Göttans!

Broccoligratäng = jätte gott!


Trött

En trött kille efter birsta besöket :)


Birsta

Är på väg till birsta med Jessica och jag är pigg!
Tycker det funkar riktigt bra med nätterna nu.. Lucas äter vid 1-2 tiden och sen vid 5-6 tiden så sömn får vi tillräckligt av bara vi lägger oss i tid på kvällen :)
Dessutom känner jag mig som en mycket lättare och gladare människa nu när jag börjat pumpa ur och flaskmata.
Så skönt att inte ha ont i brösten längre också!


Bil

Innan Lucas kom till världen diskuterade vi huruvida jag skulle köpa en bil så jag inte sitter fast här hemma på dagarna. Men vi kom fram till attd et var en onödig kostnad som jag kanske inte skulle ha råd med nu. Det va ett bra beslut känner jag nu för jag tror inte att jag skulle använda den bilen så jätte flitigt på dagarna.. inte som det är just nu iaf.
Jag kan ju låna Jackes bil vissa dagar om jag vill, men då måste jag kliva upp och skjutsa han till jobbet och det känner jag inte alls nå behov av om det inte är nå jätte jätte viktigt som måste uträttas.
Så det där med att ha 2 bilar känns inte alls viktigt så länge vi bor som vi bor med närhet till stan och allt.

En slappar dag.

Idag har jag inte gjort många knop. Lucas har varit lugn och nöjd hela dagen i princip så det har varit lugnt och skönt här hemma. Jag har surrat ett långt samtal med Jessica men utöver det så har det inte hänt mycket. Så skönt med såna dagar tycker jag!
Imorgon ska jag till Birsta med Jessica så då tar man sig utanför dörren i alla fall. Sen måste vi ta nå promenader den här veckan också för annars lär man säcka ihop utan frisk luft. :)

Nu ska jag ta o åka bort till återvinningsstationen och slänga lite kartong och papper o sånt.

Dom växer

Igår var vi på kalas hos Emilie, Johan, Stella och Klara. Det var Stella som hade fyllt 3 år i fredags. Snacka om att dom växer upp snabbt.
Jag som har tyckt tidigare att det första året med ett barn är tråkigt.. jag såg inte alls fram emot det första året med vårat barn utan jag har längtat tills det börjar hända lite. Men nu börjar jag inse att tiden går alldeles för fort och jag vill nog inte alls att han ska springa omkring här. Det är så skönt när han är så liten som han är och han ligger kvar på samma plats som man lämnade han :)
Sen längtar man inte ihjäl sig efter att det ska ligga leksaker överallt heller.Amnings-blabla

Idag känns det som en bra dag. Känns som att vi kommer komma på rätt väg ganska snart.
Lucas har ont i magen rätt ofta och vi tror att det beror på att han sväljer väldigt mycket luft i och med att jag använder amningsnappen som inte alls är tät. Så igår bestämde jag mig för att prova en sak.. Vi köpte hem ersättning som Jacke gav han igår kväll och under tiden Jacke matade så pumpade jag ur. Jag tänker inte börja ge han ersättning eller sluta amma men jag tänkte att jag ska pumpa ur och ge han på flaska några ggr om dan. På natten kommer jag amma som vanligt men på dagarna ska jag satsa på att pumpa ur.
Flaskan han äter ur ska motverka att han sväljer luft så på det planet borde det bli bättre. Sen hoppas jag att det här ska medföra så att mina bröst läker så jag kan försöka börja amma han utan amningsnappen snart.
Det blir ju inte helt lätt att lära han ta bröstet utan amningsnappen men med en massa tjurighet så kanske det ska gå :)
Det känns iaf väldigt skönt att ha kommit på en tillfällig lösning för jag tycker det har varit jäkligt jobbigt.. Dels gör det ju ont när han ammar trots nappen och sen är det ju jätte synd om han som ska behöva ha så ont i magen.Amnings-blabla

Idag känns det som en bra dag. Känns som att vi kommer komma på rätt väg ganska snart.
Lucas har ont i magen rätt ofta och vi tror att det beror på att han sväljer väldigt mycket luft i och med att jag använder amningsnappen som inte alls är tät. Så igår bestämde jag mig för att prova en sak.. Vi köpte hem ersättning som Jacke gav han igår kväll och under tiden Jacke matade så pumpade jag ur. Jag tänker inte börja ge han ersättning eller sluta amma men jag tänkte att jag ska pumpa ur och ge han på flaska några ggr om dan. På natten kommer jag amma som vanligt men på dagarna ska jag satsa på att pumpa ur.
Flaskan han äter ur ska motverka att han sväljer luft så på det planet borde det bli bättre. Sen hoppas jag att det här ska medföra så att mina bröst läker så jag kan försöka börja amma han utan amningsnappen snart.
Det blir ju inte helt lätt att lära han ta bröstet utan amningsnappen men med en massa tjurighet så kanske det ska gå :)
Det känns iaf väldigt skönt att ha kommit på en tillfällig lösning för jag tycker det har varit jäkligt jobbigt.. Dels gör det ju ont när han ammar trots nappen och sen är det ju jätte synd om han som ska behöva ha så ont i magen.Tjurig

Inatt har jag vägrat ge Lucas nappen, hur mycket han än skrikit. Vi är båda tjuriga så fram till 03.30 gick jag runt och försökte få den trötta gallskrikande killen att somna. Trodde jag lyckades men efter 10 min i sin säng började han söka nappen och sen var skriket tillbaka. Jacke tog han och vad dom gjort i 2 timmar vet jag inte.. Han kom udd in i sovrummet med han nu och fem minuter efter att han lagt ner han så var skriket tillbaka.

