Mer och mer

Som ni märkt kommer det upp bilder var och varannan dag nu. Och det är bara för att jag blivit duktigare på att använda kameran. Använder inte mobilen nånting nu nästan. Vi har ju faktiskt en väldigt bra systemkamera och det bör man utnyttja! :)

Dagens bilder


Nytt till Lucas

Lindex 99 kr
 
Lindex. Grå tröja 75 kr. Blå tröja 100 kr.
 
Åhléns 79 kr
 
Lindex 149 kr
 

Lindex 35 kr och 45 kr
 
Lindex 149 kr

Design

Som ni ser har bloggen ändrat utseende igen och det blev i vanlig ordning jätte fint! :)
Emilie - hon kan hon! :D

Eftermiddagen

Elina kom hit en sväng och var jätte stressad då dom hade ganska tajt schema innan avfärd mot stockholm så jag följde med henne ut till bilen och tittade på lilla prinsessan deras! Så himla liten.. och även fast hon är en månad idag så tycker jag att hon var pytte pytte liten! :)

Eftermiddagen har vi spenderat på Birsta City. Och egentligen vet jag inte vad vi skulle dit o göra. Vi behövde några nya strumpor och nån bra tröja att dra på han istället för typ jacka. Vi gick igenom nästan varje butik men shoppade nästan inget. Ja, Lucas fick ju en del kläder ändå men inte så farligt mkt :)
Jag letade kläder men hittade inget av intresse så det blev inget till mig. En liten grej till Elinas bebis blev det som jag antingen postar ner eller tar med ner när vi åker dit.


Inte fel

Idag är det en slö dag här hemma. Eller ja, jag har städat lite o grejat men Jacke ligger i soffan och slappar vilket jag faktiskt tycker är helt okej. Han har inte haft en slödag i soffan på vääldigt länge, för dom dagar han är ledig är det alltid nåt att göra. Jag däremot kan ju slöa flera dagar i veckan om jag vill :)

Och Lucas går det ingen nöd på.. tar han sig inte fram i gåstolen så rullar han runt på golvet. Han har fått en himla fart nu på rullandet. ena sekunden är han i ett hörn och andra sekunden är han på ett helt annat ställe. :) Så roligt att se!

Bilder från igår


Bebis

I 1 timme nu har Lucas försökt somna men icke.. så nu är han trött på riktigt och inte alls någon solstråle vilket man kan förstå :)

Idag ska jag äntligen få träffa Elina och bebisen! Som jag har längtat :)
Annars händer nog inte så mkt idag.. vi hade tänkt åka till Ånge till Jackes mormor och hälsa på men eftersom Elina är i stan så stannar vi hemma.

Nu ska jag kika hur det går för Jacke med Lucas.
Ha en bra dag!

Tack!

Vår älskade Lucas vaknade strax före 7 idag och jag kände att det går inte.. jag var tvungen att sova en stund till. Så jag la han i vår säng bredvid mig och vi somnade om till 8.30. Tack tack tack! Det behövdes :)
 
Enligt väderprognosen ska det bli skitväder idag men jag bad ju faktiskt aldrig om sol, jag bad bara om ett par regnfria timmar. Och det får jag ju nu :)
Jag ska ta o äta lite frukost och packa ihop lite och sen åker vi iväg utöver njurunda. Om jag kommer iväg i god tid tänkte jag svänga in till Jessica och ta en kaffe där.. om hon är hemma vill säga.
 
Ser iaf fram emot en dag i skogen även om vädret inte är underbart. 
Ha en bra dag!

Snälla Pappa och Britta fixar!

Imorgon blir det helt perfekt.
Jag ska få låna Brittas bil som står i ett garage här på skönsmon, hon använder en annan bil så saaben bara står. Så pappa åker lite tidigare från Njurunda för att komma hit och hämta Jacke och skjutsa bort han för att hämta bilen åt mig. Tack snälla pappa, Britta och Jacke för att ni fixar :)
 
Så imorgon lutar det åt att jag åker ut till Britta och hänger där på dan om vädret är okej. Känner verkligen att vi behöver vara ute och få lite luft både jag och Lucas. Och så länge det är regnfritt någon timme så är jag nöjd. Jag begär inte mycket av er vädergudar.. bara en regnfri stund!
 
 

Mer bilder

Här kommer bilder från eftermiddagen och kvällen som vi spenderade hos Jackes föräldrar. :)
 

Så olika

Dagarna är verkligen olika fast ändå lika här hemma. 
Idag har Lucas haft en dag då han inte riktigt velat sova. Jag lekte med han lääänge och han blev jätte jätte trött och somnade på en gång jag la ner han i sängen.. men han sov kanske en kvart och sen hade leendet på läpparna igen. Och jag visste att det inte var färdigsovit egentligen så jag försökte få han att somna om men icke, det ville han inte. Så jag lekte med han en stund till och helt plötsligt blev han akut trött. Nu har han precis somnat efter ungefär en halvtimmes gnällande. Men det är inte mkt att göra.. visar jag mig eller försöker sitta med han så blir han bara ännu mer upprörd. Det är bättre att han får sköta det själv och gnälla sig till sömns. 
 

6 månader idag

Idag blir vår älskade son 6 månader. Dagen till ära har han legat på vår säng med mig och snurrat runt, runt och runt. Verkar vara den nya grejen. Tidigare har han inte varit så pigg på det här med rulla runt utan från mage har han inte velat vända sig. Men nu går det undan när han sätter igång och rullar- så det gäller att vara med :)
Han sitter ganska bra när han glömmer bort att han sitter.. när han får nåt att pyssla med eller hittar nåt intressant att sitta och titta på. Men för det mesta vill han bara slänga sig bakåt eller åt sidan.
Han har börjat med lite nya ljud nu. Dom senaste veckorna har han mest gjort pip och skrik ljud men dom senaste dagarna kommer det lite "dadada" och annat som låter mer som prat :)
Ett halvår har gått fort - på tok för fort och tiden lär ju inte stanna av. 
 
