaknat 2 ggr/natt. Nästan alltid samma tidsperiod beroende på när jag gått o lagt mig på kvällen. Första vaknandet är nån gång under tidsperioden 00:30-02:00 men oftast vaknar jag 00:45. Andra vaknandet sker alltid vid 4-5 tiden. Dom här två tiderna gör mig inte så mycket, man är ju människa och ställer in sig ganska snabbt. Jag brukar kliva upp, gå på toa, in i köket och dricker ett halvt glas vatten, kollar klockan och sen lägger jag mig o somnar om igen utan problem.
Men ibland har jag nätter som inatt.
Jag vaknade 1 första gången, hade jätte svårt att somna om och sov sen oroligt, vaknade 3 andra gången, hade svårt att somna om uigen och sov oroligt. Sista gången vaknade jag 5:30 och låg då vaken tills Jackes klocka ringde 6:30. Klev upp då och åt lite yoghurt och lyckades efter det äntligen somna och sova bra till strax efter 10.

Som sagt så gör det inte så mycket att jag är vaken på nätterna eftersom jag kan vila på dagarna men det är ändå drygt och man är så rädd att man inte ska kunna sova under dagen heller. Nu har jag haft två såna där nätter i rad så jag hoppas innerligt att jag får en normal natt inatt :)


Knäck

Eftersom jag kände mig såå energisk idag så ställde jag mig o kokade knäck efter att ja va klar i tvättstugan. Och själva kokandet var ju inga problem, det va ju o få smeten i formarna som va de krångliga :) Hur som helst så hoppas jag att dom smakr bra nu också. Dom får stå på kylning en sund nu först innan jag provsmakar.

Nä, dags att duscha o göra sig i ordning inför middan o bion! :)
Ha en finfin efetrmiddag och kväll!

Taggad!

Denna dag är en perfekt dag.
Jag klev upp 7 och körde igång nere i tvättstugan. Jag har bakat kärleksmums/mockarutor/snoddas eller vad sjutton ni vill kalla de :) Jag har energi idag!



Och det bästa av allt är att jag ska äta middag och gå på bio ikväll med Jessica och Jeanette! Vi ska se Twilight Breaking Dawn part 1 och jag kollade in trailern än en gång igår och fick små rysningar i kroppen.. Tror den kommer va grym, har ju väntat på den ett tag! Sjukt ändå att man blir som en liten barnslig flicka över en film som man inte ens sett än! ;P



Nu ska jag kila ner i tvättstugan o se hur det går där.. tvättar en del av barnkläderna idag och det känns skönt att ha det gjort. Det är ju en del vi ska ställa i ordning innan den lilla kommer till världen och jag drarliksom ut på allt och vill göra det typ den sista veckan.. men det är ju som alla säger, det kan bli när som helst nu så det är väl bra om man har fixat nånting iaf :)

Ha en bra dag för det ska minsann jag ha!

 


Fri som en fågel

Idag klev jag upp med Jacke och skjutsade han till jobbet för att kunna ha bilen. Så idag ska jag åka ut till jessica o se hur det går med alla deras projekt i huset..det va längesen ja va dit o hälsa på nu!

Ikväll mellan 17-19 så är det avslutning på föräldragruppen och vi ska få träffa BVC sköterskan.

Nu ska jag ta o packa med mig nå kladdmuffins som ja baklade igårkväll som jag inte blev särskilt nöjd med :) Dom bjuder vi bort så fort det går!

Ha en bra dag!


En helg till ända

Ännu en helg är till ända och en ny vacka har tagit sin början! Härligt, det betyder att vi kommer närmare förlossningen. Jag vill verkligen bara ha detta överstökat nu. Kompå mig själv igår med att sitta o tänka: "Tur det snart är över, då behöver man aldrig mer göra om det här".. sen kom jag på att vi kanske vill ha fler barn senare och då kanske jag har glömt hur tråkigt det är att vara gravid. Hur som helst så är snart den här graviditeten överstökad och ett helt nytt liv börjar. En liten människa som jag vill träffa "face to face" nu! :)

Helgen har faktiskt varit ganska givande. I lördags tvättade och städade vi, sen åt vi middag hos Jackes föräldrar och igår va vi till ånge o hälsa på Jackes mormor med John och Karin innan vi va hem till pappa o gratta han på farsdag.

Nu ska jag snart fixa nån middag åt oss och sen har jag/vi inga planer för kvällen - skönt! :)

Hej hej halsbränna!