Nu får han mat och sen hoppas jag att han ger sig och tänker sova för jag är trött, less och mitt tålamod är nästan helt slut nu.

Ni kanske undrar varför jag tjurat och inte bara ger han nappen så han somnar? Jo för att om jag gör det sp resulterar det definitivt i en sömnlös natt för mig. Då går jag ligga och vakta så inte nappen åker ur vilket den gör hela tiden eftersom han inte kan hålla kvar den. När den åker ur börjar han ganska snart grina..


1 månad

På sin månads dag var Lucas såhär tjusig!


Vilken dag!

Herregud, jag vet inte vart jag hämtade energin ifrån men på nåt sätt har man orkat med den här dagen.
Började med att jag och Lucas åkte till mamma och hälsa på under tiden Jacke var hos sina föräldrar. Sen in till backes föräldrar och umgicks en stund innan vi åkte hem, hämtade barnvagnen och promenerade till pappa och Britta där vi blev bjudna på middag och fick spöa dom i canasta :)
Nu sitter vi hemma, jag matar Lucas och hoppas sen på en god natts sömn för jag är sjukligt trött!

Natti natti!


Sömn

Klockan är snart 4.30 och jag har fått ungefär 1 timmes sömn. Trodde att vi vänt på dygnet nu och skulle sova inatt men jag trodde fel. Blir till att vila/sova hela dagen... Man blir helt puckad utan sömn - bara ett konstaterande.


Härligt

Jag åkte och handlade helt själv och det var kanske första gången jag njöt av att det va mycke trafik och långa köer :) jag spelade riktigt hög musik, sjöng med och bara njöt av den egna stunden :) synd att jag bara kunde vara borta cirka en timme för det var rent av roligt att var ute och åka själv :)
Tur man är lättroad!


Fullt ös

Man kan ju få riktigt mycket gjort om man bara skärper till sig och har lite vilja.

Klev faktiskt upp vid 9:30 idag och sen körde dagen igång med full fart. 1 timmes promenad som tog oss via Eclaire där vi köpte med oss bekelser hem hit. Sen har jag hållt på i tvättstugan, dammsugit, torkat golv och rensat bort kläder som Lucas inte kan ha längre.

Nu ska jag ta en repa ner i tvättstugan innan jag sticker iväg och handlar lite.

Ha en bra fredag!

Känns bra

Är inne på andra matningen nu, dom är lite tätare än tidigare men det känns ändå som att vi har en bra natt. Efter förra svängen vid halv 2 så lyckades jag få Lucas att somna utan nappen och det va guld värt för efter det har han sovit ostört till nu.
Vi har varit lite lata och dumma och gett han nappen för att få han att sova och då får man lida för det sen.. Han vaknar så fort nappen är på väg ut. Så det får vi skärpa oss på.


Inte som jag tänkt mig

Det blev inte som jag tänkt mig för när Jacke kom hem upplyste han mig om att han skulle på fackmöte ikväll. Så Lucas fick följa med till birsta och det gick ju faktiskt bra det också. Hade dock varit skönt att kunna gå omkring utan vagnen men det gick ju bra som sagt :) Jag var ute efter ett par byxor och det hittade jag så jag är nöjd.
Det va en trevlig stund med goa Jessica och jag behövde komma ut lite.

Nu ska jag ta och lägga in alla räkningar så det är gjort.
Sen kanske man går och lägger sig, är sjukt trött i vanlig ordning!
Gonatt!


Gud så skönt de ska bli

Ska på birsta sen med Jessica och gissa om jag längtar! Ursäkta mig nu, jag älskar min son över allt annat men inatt och idag har han inte varit nå trevlig alls. Det är ett himla gnällande och skrikande och jag vet inte vad jag ska göra för att han ska bli nöjd. Jag gissar att han är trött eftersom han sovit väldigt lite det senaste dygnet men inte sjutton tillåter han sig själv att somna heller.
Tog en promenad och då somnade han till en stund i vagnen men så fort vi kom in så vaknade han och har sedan dess skrikit för full hals.

Nu ska jag försöka ge han mat och sen måste jag göra i ordning middag åt mig och Jacke om jag ska komma iväg till birsta.


Inge vidare

Sömnen inatt har inte varit nå vidare.. Jag trodde vi skulle få en skit bra natt eftersom Lucas var vaken hela dagen igår och ganska stor del av kvällen. Men så var inte fallet :)
Jaja, nu är han iaf uppe, han har ätit, är tvättad och påklädd och ligger i gungan o kollar mot fönstret så allt är frid och fröjd en stund.
Själv ska jag fixa lite frukost nu och sen hoppas jag på att hitta lite energi att dra fram dammsugaren. Jag har tänkt typ varje dag att vi ska ta en promenad men jag är alldeles för trött och slut. Det känns så segt eftersom klockan är så mycket innan man ens tagit sig upp ur sängen.

