Onsdag

Just nu sitter Lucas i badet och leker för fullt! Natten har varit tung för honom. Hostan vill inte försvinna och visar sig mest på natten. Så vid 2 inatt gav jag upp och tog in han till vårat sovrum. Så gissa hur skönt jag legat inatt!? Inte skönt alls! Tur vi aldrig har han i sängen annars för då skulle jag bryta ihop.

Efter Lucas har sovit idag ska vi åka till Timrå och hälsa på mamma och sen åker vi till birsta en sväng med henne. Snälla älskade mamma undrade om jag ville ha skor och det vill jag ju såklart! :) jag var dock lite svårflörtad bara för att jag är så sjukt seg och lat nu för tiden!

Nu verkar Lucas vara nöjd med badandet. Ha en bra dag!


Fint

Det är underbart väder ute och därför har jag försökt spendera hela dagen ute med Lucas. Men jag kan lova att han inte är ett dugg lättroad när man är ute. Han gnäller mest hela tiden!

För en stund sen hittade han tomburken från mellis idag och den var ju jätte kul så nu kanske vi kan vara ute ett tag till utan gnäll :)


Fredag

Har varit helt dagvild den här veckan men idag är jag på rätt köl igen :)

Lucas kräktes igår igen och idag är han trött. Han har iaf ätit med ganska god aptit idag men utöver det har det inte varit nå vidare med han.
Det var en jäkla influensa och vara jobbig!

Jag jobbar ikväll och just nu känns det rätt bra att få komma hemifrån en stund. Satt ute och solade förut och det gav ny härlig energi! :)

Ha en bra kväll!


Ute

Stege med kruka
 
Den här praktiska saken skulle jag vilja ha nånstans ute på min gård.
Kanske man skulle prova på att odla örter eller nåt? 

Deklarera

Idag har dom öpnnat tjänsten på skatteverket så man kan deklarera! Självklart är det redan gjort bara för att jag var dundernyfiken på om jag skulle få tillbaka nå pengar och jag hade tur i år igen. Strax över 5000 kr tillbaka. Välkommet kan jag lova! Synd man inte har råd att slänga dom på shopping och nöjen rakt av bara...
 
 

Nytt

Jacke var på Usports igår och hittade ett par skor, ett par sandaler, en keps och en mössa åt Lucas! Det var ju halva priset så det var inte dumt. Timberland sandalerna var helt perfekta och kommer vara ännu mer perfekt när vi åker till Spanien :)
 

Härligt

Den här dagen har hittills varit riktigt bra. Två maskiner är tvättade, sängarna är renbäddade och diskmaskinen körd och urplockad. Har ju till och med orkat dammsuga.

Nu har jag suttit och tittat på inredningssidor, är så sugen på att bara tokbeställa hem en massa saker att ha både här inne och ute på altan men jag måste lägga band på mig för ekonomin är inte helt balanserad än.

Nu tror jag lill-älsklingen vaknat så vi ska ta och åka en sväng på affärn och handla.

Ha en finfindag!

Energi

Satt ikväll och kände mig slöare än nånsin efter en riktigt slö dag. Funderade på att åka till Birsta och kolla in usports innan dom bommar igen men kom på bättre tankar och åkte till Jessica och fikade istället.
Nu har jag nyvunnen energi och dagen känns lite bättre :)

Tänk vad lite miljöombyte kan göra mycket för energin!


Instagram


Ledig

Idag är jag ledig och dagen startade riktigt bra. Lucas sov till strax före 8 och då kom han till vår säng och fortsatte sova till 8.30. Under tiden han sov hos oss låg jag kvar i sängen och spelade på telefon.. en riktigt skön start på dagen alltså! 
Sen åt vi frukost och otroligt nog så fick Lucas i sig både gröten och en massa vatten. Hoppas verkligen han får behålla det nu då för nu har det gått många dagar då han bara fått i sig vätska. 
 
Synd att det blåser storm ute för vädret ser underbart ut. Får se om blåsten lugnar ner sig så kan man kanske gå ut och få lite frisk luft sen :)
 
Nu måste jag gå ut och hämta ved samt städa i tvättstugan där det stinker spya. 
Ha en bra dag :)
 

Attans

Jag skulle inte ha skrivit det där inlägget för i samma sekund som jag publicerade det så började Lucas kräkas igen.
Usch, va jag tycker synd om han!


Dagens

Idag har jag jobbat 7.30-17 och nu är jag ledig till fredag då jag jobbar 17-22. Hade tänkt kunna hitta på nåt dom närmaste dagarna men det ser inte ljust ut med vår sjuka grabb här hemma.