 
 

Bra de går

La mig för att sova en stund till med Lucas men det var bara att glömma. För han låg bara o skrattade åt mig så jag klev upp igen. Då gav jag mig tusan på att nu är det dags att ta dom där förbannade fönstrena. Skulle börja med köksfönstret som helt klart är värst.. där tog det stopp. Ställningen som står runt vårt hus för takbytet tog emot så det gick inte att vända fönstret och ta utsidan.
Så nu sitter jag i god ro och dricker kaffe och äter en macka medan Lucas sover sött.

För tidigt

Lucas vaknade en timme tidigare idag och det gör mig helt sjukt trött. :) Funderar på att lägga mig med honom nu och sova en stund till men jag vet inte om det gör nån nytta.

Idag får vi se vad som händer. Jessica kanske skulle till lekparken vid tonhallen med Albin så får se om vi tar en promenad dit. Jag är iaf förberedd.. tänkte att jag skulle ta en promenad dit (om jag ska dit) och sen får Jacke hämta upp oss. Han tog med sig bilbarnstolen i bilen imorse när han åkte på jobbet :)

Nä, ögonen går i kors. Jag lägger mig med Lucas en stund.

Usch

Har gjort en kycklingpuré åt Lucas idag och fryst in några portioner men hua.. det ser inte aptitligt ut och det luktar inte mumma heller. Tänkte ta o göra lite fiskpuré när jag ändå är i farten.. Han äter ju ändå typ 2 mål om dagen och dom här burkarna är inte gratis så det är nog inte dumt att göra lite själv.

Oväntat besök

Fick lite oväntat besök av Britta och det var bara trevligt! Det fick tiden att gå lite snabbare. Men jäklar va brun hon är! Det märks att hon bor ute på landet och spenderar mkt tid utomhus. Jag önskar vi hade en sommarstuga.. eller iaf en bil så vi kunde åka ut till Britta och hänga där på dagarna :) Blir väl mer av den varan nu när Jacke har semester. Då han golfar kan jag och Lucas va hos Jessica eller Britta.
Visst kan jag gå ut och sätta mig i en park eller diverse här också men det blir ju lite krångligare ifall Lucas skulle bli hungrig eller så.. måste man knata hem o fixa käk. Lättare när man är ute på en gård .. då kan man gå in o värma lite mat och mata utomhus.


Seg dag

Jag vet inte alsl hur jag ska fördriva tiden den här dagen. Får se om jag samlar på mig lite energi så jag kan få nåt gjort. Funderar på att byta gardiner i köket också nu när jag ändå är i farten. Har ett par gardiner som aldrig blivit använda och jag tror dom skulle bli fina i köket..
 
Annars så är väl planen att putsa fönstrena men jag vet inte om jag ska ha ork till det. Det är så snabbt gjort men så fruktansvärt jobbigt. Och egentligen bord eman väl vara utomhus då vädret är okej men som sagt så är inte energin på topp. Måste vara trötthet sen helgen som kommer efter :)
 
Nu kallar Lucas på mig. 
Ha en bra dag!

Lucas <3


Nytt

Satte upp nya gardiner i sovrummet igår. Tidigare har vi haft nå beiga med blått på och dom va jag så less på så jag har svårt att tro att jag nånsin ska kunna använda dom igen! :)
Jacke sa iaf när han kom hem: "Nya gardiner? Va ljust det blev, vilket lyft!"
 

Såja

Lovade mig själv att jag ska skärpa till mig och börja hjälpa till mer med handling och sånt.. ekonomiskt sett så är det ju oftast Jacke som betalar när vi handlar men jag skulle ju faktiskt kunna åka iväg själv oftare så att Jacke slipper den biten efter jobbet. 
Och dessutom försöker jag skärpa mig här hemma med städning osv. Jag vet att Jacke gott kan hjälpa till och det vill jag också att han gör till viss mån men jag är ju faktiskt hemma hela dagarna och Lucas är verkligen inte jobbig så man kan få mkt gjort bara man vill :) Nu har jag dammsugaren framme hela tiden för då kommer jag mig för att dammsuga lite oftare och bara man fått rutin på det så kan man väl ställa undan den igen snart.
Har iaf fått en del gjort idag. Bytt gardiner i sovrummet, sytt en duk till köksbordet och strukit bordstabletter och annat diverse. 
 
Efter middagen for jag ut till Jessica med en väska och gungan. Tog en kaffe där och surrade lite strunt :)
Sen var jag faktiskt och handlade och för en gångs skull kom jag faktiskt hem med mat och inte en massa annat skit. :)
 

Känns osäkert

Satt och tänkte att jag skulle gå ner på stan oavsett om Maria ska på stan eller inte.. Bara för att jag måste köpa blöjor. Men så började jag tveka.. väderprognosen säger regn och då är frågan om man ska lita på det eller inte? Jag kan ju lika gärna gå bort på våran Ica och handla blöjor.. Vi får se hur jag gör.
Ska börja med att ta en dusch :)

Vaken?

Lucas vaknade 8 och det är ju inte särskilt tidigt egentligen men jag är ändå helt slut! Vill bara gå och lägga mig och sova flera timmar till. 
Idag är det babymassage men jag har sagt att vi inte kommer fler ggr. Dels för att vi lär missa några ggr och dels för att det är så svårt med Lucas som rullar runt och gör allt annat än ligger stilla och njuter av nån massage. 
Får se vad man hitter på idag. Kan bli stan och träffa Maria en sväng eller så blir vi kanske bara hemma och njuter av livet :) Efter middag åker jag nog ut till Jessica en sväng iaf. Ska lämna tillbaka gungan som hon var snäll att låna ut och låna ut en väska till henne som hon kan ha med sig på förlossningen.
 
Nää, lite kaffe på det här så kanske man piggnar till!
 
 

Jobba

Ibland blir jag så sugen att gå in och provjobba en helg. Samtidigt som jag verkligen vill vara ledig hela sommaren. Men till hösten kanske jag ska lägga mig tillgänglig som vikarie och se om jag får komma in och jobba nåt. Bara ett pass eller två.. skulle vara kul att prova.
Imorgon lär jag känna helt annorlunda och inte ha något sug alls att jobba.