Bla bla.. frukost va de.
Ha en bra dag.

Icke

Jag hade tänkt att jag skulle kliva upp i tid idag och försöka få nån ordning på dagarna.. Så nu vid den här matningen skulle jag kunna fortsätta vara vaken men icke, jag tänker gå och lägga mig igen. Hela natten har Lucas varit orolig.. Det har varit svårt att få han och somna och sen har han verkar missnöjd över nåt hela natten. Han har inte skrikit bara gnytt och rört sig massor.
Så för mig blir det att sova vidare för annars går jag in i väggen.. Mitt humör funkar absolut inte med dålig sömn.


Ekonomi

Som en del av er vet så är jag ganska noga med att ha koll på mina räkningar osv så jag har gjort en budget i excel där jag fyller i alla utgifter och min inkomst månad för månad. På så vis har jag rätt bra koll och det känns skönt :)
Har suttit och gått igenom räkningar och sådär nu och det är helt otroligt vad mycket extra kostnader det är i december och januari. Dessutom ska man nu leva på föräldrapenning så det blir inte mycket pengar över. Något som känns lite ovant nu när man haft riktigt bra ordning på ekonomin i några månader och haft rätt bra ställt. Men det är ju bara att leva efter den ekonomi man har, svårare än så är det inte :)


Bloggen

Försöker blogga så mycket som möjligt från datorn så att det ska gå att kommentera om man skulle vilja det.
Idag hade jag ställt klockan på 11 men tror ni jag tog mig upp då? Icke. vid 12.30 lyckades jag tvinga mig upp men det är svårt då Lucas ligger och sover gott i närheten.
Han vaknade iaf vid 12 och var sen vaken till 16 tiden så han lär väl sova bort halva kvällen nu och kanske vara vaken inatt? :) Vi får se.. känns som att det gick bra igår iaf då vi lyckades få han att somna redan vid 23 och sen sov till strax efter 00.30 innan  de va dags för mat.. då får ju även jag lite sömn innan första väckningen och det gör natten mycket lättare!

Nu ligger iaf Jacke på soffan och sover med Lucas i famnen, det verkar vara standard här hemma nu för tiden. Men jag förstår han, det måste vara tungt att jobba 7-16 och få så lite sömn på natten som han får. Jag skulle nog bryta ihop!
Jag har iaf passat på att ta en lååång varm dusch under tiden dom sovit och det är något man verkligen njuter av nu! Visst hinner jag duscha på dagtid också men då blir det mer ett stressmoment eftersom Lucas är vaken mycket nu på dagarna och vill för det mesta antingen ha mat, bli buren, road eller nåt annat.

Vi har iaf haft en mycket skön dag och jag har njutit av att Lucas varit vaken och så sällskaplig. Han har pratat, skrattat och varit rätt nöjd nästan hela tiden :)


Vår grabb

Lucas har faktiskt varit mycket vaken idag och det har varit trevligt att umgås med han :)

iPhone

Tänk, vad skulle jag ha gjort nu utan den här telefonen? Den är verkligen perfekt nu när man ammar! Jag har nåt att göra så tiden går lite fortare :)
Tack älskade Jacke för att du mot min vilja köpte en iPhone till mig :)


Segt

Den här natten är inte den bästa. Jag är glad att jag somnade vid 23.30 så man fick en timmes sömn då innan första väckningen. Nu är vi inne på andra matstunden och efter den här hoppas jag att vi kan sova 4-5 timmar i ett sträck. :)


Natti!

Nu ska vi försöka sova, Godnatt! :)


Trötta hjärtan

Det är verkligen en omställning för oss alla tre det här men den som kanske är tröttast tror jag är Jacke som sover på tok för lite och jobbar. Jag och Lucas slappar ju bara hela dagarna så det gör ju inget om vi är trötta.


Wordfeud

Det är ju ett jävulskt gift det här wordfeud. Men det är ju faktiskt inget dumt tidsfördriv, man aktiverar ju hjärnan lite och kanske utökar ordförrådet :)


Blogg

Jag hoppas verkligen att blogg.se får till appen för iPhone snart för som ni ser så blir inläggen knäppa lite nu och då.. Sen går det ju inte att kommentera de inlägg jag skriver från telefon heller..


Man får inte nog

Man får inte nog av han!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_186065339.jpg" class="image">


Man får nästan skämmas

Klev upp ur sängen strax före 14 idag och jag tackar min son för att jag fick sova nästan timmar i sträck idag! :) Han vaknade vid 10:30 och gnällde lite men då drog jag han bara intill mig så somnade han om och sov ända till strax efter 13. :) 
Men ja, det är nästan så man får skämmas.. ligga i sängen til närmare 14. Det innebär ju att man inte får nånting gjort idag. Men å andra sidan så ska man ju vara hemma några månader nu och jag har inga planer på att vara ambitiös och ha något planerat varje dag. Jag ska snarare njuta av den här tiden och göra så lite som möjligt och vila då jag kan. 

