Söndag

Denna dag har varit riktigt bra!
Började med att skjutsa ut Jacke på golfbanan vid 8 tiden och efter set åkte jag och Lucas till Jessica och umgicks. :)

På eftermiddagen har vi varit och handlat och bara tagit det lugnt. Jag har plockat lite så att man kan sitta lugnt sen ikväll.

Det har varit en skön dag med lagom fart rakt igenom. Lucas har sovit bra och varit livlig på ett lugnt sätt.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_506888499606ee417fa2a527.jpg" class="image">


Söndag

Denna dag har varit riktigt bra!
Började med att skjutsa ut Jacke på golfbanan vid 8 tiden och efter set åkte jag och Lucas till Jessica och umgicks. :)

På eftermiddagen har vi varit och handlat och bara tagit det lugnt. Jag har plockat lite så att man kan sitta lugnt sen ikväll.

Det har varit en skön dag med lagom fart rakt igenom. Lucas har sovit bra och varit livlig på ett lugnt sätt.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_50688782e087c34f2d9d0aa1.jpg" class="image">


Inte mysig

Idag är jag inte trevlig, inte mysig utan snarare på väldigt dåligt humör. Jag ska dock försöka bita ihop men det kommer bli tufft.
Vi åt middag hos pappa och Britta igår och åkte därifrån först vid midnatt.. Lucas vaknade såklart då och var sedan vaken till 02.30. Då fick jag honom till slut att somna ordentligt men det dröjde inte länge förrän han gnällde och grinade igen.. Sen har det hållt på så hela natten.. gnäll och grin och jag har ingen aning om vad det berott på. Otrygg? Ont i magen? Eller kunde han inte hitta sömnen igen när han blivit väckt?
Hur som helst så var det ju bara att konstatera att vi inte kan vara borta längre än till 19.30-20 tiden för då stör man Lucas sömn och några fler såna här nätter tänker jag absolut inte ha!

Det värsta med mig när jag får för lite sömn är att jag inte funkar som människa. Jag blir grinigare än vanligt, har inget tålamod och känner mig bara trött.. jag är så sjukt beroende av god sömn.. och det är vi väl alla mer eller mindre?

9 månader

Idag blir vår lilla kille 9 månader! 
 

Kläder

Det här är kläderna jag kom hem med igår åt Lucas.
 

Woohoo!

Efter min prommis med Lovis och Selma som äger rum vid 9 snåret så ska jag hem och kolla på nya Grey's Anatomy. Fick faktiskt lite ont i magen när jag kom på idag att den nya säsongen släppts. Det slutade ju så spännande sist så det här har man verkligen sett fram emot. Känner på mig att tårarna kommer spruta.. Usch vilken sucker man är för serier!

Torsdag

Denna dag har varit bra! Började med att fixa vagnen lite, rengjorde och smorde den. Den gjorde jag ett städryck här hemma innan Jessica och Kitty anlände. Vi åkte sen och parkerade bilen hos Jessicas svärfar och promenerade ner på stan.
På stan blev det lite shopping och lunch.

Nu har vi precis kommit hem och Lucas sitter och sover i babyskyddet.

Hittade iaf det jag skulle ha till lillen. Det blev tossor, en onepiece, ett par byxor, 2 bodies och 2 pyjamaser. Så nu är det helt klart färdigshoppat för den här månaden!



BOZZ åkpåse

105372_1.jpg
 
Klickade precis hem den här åkpåsen till Lucas. Den kostade endast 395 kr nu och dessutom hittade jag en rabattkod till jollyroom på internet så 415 kr inkl frakt blev slutpriset. Känns verkligen överkomligt! :)
Den kanske inte är best of the best men skulle tro att den duger bra.
 

Fulväder

Fulväder idag igen men vi klädde på oss och gick ut med Lovis och Selma! Det var riktigt skönt ute och som vanligt kändes det som en grym start på dagen.
Nu gäller det bara att sysselsätta sig resten av dagen också.

Ha en bra dag!


