Måste faktiskt säga en sak!

Jag msåte faktiskt säga att varje gång jag går in på min blogg och kikar så blir jag lika glad! Den är så himla snygg! Tusen tack gumman som fixade, du kan du Emilie! :)

Happy Halloween gott folk!

Tog en sovmorgon idag och det var sköönt! Vaknade dock vid 9 och var vrålhungrig. Min mage är ju van att frukost vid 6 tiden så den var i uppror nu! :)



Idag ska vi glida ner på stan o se om Jacke kan få sitt hår klippt någonstans och jag ska leta klänning. Ikväll har vi planer på att äta middag på The Mercat Cross och efter det tänkte vi gå på bio! :) Har inte bestämt film än.. men jag gissar på att det blir Flickan som lekte med elden.

Ha en bra dag folket!

Friday night

Det är nå speciellt men att vara ledig en helg som denna ändå. Jag har tagit ett eller flera glas rött ikväll, käkat tacos och kollat på Idol med hjärtat. Njutit av tillvaron. Mats (Brittas brorson) va hit o satte kaklet i eftermiddag och det blev så jävulskt fint! Vårat kök blir verkligen snyggt! :)

Har suttit och tänkt ikväll att jag vill göra något imorgon! Träffa folk, skulle kunna tänka mig att klä ut mig till och med, göra något, vad som helst! Det är alltför sällan jag orkar sminka mig ordentligt och klä på mig nåt riktigt snyggt. Det var längesen jag kökpte nåt "party-snyggt" klädesplagg, det blir ju fr det mesta vardagskläder på postorder. Imorgon ska jag och hjärtat på stan, han ska klippa sig och jag ska leta en klänning. Jag vet precis vad jag vill ha.. nästan iaf .. =) I lördas när vi var ut hade jag ju bara en svart lång kofta på mig som iofs är fin men inte party-snygg. Därför har jag uppmanat Jacke om att han ska be mig om att göra mig lite extra vacker imorgon oavsett vad vi hittar på! :) Jag vet att om jag får höra det från honom som en önskan eller uppmaning så kommer jag skärpa till mig och verkligen anstränga mig.. inte bara för hans skulle utan också för att det är så kul att se sin egna förvandling, och processen, den långa processen är skit kul! :)

Nu ska jag lägga mig. Gonatt folket! :)

FV på FB.

Nu ska ni får höra.
Klockan 8 börjar jag på praktiken, behöver inte ens vara där till prick 8 eftersom vi inte ska åka nånstans förrän vid 8:30. Jag kliver upp 6:00, alltså 2 timmar innan.
Oftast så duschar jag på morgonen eller så tvättar jag bara av mig. Hur som helst så är jag klar med det innan 6:30. Varför kliver jag upp så tidigt? Jag har nå sorts tvångstankar.. sover jag lite för länge på morgonen så att jag behöver kolla på klockan och stressa så får jag panik, då kan jag lika gärna ligga kvar i sängen och inte ta mig iväg. Så för att jag ska med säkerhet ta mig iväg på morgonen så måste jag ha låååång tid på mig. Äta frukost i lugn och ro, höra nyheterna, fixa och greja. Denna morgon har jag bäddat rent sängen..
Men vill ni veta det sjukaste?? Trots att jag har 1½ timme på mig att fixa på morgonen så blir det alltid stressigt när jag ska iväg...detta för att stor del av min tid går till FramVille på Facebook. Det är sjukt. Visst jag brukar klicka allt och sen göra saker under tiden medan jag väntar på att det ska bli klart.. men det är ändå sjukt. Klockan 6:30 sitter jag och plöjer nån låtsas farm på Facebook! Pinsamt!

Nu ska jag iaf borsta tänderna så jag kan dra sen.
Hej svejs!


Hjälp!

Hallå!
Jag och min sambo var precis och handlade för dom närmaste dagarna.. vi bestämde oss då för att försöka göra en matlista för nästa vecka och handla för det på söndag.. saken är den att vi har ju ingen ugn än utan måste använda oss av spisen och mina idéer är slut.
Så snälla ni, kan ni hjälpa mig och komma med nå mat tips, jag blir så glad då! :)

Nu ska vi kika på Änglar och Demoner - Äntligen!