Vi har iaf tagit bort ena sidan på spjälsängen och ställt den mot våran säng vilket kommer vara perfekt tror jag! Det var iaf skönt inatt att bara kunna sträcka ut en hand och ge Lucas nappen eller bara hålla en hand på honom så han somna om. För oftast krävs det inte mer än så och som vi sagt tidigare så vill vi inte ha han i våran säng. 

Killen

Våran tröttis! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185923869.jpg" class="image">


Skönt

Det är så skönt med dessa förmiddagar då Lucas sover en stund till och jag får chansen att äta frukost och plocka i lugn och ro :)

Idag kommer Jessica, Jeanette och Tindra hit en sväng och det ska bli kul o träffa dom :)

Nu ska jag ta o göra mig iordning innan pojken vaknar!
Ha en bra dag :)

Bilder


Knas

Som vanligt är det knas med blogg.se och jag vet inte alls hur inläggen blir..


Sova?

Den här killen är nog rätt trött men verkar inte ha nå planer på att sova än :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779375.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779540.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779540.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779550.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779550.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_185779691.jpg" class="image">


En egen stund

Jacke har tagit med sig Lucas till sina föräldrar och jag tycker faktiskt att det är riktigt skönt. Förutom att jag kan ta hand om tvättstugan i lugn coh ro så tänkte jag ta en lång härlig dusch. Jag ska passa på att göra hårinpackning och raka benen också då jag ändå håller på :)
Tystnaden här hemma är härlig!

Udda känslor

Ända sen Lucas första dag så har jag haft väldigt udda känslor..
Det gäller att andra människor ska hålla han och vara upp i han. Inombords har det varit ett litet minikrig. Å ena sidan så tycker jag ju att han är det finaste som finns och jag vill såklart att alla ska se hur fin han är men å andra sidan så vill jag inte att nån ska komma nära ens.
Till och med på läkarundersökningarna som gjorts så har jag tyckt att det varit väldigt jobbigt att dom hållt på och bråka med han. Jacke har varit den som tagit av han kläderna och stått alldeles bredvid då dom undersökt han. Själv har jag helst bara velat gå ut därifrån.
Men som sagt.. det är två sidor av det där och egentligen har jag ju inget alls emot att lämna bort han.

Vilken natt

Vår son har gnällt inatt, det känns som att vi inte sovit en blund men så är det ju inte. Vi har sovit men det har inte varit nå långa stunder..
Så idag önskar jag att man kunde ligga i sängen och sova hela dagen men det får bi en annan dag. Idag kommer Jackes mormor ner från Ånge så vi ska träffa henne.
Nu hoppas jag iaf att Lucas somnar och att vi får sova några timmar.


Som jag trodde

Idag har jag försökt amma Lucas utan dom där mellanläggen och precis som jag befarat så skulle det bli svårt. Det tog lång tid och många försök innan han fick nåt grepp och det greppet var inte det bästa.. och ett dåligt grepp leder ju lätt till sår igen så det känns ju segt.
Får fortsätta försöka men såg att mina sprickor inte är riktigt läkta så får fortsätta med skydden ett tag till.
Roligt det är det här med amning...


Snygging!


Trötta

Två trötta killar somnade på soffan :)


Bortskämd

Vår lilla kille kommer bli bortskämd om vi ska fortsätta såhär :)
Idag åkte vi ut till birsta ned Britta och hon så fantastiskt snäll så hon köpte ett mumin babygym och en Bamse dress till Lucas. Tack tack! :)

Jag köpte en body och två par byxor till han för är det något som går åt så är det kläder.


Morgonen

Denna morgon skulle vi vara på BVC klockan 10.30 och som jag redan visste så skulle det bli småtungt. Jag vaknade vid 9, lyckades kliva upp 9.15 och gjorde mig då iordning, slängde i mig lite fil och sådär. Sen va de nästa projekt: Att få Lucas att vakna och förstå att han skulle äta. Den där tiden är så dum för oss för då sover vi oftast väldigt väldigt djupt och bra.
Men det skulle vara kanon om vi kunde ändra på den rutinen lite också och att vi båda kunde vakna vid 9-10 tiden och vara pigga då.
Ja, hur som helst så gick det ju bra och vi tog oss iväg och kom i tid. :)

Nu ska jag gå ner i tvättstugan en sväng innan det är dags för matlagning.
Vikt och längd

Idag har vi varit på BVC och kollat vikt och längd igen och han växer som han ska! :)

111228 (födelse) - 3722 g, 52 cm
120102 - 3720 g
120104 - 3790 g
120112 - 4180 g, 55 cm
120119 - 4495 g, 56,5 cm

Så kul och se hur han växer :)

Som sagt

Som sagt så verkar Lucas gilla gungan hu lånat för oftast så verkar han rätt nöjd i den vilket är perfekt :)


Vaken perioden

Som vanligt så har Lucas en vaken period nu. Vi hoppas vi får han att sova snart. :)

Godnatt!