Gött

Idag är handpenningen på huset betald och sista kontraktet skrivet! Om en månad har vi flyttat till hus och det känna enormt! :) tackar pappa som hjälpt oss genomföra det här med ett lån till en del av kontantinsatsen! Och Jackes pappa som varit snäll och hjälpt oss med sin kunskap så vi kunnat reda ut saker och ting! Innan allt är flyttat och klart kommer vi ha många att tacka. :)

Ikväll tar vi ett glas vin för att fira att allt äntligen är klart! :)


Rycket

Har gjort ett ryck här hemma och plockat med disken, sorterat tvätten och plockat lite. Nu sitter jag bara och väntar på att tvättstugan ska bli ledig så jag får sätta igång :) ska till och med tvätta täcken och kuddar tänkte jag. Passa på att göra det nu innan man flyttar.

När Jacke slutar jobba ska vi åka ner till mäklaren och skriva på ett nytt kontrakt på huset eftersom vi nu lyckats pruta ner det lite mer. Det var ju lite grejer som dök upp på besiktningen förra veckan så det är därför vi fått ner priset. Men nu är handpenningen betald och huset är verkligen vårat! Om en månad är vi nog på god väg med att flytta in i det också :)


Perfekt

Det är verkligen en perfekt start på dagen med en promenad! Idag tog vi en annan sväng och den va perfekt lång och lagom jobbig :)
Vi kör igen imorgon bitti!


Skönare än det ser ut!

Vädret ser inte roligt ut idag men nu är vi på väg ut på promenad med Lovis och Selma och det känns jäkligt skönt ute!


Lugnare

För en vecka sen kom Lucas på hur han sätter sig från liggande och sen dess har han blivit mkt lugnare. Nu är det inte full fart framåt längre utan han kan sitta länge och leka på samma ställe.
Det är såklart fortfarande fullt ös på han men på ett helt annat sätt :)


Härligt

Det är verkligen härligt med babysången. Själva babysången är väl inte det roligaste av förmiddagen utan det är nog mer att få göra något, träffa folk och bebisar och se att Lucas blir skönt slut efter det hela. Han blir liksom utmattad på ett bra sätt. Känns skönt att det gynnar även honom. Promenaden före och efter som vi tar med Lovis och Selma och idag med Johanna och Maja är inte dum den heller. 
Idag är förresten vädret helt fantastiskt och det är egentligen synd att vara inne. :)
 
Tänkte att jag ska försöka göra ett litet städryck nu när man ändå är i farten och sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Det är iaf jäkligt skönt med en sån här rivstart :)
 

Trött

Lucas är riktigt trött idag och det är väl inte konstigt med tanke på hur lite han sov igår. Det sägs ju att man inte riktigt kan ta igen förlorad sömn men jag är lur på om inte barn kan det iaf :)
 
Om Lucas somnar nu så ska jag passa på att stryka hans skjorta och leta fram nå vettiga kläder åt mig själv. Det är två timmar kvar tills vi ska iväg så ingen brådska än.. 
Känns ändå skönt att vi har en sak inplanerat så inte dagen skulle vara helt blank för det skulle bli bra trist.
 
Tidigare då Lucas skulle sova så fick han sova på balkongen och då använde jag den nya babyvakten som spelade vaggvisor för honom tills han somna. Helt perfekt! Sjukt nöjd med den!

1 års kalas

Idag vid 15 tiden ska vi iväg på 1 års kalas. Lilla Celinne fyller 1 på måndag och det firas idag.

Utöver det vet jag inte om vi ska roa oss med så mkt. Vi kanske skulle behöva handla lite men får se hur vi gör med den saken. Vi tänkte inte på de igår då vi var på expert för vi blev alldeles för slut av att vara där :)

Jag hoppas dock innerligt att Lucas tänker sova bra idag för som det var igår var inte roligt! Han sov sammanlagt 1 timme innan vi begav oss till expert.. sen vägrade han sova på expert utan blev skit förbannad om man la han ner i vagnen. Sen somnade han till i bilen på väg därifrån och sov kanske 20 min eller nåt sånt. Så typ 1,5 timmes sömn från 7 på morgonen.. inte helt bra. :)

Babyvakten

Den här babyvakten kommer säkert komma väl till pass i huset sen där vi kanske inte alltid kommer befinna oss vägg i vägg med Lucas. Vi köpte ju en på Ikea dör typ 250 kr och var nöjda med den.. och visst har den funkat på kortare avstånd men minsta lilla störning så funkar den inte. Så vi har länge tittat på nån annan och nu fick vi iaf 30% på den här så vi slog till. 488 kr betalade vi för den här och det känns som en billig peng för en bra babyvakt.
 
