Hets

Det känns som det har varit några hetsiga dagar.. Det känns skönt att det är många som varit här redan och snusat på honom, nu längtar jag efter en dag då vi inte har något inplanerat! :) Idag har varit en halvskön dag.. vi har haft tvättstugan, varit ute på en promenad och försökt känna lugnet.. men ändå känner jag mig helt slut nu. Jag ska försöka få lite sömn innan vi ska bort till pappa o Britta för annars orkar jag inte den här kvällen.
Man klarar sig bra på de få timmar sömn man får på natten så länge man inte ska anstränga sig med något men minsta lilla ansträngning verkar kräva dubbelt så mycket energi som tidigare och då känner man att 4-5 timmars sömn ändå är för lite.
Det är verkligen som dom säger, man bör försöka vila då barnet vilar men på nåt sätt vil jag ta vara på den tiden och fixa här hemma, duscha och sådär. Det är konstigt hur tiden känns som att den liksom inte räcker till. Man vet inte hur man ska hinna/orka äta nästan :)

Han är hur som helst helt underbar och jag är glad att han är så nöjd och harmonisk som han är! Han fortsätter med att äta och sova i omgångar och verkar bara nöjd över tillvaron. :)

Hemma

Nu har vi varit en dag hemma och allt har gått bra. Förlossningen va ett rent helvete men på nåt underligt sätt så fixade man det ändå :)
En underbar kille på 3722 g och 52 cm kom ut! Han är än så länge väldigt nöjd med tillvaron. Äter, bajsar, SOVER och ser allmänt snygg ut ;)

Själv så har man inte sovit mycket på flera dygn och det börjar kännas nu.. Ska bli skönt att ligga i sin egen säng inatt.


Nu händer det grejer

Värkarna kom inatt med kraft och har sedan dess varit rätt regelbundna. Men minuterna mellan vill inte minska.. Cirka 7-8 min emellan har det varit hela dagen.
Förutom att detta satt igång så har min älskling äntligen fått lite energi och kraft att sätta upp brandvarnarna :) det krävdes bara att förlossningen skulle närma sig lite!


Stavning

Ni kanske har sett att ja allt oftare stavar fel och det måste jag säga beror på att jag oftast bloggar från telefon och jag har inte riktigt fått kläm på den än. :)
Bara så ni vet!


Juldagen

Den här dagen har ju gått den också :) vi började med att sova läänge, hade stängt av ljudet på telefon o inget larm ställt heller.
Sen har dagen bara försvunnit, vi har varit en sväng på siba och media markt och sen blev de middag hos Jackes föräldrar med både hans mormor och farmor.

Nu ikväll har Elina varit här och hälsat på :) va längesen vi träffades nu så det är såklart kul att träffas!

Nu ska jag i min kära sambo kolla på en film eller nåt och vänta på att mamma och Lars ringer och vill ha skjuts hem från krogen :)


Jul

Denna julafton har snart passerat o det är väl skönt :) jag har dock haft en skön dag som började hos mamma, Lars o Björn med lunch, tv spel och Kalle.
Nu fortsätter vi dagen med middag hos Jackes föräldrar.

Har iaf packat in bb väskan och bilbarnstolen i bilen ifall att det äntligen skulle bli dags att åka in på förlossningen.

GOD JUL gott folk!


Men sämst

Har spenderat min torsdagskväll i kära Birsta! Har letat julklappar och det har varit värdelöst.. dels är de mycke folk och sen är de rätt utplockat på en del grejer också. Jag tycker det är sämst att handla julklappar i absolut sista sekund så jag brukar aldrig försätta mig i den sitsen om jag ska köpa nå julklappar men min kära sambo resonerar inte likadant. Han är ALLTID ute i sista sekund.

Jaja, tänkte att jag kanske kunde stressa fram ungen våran men det verkar inte som att det funkat.. känner ingenting som tyder på nån förlossning och det känns segt. Tror till o med Jacke börjar bli less på denna väntan.

Nu ska jag gå o lägga mig, blev helt slut av att springa i birsta!
God natt!