Yes

Promenerade igår till praktiken och det var en skön promenad, härligt med frisk luft på morgonen! Tänker göra samma sak idag! Skönt att röra på sig lite :)

Igår kväll var jag en riktig grin-kärring. Jag hade tandvärk och huvudvärk så jag var tjurig och gnällig som få, förlåt älskling!

Nej men hörrni, klockan e mycke! Jag måste dra!

Ha en bra dag!

KANSKE

Sitter och funderar på om jag ska ta en promenad till praktiken. Det borde ju inte ta mer än 20 minuter. Skulle säkert vara uppfriskande med en promenad såhär på morgonen. Men har inte fått in nå bra musik på nya telefon.. känns lite segt. Slutar 12 idag - det är sköööönt! Denna vecka är så jäkla soft! :)

Veckans musiktips:

Method Man & Redman - AYO


Tumlande

Lördagens blev bra! Riktigt mgod mat på Chaow Praya River, mycket nöjd! :) Efter maten gick vi på Memento där det blev en del dricka. Mer för vissa och mindre för andra.. Jacke var en av dom som fick i sig lite för mycket, nån timme efter att mamma, Lars, Sune och Joel lämnat stället så kom tomtarna och bosatte sig i Jackes huvud. Dom där tomtarna snackar bara en massa strunt som man inte förstår sig på.
Ja egentligen så blev vi aldrig riktigt ovänner, han var för full för att kunna diskutera men det blev iaf så att vi sov på olika ställen. Jag sov hos pappa och Britta ja. Igår var vi bakis och inget tjaffs. Allt är lugnt :) 
Det som är skönt då nån beter sig som en idiot och det verkligen blir kaos det är att man får tänka efter lite, man får fundera över förhållandet och hur mycket man vill vara med varandra.. och just därför är vi som nykära nu igen..

Nu ska jag dra på praktik. Ciao!

Gött

Det blev en bra kväll.. Vi käkade middag och körde några omgångar canasta. Sen skjutsade Johanna hem oss vid 23 tiden. Lagomt de! :) Jag fick även en ny mobil av min far igår - Häääärligt! :) Var så jävulskt less på den andra. Mobilen är absolut inte en värsting men den har de funktioner jag behöver och använder! :) Tack papsen!

Idag ska vi åka till Birsta till 10 och där ska vi köpa luckhandtag, diskmaskin och nåt annat.. Jacksson har lovat att han ska fixa elen idag så från idag kommer vi ha spis! Dessutom kommer grannen hit idag och fixar vattnet eftersom han är rörmokare! Det innebär att jag kommer kunna diska i köket snart! :D Yeees!
I eftermiddag är de middag på Chaow Praya River med mamma och Lars. Det blir nice de! Träffar så sällan mamma och Lars så jag ser vääääldigt mycket fram emot de! :)

Nää, see ya!

Nice

Min kära syster Johanna som varit en vecka på Teneriffa är nu här för att hämta oss eftersom vi inte vill ta nån bil till Alvägen. Vi ska äta tacos me pappa, Britta och Johanna - lär väl bli nå canasta kan ja tro! :D

Imorgon ska vi med mamma och Lars till Chaow Praya River och äta! Det är sjukt bra mat där hos Bobo och dessutom så får vi ju träffa mamsen och Lars - I love it! :D Blev jätte glad när mamma ringde och bjöd med oss. Thanks mamsen!

Nu ska jag säga åt min sambo för typ 3:e gången att duscha så vi kan fara!

Ha en bra kväll!

Praktik

Sista dagen för denna vecka.. sen är det äntligen helg! Jag och Jacksson har bestämt oss för att gå ut o käka och gå på bio i helgen, vi behöver göra något roligt och inte så slitsamt!

Idag slutar jag vid 15, det är gött de :D Så see ya later!

Godkväll!