Störningsfri och privat anslutning
DECT-teknik garanterar att det inte förekommer störningar från andra sändningsprodukter, till exempel andra babyvakter, sladdlösa telefoner och mobiltelefoner. Datakryptering ger säker och privat anslutning, så att du kan vara säker på att du är den enda som kan höra ditt barn.

Lugnande och rogivande
Rogivande hjälp så att ditt barn ska somna tryggt och skönt med varmt fridfullt ljus från nattlampan och mjuka vaggvisor. Lugna även din baby genom två-vägs kommunikation var än du är i huset.

Ingen installation
Philips Babyvakt SCD505 är klar att användas med en gång. Bara att plugga in och sätta på den.

Uppladdningsbar trådlös enhet
Räckvidd på 330 m, bälteshållare och halsrem ger fullständig rörlighet i och omkring hemmet. Ett mångsidigt resefodral skyddar babyvakten på resan. Dessutom kan du använda babyvakten i 24 timmar innan du behöver ladda den igen.

Kristallklart ljud
Hör minsta fniss, joller eller hickning med perfekt ljudskärpa. DECT-teknik ger kristallklart ljud av hög kvalitet, så att du kan vara säker på att alltid höra ditt barn.


Lampor tänds för att visa ljudnivån i barnets rum. Även när ljudet är avstängt för föräldraenheten avges en vibrationssignal när ljudet når en viss ljudnivå (som du anger).


Expert

Igår när Jacke kom hem från jobbet så skyndade jag mig in i duschen och gjorde mig iordning för att åka till Expert. Kön var till JULA ingången ungefär när vi kom men det tog bara ca 20-25 min att ta sig in. Dom släppte rätt många i taget då. Så medan Jacke stog i kö gick jag in och köpte en macka på Ica och när jag kom tillbaka blev vi insläppta :)
 
Det fanns mer än jag trodde kvar där inne men det var ju ingen dunder rea så det var väl därför! Vi köpte iaf tvättmaskin, torktumlare, en babyvakt, några filmer åt Lucas och färgpatroner till skrivaren. 
Alla dom grejerna blev strax över 7000 kr och det kändes överkomligt. Vi köpte ju vettiga maskiner med bra märken och då känns det som att det kanske blir lättare att dribbla med tillverkaren om dom skulle gå sönder :)
 
Tvättmaskin, Electrolux 7 kg.
 

 
Torktumlare, Electrolux
 
 

Segt

Den här dagen är en segis dag. Jag får ta mig tusan absolut ingenting gjort. Tänkte gå ut men har helt tappat stinget för det.

Dessutom har Lucas en "icke-sova dag". Han är alltså ständigt trött men vill inte sova mer än 30 minuter åt gången. Han har sovit två gånger hittills och det märks på han för han är inte den gladaste killen.

Kanske ska ta och ge honom ett bad och lite mellis så kanske han kan komma till ro och sova en stund sen. Då får jag nåt vettigt gjort också :)

Läsperiod

Är verkligen inne i en läsperiod nu. Men det kan också bero på att många av mina favoritförfattare har skrivit nya böcker och då blir man ju som galen. Har en hög med böcker här hemma som ska läsas och några fler som måste inhandlas snarast!
 
Jag älskar verkligen att läsa, det är avkopplande och skönt. Man går in i en annan värld och känner sig nästan lite avskärmad från verkligheten.
 
Den här boken läser jag nu Mons Kallentoft - Vattenänglar. Det här är hans 6:e bok och alla böckerna har varit riktigt bra. Men ett tips om nån blir sugen att läsa dom - läs dom i rätt ordning så du förstår allt eftersom man följer samma personer hela tiden fast i nya fall.
 
 
 
 

Bvc

Det var bara positiva och goda ord på BVC. Lucas vägde 10,8 kg nu och var 78 cm lång och allt funkar ju bra så inte mkt att säga om det :)

Eftermiddagen blev lite stressig. Husprat, lägenhetsvisning och kl 17 skulle Jacke infinna sig på stan för middag med jobbet. När jag ändå var ute och körde för att skjutsa Jacke på stan så åkte jag ut till Jessica och umgicks. Kände att det kunde vara skönt att vara nån annanstans så Lucas får upptäcka en annan plats än hemma.

