VARFÖR??

Kan inte sova idag heller.. kom hem från jobbet vid 7:30 och sen dess har jag sovit 2,5 timme.. sen har jag som vanligt bara vridigt och vänt på mig. Jobbar inatt också och nu börjar jag seriöst fundera över hur jag ska klara en natt till om jag inte får sova lite nu.. Varför sover jag inte? Jag är ju svintrött!

Får väl lägga mig och fortsätta försöka sova..

Bruten Rutin.

Natten funkade rätt hyfsat måste jag säga.. efter 4 började det bli jobbigt att hålla sig vaken men fram tills dess var det riktigt lugnt. :) Ska jobba inatt igen vilket såklart känns bra för att det är bra pengar och så.. men jag har inte sovi mycket idag så lite jobbigt känns det. Har sovit lite drygt 4-5 timmar då jag vaknat flera gånger. Nu har jag varit uppe ett tag, gått ut med Bosse, funderat över middag och ätit lite nudlar.. men det svider i ögonen av trötthet - fattar inte varför jag inte kan sova??
När jag bryter mina rutiner så blir jag på så grymt dåligt humör.. så idag är en riktigt dålig dag - håller telefon på ljudlös och går och lägger mig igen. Hoppas jag inte tar ut min sömnbrist på Jacke när han kommer hem.


Nattjobb.

Idag när jag som vanligt satt och glodde på "Sjunde himlen" så fick jag en sms-förfrågan om att jobba natt inatt.. Jag satt och funderade någon minut men bestämde mig för att ta det! Det är bra pengar och för några år sen älskade jag att jobba natt så jag kanske älskar det fortfarande :)
Börjar 21 ikväll och slutar 07:00 imorgon bitti.
Gick och la mig idag vid 13 och låg i sängen och försökte sova.. lyckades kanske sova 1,5 timme men sen gav jag upp. Nu är jag däremot så trött att jag vill bryta ihop.. har försökt sova en timme till utan resultat så nu ger jag mig. Bäst man skärper till sig bara och hinkar kaffe, duschar och får i sig mat.. får hoppas man klarar hela natten! :)
Imorgon ska jag sova till 12 -bara så ni vet!

Ha de gött!

Va skönt!

Igår va jag o Jacke i pappas och Brittas nya lägenhet och fixade med elen.. Och vi va kvar så länge så Jacke fick massor gjort! :) Nu är det bara en kvälls jobb kvar där och sedan är elen klar. På söndag ska jag o Johanna se till o flyttstäda källaren i huset så det är klart innan jag och Jacke beger oss till Spanien! :)
Smsade med Britta igår och hon berättade att det var 25 grader varmt där nere och att man var tvungen att dricka kall öl hela tiden.. osis! ;P Gud va jag längtar! :)


Men vad äre????

Det är ehlt otroligt hur det här året skiter i mig totalt! Det här året har varit totalt värdelöst när det gäller pengar och myndigheter.. Vem äre som sitter och jävlas med mig undrar bara jag?
När jag äntligen tyckte att det skulle börja lösa sig lite, jag ska få lön, kunna betala mina egna räkningar och betala till Jacke så att man kan komma ikapp sig lite.. vad händer?? Jo, timrapporterna kom in för sent till lönekontoret vilket innebär att jag får min lön den 6 maj. Alltså okej, det är nästa vecka så det löser sig - of course! Men vem ska ligga ute med pengar fram tills dess? Räkningarna ska ju ändå betalas även om jag inte får min lön i tid.. Så less.
 

Dunder..