Trött och pigg

Inatt var jag trött.. gick och la mig strax efter 22 och somnade på stört. Sen vaknade jag vid 9 och kände mig helt slut. Fast ändå har jag varit pigg idag.. och trött på samma gång. Jag känner att jag vill göra nåt, få nåt gjort samtidigt som jag bara vill lägga mig på soffan och slappa.
Håller på för fullt i tvättstugan nu iaf så man får nåt vettigt gjort :)

Bilder från helgen

Tänker inte skriva så mkt om bilderna utan dom får tala för sig själv. Nu laddar jag bara upp ett gäng och hoppas att det blir nå vettigt. Vi har som sagt tagit jävulskt mycket bilder:) 

Skönt

Det har varit en jätte skön helg och jag ville nästan inte åka hem! Underbart med frisk luft, skogsmiljö och trevligt sällskap! :) Sen har det ju förstås varit fest hela helgen också eftersom Lars fyllt 50 men jag måste säga att det varit rätt lugnt ändå.. Jag och Jacke har gått och lagt oss i skaplig tid eftersom vi ändå har haft Lucas att ta hand om. Och med han har det gått hur bra som helst. Han har sovit mkt men det är väl för att han fått varit utomhus hela dagarna också. Att sova i husvagn var ju inga problem och han somnade runt 21 på kvällarna så han missade det värsta buset på festen också :)
 
Nu sitter jag och väntar på att Lucas ska vakna sen går vi bort på affärn en sväng. Ska hämta ut nå paket och köpa tvättmedel. 
 
Kommer lite bilder sen från helgen men orkar inte ta itu med de nu.. vi tog ju bara 500 bilder i helgen. 
Ha en bra dag!

Stressen

Stressen har återigen infunnit sig men jag ska vara ärlig och säga att jag tror att det är mamma som smittar av sig med sin stress och hets. Dessutom gör det inte saken bättre att Jacke ligger i sängen och har legat där en timme fast han bara skulle vila en halvtimme. Jag vet att han hinner med det han ska ändå men jag blir stressad.. Kan han bara göra det han ska så får han ligga i sängen bäst han vill sen?

Egentligen så är allt hur lugnt som helst och jag behöver inte känna nån stress. Dessutom ska vi iväg på middag ikväll och bara vara gäster vilket känns jätte skönt. Vi kan bara vara och njuta av kvällen, god mat och trevligt sällskap.

Bara av att skriva det här inlägget känner jag mig lite lugnare. Bättre att avreagera sig lite här än på stackars Jacke som jag för en stund sen varnade: "Om du inte kliver upp nu så får jag en hjärnblödning.." Sen gick jag på i några minuter om allt möjligt.. tjat tjat tjat.. hualigen hur man är!

Birsta

Det var mkt trafik i Birsta idag men ändå fanns det massa lediga parkeringar och det va inte mkt folk inne på Birsta city så det va ju skönt. Ända stället de va mkt folk var på Buketten och det var ju såklart dit jag skulle! 
 
Köpte presentpapper på Panduro och sen när jag gick förbi Åhléns sprang jag in o kikade på rean där och det är jag glad att jag gjorde. Hittade en jätte fin tunika som va nedsatt till 149 kr + att jag hade en rabattcheck på 50 kr så jag betalde bara 99 kr för den :)
Sen tänkte jag att jag skulle springa upp lite snabbt och kolla efter en bh. För jag har en bh nu i strl 85DD som är lite för liten så jag tänkte att jag måste ha en ny. Så inne på Twilfit hittade jag en vanlig vit bh i strl 85E för ynka 135 kr. Perfekt :)
 
Nu börjar iaf tröttheten ta ut sin rätt. Både Lucas och Jacke ligger och sover och jag funderar på att joina. Kanske skulle göra gott med en powernap.

Tröttmössa

Idag satt tröttmössan på huvet när jag vaknade. Måste vara för att Lucas vaknade inatt vid 4 tiden och låg vaken och stirra på mig mellan spjälorna i vad som kändes som en evighet. Till slut satte jag mig bredvid honom och höll hans hand så att han somnade om. Just då va ja rädd att han vaknade och va hungrig men icke :) 
 
Har inte fått nånting gjort den här timmen jag varit vaken. Men det gör inget.. jag ska försöka vakna till ordentligt innan jag gör nåt. Vädret verkar bli kung idag så det är synd att man inte bara kunde gå ut och vara ute hela dagen. Men det hinns inte med idag.. kanske en stund senare. :)
 
Ha en bra dag

Snyggt

Jag tog bort överdragen på sittkuddarna i soffan idag och schansade att tvätta dom på handtvättsprogrammet i maskin och helt fantastiskt va bra det blev! Dom var verkligen dunder-fläckiga men lite vanish på dom så va dom väck :) Nu ser iaf inte soffan lika äcklig ut.. får se om Jacke ser nån skillnad när han kommer hem.
 
Nu har jag packat lite och målat naglarna.. då har jag faktiskt inte så mkt att göra här hemma imorgon innan vi ska iväg på Willes studentmiddag. Skönt. Jag tar inte stress så bra som jag nämnt tidigare.
 
 

Det går.

Allt går bara man vill. :)
Lucas har varit lite less idag.. vet inte riktigt vad det har varit med han men hans gnällighet kan bero på trötthet. Han har nämligen haft en powernapar-dag och bara sovit korta stunder i taget. Och vissa såna dagar kan han vara lite gnällig. Men det gör mig inget. Jag har försökt roat och aktiverat honom då han varit vaken men han har inte varit särskilt intresserad av nånting :)
Han har iaf fått varit med i tvättstugan och där tittar han storögt på mig när jag hänger tvätten. Han kanske tycker det är konstigt att jag hänger upp kläderna i taket.. 
 
Nu tänkte jag äta nån middag och sen ska jag börja packa lite smått det som går. Det är ju inte så mkt vi behöver för en helg men det är mkt till Lucas. Man vill ju ha det mesta med så det blir en så enkel vistelse som möjligt.
 
 

Älskade, vackra..

 
 
 
 
 
 

Good

Dagen igår blev riktigt bra. började med att åka med återvinningsskräp och sen åkte jag och handlade mat o sådär inför helgen till Lucas. 
Efter det blev det en heldag hos Jessica med henne, Linda och Devine. :) Så himla skönt att kommer hemifrån och bara vara ett tag.
 