Nu ska jag sova och hoppas på en lugn och bra dag imorgon :)


Mindre försiktig

Det finns en nackdel med hjälmen och det är att jag tror Lucas blir mindre försiktig med den på för då känner han inte om han slår sig.
Nu på morgonen har han fått varit utan hjälmen och trots att han inte slagit sig illa så har det varit mkt skrik och grin. Han har också sett lite förvånad ut när han slagit sig. Han är väl van vid att det inte gör ont fast han ramlar.
Men hjälmen är ändå ingen dum sak eftersom Lucas verkar ska utmana sig själv hela tiden och krypa och klättra på dom krångligaste ställena :)


Kort hår


Lära-gå vagnen


Sömn

Natten har inte varit jätte bra. Har sovit som mest 2 timmar i sträck.. Lucas vaknar så ofta så man blir matt. Eller ja, faktum är att jag tror att han fortfarande sover. Han ställer sig upp, gnäller kanske lite men jag tror inte han är riktigt vaken.
Men förhoppningsvis är det bara en period och snart kanske han börjat sova bättre igen :)

Inatt vid 3 tiden började han grina hysteriskt och jag försökte lugna honom medan han låg i sängen men det hjälpte inte. Så jag tog upp honom för att trösta men då blev det mycket värre och han försökte febrilt ta sig ut min famn. Så jag la ner han igen och då ställde han sig och gick så fort han kunde runt i sängen.
Jag hade ju fattat vid det här laget att han förmodligen fortfarande sov och drömde nåt. Till slut så tror jag han vaknade till för då ville han komma upp. Så jag stog och vagga han som en liten liten bebis och jag tror han somna till i min famn innan jag la ner han igen.
Tyckte så synd om honom.

Men trots hans oroliga sömn ville han upp vid 6.30 så nu är det synd om mig istället :P


Idag


Gött

Håret blev mycket kortare idag och även om jag saknar mitt långa hår så var det grymt skönt att få bort det risiga i håret! Tack Emilie :)

Imorgon kommer Lovis och Selma hit redan på morgonkvisten så Nicklas får sova efter sitt nattpass. Sen ska vi gå bort på BVC tillsammans och vi kanske tar en promenad också! :)


BVC

Imorgon ska vi äntligen på BVC och väga/mäta Lucas! Hade egentligen tid igår men den var jag tvungen att boka om eftersom vi skulle besikta huset.
Är så sjukt nyfiken på hur det ligger till nu. Önskar att jag tagit mig dit tidigare på nåt drop in men så duktig har man ju inte varit. Tror han stått still i vikten rätt länge nu.. det har väl stannat av mycket för att han är så rörlig nu.


Sömn


Vet inte varför men Lucas vaknar flera ggr per natt nu för tiden. Han vaknar väl cirka 5-6 ggr.. eller ja, ärligt talat vet jag inte om han är vaken heller... men han han står upp i sängen och smågnäller lite så det räcker med att lägga ner han och ge han nappen så somnar han om. Och även fast det är snabbt gjort att kliva upp och bara lägga ner han igen så kan jag säga att det tär på min sömn att vakna så ofta på natten.
 
Känner mig ständigt trött och jag lovar att vädret och årstiden inte ger mig mer energi. Men det är bara att gilla läget och hoppas att Lucas börjar sova bättre snart. :)

Onsdag

Idag har jag inte mkt planerat.. Ska städa och plocka lite för ikväll är det dags att visa lägenheten igen.
Får se om det kan låta bli att regna en stund så kanske man tar sig ut också :) Annars är det väl till att leka med Lucas som gäller. Funderade på om jag skulle bada han idag men får se om man orkar med det.. :)
 
När Jacke kommer hem ska jag hem till Emilie iaf och lämna bilden från Classic Lady och hon ska få klippa mig lite. Har inte klippt mig sen innan jag fick Lucas.. det börjar närma sig ett år snart så jag kan lova att mitt hår är vidrigt. Varje morgon när jag vaknar är det bara stora bollar av tovor i håret. Och nu är jag less på det! Hade tänkt stanna och umgås med Emilie och hennes fina familj lite då jag ändå ska dit men eftersom vi har visning så får jag nog rappa mig hem efteråt :(
 
 

Husägare

Det är väl fasen om det ska kunna hända nåt nu! Nä nu tänker jag officiellt säga att vi är husägare :)

Lägenheten verkar bli såld och det mesta flyter på rätt bra!
Men det kan konstateras att det är mycket med husköp. Det ska granskas och kontrolleras så mycket som möjligt. Sen ska det forskas i olika saker och kollas ekonomi. Och det är inte annat än vettigt att undersöka huset noggrant men man blir helt slut i huvudet!

