Gomorron! :)

Idag är det städning som står på schemat och jag gruvar mig lite för att komma igång, är så jäkla trött. Det är konstigt hur man kan vara så ständigt trött nu för tiden.. hualigen - det är jobbigt.

Igår kom mina köksgardiner från Jotex så jag sprang genast ner i källaren och började stryka dom inför upphängning. Vet dock inte hur nöjd jag är idag.. måste nog stryka på ena gardinen en sväng till innan jag kan bestämma mig. Kanske slänger in en bild senare om jag har tid och ork.

Har antagligen bestämt mig för kläder... men ska nog försöka lista ut en outfit till ifall jag ångrar mig i sista sekund. Brukar vara så jobbigt när man ångrar sig alldeles innan man ska åka.. man sliter ut alla kläder man har och inget passar. Så ska det inte få bli denna gång!

Nä, nu ska jag sätta igång och städa. See ya.

Jisses

Klev upp 6:30 idag och blev glatt överaskad av att det är ljust ute redan då. Man behöver inte tända en massa lampor och man behöver inte känna sig så trött i mörkret. Fick en riktig energy-boost av ljuset :)

Anledningen till att jag klev var att jag har tvättstugan denna morgon.. Det är säkert många av er som tycker jag verkar tvätta ofta men faktum är att jag tvättar 1 gång/vecka. Det är skönast, det blir lagom mycket tvätt så man hinner tvätta annat om man vill. Som idag tvättar jag min ena vinterjacka, det fanns det tid till eftersom vi inte hade så mycket annan tvätt. :)

Igår fixade vi äntligen garderobsväggen i sovrummet. Nu är alla magneter på plats så alla dörrar är stängda! Jacke har väl inte tyckt att det varit så hög prio men jag har varit så jäkla less på dörrarna som stått på vid gavel HELA tiden.. Så igår fick vi äntligen fingrarna ur och fixade det! :)

I helgen kommer Jackes faster Maggan upp från Stockholm så idag eller imorgon måste jag städa eftersom hon lär ska komma hit o kika. :) Så helgen är lite full faktiskt. Imorgon är det middag hos Jackes föräldrar och på lördag ska vi på fest. En annan faster till Jacke fyller 50 så vi ska på 50-års fest!
Jag har gått o laddat hela veckan.. kommer säkert vara en massa personer som jag aldrig nånsin träffat där och man vill ju göra ett gott intryck. Så frågan är vad jag ska ha för kläder? Något partyaktigt som man har när man är på krogen? Eller något stilrent, typ någon skjorta och lite smycken? Sen är det håret, rakt, vågigt eller lockigt? Mycket volym eller inte? Jag blir helt slut... ;P
Igår kväll kunde jag knappt somna för jag låg och funderade om jag skulle rulla håret i stora spolar så man får stora lockar.. eller om jag skulle platta det..
Har ni förslag så kom med dom genast! :D

Nu ska jag springa ner i tvättstugan igen. See ya!

Sunday

Vi hade riktigt trevligt i fredas.. spelade kort och drack en massa. Blev en utgång också, Memento och Allstar, men shit va lite folk de va ute - det var nästan tomt överallt. Men det blir ju som man gör det till och vi hade trevligt ändå! :)

Igår va jag o Jacksson ute i Birsta och kikade lite, köpte lite nödvändigheter som diskborstar och sånt. Blev middag hos mina svärföräldrar igår kväll och mer än så blev inte gjort, var jävligt slö..
Idag har pappsen varit här en sväng o druckit kaffe och sedan har jag städat lite medan Jacke nu är och hjälper sin pappa med nån bil eller nåt. Ikväll blire middag och Canasta spelande hos pappa och Britta.. en vanlig söndag företeelse :)

Några pics från i fredas ska ni få här:




Denna vackra blomma fick jag av Elina, Tack! =)


Hej svejs va de går!