Hart of Dixie

Har hittat en ny serie att fördriva tiden med, vilket är extra nice nu när alla de serier jag brukar titta på har juluppehåll! :) Hart of Dixie, verkar helt klart vara något för mig! Har bara sett första avsnittet än så länge men tänkte ge mig in på avsnitt 2 nu. Så den där städningen.. den får vänta en timme till :)


Abduction

Besvära er inte med att se filmen Abduction för den var inget annat än löjlig. Iofs så finns det säkert jätte många som tycker den är bra men jag o Jacke satt mest o va förvånade över att den kunde bli nå fjantigare än hur den va från första början.

Ingen bebis är på väg ut och jag är lite sur över det idag. Låg o tänkte igår kväll att det skulle sätta igång inatt, jag bad verkligen om att det skulle sätta igång, men icke, känner inget särskilt och det känns som att den aldrig kommer komma ut..

Idag blire lite städning och lite plock, hann inte med det igår så det får bli idag.


Älskade

Måste tillägna några rader till min älskade sambo som är helt underbar! Han är så snäll och kärleksfull o nu när det är vinter o jag är höggravid hämtar han alltid bilen o kör fram till dörren eller hjälper mig till och från bilen, rädd att jag ska ramla. Han är förstående i det mesta och försöker verkligen förstå vad det är jag känner nu!
Jag är mycket lyckligt lottad som får ha Jacke i mitt liv! :)


God natt

Har sovit riktigt bra inatt o det är väl inte konstigt med tanke på hur vi flängde runt igår :)
Vaknade dock vid 5:30 imorse o hade sprängande huvudvärk så jag klev upp, tog en Alvedon och gick o la mig igen. Lyckades till slut somna och har sovit som en stock till nu.

Idag ska jag städa, tvätta o greja lite här hemma och utöver det ska jag ta det rätt lugnt :)

Nu blir det frukost iaf innan jag gör nåt annat.
Ha en bra dag!


Mums

Riktigt god mat! :)


En heldag

Detta har varit en heldag och det känns skönt att gjort nåt!
Mamma kom hit vid 10:30 och vi åkte ut till Birsta.. letade parkering där men konstaterade att de va fullt så vi åkte ut till Jessica i Essvik och drack kaffe istället. Efter en stund hos henne så åkte vi på nytt till birsta och tog en sväng på ikea och birsta city. Väl hemma här igen så tittade pappa in o ville säga hej så det blev en kopp kaffe innan han o mamma begav sig härifrån.

Nu ikväll har jag o Jacke varit på Jack's bar och ätit mycket prisvärd middag! :) Vi delade på en förrätt, åt varsin oxfilé och sedan kaffe och efterätt. Till maten drack Jacke två öl och jag två glas vatten och allt detta gick på endast 540 kr. :) När vi satt där o surra o åt så blev vi tröttare o tröttare, gick rakt in i matkoma och bestämde därför att skippa bion och åka hem o kolla på nån film hemma istället.
Så nu blire film och sedan sängen för vi är båda ganska trötta nu! :)

Jack's & bio

Idag kom min kära sambo med ett fantastiskt förslag!
Han tyckte att vi ska gå på Jack's bar imorgon o äta, han hade blivit tipsad om att oxfilén ska vara fin där för ett bra pris. Sen tyckte han att vi skulle gå på bio efteråt.. Passa på innan barnet anländer. :)
Ska bli riktigt trevligt, var längesen vi gick på "date" bara vi två.

Så nu ska vi kolla vad de går för filmer på bio..



Middag

Idag fick de bli raggmunkar, enkelt och gott. En klar favorit här hemma :)


MVC

Trodde att besöket på MVC för 2 veckor sen va sista besöket men tji fick jag, idag har jag varit där igen! Allt såg som vanligt bra ut och skönast var nog att mitt blodvärde fortfarande var okej trots att jag slutat med järntabletterna.

Nu ska jag ta o laga nån mat under tiden Jacke går lös med spackel och slip på dörren!