Min halvtidsbedömning gick bättre än förväntat. Min handledare hade inget ont att säga och det trodde jag iofs inte heller.
Men det bästa av allt var ju det min lärare hade att säga när hon lämnade tillbaka uppgifter och tentor. Hon berättade att jag fått MVG i kursen Etik och Livsfrågor! Kändes riktigt gött! :D Jag blev uppriktigt lycklig. När hon sedan plockade fram Psykiatri-tentan slog mitt hjärta hårt av nervositet.. Kändes ju som att jag hade missat massor på den tentan men hon tyckte den var väl genomförd och att jag kunde vara nöjd med min insats, så ett VG borde vara att vänta på Psykiatri kursen om det fortsätter bra på praktiken! :)
Det har verkligen gått bra för mig i skolan och ändå kan jag känna ibland att jag inte lärt mig ett skit, men det har jag  förmodligen gjort. ibland känns det som jag kan och vet en massa saker! Särskilt när jag diskuterar med mina klasskompisar, då känns det som att man sitter på väldigt mycket vårdkunskaper.
Jag ser inte alls fram emot att sluta skolan om 6 veckor. Känner inte alls för att bli färdig undersköterska/skötare då.. skulle gärna gå ett år till med dessa roliga människor! Jag kommer sakna klassen och skolan väldigt mycket.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig i sängen och glo på tv.

Godnatt folket!

Closer

Idag blire iaf praktik.. klev upp sviiin tidigt för att hinna se ett One Tree Hill avsnitt innan jag drar! :)

Nu ska jag göra mig ordning och sen åka. Har halvtidsbedömning idag också.. hoppas det går bra!



One song for you!


Det tar sig

Det är så skönt att se att köket börjar likna ett kök! :)
Här kommer några bilder från idag:

   

Nu ska jag kila ner i tvättstugan o hämta sista tvätten. Klockan 21 börjar ju Grey's Anatomy! :D

Ha en fortsatt bra kväll!

Goddagens folket!

Mådde inge bra imorse, trots dusch och frukost så kände jag mig lite hängig och hade huvudvärk så jag skickade ett sms till min handledare om att jag stannar hemma idag. Så jag har kollat på lite One tree hill, legat nerbäddad i sängen o myst. Nu är jag uppe och ska ta en promenad till affären o se om huvudvärken släpper av lite nollgradig luft! :)

Vårat internet är stört, det är nå fel så jag kan inte komma åt internet på min dator.. därmed använder jag Jackes och på den har jag inga bilder att dela med mig av. Men ni ska snarast få se hur det ser ut i köket! :) Det är mycket kvar där än.. luckhandtag, socklar, passbitar m.m.
Kylskåp och ugn anländer om 3 veckor, men micro och spishäll har vi och det kommer förhoppningsvis på plats snart! Vet inte riktigt hur Jacke ligger till med elen till köket, men hoppas ju att man ska kunna koppla in spisen snart iaf så man kan laga sin alldeles egna middag!! :)  Trodde väl aldrig att jag skulle längta efter att laga mat men nu gör jag det!

Ja nu ska jag iaf kila iväg på affären och inhandla lite frukt, mjölk o sådär.
See ya!

Gomorron!

Idag ville jag lätt sjukskriva mig! Hade ghärna stannat hemma. Gått och handlat, skulle verkligen behöva tvätta eftersom tvättkorgen svämmar över.. Men nej nej, det går ju inte, det har jag absolut inte samvete till!

Igår grejades det i köket och det gick hyffsat tror jag. Nu sitter alla skåp utom skafferiet på plats. SKafferiet ska ju ha ett rör från ventilationen så det skåpet skulle sågas till. Det blev inte klart igår men borde bli det idag! Tusen tack kära far som varit här i flera dagar och hjälpt till! =)

Efter praktiken idag så åker vi och handlar bänkskiva och vitvaror. Skönt de ska bli =)

Nu ska jag göra mig ordning - Hejdå!

Ny vecka.

Helgen har varit intensiv. Körde stenhårt på lördan.. middag och Canasta på kvällen hos pappa och Britta. :) Igår fortsatte vi vårt rejs i köket. Det är på god väg nu.. men det ska ju alltid jävlas litegrann så då måste man planera och göra om. Idag kommer pappsen hit igen efter jobbet.. så ska han och Jacke försöka pussla lite och få till dom sista skpåpen! =)
På tisdag blire nog att köpa bänkskiva och sedan också vitvarorna. Men trots att det känns som de snart är klart så är de ett tag kvar.. det ska ju sättas spotar i skåpen och annat grejs.

Nu ska jag iaf dra iväg på praktiken.. känns inte alls motiverat men nu är det så, bara att gilla läget!