Är riktigt nöjd med vad jag åsdatkommit denna dag. Börjar dock bli en aning trött nu.. men det är bara att skärpa till sig! :)

Jag har äntligen färgat mitt hår och nu tänker jag banne mig inte låta det gå lika lång tid till nästa gång.. Är iaf ganska nöjd med resultatet måste jag säga, känns iaf bättre nu än för några timmar sedan då jag hade en blond utväxt uppe på huvve. När Jacke kom hem så sa han: "Åh, en ny tjej, vilken snygging!" Skönt att han sa det för jag kände mig faktiskt lite ny med nyfärgat hår och ny mascara :)

Har förutom att färga håret: tvättat hela 7 maskiner, kört en grov-rengöring i badrummet, dammtorkat, dammsugit och torkat golv. Har såklart småplockat lite med kläder och diverse saker som man är duktig på att slänga runt i lägenheten.

Sambon är på bolaget och Elina lär dyka upp snart. Så ska alldeles strax börja med maten. Tänkte göra fläskfilé, paprika och hela champinjoner i ugn med ris till. Det är så enkelt och så gott. Såsen man häller över filén, paprika och svampen består av grädde och chilisås. Mycket enkelt som sagt.

Ja det är väl bäst man sätter igång! Jag ser fram emot denna kväll då Elina kommer.. vi pratar ju timtal i veckan på telefon men det är ändå lite annat att träffas! :)

Ha en bra kväll!

Godmorron! :)

Igår kom man hem.. vi va och handlade lite och det var jäkligt skönt att ha det gjort. Köpte hårfärg och ansiktskräm vilket gör att det känsn som att jag ska bli en ny människa idag. :)

Igår kväll kollade vi filmen "Surrogates" på Voddler.. Men allvarligt, vad var det?? Svin dålig från början till slut. Inte ett dugg impad varken jag eller Jacke. Sen blev det till att sova, jag var så jäkligt trött och Jacke likaså. Låg ju såklart att surra lite först eftersom vi varit ifrån ett tag. Eller ja, jag ska vara ärlig: Jag surrade - Han försökte sova. :) Jag älskar att småprata lite innan man somnar. Det är så mysigt att ligga och prata i mörkret. :)
Sov som en stock inatt, hörde inte nån av Jackes 2 väckarklockor imorse och det brukar jag alltid göra.. Men jag sov som en stock och vaknade istället av min egen - Perfa! :)

Tvättar för fullt nu - så måste kila! :)

See ya!



Mamman

Idag kommer mamsen hem från varmare breddgrader. Dom har säkert haft det underbart! :)

Innan hon kommer hem ska jag se till att städa lite, dammsuga o torka golven iaf. Lär väl ska plocka iordning lite också. Men tänker inte övergöra det såhär sista dagen.

Imorgon bär det va till stan igen vilket är med blandade känslor.

Ha en bra dag.

ROP.

Jag skickade mitt CV och en intresseanmälan till skönsmohuset.. jag vet så väl att dom inte vill lägga pengar på att skola in nya vikarier nu men jag tänkte att det kan vara värt ett försök iaf.
Fick svar att hon skulle skicka vidare mina uppgifter till ROP-enheten som har hand om vikarierna nu. Och jag vet inte varför men det kändes väldigt positivt. :)

Idag har man gjort det vanliga.. tagit hand om alla djuren, varit på promenad o så. Sitter o väntar på att Joel ska komma förbi nu o hämta nå post.
Innan min älskade Navy CIS kväll startar kl. 20:00 så ska jag ta en prommis med hundarna, ge dom mat, duscha och köra igång en maskin med tvätt. Så jag hoppas Joel kommer snart så jag kan slänga mig i duschen sen.
Apropå tvätt.. lär vara ett stort berg hemma.. var ju 2 veckor sen jag tvättade nu och brukar behöva tvätta 1 gång i veckan i alla fall. Ska ringa Jacke och säga åt han att boka tvätttid till på fredag.


Apropå fredag - jag har glömt att berätta för er att Elina kommer upp på fredag! Hennes mormor fyller år och ska firas på lördagen.. så Elina har lovat att hon är bara min på fredag! :) Så det kanske vankas kortspel och vin?