Igår kväll gav jag Lucas välling för första gången och han drack utan att göra en min. Han verkade inte ens märka att det var annat än ersättningen. Dessutom har han sovit gott hela natten så inga konstigheter där. Tror nog att vi kommer köra på välling på kvällarna nu. Då kommer hans matvanor se ut ungefär såhär:
Ca kl 7-8: Ersättning
10-11: Gröt
13-14: Mat
16-17: Mat/Gröt
20 tiden: Välling.
 
Egentligen kvittar det för mig om han fortsätter med ersättning på kvällarna men det känns lite onödigt när han kan dricka välling på kvällen. Dessutom är ju vällingen mycket billigare än ersättningen. Sen får vi se hur vi gör på morgonen.. men nu kör vi såhär ett tag.
 
Idag klev vi upp vid 7 och efter att Lucas fått mat så gjorde jag genast ett ryck. Jag drog dammsugarn ett varv och passade då på att dammsuga ur soffan ordentligt. Jag orkade dock inte flytta hela soffan men flyttade iaf divanen och bara där under fanns det en hel del smått och gott :) Undra hur det ser ut under soffan. 
Sen tog jag av klädseln på sittdynorna i soffan så kan jag tvätta dom idag när jag har tvättstugan. För dom är allt annat än tjusiga. Fläckiga är rätta ordet.
 
Så det pysslar jag med idag. Hade tänkt att vi skulle gå ut lite nu på förmiddan när vädret är så fint men det blåser ju storm så jag tror jag satsar på att greja här hemma lite istället. 
 
Ha en bra dag!

Ordning

För övrigt kanske ni ser att det äntligen blivit lite ordning på blogg.se. Nu kan man lägga upp bilder igen och sådär.

Jag va jäkligt less igår över att det varit sånt strul och jag har sett att vissa kunnat lägga upp bilder. Så jag tänkte maila blogg.se igår och fråga hur det går för dom men det gick inte att maila dom. Undra om det var ett taktiskt beslut så dom skulle slippa en mailbomb av sura användare :)

Stress

Jag är verkligen inte bra på att hantera stress och hela morgonen har jag känt just stress. Men nu är det dags att stressa ner och skärpa till sig. Allt kommer bli så bra så :)

Har bilen idag så ska ta och åka iväg och slänga skräp så inte det ligger i bilen och tar plats. Sen ska jag åka och handla mat o sådär till Lucas så det är gjort inför helgen. Sen kanske man kan lugna ner sig lite för egentligen är det inte mkt kvar att göra innan helgen.

Det ska iaf bli kul att komma iväg i helgen. Komma bort från stan och njuta av lite skogsmiljö :)

Skor

Dom här fina skorna fick jag av mamma. Perfekt för jag behövde ett par fina sandaler :)


Juni-bilder från kameran
















Hets

Dagen har varit bra men lite jobbig. En heldag i Birsta med mamma och Lucas! :) Det har iofs gått bra och det har varit en bra dag. Men då man är där ute och har fler ställen att besöka och mer än halva dagen gått så är man ganska slut. Tröttsamt är det minst sagt att kuta i butiker :)

Nu är man ganska redo att gå och lägga sig och sussa. Tror faktiskt att jag ska göra det..

Tänkte lägga upp en bild på ett par fina sandaler som jag fick av mamma idag men det går fortfarande inte att ladda upp nå bilder.

Gonatt!

Lite less

Jag försöker ha tålamod och tänka att dom snart kommer fixa bloggen i det nya systemet.. men jag ska vara ärlig och säga att jag börjar bli lite less på att inte kunna blogga fårn mobilen och inte heller kunna lägga upp några bilder. Men dom fixar det säkert så fort dom kan :)

Nu har jag än en gång lagt ner lite tid på att leka med Lucas och nu sk ajag ta och lägga lite tid på mig själv. Sen är det dags att mata Lucas och bege oss ut till Birsta.

Zumba Exhilarate

Jag budade hem Zumba Exhilarate från Tradera häromdagen och borde få skivorna till veckan nån gång. Jag älskar verkligen Zumba så det ska bli svin kul! :) Det är 7 olika dvder med olika program. Kul!



Morgonen

Morgonen/förmiddagen har varit bra här hemma. Klev upp vid 7.30 och gav Lucas mat sen gick jag o la mig igen och sov till 9.30. :)
Sen har jag lagt fokus på Lucas. Vi har lekt, tränat på att sitta och badat. Nu har han varit trött i typ 1½ timme men vägrat somna så jag har fått fortsätta leka med han och nu somnade han när jag la ner honom.
Han är konstig på det där med att få han o somna. Han somnar bäst själv när han är tillräckligt trött. Det är nästan omöjligt att sitta med honom eller vagga honom till sömns. Då blir han antingen irriterad eller pigg och ska leka.
Men ja, det är ju såklart skönt att han kan somna av sig själv och att man inte behöver hålla på o vagga honom o sådär.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Åker nog på babyproffsen och hämtar nya Lekpanelen till gåtolen som var trasig då vi köpte den. Sen har jag en del saker jag skulle vilja kika på då vi ändå är i Birsta men vi får se vad min kära sambo säger :)

Ha en bra söndag!

Summerburst

Kollar på Summerburst på Svt 2 och man får ju rysningar i kroppen. Det lär ju vara övermäktigt att vara där. Man ser ju på folk också vilken jävulsk eufori dom befinner sig i. Åååh.. lite man vill dit!
Och David Guetta som spelar nu är ju dålig...? Inte alls - kanske hur bra som helst!
Nej, nästa år ska man dit, detta går fasen inte att missa ett år till!

Lördag

Vad vi ska göra idag är ganska oklart än så länge. Hade vädret varit bra så hade vi nog åkt ut till pappa och Britta och hängt där.. men nu vette tusan om det känns som nåt jag orkar göra. Får se om jag ska skjutsa Jacke till golfbanan sen och isf vilken tid det blir. Kanske kan ta en sväng förbi Jessica om hon är hemma.. Men ja, det kan ju bli ganska sent och då är det ganska skönt att bara åka hem och få nån ordning på Lucas nattning :)

Imorse vaknade Lucas 7 och det gick ju bra eftersom jag sovit jätte bra hela natten utan nån störande hosta. Är inte alls lika snorig idag heller så jag gissar på att jag är på bättringsvägen :)
Vid 8 blev Lucas trött igen och fick ligga i sängen med Jacke. Jag hade tänkt vara vaken och bara njuta av lugnet men efter en stund konstaterade jag att jag va ganska trött också. Så jag slocknade och vaknade strax före 10 då Jacke väckte mig. Då hade Lucas varit vaken ett tag och legat och lekt bredvid mig utan att jag hört nånting. Snacka om att sova djupt! :) Välbehövligt.