Hejdå


"Idol-Camilla" fick åka hem.



Tro det eller ej men jag blev glad då hon fick lämna Idol igår.. Har har en bra röst, hon ser bra ut och allting men det är nånting som jag stör mig på med henne. Vet inte vad det är riktigt, om det är nån ton i hennes röst eller vad det är. Jag har fått lite Anna Book känsla av henne och det är en speciell känsla. Så tack och adjö Camilla.

Sitter nu och väntar på att få väcka Jacke, han vägrar bli väckt före 8:00 så jag må ju vänta en kvart till då :) Sen blire frulle innan pappsen anländer! Bygga kök hela låååånga dagen idag och ikväll blire middag och Canasta kväll på Alvägen! :)

Hej svejs!

You wanna be on top?

I vanlig ordning sitter man bänkad framför Idol. Är dock så sjukt trött så kämpar just nu för att hålla mig vaken för att se vem som får åka hem. Michael Jacksson tema.. I loved him och vem gjorde INTE det??

Har egentligen inte mycket skriva. Ska lägga mig nu, se sista svängen av Idol och sen soooova! Pappa kommer hit vid 9 imorgon för att hjälpa till att skruva upp köket! Yeees :D

Ha en bra kväll folket!

Friday, I'm in love!

Undra om dte är för att det är fredag eller om det bara är i allmänhet - Jag är pigg! Vaknade vid 6 och klev upp genast även fast jag inte alls behövde. Kände att Idag är en bra dag! :)
I helgen ska jag ta mig tusan visa min älskling att jag kan bygga kök! Hoppas vi får allting klart i helgen, det skulle va göör skönt! :)

Ikväll är det även Idol, va sjukt att man fastnar så i det när man följer dekt från början! Man får ju sina favoriter och så. Skön relax på fredag kväll dessutom.



A song for you!
Sen ska jag göra mig iordning så jag är redo att åka till praktiken om en halvtimme.
Ha en underbar dag! :)

Tycker denna passar bra en dag som denna: Ison och Fille - Jag skrattar idag


Jag vet inte

Jag vet faktiskt inte hur givande praktiken är.. jag har varit där tre dagar, varav 1 dag var väldigt givande. De andra två har varit okej.. men inte fantastiska! Jag tror jag kommer lära mig mycket men det är många gånger man inte kan hänga med till klienterna eftersom dom misstycker, det känns lite tråkigt, men självklart förstår jag dom!

Ikväll har vi varit hos pappa och Britta och käkat middag. Faster Yvonne från Mjölby var på besök så det var kul o träffa henne, det är väääldigt sällan vi ses!

På lördag kommer pappa hit rätt tidigt och hjälper oss i köket, sen på kvällen blire middag och Canasta - GÖTT DE! :)  En heldag med slit i köket och sedan belöning genom mat och kortspel - that's great! :D

Nu ska jag duscha och sen lägga mig. Är så sjukt trött, inte van att vara igång hela dagarna ju!
Goodnight! :)


Morjens!

Igår kom pappsen hit för att hjälpa till med köket. Han och jag monterade högskåp medan Jacke drog el. Det strulade en del så vi fick bara upp ett högskåp, men nu när man gjort det en gång så kanske det blir lite lättare med nästa! Vi blev dock lite less.. upptäckte att 3 luckor var skadade så dom måste vi åka tillbaka med idag!

Nu ska jag kila iväg på praktiken, hoppas på en givande dag! :)

Ikväll blire middag på Alvägen med pappa, Britta och faster Yvonne!
Hej svejs

Sweet Dreams



Hon har gjort det igen -->
en bra låt!


Beyonce - Sweet dreams


Pics and stuff

Det går fasen bra nu, det känns gött de här med köket! Det går verkligen framåt - me like! :)

Praktiken på boendestöd tror jag blir intressant och lärorik, det kommer bli bra veckor skulle jag tro! Dessutom är det väldigt sköna tider må jag säga! 8-17 måndag-fredag. Gött de!

Nu kommer lite bilder till er.

      


Spännande

Idag börjar jag min 4 veckors praktik på boendestöd i centrum. Känns faktiskt inte så nervöst just nu eftersom det går ju ganska fort med 4 veckor och det brukar ju gå bra. :)

Igår tvärdäckade jag 21:30 så jag missade filmen som vi skulle se, Jacksson fick se den själv. Är iaf pigg idag, det är nice! :)

Ha en bra dag!