I fredas kom Elina hit och vi tog en sväng i Birsta, Elina shoppade en hel del kläder men jag tyckte det var rätt tråkiga kläder i butikerna nu..rätt besviken faktiskt. På kvällen blev det grillning, kortspel, en massa dricka och utgång. Vi va på Memento och Oscar och även om vi va rätt trötta när vi väl tog oss ut så blev kvällen rätt bra måste jag säga. :) När vi kom hem vid 03:30 så kändes de inte ens som att man var överpackad, kändes som att man va full men inte för full.. Annat var det när man vaknde i lördags - Jag var heelt slut. Det var riktigt längesen jag var så bakis! ;P Blev ändå casinot med Elina och hennes mamma, men jag var nykter och spelade bara för en hundring så vid 12 var jag hemma och sov.. Det har varit en skojig helg med Elina! En månad så ses vi igen fast då i Stockholm! :)

  

Idag har jag tvättstugan och ska se till att städa lite.. dammsuga och sådär iaf. Är jäkligt sugen på att börja packa inför Spanien också men känns lite överkurs eftersom det är en vecka kvar tills vi åker :)

Nu ska jag ner i tvättstugan!
Ha en bra dag!

Ett sista ryck.

Igår gjorde vi ett sista ryck inför helgen.. vi fick upp spegeln och plockade undan alla verktyg och sånt. Så himla skööönt! :) Idag har jag dammsugit och snart ska jag ta o duscha och göra mig i ordning! För just i detta nu är Elina på väg upp och vi ska ha en dag tillsammans! Det blir en sväng till hennes mamma och sedan en tur på stan.. sen ska vi äta middag här ikväll, dricka vin och spela kort - i vanlig ordning.. I love it! :)

Ja mer än så har jag inte att berätta - så vi hörs!


Upp och ner, Ner och upp..

Idag vaknade jag och kände mig jätte konstig.. jag måste ha drömt något underligt för jag har så jävulskt med konstiga känslor i kroppen. Jag känner mig ångestfylld (som att jag har ett jobbigt val att göra), jag känner spänning (som att något nytt väntar) och jag känner saknad och ledsamhet. Jag vet lite vad det handlar om och jag kan lista ut varför det här kan ha kommit upp under nattens timmar.. men jag kan inte riktigt förstå varför känslorna sitter kvar än.. det finns ingen som helst verklighet i det här.

Igår umgicks jag med min kära bror.. Man brukar kunna bli lätt irriterad på han när vi har så dålig kontakt och sådär men igår var det riktigt kul att träffa brorsan - jag ville inte alls att han skulle åka nånstans! Vi va på stan o köpte byxor åt han och sen åkte vi och levererade en massagestol till Lars som han köpt. Och faktum är att det var trevligt exakt hela tiden.. det är synd att vi pratar och träffas så sällan för då blir det så enkelt att man måste prata bara allvarligt när man väl träffas. Man måste kolla läget, vad som hänt sen sist och så vidare.. Men det var kul! :)

Igår kväll fick jag o Jacksson också upp en hatthylla i vår hall - GÖTT! =) Och sen när han gick upp till grannen och hjälpte till med elen så satte jag igång o tokstäda här - det behövdes verkligen.
Nu fattas bara spegeln som vi inte fått upp än, trösklar och lite mer inredningsgrejs.

Nu ska jag göra mig klar för att kila ner på arbetsförmedlingen på info om jobbgarantin.

Ha en bra dag! :)


Galant

Det har verkligen gått galant idag! Fodrena är färdigmålade och golvlisterna är alldeles strax på plats. Sen är det bara taklisterna kvar och dom tar vi itu med imorgon.. Ska måla dom först och låta dom ligga och torka ett dygn innan vi sätter upp dom. Tänkte måla dom och ha dom liggandes på alvägen så dom inte är i vägen för någon.. blir ju kanon de! :)

Nu är det snart dags att gå o lägga sig.. ska upp klockan 7 imorrn och tvätta - Jippi! :D

Hoppas ni haft en bra helg!
Gonatt!

Besök och renovering.

Emilie, Johan och Stella kom på ett snabbt besök för att kolla vårat kök eftersom dom håller på att bestämma sig för vilket kök dom ska ha.. Det var kul att träffa dom och än en gång kom jag på hur sällan vi träffas - det är bedrövligt!