Sitter och hoppas på lite värme och sol till veckan så man kan vara ute. Nu har vi ju faktiskt ett strandtält som man kan vara i med Lucas eftersom han kan bli lite less av att sitta i vagnen hela tiden. Jag får lite panik. För jag tycker att stor del av sommaren gått redan men ändå har det inte varit nåt vidare väder. Jag vet att det är typ 2 månader kvar men det innebär ju ändå att halva sommaren passerat och vi har inte haft nån direkt värme förutom nån dag här o där. Ge mig riktig sommar nu! :)

Solo

Imorgon ska Jacke spela nåt som kallas midnattsgolfen. Dom går ut kl 20 och därmed lär han inte vara hemma förrän på natten nån gång..

Det kommer såklart gå jätte bra. Lucas har blivit lite bättre på kvällen nu och jag hoppas att jag slipper en skrik kväll då han vägrar sova. Men som sagt, det kommer säkert gå jätte bra :)

Gåstolen

Det var ju inte längesen Lucas fick gåstolen och tills för nån dag sen så har han bara suttit i den med benen upplyfta från golvet. Men nu går han åt alla håll och kanter i den.
Det går bäst bakåt men han tar sig framåt och åt sidan ganska bra också. Han siktar in sig på nåt han vill ha och tar sig ditåt. Sen hänger han så långt ur stolen han kan för att nå så mkt som möjligt :)
Han är verkligen ingen pyttebebis längre. Storkillen <3


Nånting varje dag

Fick sätta mig nu och skriva in i kalendern vad som händer till veckan för jag är van vid att ha en fullständigt tom kalender :) Det är nåt varje dag till veckan. Men det är faktiskt bara roliga saker så det ska nog gå bra!

Måndag: Tror att mamma kommer ner en sväng. Planera inför helgen.
Tisdag: Spädbarnsmassage kl 11.
Onsdag: En liten träff med några mammor och sen tvättstugan 14-21.
Torsdag: Studentmiddag för Wille.
Fredag: Midsommarafton. Då åker vi upp till Bispgården och firar där. + Lars fyller 50!
Lördag: Midsommardagen. Fest för Lars som han inte vet om. (Tror inte han läser min blogg för isf skulle ja inte skriva ut det här)
Söndag: Åker hem till stan igen och landar.

Under veckans gång ska jag också komma ihåg att fixa:
Doppresent till Celinne som döps på lördagen.
Studentpresent till Wille.
Blommor till Lars.

Och hela tiden medan jag sitter och skriver det här så känns det som jag glömt nåt. Men egentligen har jag inte alls mycket att stå i till jämförelse med andra. Men för att vara mig så är det här otroligt mycket :P

En liten stund

Det blev en kort stund ute iaf.. ungefär 1 timme. Sen tyckte Lucas det var tråkigt och började gnälla och solen gick i moln så det fanns ingen anledning att stanna ute.
Det var dock skönt att få lite frisk luft, läsa bok i godan ro och bara njuta av att det är sommar :)

Välling

Igår frågade Jacke om det va dags att prova välling och jag sa jaaa, kanske de...
Sen började jag fundera över det här med välling. Vill jag verkligen ge välling i huvudtaget? Visst kan vi prova och se hur det funkar.. men funkar det inte lika bra med att ge gröt på kvällen så småningom? För jag tänker att om vi ska ge välling så får det bli på kvällen bara.
Det är absolut ingen brådska med att besluta det här än eftersom Lucas bara är lite mer än 5 ½ månad men det är värt att börja tänka på iaf :)
Vi tycker ju att det är så kul att prova nya saker med Lucas och se vad han tycker och sådär och han äter ju allt möjligt redan nu.. det har gått fort att byta ut hela måltider och han älskar ju annan mat än ersättningen. Ser han att vi sitter och äter gnäller han om inte han också får nåt. Och hittills har han inte reagerat på nånting. Kan snarare säga att hans mage har blivit bättre sen vi började ge annat än ersättningen.

Ja som sagt.. vi får se hur vi gör med vällingen. Kanske provar att ge av ren nyfikenhet men jag har nog inte tagit ställning till hur jag vill gör med det än :)

Fredag

Natten har varit ganska dålig med den hemska hostan som hållt mig vaken. Jag la mig än en gång på soffan för att inte störa Lucas och Jacke.
Känner mig ändå ganska pigg idag och har kört hårt i tvättstugan hela morgonen och plockat lite här hemma. Funderar på om jag än en gång ska ta o städa eller om jag ska strunta i det och gå ut i det fina vädret när tvätten är klar. Vi har ju skaffat oss ett strandtält nu som man skulle kunna sätta upp ute på gården och hänga där. Då får man säkert lite sällskap av någon trevlig granne också :)

Pratade med Britta idag och hon och pappa ska vara barnvakt då det är Digiloo vilket gör mig glad! Egentligen ville ju Britta också gå på Digiloo men väljer att strunta i det så vi kan gå istället. TACK TACK TACK! :)

Ha en fin dag i solskenet! :)

Nytt system

Dom har skaffat sig ett nytt system på blogg.se och jag tycker det verkar bli bra ja! Än så länge verkar det inte riktigt funka som det ska efetrsom jag inte kan ladda upp bilder och så men det kommer väl. Vet ju att det brukar ta ett tag innan dom får till allt.

Dessutom funkar inte iphone appen just nu under systembytet men det kan man väl leva med. Jag har fått starta datorn vilket händer väääldigt sällan och det är ju faktiskt enklare att blogga o så från datorn :)


Tvätt

Jag tvättar sjukt ofta tycker jag. Mest för att jag inte vill att det ska bli så mkt tvätt. Imorgon är det dags igen och idag har jag plockat ihop tvätten och på något sätt blev det rätt mkt ändå.
Ja det är väl tur att man är en konstig person som faktiskt tycker om att tvätta. Eller ja, tycker om kanske var starkt men jag har inget emot det iaf.