Kuuul!

Fasen va skoj vi hade igår ändå! Det blev riktigt kul sist och slutligen! :) Först hemma hos Elinas mamma i Bosvedjan så blev de massa surr och massa kramar för att vi drog upp gamla saker och gamla minnen.
Mement var ingen höjdare, svinmycket folk - mest bara jobbigt! Så vi drog till BK för att hälsa på Rabi. Fick stå med han i DJ båset och dansa så vi hade galet roligt! Älskar alla dessa små 18-åringar som är helt galna och en del verkar helt ovetandes om attd et kommer en morgondag.. vet inte hur många gånger jag och Elina frågade varann "Har vi varit sådär???"

Nina dök upp.. vet inte vad jag ska säga om det. Förr eller senare hade vi väl varit tvungna att mötas. Blev det rätt sätt? Vet inte. Tror hon blev väldigt sårad, särskilt då jag och Elina kände så lika. Det var inte meningen att det skulle vara ett påhopp och både jag och Elina kände nog lite att det kanske blev fel även om det var jäkligt skönt att få ventilera och säga hur man känt. Jag tyckte dock det var svårt att hitta orden, kände mig mållös. Ville inte vara elak men visste inte hur jag skulle kunna vara ärlig och snäll på samma gång..

Nu ska jag iaf se om jag kan hjälpa till med golvläggningen. Jackes pappa anländer nu så vi får se ifall det kommer igång snart! :)

Ha en bra dag!
Kommer med lite bilder sen. =)


Tapeter

Tapeterna blev grymt bra! :) Riktigt nöjd! 

Nu är jag med Elina och även hon tycker att tapeterna blir skit bra!  fasen va skönt att hon är här :) Vi surrar ju typ alla dagar i veckan men det är lite speciellt att träffas ändå!
Ikväll blire utgång, funderar på memento men vi får se.. vi är kluvna.

nu ska jag va trevlig med mitt sällskap! Ha en bra kväll!

Damn girl!

Vaknade innan klockan ringde imorse.. Snacka om att man börjar bli gammal, HAHA!
Mina vänner va ut igår. Elina och Tobbe och Emilie och Johan. Dom lär väl inte varit på samma ställe men de kändes ändå konstigt att gå o lägga sig strax efter 22. Men de kändes bäst, jag och Jacksson hade tjaffsa lite och dessutom ska jag ju ut me Elina ikväll så kunde va hemma med älskling igår.

Nu ska vi iaf sätta igång med renoveringen. =)

See ya suckers!


Lite sweet musica for you!









Nu måste jag säga detta!



Denna säsong följer vi Idol vilket förstås är kul, förra såg man bara stundvis. Varje avsnitt där jag sett Mariette sjunga så har jag blivit glad. För hon är så vacker!
Hennes ansikte och dess linjer är jätte fina och hennes ögon har en speciell inverkan. Jag känner mig nästan hypnotiserad när jag ser henne! :) För dredsen är jag inte så förtjust i egentligen.. men jag säger som Andreas, jag köper hela paketet. Hon är ju såklart fantastisk bra att sjunga också och jag gillar hennes lite annorlunda stil. Go Mariette!


Yupp

Tentan igår kändes skit på ren svenska! Mycket fel blev de.. men men, ett godkänt tror jag att jag borde fixat! :)

Igår kväll åt vi tacos och glodde på tv - ingen renovering alls - var så grymt skönt! :) Fick också veta igår att min kära syster Johanna grejjade körkortet igår! Congrats syrran!
Idag vette tusan vad det blir, är så sjukt trött kan ja lova! Men de blir väl till att byta gardiner iaf. Sen ska jag hem till pappa och Britta och packa ordning lite och ta hit lite grejer som jag saknar!

Nu ska jag boka biljetter till Winnerbäck konserten! Hejsvejs!

Tentamen

Idag äre dags - Psykiatri tentan! Usch va nervös jag är! Satt o plugga igår kväll.. kände att jag vill fasen inte sumpa det här provet. Vet dock inte hur mycket jag lärde mig men jag har iaf läst igenom allt några gånger.