Nu håller vi på med hallen för fullt. Väggarna är målade och nu håller vi på att måla fodren.
Imorgon ska vi hjälpa Johanna att flytta så ingen vila denna helg heller. Men jag tycker faktiskt att det är ganska kul att ha fullt upp, man uppskattar den lugna tiden på ett helt annat sätt. :)

Nu ska jag ta över penseln lite!

Ha en bra helg!

Vulkaner, jordbävningar m.m.

Diskuterade med Elina om Island och vulkanutbrottet samt hur det skulle gå för dom om dom skulle bli tvugna att evakuera hela ön. Det här med evakueringen är inget jag tror kommer hända såklart eftersom jag inte vet något men diskussionen handlade mer om hur man skulle gå till väga då.. vi kan ju fly via Finland och sådär men Island är ju en ö så där skulle krävas fartyg och så..
Denna diskussion fortsatte jag sedan med Emilie och vi kom in på hur sjukt det egentligen är med allt som händer runt om i världen. Inte bara naturkatastrofer utan alla andra hemska grejer också. Man läser i tidningar och hör på radio om alla dessa hemskheter men man tar liksom inte åt sig. Det är nästan så att man rycker på axlarna om det har skett en till jordbävning. Vi är så avtrubbade på något vis, tar inte åt oss av verkligheten. Men när man väl gör det, verkligen tänker efter och tänker till om vad som verkligen händer runtom i världen så blir man ganska upprörd, man börjar tänka på alla människor som drabbas och hur hemskt dom har det. Vi konstaterade dock att man inte kan ta åt sig av allt och verkligen förstå allt för då skulle man må hemskt dåligt hela tiden.
Man kanske kan säga att vi avskärmar oss verkligheten för att skydda oss själv!?


Vilken tid!

Att det ska ta sån förbannad tid att renovera.. Idag ska jag iaf hjälpa till på dan genom att sandpappra fodrena och sen tvätta med målartvätt. Ikväll ska inre hallen målas en sista gång.. sen är iaf väggarna klar! :)

Snart ska jag kila bort på affärn med lilla Bosse och sen är det väl bäst att man försöker få nåt gjort idag..

Ha en bra dag!



Nån i alla fall.

Igår va Jacke så duktig medan jag var o jobbade. Han målade klart yttre hallen och tapetserade klart den inre hallen så den kan målas ikväll. :) Det är ju en del kvar ändå.. fodren ska målas och lister ska sättas. Sen ska såklart strömbrytare o sådär sättas på plats innan vi ska inreda.



Jacke tapetserar.


Såhär har vardagsrummet sett ut under hallrenoveringen.


Detta är yttre hallen som den ser ut just nu.


Morsning!

Idag har jag tvättstugan innan jag ska iväg och jobba klockan 16. Vet inga fler pass efter idag så jag hoppas på att jag ska få nå sms snart igen - jag vill jobba mer, mer, mer! Det är först nu när jag fått jobba lite som jag inser hur fantastiskt tråkigt det är att vara hemma hela dagarna, man blir så jävulskt slö av att inte göra nånting.

Ikväll ska Jacke fortsätta med hallen så förhoppningsvis blir hela hallen klar imorgon kväll. Då ska jag knäppa kort och visa er! :)

Igår va vi ut till birsta en sväng och kollade efter hatthylla/klädhängare och skoställ men hittade inget vi verkligen vill ha, vi är kluvna i färg och material och hela alltihopa. Är lite osäker också på om vi vill samma sak elelr om vi vill helt olika.. Det är svårt med inredning tycker jag.

Nej hörrni, bäst man tar en tur ner till tvättstugan.

Ha en underbar dag i värmen och solen! :)


Va härligt!

Det är en underbar energi solen och värmen för med sig! :) Igår grillade vi och efter maten satt vi med varsitt glas vin på balkongen tills solen gick ner och vi frös inte ens sekund, myspysigt!