Slutbabblat.

Godnatt! 💤


Några Maj-Bilder från kameran








Bilder


Tråkigt?

Skulle det va tråkigt att åka på summerburst i helgen?
http://summerburst.se/stockholm/

Jag bara undra....


Ett ryck

Det blev ett ryck idag. Nu har man ju börjat fått ordning på dagarna och Lucas roar sig rätt bra själv stundvis.
Jag har lyckats städa och rensa lite, bäddat rent och plockat tvätt.

Det är så skönt när man får lite gjort. Det är fortfarande en del jag skulle vilja få gjort men jag kom av mig då Lucas skulle äta och sådär.

Det blir iaf skönt att kunna sitta ikväll i lugn och ro och se ett hyfsat städat hem :)


Från stan

Detta fick jag ned mig från stan! Alla tre från Åhléns. Body 69 kr, Tröja 59 kr och Fleecejackan för 149 kr.


Usch

Inatt har hostan hägrat så jag har sovit på soffan för att inte störa Lucas och Jacke.
Nu ska jag dricka lite te och njuta av lugnet innan Lucas vaknar.

Klockan 10 går jag ner på stan med Lovis. Det enda tråkiga idag är min fula fläskläpp som jag har pga det riktigt fula munsåret jag fått igen..


Bra dag

Det har varit en mkt bra dag!
Jag bestämde mig för att gå på massage kursen, det är skönt att komma ut och få nåt gjort. Efter kursen blev det vaccination för Lucas och det gick utmärkt.. Han grinade några sekunder och sen va de bra.

Efteråt satt jag och Lovis ute några timmar, drack kaffe och bara umgicks medan barnen sov. Trevligt!

Eftermiddagen och kvällen har varit väldigt gnällig för Lucas men nu sover han iaf så det är lugnt :)
Nu väntar en skön kväll i soffan. Hoppas verkligen huvudvärken och snorandet ger med sig snart.


Tråkigt

Det är så grymt tråkigt att vara förkyld. Man är inte jätte jätte dålig så man är sängliggande och man är inte så värst pigg heller.

Inatt har jag sovit otroliga tio timmar och skulle kunna fortsätta sova för Lucas sover än. Men jag kände att en host och nysattack va på intågande så jag klev upp. Vill inte störa Lucas.

Har inte bestämt mig än för om vi ska gå på spädbarnsmassage kursen på BVC idag eller inte. Den ska vara 5 ggr och det är första gången idag så vi borde väl gå. Det ska ju bara ta 30-45 min så det borde vi kunna härda :)

Får hoppas att Lucas somnar i vagnen innan så han inte är så grinig bara :)


Sovmorgon

Vi sov ända till 9 och det var välbehövligt. Lucas har hostat lite på morgonen så helt frisk är han inte. Får se om det blir nå vaccin för han imorgon.

Min förkylning känns lite värre idag men å andra sidan så är det bara morgon än :) ska dricka varmt för den onda halsen och sen lär det kännas bättre :)


Digiloo

Tyvärr kunde inte Jackes föräldrar vara barnvakt då det är digiloo så vi får nog helt sonika stanna hemma vilket gör mig grymt besviken.
Men sånt är livet. Det går fler tåg som man så fint säger :)


Pics

Det blir mkt instagram nu så bloggen kanske blir lidande. Mypymysan är jag på instagram om nån är intresserad av att veta de.

Här kommer nån bild iaf från helgen:


Tänder eller vad?

Det ska bli spännande att se vad det är frågan om med vår son. Tänder? Personlighetsgrej? Förkylning? Bara en period av nåt annat slag?
Han kan bli hysteriskt arg/ledsen. Det går från noll-hundra och han blir nästan otröstlig. Han är jätte svår att få att somna, särskilt på kvällarna. Tidigare har vi ju iofs varit bortskämda då vi kunnat lägga han i hans säng och efter en stund har han somnat. Nu kan det ta 1-1,5 timme...
Och gnällig till tusen har han varit några dagar.. Fast ja, han är mycket glad också. För oss är det mycket gnäll nu eftersom vi är vana vid minimalt gnäll och grin. :)
Ja, det är ju synd om han oavsett vad det handlar om men det är ju frustrerande för mig och Jacke också när vi inte vet hur vi ska hjälpa.

Hoppas att det ger med sig snart, För han är ju faktiskt en fantastiskt glad kille i grunden! 💙


Perfekt

Imorse va jag sur då jag fick kliva upp vid 6 och ge Lucas mat. Mitt morgon humör är verkligen värdelöst.
Men det blev rätt bra ändå. Vi somnade om och vid halv 8 vaknade jag av min hosta. Så jag klev upp och duscha, rakade benen och så.
Lucas vaknade lagom tills jag skulle börja klä på mig och har legat på golvet och rullat under tiden jag ätit frukost. Snacka om att det är olika det där.. Vissa dagar flyter det på och andra är det bara kaos :)

Nu ska Lucas få gröt och kläder och sen är vi redo att åka till mamma i Utanede.

Jacke ska spendera dagen på golfbanan så det blir bara jag och Lucas som åker till mamma idag.


Skönt

Det har varit en riktigt skön dag! Har varit hos Jessica, suttit ute och druckit kaffe. Sen hem och äta grillat :)

Det var riktigt skönt att få vara ute på vift utan barn idag! Tack för det, man behöver hämta kraft ibland :)

Nu ska vi natta Lucas och sen blir det film.


Övertrött

Vår son var övertrött på riktigt nu! Han har skrikit i typ 2 timmar och vägrat somna. Till slut hämtade jag vagnen, bädda ner han ordentligt där och vagga han på balkongen. Till slut föll ögonen ihop på honom så får se hur länge han sover nu.

Jag ska ta och plocka lite hör hemma nu och leta reda på kubbspelet och sen är det dags att bege sig till Jessica en sväng.


Stig-Helmer the story

Igår såg vi stig-Helmer filmen och ursäkta mig men kunde dom göra den tråkigare? Skit tråkig!

