Härligt

Vi tog faktiskt en härlig promenad till vårdcentralen! Tar ju bara cirka 10-15 minuter att gå dit så det är ju inte alls långt! På vägen hem gick vi in och köpte färskt bröd från Café Eclaire som vi mumsade i oss till frukost när vi kom hem :)

Besöket på mvc gick riktigt bra. Då jag var där för 2 veckor sedan så var mitt blodvärde lite lågt, det låg på 108, så jag fick i uppgift att äta mycket c-vitamin för att se om det hjälper min kropp att ta upp järnet. Och det hjälper verkligen för nu låg blodvärdet på 119 vilket är jätte bra! Så det är bara att fortsätta trycka i sig c-vitaminrik frukt :)

MVC

Jäklarns va trött ja är nu! Man är inte direkt van att kliva upp nu för tiden.. man är snarare van att sova tills man vaknar av sig själv och då ligga o dra sig en stund :)
Ska vara på MVC 8:15 och tänkte höra med min sambo om vi ska ta en promenad dit bort.. han lär inte vara jätte sugen på det men jag tror det skulle vara ett bra sätt för oss att vakna till innan vi träffar barnmorskan. Dessutom behöver jag röra på mig mycket mer än jag gör!

Ha en bra måndag!

Google Chrome

Jag använder ju Google Chromes webbläsare och är faktiskt ruskigt nöjd med den! Idag har jag suttit o kikat lite vad det finns för funktioner och hur man kan använda sig av Google Chrome utöver den faktiska webbläsaren och det är en djungel av grejer. Jag älskar att lära mig nya saker och det här är en sån sak :) Har iaf fixat mig en kalender nu där ja kan skriva in allt så blir man påmind på det sätt man själv tycker passa.. dessutom räknar den ner uppe i hörnet på webbläsaren. Så just nu ser jag att det är 18 timmar kvar tills vi ska va hos barnmorskan. Kuligt hörrni! :D

Paranormal activity 2

Igår efter Så mycket bättre så zappade jag lite mellan kanalerna och av någon anledning stannade jag på filmen Paranormal Activity 2.  Jag kan verkligen inte se skräck filmer av något slag och jag bör verkligen inte se dom så jag satt nästan ehla tiden och ifrågasatte varför jag börjat kolla från första början. Jacke satt o sa åt mig att byta kanal eftersom han visste hur det hela skulle sluta men jag kunde ju inte låta bli att se klart den..
Så precis som väntat så har denna natt varit ett helsike. Jag har vaknat flera gånger o varit livrädd. Jacke har dock varit väldigt snäll och försökt prata om annat med mig.. dessutom har han följt med mig på toa 2 ggr inatt utan att ja ens frågat om han kan göra de. Han blev dock lite less på mig när ja vaknade nån gång inatt och säger "är du vaken? dom ska skära halsen av oss".. han tyckte inte att det var ett trevligt uppvaknande. :)
Nu har jag iaf lovat att ta lärdom av detta och inte se någon skräckfilm av något slag nå mer.

Lanza från lyko

Gomorron!

Kan börja med att berätta att det varit en väldigt konstig natt! Vaknade vid halv 4 tiden nån gång och kunde absolut inte somna om.. det va en sak som etsade sig fast påmin hjärna och höll mig vaken. Vid 5 kände ja mig jätte hungrig så jag klev upp o åt lite yoghurt och strax efter det tror jag faktiskt att jag somnade. Inte alls likt mig att vakna och sen inte kunna somna om. Vaknar gör jag väldigt ofta på nätterna eftersom det är någon som trycker på min blåsa men jag brukar aldrig ha problem att somna om som jag hade inatt.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. Jacke surra om att han skulle åka o hämta hem PS3 som står hos hans föräldrar och kanske köpa nåt spel til det. Jag kanske ska försöka hitta nåt spel jag vill spela också så jag har nåt att göra sen när jag ska va hemma hela dagarna o vänta på att vår bebis ska hitta ut.