Tidigt

Ska vara på BVC kl 10.30 imorgon och det känns galet tidigt :) man är ju van att sova fram till typ 12 så det blir nog lite kämpigt för mig att kliva upp :) och man kan ju inte bara kliva upp och gå ut genom dörren utan barnet ska ammas, kläs på och sen ska jag själv få i mig nåt och få på mig kläder.
Det ska nog gå bra de där också :) ska bli spännande och se vad han väger nu.


Barnen

Har varit och hälsat på lilla Klara idag och herregud vad hon kändes liten i jämförelse med Lucas :) tiden går fort och dom växer så det knakar!


Söta

Idag fick Lucas ett paket av min mormor med lite kläder och ett par helt underbart söta skor! Hon hade gått förbi dom i Stockholm och inte kunnat motstå, det förstår jag :)


Skön dag!

Jag har haft en riktigt lyxig dag måste jag säga. Om dagarna ska vara såhär så kan jag nog stå ut med att gå hemma :)

Började med att ta en härlig sovmorgon till 12. Sen har jag tittat på de två nyaste avsnitten av Grey's Anatomy vilket är lyx tycker jag! :) Efter det så har jag plattat håret, sminkat mig och plockat lite här hemma och nu ska jag ta o börja med maten snart.

Ikväll beger vi oss till Mli och Johan för att träffa lilla Klara :)

Klagar inte

Lucas åt vid 22.30 igår och låg sedan vaken till strax efter 24 tiden men sen har han sovit fram till 4.30 då han började vakna till! Det är synd att han inte somnar direkt efter matningen så man kan somna då för då skulle vi ha 6 timmars ostörd sömn :)
Har iaf sovit 4 timmar och det är inte dåligt det heller :)


Kommentarer

Blogg.se har uppdaterat sin iPhone app och sedan dess så går inte inläggen att kommentera.. Känns sjukt störande men det är som det är. Bara att hoppas på att dom fixar det!

Natti natti!


Pappa

Jacke är verkligen underbar med Lucas och jag är glad att han vill vara med han hela tiden. Man har ju hört att många killar inte är så intresserade då barnet är såhär litet. Om Jacke kunde så skulle han nog vilja sitta hela dagarna med sin son i famnen och bara titta på han :)

Såhär mysigt hade dom det igår eftermiddag när vi kom hem.


Nöjd

Har fått låna den här gungan av Jessica och den är faktiskt riktigt bra! Lucas är nöjd i den och kan ligga där och gunga och titta bra länge innan han lessnar eller somnar. Och under tiden kan ju jag få nåt gjort vilket är perfekt :)

Suddig bild då den tagits i mörkret...


Långprommis

Jag lyckades vakna till ändå efter sömn till strax efetr 11.. Tog en dusch och strax efter kom Jessica hit och då vaknade man ju till på riktigt :) Det brukar ju gå att rycka upp sig bara man har nåt att göra.
Vi fikade och sen blev det en långpromenad som även Britta följde med på. :) Riktigt skönt med frisk luft och jag tror även Lucas uppskattade det.
Om vi bara fortsätter med promenader och sådär så kommer säkert den här tiden hemma bli riktigt bra. Men om vi bara sitter i lägenheten och glor så kommer det nog bli rätt jobbigt både för mig och Lucas.

Det är iaf fullt upp den här veckan. Nu ska vi snart iväg till Jackes föräldrar och gratta hans pappa som fyller år idag.

Imorgon blir det eventuellt en tur på stan med Britta och sen på kvällen hoppas jag att vi får åka och hälsa på Emilie, Johan, Stella och deras nytillskott Klara :) Helt sjukt, hon är 1 vecka gammal och vi har inte varit och träffat henne än.

På torsdag kväll kommer Linda, Carina, Anna och Maria från jobbet och hälsar på. Men sen efter det så har vi nog inget inplanerat :) Eventuellt tar vi en tur till Ånge i helgen och hälsar på Jackes mormor.

Nu blev jag trött av att skriva om alla aktiviteter :)


Trött

Jag vet inte varför men jag är sjukt trött. Lucas har inte direkt varit besvärlig eller vaken mycket men jag har vaknat ofta.. Jag skulle lätt kunna sova ett par timmar till!
Men det är väl bäst man försöker rycka upp sig så man kanske piggnat till lite tills Jessica kommer. :)

Ha en bra dag!


Jobb

Idag klockan 7 började Jacke att jobba och det kan inte vara kul för han. Vi har ju dessutom vänt på dygnet så han har väl sovit cirka 4 timmar inatt.. Tur det brukar gå fort att vända tillbaka dygnet.

Kanske att jag och Lucas också kan ta och vända tillbaka dygnet nu så vi hinner utnyttja dagarna lite bättre och kan få lite bättre rutiner. :)

Idag ska vi till socialstyrelsen klockan och skriva på faderskapspapprena. Sen var det tänkt att vi skulle till Emilie och Johan men Britta fyller ju år så vi ska dit och gratta henne!

Ha en bra dag!


Gick bra

Vi var lite oroliga för Lucas möte med mammas hund Ragnar men ikväll var vi dit och det gick ju riktigt bra. Ragnar va nyfiken men försiktig. :) väluppfostrad helt enkelt!