Nu ska jag iaf börja med mina saker att göra - nr 1: gå ut med hundarna.

Ha en bra kväll! :)


Skärpning nu.

Vistelsen här uppe, den friska luften och lugnet har gett mig ny energi. Det har fått mig att tänka lite.. och nu är det verkligen skärpning som gäller. Jag känner ny motivation till plugg och jobb.

Har varit en period nu då jag inte haft lust till nånting och inbillat mig själv att det är skönt att vara hemma EXAKT HELA DAGARNA.. men jag har kommit på bättre tankar. Jag är fortfarande inte jätte peppad över ämnena som jag sökt till men det skulle vara grymt skönt att ha något att göra på veckorna. Är inte heller jätte peppad att jobba inom äldrevården men å andra sidan vet jag att jag är bra på det och jag har gjort det i många år så det kan knappast vara något problem.
Min bristande motivation har gjort mig lite lat tror jag.. det har känts jobbigt att tänka på att dom kan ringa från jobbet och att jag då inte får säga nej. Men just idag insåg jag att jag mer än nånsin behöver och vill jobba.
Ringde chefen imorse men fick inte tag på henne.. lämnade iaf ett meddelande så hon vet att jag finns och står till hennes förfogande.

Känner att jag behöver få nån sorts inkomst nu så jag kan vara behjälplig till min och Jackes ekonomi. Jag vill kunna betala när vi är och handlar, jag vill vara delaktig i renoveringen så den blir klar nån gång. Jag vill köpa inredningsprylar så vi får lite mysigt.. Jag vill köpa saker till mig själv, färga håret, gå och fika med syrran eller nån vän, unna mig nånting utan att känna ångest. Jag vill kunna hänga på tjejerna och ta ett glas vin när dom frågar. Jag vill vara delaktig igen.

Nu måste det ske en förändring och jag ska verkligen kämpa för den förändringen. Ska se till så att jag inte faller tillbaka i gammalt mönster när jag kommer hem igen på torsdag.


Listen and Feel it.

PLACEBO - RUNNING UP THAT HILL.




Sitter nu och lyssnar på lite skön musik, bland annat denna låt. Jag behövde de nu kände jag. Dagarna går trots allt ganska fort här uppe eftersom man har djuren att ta hand om. Än en gång önskar jag att jag hade min kamera med mig. För solen har reflekterats så fint i snön på mina promenader med hundarn! :)
Nu ska jag ta o byta bandage på Bernhard svans och rengöra stor-tratten han har på huvet!

Ha en bra kväll! :)


Synd.

Det är verkligen synd att jag inte fick med mig kameran upp för naturen här uppe är verkligen fantastisk! Jag kan inte fatta att jag bott i denna vackra håla. :)
Även idag skiner solen - tack för det! :) Det har varit riktigt fint vinterväder i flera dagar nu och jag klagar verkligen inte. Det är ju perfekt nu när man är här uppe och faktiskt tar sig utanför dörren med hundarna. :)

Imorse tog jag det väldigt lugnt. Vaknade vid 9 och släppte in hundarna i sovrummet. La mig igen och läste till 11:30 med båda hundarna i sängen... en äkta mysmorgon. :)

Nu blire en kopp kaffe till och sen går jag ut med hundarna i finvädret! :)

Hej svejs!

Morsning

Gårdagen gick fint. Veterinären tyckte Bernhards svans såg kanon fin ut, skönt :)
Igår åt jag o Jacksson tacos och drack 1 glas rött. Sedan kollade vi på film resten av kvällen. Jag låter han sova nu eftersom han är sjuk och han tyckte det var jobbigt igår med hundarna.

Idag är det jätte fint väder - synd bara att termometern visar -18 grader. Blir nog en promenad med vovvarna ändå sen! :)

Ha en bra lördag! :)

Vet.