Jacksson målade köket igår kväll medan jag pluggade - blev skit bra! Han är duktig min handy-man! :D

Nu ska jag göra mig iordning och dra till skolan!
Ha det bra!

Goddag!

Det är en ny vecka och nya saker att fixa. Igår hade jag tenta i Etik - det gick förmodligen galant, kändes så iaf! :) När vi gick igenom allt efteråt så kändes det som att allt kom med.

Idag MÅSTE jag plugga, men jag har absolut ingen lust. Imorgon är det tenta i Psykiatri och jag tror helt seriöst att jag inte kommer greja den. Jag fattar ingenting. Jag har ingen aning om vad man ska kunna av allt vi gått igenom. Vi har gått igenom så sjukt mycket på 6 veckor och nää, jag har inte fattat.

13:30 ska jag på MVC för nya p-piller. Har varit utan dom ett tag nu eftersom jag haft så svårt med att ringa o fixa nya. Trodde ja kunde fixa genom kvinnokliniken igen men de gick inte. Så då hörde jag av mig till Vårdcentralen men där var dom bara otrevliga och ville att jag skulle ringa MVC.. Så nu ska jag dit. Finally. :)
Synd bara att det är mitt på dagen.. känner att det är lite fel tid.. men shit happens, right!? =)

Nu måste jag lägga på ett kål! Hejdå

Full

Det blev Mercat igår.. jag blev full även fast jag bara drack nåt glas vin. Helt plötsligt när jag stod ute o rökte så var det som att någon tryckte på en knapp och jag blev packad. Skit-läskigt! Jag blev dålig och vi gick hem. Så vi va hemma vid 12 tiden, rätt skönt! :) Lagom tid måste jag säga!

Idag har vi varit trötta och slöa.. min telefon har ringt och ringt men jag har inte ens orkat kolla vem det är som ringer för jag har varit så trött.

Nu ska vi sätta igång med renoveringen - ikväll ska vi till pappa och käka middag - grillat! Gott =)


Lose control

Vilken nice kväll. Vi la in spisen igår på blocket och idag blev den såld - jäkligt snabba puckar! Flera som ringde faktiskt.

Nu är Offer och Benny här, vi ska ner på stan med dom.. På Mercat för dom ska äta.. träffa Emma! Nice shit :D

Livet leker! :)


En dag.

Har varit på stan med Anja och Amadeus.. lunch på Charm, trevligt! Var längesen man var på stan och längesen man umgicks med Anja! Så de va nice, kändes skönt o komma ut lite. =)

Nu ska jag satsa på att kanske städa lite, See ya!


Nu drar jag!



Nu ska jag dra på stan med Anja och Amadeus, Jag ser verkligen fram emot det!
See ya!


Nu drar jag!



Nu ska jag dra på stan med Anja och Amadeus, Jag ser verkligen fram emot det!
See ya!


Gomorron!

En ny dag.. Jag tog en timmes sovmorgon, var så sjukt trött imorse! :)

Idag ska jag finally träffa Anja igen, det var sååå längesen! Vi ska o fika på stan. Lill-Amadeus kommer också med, gullungen! :)

Nu ska jag först kolla ett 90210 avsnitt.. hinner nog med Gossip Girl också. Nice shit! :)

Ha det bra!

Me like!

Jag tycker om..



att Lasse släppt en singel att njuta av.




och att New Moon snart kommer på bio!


Shopping

Blev en liten tur till Birsta. Tog en sväng på Ikeas fynd som vanligt men hittade inget.. Sen blev de Birsta City där jag provade jackor, hittade dock ingen den här svängen.
Nästa stopp blev Jysk där vi köpte en kudde till mig, sängkläder och handdukar. Kul när man hittar lite och till bra pris dessutom! :)

Så nu har vi ätiti lite och jag har tagit mig ett glas rött vin, blev så otroligt sugen! :) Blir en dusch för min del snart med hårinpackning, känner mig på nåt vis förtjänt av det även fast jag inte gjort något storartat idag förutom att plugga och shoppa.

På återseende folket!

Bekänna

Det måste vara skit tråkigt att läsa min blogg för tillfället.. Inga bilder, dålig uppdatering, you name it! Men i brist på inspiration så blir de bara en massa lall-skrivande.

Ska dock skriva lite nu..