Hicka

Tycker synd om Lucas som har hicka flera ggr om dagen! Han verkar så besvärad av den och man vet inte hur man ska hjälpa han.. Man vet ju själv hur jobbigt det är med hicka!


Morsning

God morgon!
Är väl egentligen lite sent för att säga god morgon men så är det när man vänt på dygnet :)
Idag ska vi åka till Linda och låna en babysitter som hon i sin tur lånat av Jessica. Sen måste vi handla lite innan Jacke ska iväg och fixa med bilen inför besiktning.

Ha en bra dag! :)


Godnatt

Nu är det dags att gå och lägga sig. En trött Lucas har fått mat och bytt till pyjamas :)

Natti natti! :)


Middag

Nu är vi hos Jackes föräldrar och ska äta middag. Lucas har skrikit större delen av dagen och äntligen somnat.. Hoppas han sover under hela middagen också för nu vill jag äta i lugn och ro :)
Känner mig gnällig här på bloggen idag men det är nog bara för att Lucas skrikit sönder hjärnan på mig idag.


Hemsk?

Lyckades få Lucas att somna till slut, han va ju faktiskt riktigt trött! Så jag passade på att duscha under tiden eftersom Jacke va i källaren och fixa. Jag hann nästan bara ställa mig i duschen och slå på vattnet sen hörde jag ett skrik. Jag funderade på vad jag skulle göra men bestämde mig för att duscha klart och göra mig iordning.
Så i cirka 15-20 minuter fick Lucas ligga i sin säng och skrika. Jag försökte ge han nappen men den spotta han ut så jag lät han vara.
Det gick ju ingen nöd på han och nu är ju allt frid och fröjd så jag behöver väl inte känna mig hemsk som prioriterade mig själv några minuter... ?


Våga vägra somna

Han är så trött och så nära att somna men ligger i soffan och kollar med ena ögat. Våran snygging!


Dörrarna

Jacke kämpar på med att spackla och slipa våra innerdörrar som sen ska bli vita. Nu är det bara en dörr kvar och han tror att sen ska bli klar idag!
Det kommer bli en himla skillnad när dom är vita, jag tror det kommer lyfta hela lägenheten.


Klickat hem

Igår klickade jag hem denna lampa från Jotex och jag hoppas nu verkligen att den ska göra sig bra i vårt vardagsrum.


Längtar

Precis som jag trodde så skulle det här med att inte få sova ordentligt bli jobbigast nu i början. Jag fungerar verkligen uselt utan bra sömn så nu kan jag inte låta bli att längta tills han blir äldre och sover hela natten!
Eller tills man slutat helamma och kan låta han sova borta en natt.
Jag är trött!


Ut med de!

Trots att Lucas varit rätt grinig idag så har jag lyckats ta bort julen, dammat och plockat. Nya gardiner är upphängda och det känns så skönt att slippa se allt det röda!

Nu ska jag utfordra barnet innan det är dags att fixa middag åt oss.

Ha en bra fredag! :)


Kärlek


Skönt

Vi är verkligen inte vana att kliva upp tidigt så idag har vi varit rejält slöa.

Mamma va hit en sväng i eftermiddag och fick kramas lite med Lucas :) var faktiskt lite uppiggande att få lite främmande och det känns som de va längesen ja träffa mamma nu.

Vi har slöar i soffan ikväll och nu ska vi nog lägga oss snart, är sjukt slut och jag hoppas Lucas vill sova gott inatt :)


PureLan

Nu har vi varit och köpt PureLan kräm och jag hoppas verkligen den kommer funka!

Sitter och funderar över vad sjutton jag ska laga för mat idag. Det är en ständig fråga tycker jag.


Vikt och längd

Vi har varit på BVC nu och vägt och mätt våran lilla kille. Och han växer så det knakar!

Födelsevikt och längd: 3722 g och 52 cm.
1 vecka gammal vägde han 3790 g.
Idag, 2 veckor gammal väger han 4190 g och är 55 cm lång.

I övrigt så verkar ju allt bra. Jag blev tipsad om en kräm till mina bröstvårtor som jag hoppas ska hjälpa.


Spanien

För tredje året i rad ska vi åka till Spanien i april och idag bokades resan! :) 11-21 april kommer vi befinna oss i Nuevo Portil i Spanien. Pappa och Britta ska som vanligt vara där hela april och spela golf så vi bor hos dom. Blir ju lite annorlunda i år då vi har Lucas men det kommer säkert gå jätte bra!
Jag ser fram emot 10 dagar i solen, man kommer säkert uppskatta en paus från vardagen, särskilt nu när man ska gå hemma hela dagarna :)


Vändning

Det är dags att göra ett försök till att vända på dygnet!
Därför tänker jag gå och lägga mig nu och försöka sova. Det är väldigt tidigt men det bryr jag mig inte om. Vi ska upp tidigt imorgon eftersom vi ska vara på BVC klockan 10 så man ska passa på att få all sömn man kan få!

Godnatt :)

Gullunge!

Han är ju för go! :)

Och med sina miner och grimaser bjuder han oss på härliga skratt! :)


God natt

Fram till 4-5 tiden så tycker jag natten va rätt jobbig. Lucas ville inte sova nån längre stund och skrek en hel del. Men efter halv 5 nån fång så var det som att nån tryckte på en magisk sovaknapp och vi somnade både jag och Lucas.