Idag ska vi till veterinären så att han kan kolla på Bernhards op-sår. Jag har sett att det blöder lite emellan åt men det är så lite så jag tror inte att det är nån fara, det är väl bra att de blöder så skiten kommer ut! :)

Igår hade jag en jobbig dag, är ju inte van vid att hundarna kör med en direkt från att man slår upp ögonen.. så jag fick huvudvärk som höll i sig hela långa dagen. Idag har jag dock haft en lugn stund för mig själv på morgonen och det har varit skönt. :)

Britta lär anlända om en timme så innan dess ska jag gå ut med hundarna och ge hästarna och katterna mat.
By the way, känner mig som en riktig bonnjänta! ;P

Är det min tur nu?

Jag tävlar om en presentcheck från Carlshamn Bageri
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!


Hundvakt

Egentligen skulle man kunna börja fundera på om man skulle börja extraknäcka som hundvakt! :) Är i Bispgården nu, kom hit i måndags och ska vara här till torsdag nästa vecka.
Mamma och Lars åkte till Gran Canaria idag så jag ska vara i Utanedebyn och ta hand om djuren. Här uppe finns 2 Grand Danois hundar, 2 hästar och 2 katter. När mamma åkte imorse tog jag itu med allt som skulle göras..
-Hundarna ska få mat och rastas. Bernhards amputerade svans ska bandageras om varje dag och man ska se till att han får i sig medicin. Hästarna och katterna ska ha mat.. ja egentligen är de ingen big deal. Men när man inte har djur hemma i vardagen själv så kändes det helt plötsligt som att jag inte visste vad jag höll på med :)
Tror iaf att det kommer bli en bra vecka här uppe.

På fredag ska Bernhard till veterinären igen på ett återbesök och se om op-såret läker som det ska. Så snälla Britta kommer och hämtar mig och hundarna och skjutsar oss till veterinären. På eftermiddagen åker jag och hundarna upp till skogen igen med Jacke. Han stannar här över helgen och det känns bra :) Mysigt på nå vis. Det är ju verkligen i skogen, det är 5 km till närmaste butik som är en bensinmack, det är inte några nära grannar, det är mest bara lugnt och skönt!

Har tyvärr glömt kameran hemma men får hämta den på fredag. Här får ni 2 bilder på vovvarna iaf!

Nu måste jag nog slänga mig i duschen och sen ska jag fundera på om jag ska äta nåt idag.
See ya! :)

 
Bernhard är den gråa och Ragnar den svarta. Ragnar är bara en valp än så länge och beter sig därefter :)


Bernhard, Lars och Ragnar.

Nya tag

Igår fick jag ett uselt besked av a-kassan. Jag fick avslag på min ansökan om ersättning, det kändes som hela världen rasade samman, och avslaget fick jag på grund av att jag är under 25 och har studerat. Usch, allt kändes som det rasade, jag ringde mamma och sedan också pappa, jag grinade så jag inte kunde andas.
Hittade en lösning på hur jag ska få pengar - börja plugga igen! Så efter en god natts sömn och lite betänketid så känns detta som en bra lösning.
Så nu ska jag söka in på komvux och läsa följande ämnen:
Matte B, Svenska B, Naturkunskap B, Samhälle A och Engelska B.
Efter detta får man satsa på universitet eller högskolestudier. Blir bra de.

Idag fixar vi med lite här hemma. Jacke har börjat med taket i hallen och jag har oljat in den sista stolen. Nu ska jag hjälpa till lite med taket och sedan ikväll blire go'middag - oxfilé och potatisgratäng - mumma! :D

Ha en bra lördag!

lite i alla fall.

Har iaf fått lite gjort idag.. inte så mycket som jag hade velat men är man slö så är man. Har iaf tagit hela badrummet, inklusive dusch o så.. jag har dammtorkat hela lägenheten och oljat in en av de två utstolarna vi köpte förra veckan.
Sen har jag drabbats av huvudvärk och otrolig trötthet så nu skiter jag i resten och tar det imorgon. Då är det bara andra stolen som ska oljas in och det ska dammsugas och torkas golv.

Nu sitter jag i godan ro och väntar på sambon - vi ska åka till Birsta o handla. Skojigt värre! :)

Ha en bra eftermiddag och kväll!
See ya! :)

Jennifer Lopez.