Idag när jag klev upp så bestämde jag mig för att inte starta datorn förrän jag fått något gjort. Så jag satte igång ochc bytte sängkläder, plocka ihop all tvätt som låg runt i lägenheten. Sen började jag sortera alla jäkla grejer som ligger överallt (grejer plockade från pappa och britta och grejer som dragits fram i renoveringen). När jag väl fått lite ordning så sprang jag tre varv upp till vinden och lämnade grejer samt att en del grejer skulle till förrådet i källaren. Har även dammat och dammsugit de fläckar av golvet som går att dammsuga. Får köra en rejäl städning sen när renoveringen är över.

Vi skulle göra klart hallen i söndags tänkte vi men det gick ju bort de då vi upptäckte att det fattades en liten liten bit av recover tapeten. Så idag ska vi handla en rulle till och mera färg och sen satsar vi på att bli klara med det där snarast möjligt.
På lördag hjälper vi Johanna att flytta och sen bör väl Jacksson köra igång i pappas och Brittas lägenhet..och jag och Johanna ska hitta tid för att flyttstäda huset.

Elina och Tobbe kommer upp en helg också innan vi drar till Spain! :) By the way så är det exakt tre veckor kvar nu tills vi åker - JIPPI! :D

Bernhard

Bernhard fick ett magomvred i helgen, vilket är väldigt akut och bland det farligaste en hund kan drabbas av.
Han opererades i måndags.. men då hade han väntat ett flertal timmar på att få opereras eftersom det inte fanns något djursjukhus öppet som kunde operera.. Han var en kämpe igenom allt och efteråt.. igår kväll var han pigg och mamma var så glad när jag pratade med henne. Men imorse fick jag veta att han somnat in för evigt bredvid mamma i sängen. Stackarn har fått lidit mycket i det korta liv han haft och på något sätt måste man tänka att det är skönt för honom att lidandet är över nu.
Nu hoppas jag att Bernhard och Igor ska ta hand om varandra i hundhimlen!

   
Tyvärr har jag inga fler eller bättre bilder på honom..

Men här får ni en bild på både Bernhard och Igor som båda är älskade och saknade.




3,5 vecka.

Idag är jag ledig vilket är både tråkigt och skönt.. tråkigt för att jag måste ta itu med vårat hem ifall jag är ledig, skönt för att jag tycker det har varit stressigt senaste veckan med jobb, pappa och brittas flytt och hallrenoveringen.
Igår sattes recover tapeter upp i yttre hallen och det känns grymt skönt att det är på gång nu! :) Får se om vi fortsätter ikväll eller om vi tar det på söndag.. Imorgon ska jag jobba 7-21 och Jacke ska iväg o pimpla o bada o greja med jobbet. Och stackars Bosse får vara ensam mest hela tiden hon! Jag bruklar inte gilla dom här 7-21 passen eftersom hela dagen går åt (man är ledig mellan 12-16 och då hinner man inte få mycket gjort), men nu tycker jag faktiskt att det passar mig helt perfekt imorgon! :) Det betyder att jag kan gå hem på timmarna och ta en tur med Bosse och se till så hon har det bra - perfekt pass när man har hund alltså! :)

Idag har jag tvättstugan, ska försöka städa lite och se om vi kan få lite bättre ordning på vår byggplats..(tveksamt).

Just ja, kanske ska skriva om rubriken också! :) Om 3,5 vecka åker jag till Spanien vilket förstås är helt underbart men vägen dit är inte lika rolig. Vi har en del som ska fixas:
- Hjälpa Johanna att flytta (nästa helg).
- Jag och Johanna ska flyttstäda halva huset.
- Jacke ska dra om elen i pappa och Brittas lägenhet.
- Vår egen hall ska renoveras klart.
- Vi ska köra en del grejer på tippen både från oss, alvägen och bondevägen.
Vet inte om det var något mer men det är tillräckligt. Det är saker som är tidskrävande och uttröttande. Dessutom går 3,5 vecka mycket snabbare än man tror. Jag hade tänkt försöka ta flyttstädningen en helg och att man lägger hela helgen åt det och verkligen satsar på att få det klart, men det är ju inte säkert det går eftersom jag verkar få jobba rätt mycket den här månaden. Så vi får se hur allt löser sig.