Jag vaknade vid 11, alltså 6 timmar senare och kände mig utvilad :) tack tack för det!


Blä

Jag fick "mellanlägg" för en vecka sen för att mina såriga bröstvårtor skulle läka men jag kan säga att det långt ifrån lyckats. Nu inatt släppte Lucas ganska snabbt ena bröstet och det var antagligen pga att det kom blod från såren. Mellan lägget var fullt i blod så det var bara att byta bröst.
Gissa om jag har ont och är less?


You and me

Det har varit en skön dag faktiskt! blev en väldigt kort promenad för mig och Lucas men lite frisk luft fick vi iaf :) Sen tog Jacke med sig Lucas till Biltema och jag fick duscha i lugn och ro samt kolla på ett avsnitt av "Hart of Dixie".

Ikväll ska Jacke ner på stan och ta en öl med en kompis som han träffat i Afghanistan som är här ikväll bara och det känns faktiskt helt okej att jag ska vara ensam med Lucas. :) samtidigt känns de lite skumt, är ju van att mest bara amma och däremellan är det Jacke som i största mån tar hand om Lucas. Men mest av allt känns det kul särskilt om han är vaken lite, vi umgås inte mycket jag o Lucas.. mest bara då han skriker efter mat :)

By the way kollade jag statistiken över mina besökare här på bloggen och sen jag fick barn så har det ökat med cirka 35 unika besökare per dag. Verkar som jag driver en mamma blogg nu för tiden.. tänk att det trodde jag aldrig att jag skulle göra. :P

Finland

Fick ett paket från mina kära vänner Sonja & Madde i Finland och gissa om jag blev glad. Det var inte långt ifrån tårar då :)
Mina nästan 2 år i Finland var verkligen en berg och dalbana på många sätt men något som är säkert är att det var en givande tid. Jag träffade dessa underbara människor som visade sig vara äkta vänner. Vi gick igenom massor tillsammans på kort tid och jag vill aldrig glömma något av det! Jag saknar dom massvis och planen är att så småningom åka och hälsa på men konstigt nog känns det så långt borta trots att det bara är "lite vatten" emellan oss! :)

Godmorgon!

Jag är långt ifrån pigg men jag måste försöka vända lite på dygnet så nu tänker jag vara vaken även om Lucas somnar om.
Han verkar dock rätt pigg så jag tycker vi satsar på en promenad i det fina vädret :)

Ha en bra dag!


Bortskämd

Denna natt har varit en aning skrikigare än tidigare nätter men jag måste säga att jag är väldigt bortskämd. Jacke tar han väldigt mycke så jag får sova. Han tycker att jag är vaken mycket ändå med tanke på amningen.
Men från söndag så måste jag ta han själv eftersom Jacke börjar jobba på måndag. Det ska nog gå de också :)


En tjej

Precis som förutspått så fick Emilie & Johan en liten flicka!
Grattis! :)


Bådar inte gott

Lucas har sovit hela dagen så det finns risk att han är vaken inatt. Så nu hoppas jag att han ska vakna snart och ha en vaken period nu ikväll för då kan det gå vägen :)

Annars så har dagen bara sprungit förbi. Jag har tvättat i massor, Jacke tog med sig Lucas och åkte till jobbet och nu gick han ner i källaren för att fortsätta spacklandet på våra innerdörrar! Jag har städat lite ikväll så nu ska jag nog bara slappa. :)


Amning

Ursäkta mig nu men jag måste bara få ur mig det här: jag avskyr att amma!
Jag vet att det är jätte bra för Lucas och därför kommer jag härda men fy sjutton va ont det gör! Det kan visserligen vara mellanläggen som nyps en del men redan innan jag fick dom så gjorde det ont trots att alla barnmorskor tyckte han hade ett bra tag.
Än så länge kan jag inte sluta med mellanläggen för det är fortfarande djupa fina sår.
Nu har jag fått ur mig det.


Minifom

Vi har gett vår kära Lucas minifom droppar i nån dag nu och jag vet inte om det är slumpen men han verkar må bättre, särskilt på nätterna. Antagligen så har dom gjort lite verkan :)


Det kanske tar sig.

Denna natt har faktiskt varit rätt bra den också! Det känns iaf som att man fått sova lite mer än tidigare. Det blir fortfarande så att vi sover till närmare 13 så några förmiddagar har vi inte men vi ska väl få rutin på det också så småningom.
Idag har jag tagit en kort promenad upp till skidbacken i vredesmod. Tålamodet och hormonerna är verkligen inte på plats och trots att jag gör mitt absolut bästa för att bita ihop och hålla mig samlad så brister det tydligen ibland.

Nu har vi precis haft främmande av Jackes faster, hennes man och Jackes farmor. Det gick ju bra även fast jag inte alls va på humör :)
Det är verkligen en omställning det här.. Dels att bli mamma men sen också att ha främmande hela tiden. Under de 2 år som vi bott här kan jag nästan räkna de ggr vi haft främmande, jag är inte en sån som tycker om att leka trevlig värdinna, så som sagt så är det här en helt ny situation :)
Man får göra så gott man kan och snart ska vi nog få till en fungerande vardag.