Inatt har Jacke haft vidrig hosta så man har inte sovit jätte bra. Vid 5 tiden gav jag upp och la mig på soffan. Lucas vaknade till då också men somnade om till 8, tack för de :)

Idag ska jag som sagt ut till Jessica en sväng och den ska det tvättas nån maskin. Jag tvättade bara här om dagen men igår skedde det en bamse olycka för Lucas så jag måste tvätta dom grejerna idag.

Nu ska jag äta frukost och mysa på lite bara Lucas somnar om :)


Sådär ja

Nu har även jag blivit riktigt snorig och ont i halsen. Men jag ska dricka varmt och hoppas att det går över till imorgon :)

Jacke är fortfarande sjuk så han blir hemma imorgon också. Så jag tänkte ta bilen imorgon och åka ut till Jessica med ett kubbspel som hon behövde låna. Jag ska dessutom höra med Jacke om jag får åka utan Lucas. Låter sjukt men det skulle vara skönt att vara barnfri en timme eller två :)


Lucas

Vi satt och pratade lite jag och Jacke om Lucas utveckling och hi kom fram till att fysiskt har det stått ganska stilla i några veckor nu.
Men däremot så har han utvecklats mycket på andra sätt.

Han kan uttrycka sig bättre med ljud och kroppsspråk, han är mycket mera med och det börjar kännas som att han förstår lite att han är en egen individ. Han verkar förstå saker på ett annat sätt och vara mer medveten om vad som händer runt omkring honom.

Det är svårt att sätta ord på den här utvecklingen men utvecklats har han verkligen :)


Ordning och reda

Nu har jag kollat upp midsommarhelgen så jag vet vad vi gör då. Nu ska vi bara kolla hur det blir helgen då digiloo är. Vi vill att Jackes föräldrar ska ha Lucas lördag-söndag så vi kan gå på digiloo men vi har inte frågat dom än :)

Sen har jag också suttit och kollat på när vi skulle kunna åka till Elina och Pierre. Men där har jag inte kommit fram till så mkt.


Sötnosen

När jag lagt Lucas för natten så kom Jacke hem och jag gav han tillåtelse att ta upp Lucas som blev jätte glad av att se sin pappa :)
Dom busade en stund och Lucas skrattade jätte mkt i vanlig ordning :) först vid 21 tiden kom han i säng och somnade kanske först vid 21.30.

Pratade med Elina ikväll och jag är så sugen på att åka ner men vi får hejda oss till dom flyttat o sådär :)

Nu ser jag att tiden rusat iväg så det är helt klart dags för sängen.
Godnatt och sov gott!


Testar han mig?

Lucas har som sagt varit rätt grinig och egentligen gör det inget för alla kan ha dåliga dagar. Det jobbiga för mig är att jag inte vet vad som är fel och det måste vara jobbigt för han att inte kunna berätta.
Hur som helst så la jag honom i babygymet för att jag skulle gå och göra ordning mat åt honom. Han skrek hysteriskt och när jag står i köket och fixar blir han helt plötsligt tyst och jag hör att han leker. När jag kommer in i vardagsrummet igen börjar han genast grina. Jag gick tillbaka in i köket och då blev han lugn.
Så i typ 20 min höll jag mig i köket utom synhåll och han lekte och skratta.
Då undrar man om det verkligen är nåt som är fel eller om han bara ville testa mig och kolla vad jag gör om han gråter :)

Nu sitter vi och myser i soffan iaf och allt är frid och fröjd :)


Typiskt

Det är få dagar Lucas inte är glad.. I eftermiddag har han gnällt och skrikit och jag har ingen aning om vad som är fel.. Jag har försökt roa han på massa vis. Han har ätit och sovit ordentligt.. Det är i så fall magen men det verkar inte vara den heller.
Det är så typiskt att han ska vara såhär dom få gånger Jacke inte är hemma..


Nationaldagen


En repa

Emilie ringde och fråga om ja skulle med på stan och även om man kan tro att jag helst bara vill sitta hemma så uppskattar jag faktiskt att komma ut :)
Det va ju iaf otroligt mycket folk på stan och om vädret varit bättre så hade det nog varit fler.
Synd att det va så svinigt kallt för det va riktigt trevligt att ta sig utanför dörren.

Nu har jag fått i Lucas lite mat och busat lite med han. Han har inte sovit nånting idag nästan så han bör ju bli trött snart.
Då ska jag passa på att plocka ur diskmaskin mm.


Här har jag letat

Angående hallonmumrikarna så har jag letat på dessa ställen: Ica maxi, Ica kubiken, Ica kvantum kvissleby, city gross och Coop här på Skönsmon.

Satt faktiskt och funderade om jag skulle åka till nacksta och kolla men det känns lite töntigt att åka bara för att leta godis :)


Hallonmumrikar

Jag älskar dom här godisarna och i en vecka typ har jag varit sugen på dom!
Jag har letat dom.. Men hittar dom inte! :(


Grillat

Det är så skönt att inte vara gravid för nu uppskattar jag grillat igen :) under graviditeten tyckte jag att de va jobbit me grillat. Tyckte inte att det va särskilt gott..
Igår grillade vi med pappa o Britta och de va nice :) sen blev de lite kortspel också. Men huvudvärken slog till och vägrade försvinna så jag mådde skit stor del av kvällen.

Vi gick och la oss vid 1. Kl 2 vaknade Lucas och låg och snurra i sängen.. Förmodligen va han irriterad av allt snor. Så vid 3 klev jag upp och gav han mat och då somnade han om på en gång.
Men trots denna sega natt så är jag riktigt pigg idag. :)
Nu blire frulle!


Fotoalbum

Det här fotoalbumet har jag beställt från barnparadiset.se. Har framkallat massa bilder och man vill ju ha dom i ett album :) det är lite extra roligt med ett album istället för att titta på datorn eller telefon.


Frisk luft

Skulle inte skada om jag också fick mig en nypa luft men nu ska jag ta itu med tvätten och sådär.


Roligt

Det är så kul ni när Lucas har börjat äta allt möjligt! :)
Såhär ser hans rutiner ut på ett ungefär:
Ca 7-8: ersättning
10-11: gröt
13-14: någon matpure
16-17: ersättning
ca 20: ersättning
Tiderna är väldigt ungefärliga men han äter cirka var 3-4e timme. Ibland går det längre tid mellan också.
Sen hänger det lite på hans sovrutiner också. Han sover alltid hela natten men dagarna är väldigt olika..