Imorgon.

Nu har man äntligen en sekund över att andas och bara sitta men man borde ju egentligen ligga i sängen vid det här laget känns det som.
Idag ramlade tre jobbpass in:
Imorgon 7-14, på Lördag 7-21 och nästa Onsdag 16-21.
Riktigt nice att få jobba men det känns att man inte är van att vara borta hela dagarna och sedan komma hem för att gå ut med hunden, laga mat och plocka o greja. Men ikväll har jag iaf lyckats plocka undan och fått lite ordning. Skulle behöva duscha nu men orkar inte blåsa håret innan jag lägger mig..

Imorgon slutar jag ju 14 och det ser jag jäkligt mycket fram emot.. ta en prommis med vovven och sedan bara ta det lugnt en liten stund. Imorgon kväll ska hallen börja tapetseras och snacka om att jag ser fram emot att hallen ska bli klar! Skulle vara grymt skönt att kunna plocka undan alla renoverings grejer och alla täckpapp som täcker halva lägenheten. :)

Ja mer än så har jag inte att berätta.
Godnatt!


Nu orkar ja inge mer idag.

Dagen började med att Britta ringde och sa att hon var utanför för att hämta mig. Vi hade planer på att åka till deras nya lägenhet och kolla vad som ska renoveras nu när dom åker bort i 5 veckor. Efter lägenhetsbesöket skulle vi på Fresks och köpa alla grejer för renoveringen. Under tiden vi var i lägenheten så ringde chefen och ville att jag skulle jobba 14-21 idag och 8-16 imorgon och det var bara att tacka och ta emot.. :)
I samma veva fick jag veta att ingen verkade villig att ta Bosse under dessa 5 veckor så jag sa att jag kan ta henne - så nu är vi hundvakt kommande veckor!
Sen stressade vi som bara sjutton på Fresks och där vara det struligt då tapeterna inte va som tänkt och vi var tvungna att försöka hitta nya - snabbt - eftersom jag skulle på jobbet.
Efter jobbet åkte vi till pappa och Britta för att hämta hunden och säga hejdå.. där fick man massa info om allt möjligt och mitt huvud var redan fullt när jag kom dit så jag vet  ärligt talat inte hur mycket jag tog in.

Nu ska jag äntligen få slänga mig i sängen och efter imorgon hoppas jag innerligt på en lugn dag för det har man inte haft på en vecka då det har varit en massa saker att göra och tänka på hela tiden.

Måste iaf berätta innan jag går och lägger mig att mammas Bernhard blev allvarligt sjuk i helgen och fick opereras - det var oklart om han skulle klara sig men just nu ser det ljust ut. Hoppas han återhämtar sig ordentligt och sen får -han fasen inte bli sjuk mer för nu har det varit mycket på kort tid.

Nu måste jag slänga mig i säng så jag orkar upp tidigt imorgon och gå ut med Bosse innan jobbet!
Godnatt!

Påsken.

Påsken har börjat nu.. och jag vet inget om nå jobb..vilket känns skit! Jag vill verkligen jobba nåt pass i helgen iaf! Helst hela helgen men nåt enstaka pass skulle jag också vara nöjd med. Så det är bara att hoppas att det dyker upp nåt nu =)

Idag har jag tvättstugan och ska städa litegrann. Iofs känns det onödig nu när Jacke ska vara hemma i flera dagar, då lär det bli ännu rörigare än när bara jag är hemma. :)

I helgen ska vi hjälpa pappa och Britta lite med flyttandet. Vi ska också till Jackes föräldrar och äta middag nån dag. Som ni märker så är vi rätt ofta hos dom och äter men det är faktiskt inte för att snylta. Det är Jackes föräldrar som frågar om vi inte kan komma och äta, ibland ringer dom flera dagar i sträck och frågar.. och många gånger tackar vi nej och ett par gånger tackar vi ja.. :)

Nu ska jag ner i tvättstugan och hänga dom första maskinerna.

Ha en bra dag och helg!

RSS 2.0