Vädret

Vädret är underbart! Även idag tog vi en promenad, det blev en hel timmes promenad! Det är verkligen perfekt att promenera här på Östermalm, Södermalm och Skönsmon.
Den friska luften gör verkligen att man får mer energi och känner sig lite gladare och mer tålmodig!

Ikväll har vi blivit inbjudna på middag hos Jackes föräldrar och jag tackar inte nej. Det är grymt skönt att slippa laga mat själv.
Men jag ska erkänna att jag tycker det är lite besvärligt att hälsa på folk. Tycker inte om att amma hos andra även om jag inte behöver sitta inför dom..

Ha en bra kväll! :)


Sömn

Men äntligen! Har fått sova hela fyra timmar i sträck! Nu är det matning och blöjbyte på agendan sen hoppas jag på några timmar till med skön sömn :)


Härlig dag!

Idag har vi haft en jätte härlig dag! :) trots att det varit en näst intill sömnlös natt så har vi hållt igång idag. Vi började med en promenad i det härliga vädret, en fika hos pappa och Britta och sen hem och duscha en sväng.
Nu är vi hos pappa och Britta igen för att få i oss middag.

Sen hoppas vi än en gång på lite sömn inatt för nu börjar man känna sig slut!


Styrka

Vi fascineras av vår sons styrka i nacken. Han ligger på mage, lyfter på huvet och håller det uppe bra länge. Bebisar kanske är starka i grunden, det vet ja inget om men vi blir iaf imponerade :)


Påminnelse

Jag skulle vilja skriva en påminnelse till mig själv om vilket helvete förlossningen va. Jag tänker på det varje dag, den vidriga smärtan och den vidriga påfrestningen. Det var ju såklart värt det till 100 % men det betyder ju inte att man behöver göra om det!
Och om jag skulle vara knäpp och glömma så hoppas jag att jag läser det här under nästa graviditet och påminns om att en förlossning är vidrigt och att planerat kejsarsnitt rekommenderas! :)

Ni som läser det här lär ju tänka att jag kommer glömma och kommer skaffa ett till barn och föda det på samma sätt.. och ja, ni har säkert rätt men det är inget jag orkar tänka på nu!


Sömnlös

Jamen dåså, då var vi tillbaka i gamla gängor.. Ännu en sömnlös natt. Det är ju så frustrerande när man inte vet varför han skriker, sparkar och slår.
Men men det är inte mycket att göra mer än att göra sitt bästa för att försöka hjälpa och trösta.


Hembesök

Idag var BVC sköterskan hit på hembesöket och det gick ju riktigt bra! Vi fick massor av info och hon vägde Lucas som hade gått upp 70 gram sen i måndags :) nu väger han hela 3790 gram.

Vi hoppas på en lika bra natt inatt! Jag ska snart gå o lägga mig för pigg är man verkligen inte.
Natti natti! :)


Bra

Vi har haft en riktigt bra natt och det tackar vi för! Jag tog till mig av goda råd för att hjälpa Lucas med magen och om det är en tillfällighet att det hjälpte vet inte jag :)

Ska vila en liten stund till nu även fast vi sovit bra inatt, man vet ju inte hur nästa natt blir :)


Hoppas

Nu hoppas vi på en bättre natt än tidigare nätter! Det har blivit minimalt med sömn för oss alla tre så nu behöver vi en lite bättre natt :)


Älskade barn!

Vårar älskade barn ligger i pappas knä och sussar sött!
Idag har vi varit på återbesök på sjukhuset och det gick bra.
Jacke fyller år idag så lite främmande har vi haft av Jackes föräldrar och av mamma, Lars och brorsan :) men det känns som det varit en skön dag och det är precis vad vi behöver eftersom vi får så lite sömn nu för tiden.


Rädd man blir.

Idag fick vi uppleva hur det är att drabbas av ren rädsla då det gäller sitt barns hälsa.
Efter amningen kräktes han upp lite blod och jag började störtgrina o blev jätte rädd. Jacke är en mer sansad människa så han ringde upp till BB och pratade med dom. Vi kunde ganska snabbt konstatera att jag har såriga bröstvårtor och därför får han i sig blod vid amningen. Trots det så tyckte barnmorskan att vi kunde komma upp på BB så kunde dom undersöka honom så att vi  skulle slippa oron.

Väl uppe på sjukhuset konstaterade dom att han mår fint men dom tyckte att han va lite gul och tog ett bilirubin blodprov. Verkade ett tag som att vi kanske skulle bli tvungna att stanna i 2 dygn och sola honom men värdena va okej så vi kunde åka hem igen.

Imorgon blir en dag med massor att göra så jag hoppas jag får sova bättre inatt än tidigare nätter.
Klockan 9:40 ska vi infinna oss på sjukhuset för en rutinundersökning av barnläkaren och sen blir det till att åka hem o städa lite.
Min älskade underbara sambo fyller nämligen år imorgon så det lär ju bli en del fika främmande :)

Nu ska jag gå o lägga mig och sova!
Natti! :)

RSS 2.0