Det va lite om de :)


Frukost

Frukost är och har så länge jag minns varit det bästa målet på dagen! Jag kan sitta på kvällen och längta till frukosten dagen därpå :)

Det här äter jag oftast till frukost:
Naturell yoghurt, gärna med lite bär i.
Ett kokt ägg.
Ett glas juice.
En hårdbrödmacka med ost och tomat.
En kopp kaffe.

Och jag vill ha god tid på mig med frukosten så jag kan äta i lugn och ro och verkligen njuta :)
Lite knäpp är man ju!


God morgon!

Idag är Jacke hemma och sjuk, Lucas är lite rosslig och jag har ont i halsen. Krya familjen :)
Men Lucas verkar inte särskilt besvärad och jag tror att min onda hals beror på den irriterade visdomstanden.

Idag har jag tvättstugan kl 14 och om det inte tänker regna så tar jag en promenad.. Om inte annat bort på affären iaf.


Voltaren

Nu har jag smort in mina onda axlar och min onda nacke med den här salvan och hoppas att den lindrar lite iaf.
Tror att det är nacken och axlarna i kombination med en irriterad visdomstand som ger mig denna vidriga huvudvärk jag haft i två dagar nu..
Men det lär ju gå över som allt annat, bara att försöka göra det bästa av situationen :)


Instagram

Lovis har surrat om instagram och jag har haft det länge utan att använda det. Nu har jag börjat och jag förstår charmen med det :)
Blir dock mest bilder på Lucas förstås men så är det när det är han jag spenderar mina dagar med :)


Coriolanus

Sitter och tittar på filmen corolianus.. Den låg på topplistan på hyrfilmer men man kan undra vad den gör där!?
Över halva filmen har gått, det har inte hänt nåt och den är bara väldigt dålig.


Bvc

Vi har gjort besöket på BVC men det blev ingen vaccination eftersom han är lite förkyld så det får bli nästa vecka istället.
Men vikt och längd kollades iaf och han växer och frodas i vanlig ordning.
Vikt: 8605 g
Längd: 71,5 cm

Nu kom Jessica så jag ska va social :)


Underbar sovstil! :)

Jag lyckades tjata till mig massage och jag hade ondare än jag trodde så det va välbehövligt! Tack och bock för de.
Nu ska jag sova! Godnatt! :)


Less

Blir så sjukt less på vädret. Det är klart att det inte kan va bra väder jämt men regn och kyla behöver det inte heller vara jämt.
Skulle vilja gå ut på promenader igen men man blir inte ett dugg peppar av vädret.

Imorgon ska vi iaf på BVC kl 11. Lucas ska vaccineras, bli undersökt av läkare och bli vägd :)
Får se om vädret är lite okej så kan vi ju ta en promenad i samband med de.


BB

Ikväll är det finskan i Big Brother och har man kolla hela säsongen så måste man ju se finalen också :)

Idag har vi slöat en hel del. Jag har läst och Jacke har suttit vid datorn. Vi fick god middag hos Jackes föräldrar och sen va vi ut till Njurunda o reka ett hus :)

Nu ska jag försöka tigga till mig lite massage för min nacke och rygg värker!
Ha en bra kväll!


Gårdagen

Gårdagen blev riktigt bra! Först hade vi främmande under dagen av Jackes föräldrar, Johanna, Erik, Eva, Maria och Celinne.
Under dagen velade jag som sjutton över ifall jag skulle med på air eller inte och till slut tog jag ett beslut- jag skulle med!
Och det är jag glad för! Det va grymt kul att komma ut och se lite folk och framför allt att få dansa.

Mår faktiskt helt okej idag. Har lite ont i huvudet men annars är det bra. :)


Air festival


Nice!

Fina presenter av Jackes föräldrar och hans mormor :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_204998533.jpg" class="image">


Klassfest och air

Om jag inte varit sån mes vad gäller sonen så hade jag lätt gått på air ikväll!
Men jag kände inte att jag klarar av att lämna bort han en hel kväll och natt.

Jag är inte ett dugg intresserad av klassfesten som är ikväll så den strunta jag i. Jacke skulle gå på klassfesten och jag skulle vara hemma med Lucas men nu har Jacke ändrat sig och avbokat klassfesten.
Jag önskar jag hade vetat det och att jag hade haft bättre ekonomi för då hade jag lätt gått på air.
Men förhoppningsvis kommer dom tillbaka nästa år också :)

Jag har hört att det inte är nå imponerande artister eller några dragplåster till air men det bryr jag mig inte om. Jag var där, gravid och nykter förra året och hade kul ändå.. Så skön stämning, skön musik och det är ju halva grejen.

Nu ska jag äta frukost och kila ner i tvättstugan igen.
Ha en bra dag i regnvädret!


Fort gåre

Det tog mig två dagar att läsa ut ljungstedt boken så nu hoppas jag att jag får senaste Roslund & Hellström boken idag! Den längtar jag verkligen efter att läsa :)

Jag tvättar för fullt idag och sen ska det städas lite och sådär. Kl 12 kommer Jackes föräldrar på fika eftersom jag fyllde år i veckan.
Jag kan ärligt säga att jag inte bryr mig ett dugg om min födelsedag. Vad är det att fira att man blir äldre?
"Kul, nu är du ett år närmare döden."

Tacksam är jag ändå för att man blir uppvaktad även om jag inte är nån direkt storfirare själv :)


I böckernas värld

Förutom att jag läste en bok i Spanien så har jag inte läst sen innan förlossningen. Förra året då jag va gravid svepte jag säkert 8-10 böcker utan problem.
Nu är jag åter i läsartagen! Och det är inte mkt som är så avkopplande som en god bok :)


Bus


Sötnos

Denna underbara lilla fröken kom till världen den 30 maj. Elina och Pierre har verkligen lyckats med att skapa något vackert! :)


Än så länge

Än så länge är det här en slappar dag. Vi har busat lite och nu börjar Lucas bli trött vilket passar mig utmärkt för jag är helslö idag!


RSS 2.0