Igår kväll låg jag och funderade.. tänkte på hur jag varit tidigare. Hur jag var i mina tonår och hur jag hanterat så kallade "kriser".
Jag har ett flertal gånger tidigare funderat på att ta mitt liv, om detta var pga uppmärksamhets-sökning eller "rop på hjälp" vet jag inte men det är läskigt att tänka tillbaka på. Jag har bara en gång i mitt liv verkligen försökt tagit liv på allvar. Och då var det nära men jag klarade mig tack vare bra läkare på Sundsvalls sjukhus. Men det är nog också enda gången som jag verkligen ville och hade bestämt mig. Jag gjorde det i ensamhet för att ingen skulle kunna rädda mig - jag blev reäddad ändå och kände besvikelse när jag vaknade upp till verkligheten. Idag är jag dock väldigt tacksam över hur bra det gick!

Jag har också tänkt på det självdestruktiva beteendet som jag ibland hade. Hur jag tryckte ner mig själv, kunde slå mig själv blå vid några tillfällen, slog huvudet i väggen som för att slå bort ångesten, hur jag kunde göra små sticksår på mig själv.. Varför? Jag vet inte, vissa tankar och vissa känslor är bortglömda. Eller så hade jag inget svar just vid det tillfället heller. 
Ångest, det har jag haft hela tiden under dessa hemska perioder. Och det har varit ångest över löjliga saker. Sa jag fel sak till fel person fick jag hemsk ångest och när jag sedan tänkte på hur onödig den ångesten var så fick jag ångest över att jag hade ångest. Och när väl denna känslo karusell startat så blir det som en ond byggnad av ångest.
Jag har tänkt tillbaka på de kritiska ögonblicken då jag tappat vettet totalt och blivit hysterisk, dessa tillfällen utspelar sig mestadels i Finland. Hur galen och instabil jag kunde bli.. och eftersom det bara gått nåt år så minns jag vissa av dessa stunder väldigt väl. Jag minns tankarna jag hade och känslan.. Det är sjukt.
Nu när jag tänker tillbaka på det så är det sjukt. Det är sjukt beteende och sjuk tankeverksamhet som försigått.

Jag mår bra idag, har inga såna sjuka eller självdestruktiva tankar, lider inte alls av samma ångest så allt är ju bra. Jag behövde nog bara miljöombyte och tid. Tills nästa kris åtminstonde.

I mitt analyserande ser jag också ett mönster att då jag varit så här instabil har det varit efter någon sorts kris. I tonåren så var jag inte bara tonåring, jag blev berövad min oskuld genom våldtäkt - en kris.
I finland då det satte igång var när jag märkte och kände att jag tappat greppet om Markus som då var min livlina i det landet.. sen när han gjorde slut eskalerade det hela väldigt mycket för att sen lugna ner sig lite efter några månader. Tillbaka i Sverige, allt känns rätt okej, man har börjat psykiskt återhämta sig från allt det onda i Finland.. Niklas tar livet av sig. Ångesten sätter igång igen och tar sig uttryck i samband med alkoholintag.

Det är skönt att analysera dessa saker för även om man kan tänka att det i tonåren bara var det där med att vara tonåring, det är ju en jobbig tid i sig. Men det är ändå skönt att fundera över det hela som en helhet, rannsaka sig själv och fundera över hur det kunde bli på detta sätt. Dels för att lära känna sig själv bättre, kunna se "tecknen" lättare och kanske förebygga att hanteringen sker på ett så dåligt sätt igen.

Jag kan inte låta bli att fundera på om det är något sjukligt.. om man faktiskt varit sjuk eller om det bara är så att man är en känslomänniska som överreagerar. Måste ju finnas en förklaring till det i så fall också. Jaja, huvudsaken det är lugnt i dagens läge. Visst att man har lite hysteri och kan bli hysteriskt arg men det är inget sjukligt, det är bara personligheten tror jag! :)
Det kanske är jäkligt löjligt att skriva om något sånt här.. men på något sätt känns det viktigt att få ur sig det.

Nu har jag öppnat mig lite och faktiskt så var det inte för er skull utan mest för min egen. Skönt att få lyfta fram en sak som man faktiskt gått och grubblat på. 

Ha en bra dag ! 

RSS 2.0