Jag hoppas iaf att mitt schampo o balsam kommer idag. Jag brukar beställa från Lyko.se vilket alltid har funkat jätte bra! :) Har kört Joico en sväng och nu senast har jag använt Sebastian Hydré men jag måste säga att jag tycker bäst om Lanza ändå! Så nu återgår jag till Lanza och kommer säkert hålla mig till det ett tag.



Lite av dagens

Efetr vår shoppingtur på förmiddagen så var vi bara hemma en sväng och sen drog vi iväg till birsta igen.. snacka om onödigt men men :) Då besökte vi Brandworld där jag köpte kängor och sen åkte vi på Ica Maxi o handla. Nu har vi ätit middag, diskat undan och sitter o bara slöar. Blir kanske en film eller nåt annat avslappnande ikväll.

Bjuder på några bilder på det jag köpt idag:


Baby Travel skötväska från babyproffsen. 249 kr (ordinarie 499 kr)



Timberland Euro hiker köpt på Brandworld för 650 kr (ordinarie pris 1300 kr)




Everest skidbyxor från Stadium 999 kr.


Shopping

Idag har vi gjort en riktig shoppingrunda!
Vi började med att åka på Ikea där vi åt frukost innan shoppingen. :) Sen har vi shoppat på Ikea, Stadium, K-rauta, Bauhaus, Babyproffsen och Dollar Store.
Detta fick vi med oss hem:
- Tallrikar, galgar och ramar
- 1 par täckbyxor åt oss var.
- En skruvdragare
- En bitsats
- Skötväska och regnskydd till vagnen.
- En massa småtjafs på Dollar Store

Det har varit en riktigt rolig dag faktiskt men man blir lite lätt mör i kroppen av o springa omkring på en massa affärer. :)


"magen"

Hela morgonen har jag gått och funderat över varför jag är så irriterad över att folk nu för tiden tilltalar mig med sånt som: "Hur äre med magen?", "Hur mår Ni?" osv. Men jag har kommit på att det är för att jag inte längre är en enskild individ som man kan prata om "vanliga" saker med. Och jag förstår folk.. jag är gravid nu och folk kanske känner att dom borde fråga och prata om "magen" med mig. Men inget gör mig så glad som när någon ringer till mig o klagar på vardagliga saker eller berättar om den där dunderfyllan den körde i helgen. Ett helt samtal kan passera utan nåt snack om det här med graviditet och det gör mig på bra humör! :)

Visst pratar jag om graviditet emellan åt och visst berättar jag hur jag mår och sådär med tanke på graviditeten men jag kan faktiskt prata om andra saker också. Och den jag kanske pratar med mest om bäbis-saker och graviditet är ju Jacke för det är ju han jag delar den här graviditeten med.
Jag älskar den lilla varelsen som växer i mig, mer än vad som går att förstå men det betyder inte att jag älskar att vara gravid och att prata om såna saker för jämnan. Så mycket har jag faktiskt inte förändrats på insidan!

Så, nu har jag fått klaga lite på det här också och fått ur det ur mitt system vilket känns mycket skönt! :)
Nu ska jag jobba vidare, Ha en bra dag!

FK förvånar!

Igår blev jag uppriktigt förvånad när jag öppnade ett brev från försäkringskassan som hade godkänt min ansökan om graviditetspenning. Det va inte själva godkännandet som förvånade utan snarare att det gick så fort! Dom fick min ansökan i måndags och igår hade jag ett svar, snabba ryck alltså :)

Igår va ja ledig och det va riktigt nice. Jag o Jacke skärpte till oss och rensade förrådet uppe på vinden. En riktigt full bil (med skräp) senare och en hel del strukturering så blev det jäkligt bra där uppe! Det tog ju faktiskt inte så lång tid heller.. cirka 3 timmar o då tog vi en lunchpaus också.

Ikväll ska vi till Emilie o Johan o äta middag. Det blir nice de.. synd bara att jag känner mig som tröttaste människan på jorden men man ska väl kunna skärpa till sig sen. :)

Ha en trevlig helg!