Ha en fin måndag kväll!


Update

Har inte blivit mkt bloggande i helgen men det har inte funnits så mkt att skriva om..
Idag har vi iaf varit o hälsat på Maria, Anders o sötaste Celinne! :)

Ikväll blire film för ovanlighetens skull!


Due date

Vi har kollat på filmen Due Date ikväll och jag måste säga att den va riktigt rolig. Både jag o Jacke skrattade hejdlöst till den!
Det va precis vad ja behövde som varit väldigt instabil i mitt humör idag. :)


Fudge

Fudgen blev god men bitarna blev inte riktigt den form som ja ville.. Inte för att de spelar nån roll när man ändå bara ska tugga i sig dom :)

Nu ska jag åka bort på ica o hämta ut ett paket från h&m.. Kunde ju inte låta bli att beställa lite från den fina rean dom har.

Ha en bra kväll!


En vecka

By the way, det är exakt en vecka kvar till beräknad födelse nu!


Segast

Har haft världens segaste dag. Bara legat på soffan o glott hela dan så nu tog ja o skärpte till mig!
Gör ett försök att koka fudge. :)


Kvällsnöje

Sitter i hobbyrummet i källaren o tittar på när Bästa Jacke spacklar i slipar våra innerdörrar! :)


Håret

Har insett ngt jäkligt bra me att Emilie tog så mkt på håret nu i det är att de är jätte lätt att tvätta, torka o borsta. Sen ser de ju rätt bra ut också! :)


Utsövd

Jag klev upp med Jacke imorse men efter ett par vakna timmar insåg jag att ja behövde mer sömn. Så nu har jag sovit en timme till.
Det är ju ganska viktigt att vara utsövd ifall förlossningen skulle sätta igång!

Nu blire en dusch och lite städning. Sen får vi se om Jessica kommer o hälsar på.

Ha en bra dag!


Roligt

Det är ju faktiskt riktigt kul med en ny leksak :) nu behöver jag inte vara uttråkad på dagarna längre!

Natti natti gott folk!


Tidig julklapp

Idag fick jag en tidig julklapp av min kära sambo och just nu sitter han o pratar med den! :) Han tycker det är riktigt coolt att surra med min nya Iphone 4S och jag måste ju hålla med han om att de är rätt coolt att det är en tant som faktiskt svarar han och visar det han vill veta.

Så nu förstår ni att vi kommer va busy ett tag.. särskilt jag som ska lära mig hur den här manicken funkar! :)

Tack älskling, du är underbar! :)

Härligt ryck!

Fick ett härligt ryck! Äppelkakan står i ugnen och är snart klar plus att jag tog en sväng i mina garderober och rensade. Jag hatar verkligen att ha en massa onödiga kläder liggandes i garderoben och ta plats, dom skapar enbart oreda så nu blev jag less på att det va lite stökigt så jag rensade! :) Jacke är en sån som sparar i år efter år.. han anser att om det är hela kläder som passar så kan man ha dom liggandes även om dom inte blir använda på månader eller år. Personligen anser jag att om jag inte använt ett plagg på några månader trots att jag vet att det funnits där så är det inget att spara. Har jag inte använt dom de senaste halvåret så äre ju inget att spara.
Dock så kunde jag inte tänka så den här gången, det finns väldigt många plagg i min garderob som inte blivit använda det senaste halvåret pga att min kropp ändrats en del :) Så jag fick tänka på vad jag använde innan graviditeten och vad jag tror att jag kommer använda efter.

Nu ska jag snart plocka ur äppelkakan och sen lär väl min sambo dyka upp när som helst!
Ha en fin eftermiddag och kväll!