Nu ska jag sova, Godnatt!


Sång

Idag var det babysång igen och det är skönt att man har gjort någonting vettigt idag iaf!

Efter babysången var Lucas helt slut och soc över 2 timmar i sträck och det brukar sällan hända. Under tiden han sov satt jag och läste och njöt av lugnet här hemma. När boken var slut så gjorde jag ett litet ryck här hemma.

Nu ska jag packa ihop lite saker åt Lucas. Han ska få sova hos pappa och Britta inatt eftersom han ändå ska vara där tidigt imorgon bitti då vi ska iväg på besiktningen av huset.
Ska också bli grymt skönt att få sova en hel natt utan att bli väckt.


Rutiner

Nu är det dags för oss att börja styra Lucas rutiner lite vad gäller sovandet. Jag har hela tiden tyckt att han får sova när han vill/om han vill. Men nu börjar det bli jobbigt både för han och oss. 
Han sover ganska mycket på förmiddagarna.. är bara vaken 2 timmar och sen sover han. Detta resulterar i att fram till 14-15 tiden har han oftast sovit 2-3 timmar sammanlagt och det tror jag räcker för honom, för det är vad han sovit på dagtid tidigare. Nu är det bara det att från 15-19.30 är det ganska många timmar och Lucas blir jätte trött vid 17 16-17 tiden redan och gnuggar sig i ögonen men han vägrar sova. Det är näst intill omöjligt att få honom att sova på eftermiddagen trots att han är trött. 
Och det här med att han ska vara jätte trött redan vid 16-17 är inte kul för varken han eller oss. Det blir nog mest jobbigt för Lucas faktiskt som är så trött men inte kan sova.
Jag har alltså fått för mig att det beror på att han redan sovit "sina timmar" under förmiddagen. Så nu ska vi försöka skjuta på allt litegrann så att det blir jämnare fördelning på dagen. 
 
Så just i deta nu har vi en trött kille här hemma som får vara vaken ett tag till. Tänkte försöka skjuta på det med en timme ungefär så får vi se hur det påverkar eftermiddagen och kvällen.

Visningar

Idag är det visningsdags igen och därför har jag plockat och grejat hela morgonen. Iofs har vi ganska städat nu så det är inte så mkt att fixa. Men jag har tänt lite doftljus och sådär så det ska lukta gott :)
Sen ska Lucas få åka och vara hos farmor under tiden vi har visningarna så när han åkt iväg ska jag plocka iordning det sista här hemma.

Känns faktiskt skönt att ha nåt att göra idag annars skulle det antagligen bli en sjukt seg dag!
Ha en fin lördag!

September

Har varit hemskt dålig på att använda kameran den senaste tiden så bestämde nu har jag bestämt mig för att skärpa mig! Här är iaf några bilder!
 








Tre

Imorgon har vi tre visningar på lägenheten. En vid 14-14.30, en vid 15 och en vid 16.
Det är verkligen roligt att det är så pass många som visar intresse. Och det är inte alls så jobbigt som jag hade tänkt det men nu har vi ju också varit lite smarta och samlat dom på samma dagar så man kan städa ordentligt den dagen bara.

Nu hoppas vi på nåt bud bara :)


Idag

Vet inte riktigt vad vi ska roa oss med idag. Jag visste att det skulle regna såhär så jag har inte planerat nåt..Får se om man trotsar regnet och tar en liten prommis ändå.

Lucas skulle behöva bada så det kanske får bli dagens projekt :) då skulle nog han bli glad iaf eftersom det är jätte kul att plaska i vattnet!



Gårdagen

Gårdagen kändes faktiskt som en riktigt bra dag. Lucas hade bra sovrutiner då han väl gav med sig och somnade. Vi tog en timme rask promenad och sen fick Lucas härja fritt här hemma :)

Jag hade en läsdag och läste ut en bok jag började med förra veckan. Ett storkok med mat åt Lucas hann jag också med.