Ovant

Nu är han äntligen hemma mitt hjärta och det tar emot att kliva upp såhär tidigt för att jobba. Hade hellre legat o sovit länge, dragit ut på dagen och bara njutit av sällskapet. :)
Men det har varit en ovan natt.. Eftersom Jacke var dödstrött efter den långa resan så somnade vi redan vid 22 och vid 00:30 hade jag varit upp 2 ggr redan. Jag har svettats inatt så jag varit blöt i svett så därför har jag klivit upp, druckit lite vatten, öppnat fönster och balkongdörrn så det blivit lite korsdrag. Och inte nog med det så har den lilla krabaten i magen varit vaken halva natten o sparkat rakt neråt så det dels känts som jag ska kissa på mig och som att den är på väg ut - ingen skön känsla!
Trots detta känner jag mig konstigt nog ganska utvilad :)

Ha en bra dag!

Järn

Idag fick jag en liten förklaring till min trötthet. Blodvärdet hade sänkts lite så det kan nog vara delvis därför jag sover som en stock och där emellan är trött. Jag äter ju redan järntabletter men hon tyckte ajg ska fokusera på min kost nu de närmaste två veckorna o se om det kan förändra något. :)

Utöver MVC så har jag inte fått mycket gjort idag alls.. jag har läst, kollat på tv och varit allmänt slö. Nu ska jag iväg o jobba och det känns bra att göra nåt vettigt i några timmar faktiskt! Sen är det äntligen kväll och dags att sova vilket innebär att det snart är tisdag :)
Imorgon ska jag städa lite här hemma o göra fint o fräscht tills bästa Jacke kommer hem. Det känns lite tråkigt att han inte hinner följa med på föräldragruppen imorgon men det kommer ju 4 träffar till så det är lugnt.

Nu ska jag göra mig iordning o dra iväg på jobbet.
Ha en bra kväll!

Oroligt

Inatt har jag sovit väldigt oroligt och jag vet inte alls vad de kan bero på.. jag brukar somna utan problem och sen sova i princip hela natten. Så det kn nog hända att jag lägger mig o vilar en stund sen efter att jag varit på MVC. :)

Har faktiskt kammat ihop några jobbpass den här veckan också!

Måndag (idag): Jobb 16-21
Tisdag: Föräldragruppen 17:15-19:00 o efter det kommer min kära sambo hem!
Onsdag: Jobb 8-16
Torsdag: Jobb 7-15
Fredag- Söndag: Ledig som det ser ut just nu och har inga särskilda planer.

Nu måste jag göra mig klar om ja ska komma i tid till barnmorskan.
Ha en bra dag!


Dåligt me energi

Det är dåligt med energi men det är ju bara att skärpa till sig. Idag ska jag försöka få lite gjort iaf! Ska börja med att åka o handla, posta brevet till försäkringskassan och slänga en massa gamla tidningar. Hade tänkt städ aidag också men det är faktiskt inte så mycket att städa.. ska dra ett varv med dammsugaren o sen får de va bra tror ja :)


Ha en fin söndag!

Varför är det så svårt?

Nu har jag skrivit klart ansökan om graviditetspenningen... nästan iaf.. det saknas siffror i rutan där from datumet ska stå. jag vet inte varför jag har så svårt att bestämma det här. Jag vill jobba så länge som möjligt samtidigt som det börjar bli tungt att jobba nu.. hur är det om några veckor? Är det jätte jätte tungt eller är det helt okej? Jag måste ta ett beslut snart.

Gick och la mig imorse precis som jag sa att jag skulle och det va grymt skönt! Jag sov som en stock till strax före 11. :) Har spenderat dagen med Johanna i birsta men ingen av oss verkade vara på nåt direkt shoppinghumör. En god fika köpte vi oss på Wayne's i alla fall :D

Får se om jag ska till papi o äta middag med han o Johanna sen, det lutar mot det just nu men jag vill inte se hockeyn som dom ska titta på. Jag kan ju äta mat och sen gå hem ;P
 
Ha en bra kväll!

Sjukt

Är så sjukt trött och ångrar så fruktansvärt att ja masade mig upp och satte igång med tvätten. Tänk om jag bara kunde ha skärpt till mig, struntat i tvätten och sovit! Ska gå ner o hänga det som jag kört nu och sen tänker jag gå o lägga mig igen. Ögonen går i kors och den här dagen kommer inte bli till nånting om jag inte går o lägger mig.