Idag efter jobbet var det fullt upp direkt. Diarré- blöja, försöka få i han nåt att äta och dricka, köra igång tvättmaskin och sen städa upp spya. När vi väl fick han i säng var det bara att hänga tvätt, köra igång en ny tvätt och nu sitter jag och hoppas att det ska vara lugnt resten av kvällen.


Nyheter

Idag har vi fått tråkiga nyheter följt av väldigt goda nyheter.
Jacke kommer att bli uppsagd från sitt jobb då företaget mer eller mindre ska avvecklas. Detta besked var väntat men såklart jobbigt ändå. Det verkar dock som att det finna lite jobb ändå så förhoppningsvis slipper han vara arbetslös.

Det roliga beskedet vi fick idag var att jag fått en fast tjänst i hemtjänsten. Och det känns helt otroligt stort!
Efter nästan 10 år som timvikarie så är detta en fantastisk upplevelse :)


Boktips!

Nu läser jag fjärde boken skriven av Kristina Ohlsson och jag lovar er att dom är värd att läsa.
Hoppas hon kommer med fler böcker :)


Jobbsnack

Lucas har spenderat 2 dagar på dagis sen inskolningsveckan i början på februari. Så idag är han där 9-14 fast jag inte jobbar. Men jag har iaf varit flitig under tiden han varit där.. Jag har skickat in 2 ansökningar till jobb, skickat in ansökan för VAB som jag hade glömt bort och kollat så att mina uppgifter stämmer på a-kassan.
Sen har jag såklart bevakat ifall det kommer in några jobb pass åt mig.

Imorgon jobbar jag: 13-17 ett kort pass då dom ska antagligen ha APT på jobbet.
Sen jobbar jag heldag på torsdag (7.30-17) och nästa pass efter det är lördag kväll (17-22).

Nästa vecka ser schemat ut såhär:
Måndag: 7-30-16
Tisdag: 7.30-17
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig
Fredag: 17-22
Lördag: 7-17
Söndag: 17-22

Så nästa vecka känns bra då jag får ihop några dagar och timmar. Dessutom är det så skönt att veta ett tag p förhand hur jag ska jobba. Tycker inte alls om att få jobbet samma dag och inte få ha någon framförhållning. Men det är ju planeringsmänniskan i mig som sätter stopp.

Nu har jag sökt 2 jobb på sjukhuset idag och igår kväll skickade jag in en ansökan på ett jobb här i Njurunda. Så 4 jobb sökta på kort tid. Kan jag snälla få en fast tjänst? Och om jag inte får det kan jag väl iaf få nåt av alla vikariat som är på gång?
Hoppas hoppas hoppas..

Avslappning

Efter en hektisk dag satte jag mig i källaren i en fotölj och stirrade på elden. Total avslappning kan jag lova. Ingen tv eller nånting som stör. Skönt!


Vilken dag!

Vi startade dagen vid 6 då Lucas vaknade. Vid 9 begav vi oss till Jackes föräldrar där vi skulle lämna igen lite prylar. Efter det blev det Ikea och vi var faktiskt där innan dom ens öppnat. Vi skulle bara ha en rullgardin men som vanligt hittar man lite smått och gott..
På väg ut tog vi varvet genom fyndhörnan och där hittade vi en garderobsstomme som vi ville ha. Så Jacke drog iväg och hämta släpvagnen medan jag gick till restaurangen och gav Lucas lunch.
Lucas blev som vanligt trött efter maten och började gallskrika. Och där stog jag utan napp, utan vagn och dumförklarade mig själv.
Hur som haver så gick det ju bra ändå och vi tog oss hem med garderoben :)

Hela eftermiddagen har jag hållt på i källaren och fixat med garderoben och packat upp våra kläder.
Under tiden har Jacke varit i garaget och tvättat bilarna.

Så nu har vi en garderob, nu ska vi ha två till samt dörrar. För er som inte vet så hade vi garderober i vårat sovrum men dom slet vi ut och ställde in byråer där istället. Så dom enda garderober som funnits är två stycken i Lucas rum. Vi har alltså inte kunnat packa upp alla våra kläder utan vi har haft dom i kartonger. Och så ni vet så är inte garderober gratis så vi har inte haft råd att köpa dom.

Bla bla bla..
Ha en bra kväll!


Tidiga kvällar

Det har blivit väldigt tidiga kvällar den här veckan. Jag har somnat före 21.30 nästan varje kväll men det har varit skönt eftersom man klivit upp tidigt varje morgon. Även då jag varit hemma med Lucas så får man ju kliva upp jätte tidigt för hans nya rutin är att vakna vid 6 tiden.
 
