Givande

Morgonen började med att jag fick sovmorgon till 7 och möttes av en nerbajsad Lucas som fick sätta sig i duschen direkt. Jag passade på att duscha jag också vilket var ett riktigt bra beslut för det gav en massa energi.
Efter gröten stoppade jag in oss i bilen och drog iväg till Kvissleby och handlade. Sen tog vi en sväng förbi bommen och hämtade ut paket. 
 
När vi kom hem var vi ute på gården och lekte en stund och nu har Lucas precis ätit lunch och ska få lägga sig i vagnen och sova. Under tiden ska jag sätta mig i soffan och titta på senaste The Vampire Diaries och Greys Anatomy. :D

Nytt

Idag hämtade jag ut lite nya produkter till håret som jag köpt från Lyko.se.
Har kört å Lanzas Moisture serie tidigare och var riktigt nöjd så det ska bli kul att köra Lanza ett tag nu efter en lååång period med Biolage. :)
 
                 
 
 
 
 
 

Spanien

Om lite mer än 2 veckor åker vi äntligen till Spanien. Och även om själva resan säkert kommer bli lite halvjobbig med en vild 1 åring så ska det bli underbart skönt att komma bort och vila upp sig i värmen. 
 
Så igår när jag bad Jacke svänga in på nån butik och köpa strumpor åt Lucas kom han också hem med dessa fina sommarkläder. 
 

Instagram bilder

Här kommer lite bilder från helgen då mamma, Lars och Jackes föräldrar ar här. Jacke, Olle och Lars satte igång med att bygga ställning och påbörja lite på taket medan jag, mamma och Lucas rensade på gården och städade gäststugan.
 

Sjukor

Dom ringde från dagis igår förmiddag för att Lucas hade kaskadkräkts flera ggr.. så man befarade ju det värsta att det skulle vara en vidrig långvarig magsjuka. Men han har inte kräkts sen dess.. han var dålig i magen igår mitt på dagen och hade noll aptit vid frukost och lunch men på efetrmiddan var det som att inget hade hänt och då var han rejält hungrig istället. 
Tyvärr så ska det ju gå minst 48 timmar innan han "får" gå på dagis igen så han blir hemma imorgon också med mig som blir tvungen att vabba. 
 
Så nu hoppas jag att det blir fint väder så jag kanske kan passa på att kratta och greja lite ute på gården. Det får inte storma som de gjort idag för det tror jag inte att jag vill utsätta Lucas för som fortfarande är snorig.
Jag beställer en solig och vindstilla dag till imorgon. Tack på förhand.
 
 

Enkelt

Upptäckte att det var tid att skaffa nytt recept p mina p-piller. Och jag hatar att ringa samtal så jag har dragit ut på det där med att ringa vårdcentralen.. Idag loggade jag in på mina vårdkontakter och såg att det gick att skicka in en ansökan om förnyelse av recept så jag provade det och efter en timme fick jag svar att det var godkänt och jag kan hämta ut mina p-piller på valfritt apotek. Enkelt, och jag slapp ringa och surra med nån! :)
 
Lucas fick åka hem från dagis igår pga att han hade kräkts flera ggr.. Däremot verkar det ha varit en 1 dags magsjuka för idag är han som vanligt och det var han även igår eftermiddag och kväll. Tyvärr så måste han ju vara hemma imorgon också pga 48 timmarsregeln så det blir vab för mig imorgon =/
 
Nu ska jag ta och klä på min gnällspik till son och gå ut så vi får lite frisk luft och lite nyvunnet tålamod :)

Instagram bilder från onsdagen


Sjuklingen

Lucas är sjuk igen. Än så länge är det ganska lindrigt ändå och hoppas det stannar så. Han har tjockt snor som rinner mest hela tiden och en hemsk hosta som stör hans nattsömn.
Tur att jag börjar 17.00 idag så han ingen av oss behövde vabba. Och imorgon sa Jacke att han kunde vara hemma så då kan ju iaf jag jobba som tänkt.
Jag har egentligen inget emot att vabba.. det är ju skönt att få vara hemma med sin sjukling samtidigt som det kan vara ganska påfrestande om han är väldigt gnällig. Det som gör att jag inte vill vabba är väl att man förlorar pengar men framför allt är jag rädd att arbetskamraterna sätts i skiten om det inte finns någon vikarie. Allt jobb ska ju utföras ändå fast med en personal mindre och jag vet att det kan bli stressigt. Sen kan man inte sitta och tänka så heller för är Lucas sjuk så är han det och det kan vi inte göra något åt.

Ja, idag där det spöregnar är det en riktig slappar-dag. Vi var iväg på affären imorse och handlade lite så jag kunde laga lite mat som vi kan äta till middag innan jag drar på jobbet. Men utöver det har jag inte fått mycket gjort alls..

Men ha en bra dag iaf! :)

Spindelfobi

Jag har alltid varit rädd för spindlar och den senaste tiden har jag trott attd et blivit snäppet bättre för jag har kunnat se spindlar i källaren och sådär utan att bry mig. Men idag fick jag veta att jag inte alls har blivit bättre utan snarare sämre. 
Det kom en stor spindel krypande över golvet i vardagsrummet och min panik var inte nådig.. problemet är ju också att jag blir så rädd så jag inte kan döda den. Jag måste helst vara i andra delen av rummet och får därför kasta saker mot den men det funkar ju i princip aldrig för dom är ju snabb också. 
Jag pratade med Jessica under tiden spindeln var i farten och hon fick mig iaf att börja andas lite lugnt efter ett tag. Och precis som hon sa måste jag nog söka hjälp eller åtminstone försöka bearbeta detta för det är ett problem. Jag började hyperventilera, grina, skrika och skaka i hela kroppen. Inte okej! Jag blir så arg på mig själv över min reaktion för jag vet så väl att dom inte är farliga utan att jag är farligare för dom. Men den vetskapen räcker inte långt.. När jag väl lugnat ner mig och avslutat samtalet med Jessica så pratade jag med Elina och berättade vad som hänt. Just då kom den krypande över vardagsrumsgolvet igen och paniken var tillbaka. Så då var det Elinas tur att säga åt mig att ta det lugnt och andas. Sjukt. Och jag vet att det är många av er som inte alls förstår och tycker att jag överdriver.. Men jag överdriver inte mina reaktioner utan försöker verkligen lugna ner mig själv.
 