Lucas lärde sig gå några steg med lära gå vagnen igår dessutom :)


Prommis

Vädret ser underbart ut och idag blir det lätt en promenad sen! Skulle egentligen gå med Lovis men ändrade planer gör att jag får gå själv.

Nu ska jag ta hand om Lucas som sitter i gåstolen och gnäller "mammamammamamma".


Tack igen!

Mamma kom hit i eftermiddag och hämtade Lucas vilket var helt perfekt för då fick vi chansen att fixa till här hemma ordentligt! :)

Dessutom underlättar det ju nu när vi ska ha visningar på lägenheten.

Kontraktskrivningen gick riktigt bra iaf och besiktning är bokad. Så på tisdag nästa vecka är det dags för besiktning!


Tack!

Ringde Britta för att höra om hon skulle in mot stan nåt, tänkte att hon i så fall kanske kunde vara med Lucas medan vi är och skriver kontrakt och det kunde hon!
Vi hade kunnat ha Lucas med oss men det är helt klart skönt att inte ha med han på nåt sånt här. Man vill gärna kunna fokusera på kontraktet och vad som bestäms.

Har försökt städa lite här hemma och det har gått skapligt. Lucas har tittat på och varit rätt nöjd med det :) det roligaste är ju fortfarande dammsugaren så när man slår på den blir han jätte lycklig och jagar den genom lägenheten. Då vet man iaf vart man har han :)


Jämt

Det är otroligt. Varje gång man ska iväg nånstan eller har en massa som ska göras så ska Lucas krångla med sitt sovande. Han vill inte sova, men han vill inte vara vaken heller och gissa om han är rolig att ha och göra med då? Inte särskilt.
 
Nu har det varit en massa grin i ca 40 minuter för att han inte vill sova, men han orkar inte vara vaken heller så.. 
Hoppas han somnar till slut så han inte är hemsk när vi är och ska skriva kontrakt för då vill man gärna kunna koncentrera sig på det och inget annat.

Dagen

Detta är en stor dag för oss. 
Klockan 13.30 skriver vi på kontraktet för huset och det känns stort! Sen ska vi besikta det, förhoppningsvis nästa vecka och då hoppas vi att det inte är några större bekymmer med det så vi vill ha det :)
 
Utöver kontraktskrivningen idag så har vi 2 eller 3 visningar ikväll på lägenheten. Så direkt när jag klev upp imorse så var det bara att börja plocka och städa. Man vill ju att det ska se så städat och fint ut som möjligt, så att intrycket blir det allra bästa! :) Vi fick mycket gjort igår eftermiddag och kväll så det är inte så mkt kvar idag. Mest bara städning och det sista plocket. 
 

Slut

Vilken eftermiddag och kväll! Putsat fönstren i vardagsrummet, tvättat nio maskiner tvätt, burit grejor till vinden, varit till återvinningsstation och varit på affären och pantat. Helt slut blev jag nu när jag satte mig ner. Jacke gick precis ner i källaren för att förhoppningsvis måla sista svängen på innerdörrarna.

Nu ska jag sätta mig i soffan och glo, sen blir det tidig kväll :)


Jaha

Lucas vaknade för en timme sen. Nu ligger han i sängen igen och verkar som att han ska sova en stund till. Tänk om vi sovit en timme till på en gång istället va skönt det hade varit för mig :)
Men det är väl bara att ta vara på den här tiden och göra sig i ordning nu då.

Är trött idag också för inatt vaknade jag vid 3 och låg vaken rätt länge och tänkte.. Vet inte ens vad jag tänkte på nu men jag minns att jag snurrade in tankarna så mkt att jag nästan tänkte kliva upp och strunta i att sova mer.
Ska bli skönt när allt det här med boende är över så man slipper ha det att grubbla på iaf!


Sötnosen


2a säljes, kom och köp! :)

http://mobil.blocket.se/vasternorrland/Toppfrasch_2_a_pa_ostermalm_42555738.htm?ca=4&w=1


Hus

Ja det verkar som att vi ska bli husägare. Nu ska det bara skrivas kontrakt idag eller nån annan närstående dag. Sen måste vi besikta och om allt är som det ska med besiktningen så köper vi huset!