Halsbrännan är verkligen värre än vanligt.. jag som ändå tyckt att jag haft den hyfsat under kontroll, tji fick jag! Den har varit vidrig nästan hela den här veckan och jag får fasen inte bort den. Har provat de mesta nu som brukar funka men inget vill fungera. Det är ju så jäkla störande för det slutar ju med att jag går runt o är irriterad o illamående.

Idag försöker jag få nåt vettigt gjort men det verkar sitta i tjära som vanligt :) Man blir lat av att bara gå hemma o släpa fötterna efter sig men samtidigt ska ni veta att det är grymt skönt! Igår låg jag i sängen till kl 17 för att ja sovit så dåligt natten innan och det va så jävuslkt skönt att veta att det inte gjorde nåt om jag låg o läste min bok hela långa dagen.. jag hade ju ändå ingen tid att passa. :)

Nu måste jag nog dock försöka plocka ordning lite här hemma så jag känner mig lite nyttig, annars blir jag nog lite less på mig själv :)
Ha en fin fredag!

Morsning!

Igår var det föräldragruppen och det va faktiskt riktigt bra.. inget förlossningssnack vilket gjorde mig glad för jag är dödligt less på det pratet :) Igår pratade vi amning och relation och sånt där som jag tycker är bra mycket intressantare än hur förlossningen ska gå! :)

Idag klev jag upp samtidigt som Jacke vid 6:30 för att Jessica kommer hit strax efter 9 nån gång. Vi ska o hälsa på Linda och deras lilla flicka Devine idag! :)

Ha en bra dag!

Novaluzid

Detta har faktiskt varit en riktigt bra dag! Jag har inte åstadkommit jätte mycket men jag har åtminstone inte slösat så mycket tid till datorn o tv-spel. :) Kokade rabarbersaft idag på de rabarber vi hade kvar sen i somras och den blev faktiskt riktigt god.
Vi va en sväng till birsta efter maten mest bara för att kolla.. Jacke va dock på shopping humör o hittade mysbyxor och myströja :) Vi hann också med en fika på Waynes innan vi drog hemåt.

Va in på apoteket också och köpte något som jag absolut inte klarar mig utan: Novaluzid! Jag har haft problem med halsbränna i många år så det är inget nytt i och med graviditeten men det har blivit betydligt mycket värre med graviditeten. Men men det är ju ingen jätte krämpa så man ska väl inte klaga :)


Ha en bra kväll!

Hemma

Ja nu är jag hemma med graviditetspenning, det är alltså slutjobbat vilket känns ganska skumt. Ska försöka få nåt vettigt gjort varje dag men jag är tveksam till att det kommer funka. :)
Igår va en riktigt härlig dag iaf. Tog en härlig promenad som var välbehövlig för min del.. på väg upp mot skidbacken kippade jag efter andan både en och fem gånger, jag har sämst kondis just nu och det spelar ingen roll att jag är större nu, bär på en till person o allt de där.. jag bör klara att gå upp för en backe utan att nästan svimma :) På väg hemåt från promenaden gick vi in till pappa o Britta, drack kaffe o spelade en vända canasta.

Sen fyllde min älskade syster år igår så vi var på "Blå Kina" o åt middag med henne igår kväll. Mycket nice :)

Nej nu ska jag se om jag kan få nåt vettigt gjort idag. Ska börja med att rensa frysen och se vad vi har där så jag kan planera lite middag för den här veckan. Idag blir det kokt torsk med äggsås iaf :)

Hej svejs!


Bla bla

Gissa om jag ångrar att ja klev upp med Jacke imorse! Jag är svin trött idag. Känns inte som att ja vaknat på hela dan typ.. hualigen.. Kan inte gå o lägga mig nu heller för nu håller ja på o grejar i tvättstugan o måste va noga med att hänga o köra igång nästa maskin ifall ja ska hinna hänga allt innan vi ska iväg o hjälpa mamma o Lars med en soffa.
Har iaf åstadkommit lite idag och inte bara suttit i soffan o spelat spel :) Varit i BIrsta med Britta o letat present åt Johanna och när ja kom hem körde jag igång diskmaskin, renbäddade och allmänt plockade undan.
Känns skönt att få nåt gjort fast jag helst av allt bara vill lägga mig o sova. Kanske hinner vila en stund sen iaf om jag har tur! :)


Burnout

Känner mig lite töntig som faktiskt köpt ett spel som jag nu skulle kunna sitta o spela i princip hela dagarna! Det positiva är ju att jag håller mig sysselsatt men det negativa är ju att man inte rör på sig när man sitter/ligger i soffan o spelar hela tiden :)

Hur som helst så är det sjukt roligt! :)


RSS 2.0