Igår var jag så otroligt slut så jag somnade i soffan vid 20.15 och strax före 21.00 väckte Jacke mig och sa att han skulle gå och lägga sig så då gick jag också till sängen. Så jag har sovit från 20.15 och Jacke från 21 ungefär. Känns helt otroligt skönt att ha sovit så länge. Vaknade strax före 6 på Lucas begäran och det gjorde ingenting eftersom jag visste att jag sovit cirka 10 timmar då. :)
 
Idag ska jag föröska städa och greja lite här hemma. Jacke ska hålla på i garaget och rensa där.
Ha en bra lördag!

Tack snälla

Vi har verkligen underbara människor omkring oss. Det finns alltid en eller flera som gärna ställer upp på oss!

Imorgon har Jacke ett viktigt möte på jobbet och jag vill verkligen jobba nu när jag precis börjat jobba här i hemtjänsten så Jackes snälla mamma ska ha Licas åt oss. Sen på fredag är det nog Jacke som är hemma så jag får jobba då också.

Tack snälla familj och vänner!


VAB

Ännu en VAB dag har kommit och jag känner mig sjukt less.
Redan inatt höll Lucas på att hosta och det lät som att han skulle kräkas. Imorse när jag tog upp han lät det likadant och jag va säker på att han skulle kräkas men han hostade upp lite slem bara och sen var det bra. Efter vällingen fick han sitta lugnt och låta den sjunka lite innan vi började böka på han kläder.
Halvvägs till dagis började han kaskadkräkas i bilen så det var bara att stanna, vända och åka hem igen.

Jacke hade möten på jobbet som han behövde vara med på så därför är jag hemma.
Men Lucas verkar rätt pigg nu och leker för fullt så vette tusan om det verkligen är magsjuka. Ja hur som helst får han vara hemma resten av veckan.


Ledig dag

Denna vecka jobbar jag:
Måndag: 7.30-17.00
Tisdag: Ledig
Onsdag: 7.30-17.00
Torsdag: 7.30-17.00
Fredag: 7.30-17.00
Lördag & Söndag: Ledig
 
Så idag är jag ledig och eftersom Lucas somnade 18.20 igår så försog jag att det skulle bli en tidig morogn idag. Jag somnade vid 21.30 igår och vaknade 6.10 imorse då Lucas vaknade. Jag borde vara rätt utvilad men så känner jag mig inte alls. 
 
Hur som helst så har förmiddagen varit bra. Jag ger mig själv en klapp på axeln för att jag fått så mycket gjort:
Jag har tvättat 3 maskiner, plockat i och ur diskmaskinen, blekt ett par gardiner som inte var vita längre, eldat, tagit en 40 minuters promenad och lekt ute med Lucas i 20 min. Däremellan så har vi såklart ätit en ordentlig frukost och lekt litegrann. Nu under tiden Lucas har sovit så har jag också hunnit göra en lasagne som blir dagens middag. 
 
Det kommer nog ta ett tag innan Lucas kommer in i rullorna med de här nya rutinerna för fy tusan vad trött han varit på förmiddagen. 
 
Nu ska jag nog lägga mig på soffan och läsa lite innan Lucas somnar så jag inte är helt slut hela eftermiddagen för då kommer vi inte ha så roligt här hemma. 
Ha en bra dag!
 

Bitter

Har en usel dag idag men än är dagen lång så humöret kan ju plötsligt vända.

Det som tynger mig idag är vardagen. Idag känner jag mig så sjukt less. Jag är less på att 7 dagar i veckan ser likadana ut. Man lagar mat, plockar, plockar, städar, tvättar, lagar mat och plockar igen. Och dom här sakerna får man trycka in mellan lek, blöjbyte, matning, läggning. Sen utöver detta så har man ju en massa andra saker att göra såsom jobb, handling, uträtta ärenden osv. Dessutom vill man ju sitta ner och göra ingenting emellanåt.
Som ni hör är jag väldigt less för tillfället.

Satt och tänkte på vad jag skulle behöva nu.. Tänkte först att det var att göra något roligt men den tanken försvann fort.
Jag skulle vilja ha och behöva en hel helg med lugn och ro. Man ser till att hemmet är städat och man har det man behöver i kyl och sådär. På fredagen lämnar man bort Lucas till nån snäll familjemedlem.. Sen skulle jag göra så lite som möjligt. Jag behöver inte mer sömn så jag skulle nog vakna tidigt ändå, men jag skulle kunna ligga kvar i sängen och läsa en bok för det finns inga måsten. Sen skulle hela helgen passera i relativ tystnad utan några måsten. Vilket lyx.


RSS 2.0