Det har ringt några på lägenheten vilket känns skönt. Det finns något intresse iaf och det är ju lovande. För det skulle ju vara skönt att få den såld så fort som möjligt efter vi besiktat huset så kanske vi kan slippa dubbelt boende.

Det är så stort allt som händer nu så jag tror faktiskt inte jag fattar nånting!
Ska bli sjukt bra med hus, men det känns rätt läskigt också måste jag säga.. Läskigt på ett bra sätt. :)


Kul!

Lucas vaknar tidigare varje morgon tycker jag. Förut har han sovit till 7.30-8.00 men det ändrade han på för en vecka sen och började vakna strax efter 7. Idag vaknade han 6.40 och skulle absolut inte somna om. Han sover visserligen jätte bra ändå som somnar 20 och sover hela natten.

Idag ska vi åka på Ikea och äta frukost med Jessica, Kitty, Lovis, Selma och eventuellt grannen Johanna och hennes Maja. Jessica hämtar upp mig och Lucas vid 9.30.
Efter Ikea tänkte vi åka på drakborgen och låta dom små härja lite på baby-lekis. :)

Sen i eftermiddag väntar tvättstugan på mig och jag har inte lite tvätt den här gången! Skulle behöva röja lite här hemma också, bära upp grejer på vinden och sådär inför visningarna vi ska ha imorgon kväll.

Nej det är väl bäst jag vaknar till lite!
Ha en bra dag!


Älskar dig


Usch

Vilken vidrig huvudvärk jag drabbats av. Det känns som väderhuvudvärk. Har tagit 2 treo utan att det hjälpt något alls. Känner helst bara för att lägga mig under täcket och vila en stund men det går inte så bra då man har en vilde i lägenheten. Tur att han roar sig skapligt bra själv iaf.

Babysången var faktiskt inget dumt tidsfördriv så det kan bli bra att gå på det :)
Innan vi gick på babysången var vi in på BVC och hämtade ut nya d-droppar samt bokade en tid för 8 mån kontroll. Är sjukt nyfiken på Lucas vikt nu!


Prommis och babysång

Har funderat på det här med babysång och innan jag fick Lucas och det första halvåret med han var jag en stor motståndare, hade inte alls nån lust och beblanda mig med okända människor och tramsa på. Men nu har man kommit in och känner sig bekväm i den nya rollen som mamma och kan utan problem tramsa bland folk :) Dessutom tror jag inte det skadar om Lucas får träffa andra bebisar. 
Lovis hörde av sig igår och fråga om jag skulle med och först kände jag starkt att jag absolut inte orkar men ångrade mig och sa att jag hänger på. Man måste ju föranmäla sig till det men jag chansar att jag får hänga med.. skickade annars ett mess igår och fråga, får se om man får svar innan det är dags :)
 
Så klockan 9 ska jag möta upp Lovis för en promenad så barnen förhoppningsvis kan sova lite innan. Sen kl 10 börjar babysången och håller på i 2 timmar. Förstår inte hur jag ska få Lucas att sitta still och vara intresserad av nå sång men det blir väl som det blir. Han lär väl ska klättra på alla andra bebisar som är där. :)

Semester

Lucas är som vanligt men väldigt mammig. Och det gör mig absolut ingenting egentligen. Tycker han är supermysig och rolig.. Men just idag är jag dötrött. Vill bara lämna bort han och få lite tystnad och lugn och ro.. Bara nån timmes semester skulle nog göra susen. :)
Tålamodet och orken är nere på -10 så minsta ljud eller gnäll så känner jag att hjärnan vill explodera. Det är bara en sån dag idag!


Lördag

Lucas vaknade jobbigt tidigt idag men det är bara att bita ihop. Kanske hinner vila något sen.
Får se vad man hittar på den här dagen. Ska skjutsa ut Jacke till golfbanan sen och efter det kanske jag hälsar på Emilie en sväng innan jag ska till stan och titta på Lars som ska flyga luftballong. Vid 17-18 tiden ska jag vara tillbaka ute i Njurunda för då vankas middag och övernattning hos pappa och Britta. Lät inte som att jag ska hinna vila så mkt faktiskt. :)

Ha en bra dag!


Sälja

Det verkar som att vi blir husägare inom kort om inget oväntat inträffar! Så nu gäller det att få lägenheten såld.