Så nu sitter jag på altan och vet att jag inte kan gå in i vardagsrummet för när jag försökte kasta en katalog på spindeln så kröp den in under soffan och nu vet jag inte alls vart den är. Det får bli Jackes mission att leta fram den när han kommer hem. 
 
Lucas sov under tiden det här hände och det var väl tur för jag kan ju inte föra över den här rädslan på han. Men frågan är om jag kanske skulle ha varit lite mer lugn om han varit i närheten..
 
Så nu vet ni hur min dag är.. Just nu ser jag 3 spindlar här på altan men dom sitter stilla så jag kan hålla rädslan i schack.

Natti

 
Med denna bild säger jag Godnatt nu! :)

Pussgurka


Underbara tid


Jobb

Jobbhelgen är snart till ända. Det är bara imorgon 7.30-17 kvar sen är jag ledig på tisdag :)
Veckans schema ser ut såhär:
Måndag: 7.30-17
Tisdag: Ledig
Onsdag: 7.30-17
Torsdag: 17-22
Fredag: 7.30-17
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig
 
Så Lucas kommer vara på dagis måndag, onsdag och fredag. Det blir lite varannan dag men det är ju så det blir ibland.
 
I helgen har jag ju som sagt jobbat men ändå bjöd vi hit pappa på middag igår kväll. Tyckte lite synd om han att han var ensam uppe på berget och renoverade, utan bil dessutom eftersom hans bil var inne på verkstan. Så jag hämtade honom efter jobbet och skjutsade hem honom efter middagen. 
Idag kom Jackes föräldrar hit och dom fick också middag. Dom lekte massor med Lucas och han hade så roligt så :) Jackes pappa var upp på taket och kikade lite också inför takbytet som kanske drar igång snart.
Jag och Jacke har dessutom tvättat Volvon idag och det var verkligen välbehövligt. Tyvärr så upptäckte vi några nya repor som inte alls var fina på den och det måste ju vara jag som orsakat dom eftersom det bara är jag som kör Volvon nu. Men jag vet inte av att jag backat/kört in i nåt.. kan jag ha kört in i nåt utan att märka det? Verkar ju helt sjukt. 
 
Nä nu säger jag godnatt! 
 

Uscha

Denna morgon startade 5.20 och det var ju mindre kul. Men jag la mig på soffan och slumrade ett tag till medan Lucas satt bredvid och tittade på tv. Sen lekte vi och grejja och allting flöt på rätt bra tills han ramlade från soffan med huvet rakt in i hörnet på soffbordet. 
Jag fick panik och tyckte det såg ut som det var hål ända in i hjärnan.. så var ju såklart inte fallet men jag blev verkligen livrädd. Lucas skrek en stund och sen var det bra, han lekte och verkade helt opåverkad av sitt slag. Jag ringde ändå 1177 för att bara kolla läget och få bekräftat att jag kunde vara lugn. Såret drog ihop sig så fort det började blöda och nu ser det jätte fint ut så det var nog ingen fara. Han har inte mått illa eller varit särskilt slö heller så då känner jag mig ännu lugnare.
Ringde Jessica när det här hände och var hysterisk, halvt skrek att det var hål in i hjärnan på honom och hon fick mig luugn genom att fråga: "Hål in i hjärnan? Det tror jag inte att det är."
Och jag blir så förvånad att jag blir som galen när sånt här händer här hemma för på jobbet har man ju sett både det ena och det andra och handlat lugnt och sansat. Snacka om att man reagerar annorlunda när det gäller dom som står en närmast särskilt sitt barn.
 
 
 

Fullt

Nu när jag börjat jobba på mitt schema så räcker tiden lite dåligt till. Jag är ovan att jobba såhär mycket och dessutom få vardagen att rulla på smidigt.. Det går iaf skapligt men det ligger på hela tiden känns det som, det är så mycket man inte hinner med men man får helt enkelt försöka välja vad som är viktigast. 
 
Den här veckan har jag faktiskt en rätt skön vecka:
Måndag: Ledig
Tisdag: 7.30-17
Onsdag: 7.30-16
Torsdag: 7.30-17
Fredag: 7-12
Lördag-Söndag: Ledig
 
Idag då jag slutade 16 så åkte jag och Jacke och hämtade Lucas tillsammans från förskolan och efter det åkte vi och handlade lite. Sen blev det middag och nattning av sonen. Nu har jag precis satt ner rumpan i soffan och ska titta på tv en stund innan det är dags att sova.
 
På lördag ska Emil och Emelie komma hit och grilla med oss och sova kvar så dom kan dricka lite vin och sådär. Vi har funderat fram och tillbaka med hur vi ska göra med Lucas men idag bestämde vi oss för att skaffa barnvakt så snälla mamma och Lars ställer upp och har honom. 
Anledningen var egentligen att vi ville koppla av lite och inte behöva stressa på med hans nattning eller behöva känna att vi måste lägga oss tidigt så man orkar upp tidigt på söndagen. Nu får vi istället laga mat och umgås i lugn och ro samt sova ut på söndagen. Dessutom kan man ju ta ett glas vin extra! :) 
 
På återseende!

RSS 2.0