Igår va vi till pappa och Britta och fick höra om deras 2 veckor i Thailand. Det lät grymt skönt. Dom har inte bara legat på beachen o slappat utan dom har faktiskt åkt båt till olika öar och liknande. Lät grymt härligt iaf!

Det var lite jobbigt att lämna ifrån sig Bosse och inatt har jag saknat henne. Är så van att ha nån nedanför sängen som sover så djupt och skönt att man kan bli trött av andetagen. Dessutom känns det som att det kan bli mycket svårare att ta sig utanför dörren nu när man inte har Bosse här.

Av pappa och Britta fick jag en parfym, vet inte om det var som tack för att jag/vi hjälpt till med Bosse och skottningen och så.. eller så fick jag den ändå bara. :)
Jag fick Jlo Glow After Dark och jag ska ärligt säga att det inte är en parfym jag skulle köpa själv trots att den faktiskt luktar riktigt gott! Men det är med parfymer som med så mycket annat, man behöver vänja sig! :) Så tack tack för att jag fick en ny parfym! :)


Idag ska jag ta o städa, det behövs VERKLIGEN! Det är dammigt o jäkligt här så idag måste jag göra det. Hade funderat på en promenad men snön öser ner så vi får se.. kanske tar en rask promenad bort på affären bara.

Ha en bra dag! :)


Ont men skönt.

Har faktiskt lite början till tärningsvärk idag.. jag är så sjukt otränad! Men har faktiskt hittat motivation nu till att åtminstonde träna lite här hemma.. får se hur länge det håller i sig! :)

Idag har jag kört en träningsvideo som jag har haft hur länge som helst men aldrig brytt mig om. Har fått den för några år sen då jag prenumererade på tidning iForm. Nice shit. :)



Har ni för övrigt tänkt på hur denna period på året påverkar oss? Det kanske inte är alla som påverkas men väldigt många. Jag känner det iaf. Energin är nästan nere på noll, ingenting känns särskilt roande, känns som det inte finns något att göra då man varken åker slalom, snowboard, längdskidor eller skridskor. Man blir på dåligt humör och tar ut det över sina närmaste, och deras tålamod är väl inte det bästa heller denna årstid.
Att vintern ska vara så lång? Jag vet att man kanske skulle sakna vintern om man inte hade nån.. men om sommaren kunde vara längre och vintern kortare, Det skulle va great!

Nu ska jag ta en tur med Bosse och sedan måste jag till tvättstugan en sista sväng. See ya! :)

Grande Finale

Igår var det Final i Paradise Hotel. De som kunde vinna var Kristoffer och Erika eller Jackie och Patrik. Jackie och Patrik tog hem hela skiten och tur var väl det! Jackie har varit störtskön rakt igenom tycker jag.. kanske inte har framstått som världens smartaste genom programmets gång men hon är säkert inte så dum som hon framstår. Tror att jag helst hade velat se Cimon och Greta som vinnare.. varför vet jag egentligen inte.. men min första tanke går till dom när jag tänker på vinnare.


 


Idag var jag duktig och tog mig upp klockan 7 eftersom jag har tvättstugan idag. Men jag kan lova att jag är sjukt trött! Ska snart orka ta mig ut i snövädret för att gå en lite längre prommis med Bosse. Kära Bosse... hon ska hem till pappa och Britta idag och gosh vad jag kommer sakna henne! Hon är ju så go! :) Dessutom har hon gjort gott för min amnesomsättning och vikt när jag tagit mig ut varje dag! Får se till o låna henne ibland.

Nu ska jag ner i tvättstugan och hänga sista tvätten. See ya!

 


Mycket bra

Denna dag har varit bra.. jag är stolt över mig själv. Jag va ut på en längre promenad med Bosse imorse.. sen nu på eftermiddagen har jag toksvettats till ett Zumba pass. Tänk om man kunde vara såhär duktig varje dag!

Ikväll är det tv-kväll:
20:00 NCIS
21:00 NCIS Los Angeles
22:00 Paradise Hotel Final


Nu ska jag hoppa in i duschen, See ya!

RSS 2.0