Om ni vet någon som behöver en 2a så får no gärna tipsa om våran. Vi har lagt ut den på blocket.

http://mobil.blocket.se/vasternorrland/Toppfrasch_2_a_pa_ostermalm_42555738.htm?ca=4&w=1


Stan

Det blev en sväng på stan med Jessica och Kitty. Skulle hitta vantar men det va inte det lättaste. Köpte iaf ett par tumvantar som visserligen var ganska tunna men jag tror dom duger gott just nu.

Det var riktigt skönt att ta sig utanför dörren och dessutom att få röra på fläsket lite :)

Nu ska jag försöka få Lucas att somna.
Ha en fin fredag!


Hjärtat

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_5048e1d3ddf2b344950006c1.jpg" class="image">


Trött kille

Sen 18.30 har Lucas härjat runt här hemma och i typ 40 minuter härjade vi tillsammans och jagade varandra genom lägenheten.
Lucas är duktig att leka själv vilket jag tycker är viktigt men jag leker minst en gäng om dagen med honom och han tycker det är hur kul som helst :)

Nu var han iaf helt slut och somnade direkt när jag la han i sängen. :)


Vantar

Har suttit och kollat runt lite vart jag ska köpa nå vantar åt Lucas. Har inga vantar åt han och idag när vi var ute och gick blev han iskall om händerna. Det är ju inte direkt så att han ligger ner i vagnen med händerna stilla under en filt. Så ett par vantar behöver inhandlas snarast och när jag kollat runt lite så tror jag att det får bli ett besök på kappahl.. där verkar dom ha ett gäng vettiga vantar.


Bra jobbat!

Startade dagen med 1 timmes promenad tillsammans med Lovis och Selma. Trots att man höll på att blåsa bort så var det riktigt skönt. Solen värmde och när man rör på sig fryser man absolut inte. Vi drack en kopp kaffe här efter promenaden och när Lovis gått hem så fick jag nå energiryck och slet fram soffan för att dammsuga där under. Jag har pratat med Jacke ett flertal ggr om att jag vill ha hjälp av han med det men det kan ju dröja hundra år så det är bäst man gört själv! ;) Det är ju inge svårt att dra fram soffan.. det svåra är ju att få dit mattan igen. Men jag lyckades med det också.
 
När Lucas hade sovit och ätit gröt kände jag helt plötsligt för att bada han. Dels var han rätt kladdig efter grötintaget men jag kände också att jag ville göra nåt vettigt och inte bara sitta och glo på han när han far omkring här. 
 
Ikväll ska Jacke spela golf så jag blir helt ensam. Men det gör mig inte så mkt. Bara det blir lätt att natta Lucas så är det lugnt, dessutom slipper jag laga middag så jag tänker inte klaga :)
 
 

Finbesök

Vi har precis haft besök av Jessica och lilla Kitty. Och det var verkligen bra med besök idag för jag är segare än allt segast. Men eftersom dom skulle komma gjorde jag faktiskt ett ryck idag och dammsög ordentligt och skurade. Jag dammsuger varje dag nu för tiden men det är sällan man är särskilt noggrann.

Igår var mamma här på eftermiddagen och kvällen. Hon följde också med på en husvisning. Huset vi tittade på igår har vi tittat på 2 ggr tidigare och nu är det bara att hoppas att det ska gå vägen så det blir vårat! :)
Det känns verkligen stort det här med hus. Det är nästan ofattbart spännande. Men vi får som sagt se vad som händer.

Skönt

Morgonen har varit rik på energi. Har städat, sorterat tvätt och varit på affärn. Men som vanligt när man gör ett rejält ryck direkt på morgonen så tappar man energin och vet inte alls hur man ska få resten av dagen att gå.
Jag ska iofs ha tvättstugan kl 14 så då får man ju nånting vettigt gjort iaf. Sen har jag ju en vilde till son som kryper runt hela lägenheten och klättrar på allt.. så man får ju springa efter han också :)

Kände när vi gick till affären att det var riktigt skönt att gå på morgonen. Ska höra med Lovis om vi kanske ska ta och börja gå igen på mornarna som vi gjorde i våras. Det är ju så mkt lättare att ta sig ut om man har sällskap! :)

Nä, nu drar Lucas iväg så det är bäst jag följer efter.
Ha en bra dag!

RSS 2.0