Ha en bra lördag!

Helg

Nu är det helg! :) Som det ser ut så är jag ledig hela helgen och det gör mig absolut ingenting kan ja lova.
Ikväll ska jag till Jessica o äta middag, äta godis o kolla på Idol. Sen ska hon få vara så snäll o hjälpa mig fylla i nå papper som ska in till försäkringskassan.
Utöver denna kväll så ska jag ha tvättstugan imorgon 7-14... -och jag vet att de verkar galet en lördag morgon men det fanns faktiskt ingen annan tid och jag vill gärna ha tvättat undan innan Jacke kommer hem med sin tvätthög :) Ska också dejta Johanna imorgon nånting och sen får vi se vad söndagen erbjuder.

Håller på med det här med graviditetspenning nu och funderar hur länge till jag ska jobba men jag har jätte svårt att komma fram till nåt. Det har ju gått riktigt bra att jobba än så länge men dessa två dagar nu så har det känts lite i ryggen.. jag hatar att känna efter och jag hatar att klaga men jag måste ju lyssna på min kropp också. Det lutar iaf åt att jag försöker jobba en månad till och sen ger upp.. men ja, som sagt så har jag sjukt svårt att bestämma mig! :) Jag hade ju tänkt jobba till december men börjar känna att det kanske inte är värt de.. samtidigt vill jag inte gå hemma hur jäkla länge som helst heller för jag vet att jag kommer bli less!

Nu ska jag plocka lite här hemma innan det är dags att bege sig till Jessica.
Ha en bra kväll! :)

Händelserikt

Igår fick man en del gjort faktiskt :)
Va först o hälsade på Maria o Anders och deras lilla Celinne. Hon va verkligen jätte liten och super söt!



Efter besöket hos dom så åkte jag med pappa o Britta till Railway Saloon där det blev middag och pubquiz. Som vanligt kunde jag nästan inte en enda fårga på quizet men det va kul att träffa lite folk och umgås med pappa o Britta iaf! :)

Nu ska jag ta mig lite kaffe o se ett avsnitt av 90210 innan det är dags att göra sig redo för jobbpasset 14-21.
Ha en finfin dag! :)

Annat

Det märks att mamma har flyttat till stan för jag har helt plötsligt massor att göra känns de som :) Jag umgås med mamma hela tiden och det är riktigt kul! Förut har det kunnat dröja veckor mellan gångerna..
Den här veckan vet jag bara av att jag jobbar torsdag kväll 14-21 men det kan ju dyka upp nåt mer :)
Ska iaf hälsa på Maria o Anders imorgon och träffa Johanna nån dag den här veckan. Till helgen tänkte jag åka ut till Jessica o umgås med henne lite!
Ska även tvätta o städa den här kommande veckan eftersom Jacksson kommer hem nästa vecka.

Nu ska jag äta frukost och få fart på dagen.
Ha de bra!

God morgon!

Idag ställde jag klockan för att få lite gjort här hemma.. Håller som bäst på att tvätta, har slitit ut sängkläderna och ätit frukost. Tänkte att jag ska dra ett varv med dammsugarn och plocka ihop lite här hemma. Det är inte jätte stökigt men det är skönt att få det ännu mer städat när man ändå tvättar :)

Jobbar 16-21 idag och 7-15 imorgon. :) Men dte är sjukt.. jag har absolut ingen lust att jobba fast jag vet att jag måste. Men jag känner mig så trött och vill bara vara ledig ett tag. Samtidigt så kommer jag ju vara ledig i många månader sen när vi närmar oss december så det är väl bäst att ja passar på att jobba så mycket jag kan nu :)

Sysselsatt

Jag håller mig helt klart sysselsatt. I lördags va jag med mamma hela dagen o klurade på hur dom ska ha de i lägenheten.. I söndags jobbade jag hela dagen och igår var jag än en gång med mamma och hjälpte henne. Vi monterade ett helt gäng med möbler och gick 3 timmar på Ikea :)
Idag ska vi åka upp till bispen och hämta lite kläder och grejer så även denna dag lär bara försvinna!

Ha en bra dag!

RSS 2.0