Vi får hoppas den blir god när den är klar! :D


Göra klart

Idag satsar jag på att göra klart allt sånt som egentligen inte är nödvändigt såsom att bädda barnsängen och packa det som går i vår BB-väska. Så man är redo på riktigt för nu får det gärna sätta igång vilken sekund som helst :) Jag längtar som sjutton efter att få det här överstökat.
Igår tänkte jag dock lite annorlunda när vi låg i soffan o kollade på Jägarna 2. Jag tänkte att det var en jätte mysig och skön stund och att när barnet väl är här så kanske det dröjer innan vi kan ligga i soffan o kolla ostört på en film bara vi två. Så man kan ju verkligen se på saken på olika sätt :) Men ja, jag ser nog ändå fram emot att få ut det här barnet, få förlossningen överstökad och framför allt få träffa vårt barn!

Nu ska jag ta o slänga ihop en äppelkaka för jag har ett helt gäng äpplen som jag inte kommer hinna äta upp innan dom blir dåliga.




Piggelin!

Idag har jag sovit lagomt länge tror jag. Vaknade strax efter 9 av grannarna som gick o svor ute på gården över is, fimpar o skräp :) Vi har fönstret öppet så jag hörde verkligen varje ord och det var inte nådigt - ett riktigt roligt uppvaknande tycker jag!

Vet inte riktigt vad jag ska roa mig med idag.. Det blir väl till att ta fram dammsugaren o köra den ett varv här. I övrigt har jag inte så mycket att göra. Får fundera ut något så jag inte bara sitter hela dagen efetrsom det oftast drabbar nattsömnen på ett negativt sätt.

Ha en bra dag!

Rastlös

Blev så otroligt rastlös efter middagen då vi som vanligt satte oss vid varsin dator.. Så jag tog bilen och åkte ut till Birsta en sväng. Det var väl inte så jätte jätte roligt där heller men skönt att komma ut o röra lite på sig. Fyndade 2 amnings-bh:ar på H&M i rätt storlek och form! :) Har inte hittat nån vettig storlek tidigare och jag behövde nån skön som jag kan sova i sen när den lilla kommit till världen. Vi ska se Jägarna 2 ikväll tänkte vi och jag har köpt riktigt god hallon sorbet som jag ska mumsa på! :D Ha en finfin kväll!

Störande

Som ni ser så är all min text sammanhängande utan några fria rader och det gör mig lite irriterad. Tycker det är så jobbigt att läsa text som sitter ihop i en klump så därför har jag mailat blogg.se angående detta. :)

Ett oskrivet blad

Har haft en hel del funderingar sista tiden över det här med uppfostran, rutiner och disciplin.. För som mamma sa så är barnet ett oskrivet blad som man sedan ska fylla i. Man väljer själv vad barnet ska lära sig för rutiner och grunder.. Man ska ge barnet en grund, förutsättningar för att sedan kunna forma sig själv.. . Och allt detta känns så stort. Jag vet ganska exakt hur jag vill vara mot mitt barn, jag vill vara mycket som mina föräldrar varit mot mig, hårda men rättvisa och kärleksfulla. Det har varit en del regler och en hel del rutiner med t.ex sömn, mat, städning osv. Jag vet att jag i mina tonår hatade att det fanns så mycket regler och rutiner jämt men idag är jag mer än tacksam för det! . Jag hoppas verkligen att jag ska kunna stå på mig sedan och verkligen hålla på de saker jag tror på vad gäller uppfostran men jag vet inte.. jag kanske blir en vekling och det vore ju inte alls bra. Jag hjälper ju mitt barn mest genom att stå på mig i mina beslut. Ja, vi får helt enkelt se hur det blir men man kan inte låta bli att fundera. :)

Slöar

Ännu en dag har passerat utan att jag fått nåt jätte vettigt gjort. Har iaf griljerat en julskinka som vi snart ska smaka på..
Imorgon ska jag skjutsa Jacke på jobbet så jag kan ha bilen. Det blir att åka till Emilie em sväng o sen ska vi slänga skräp på återvinningen :)

Ha en bra kväll!


Pepparkaksbak och glögg

Jag har helt plötsligt kommit på att jag tycker om glögg! :) Har ju trott att det är skit äckligt men det finns ju faktiskt en del som är riktigt goda.
Idag har vi varit o handlat, monterat in babyskyddet i bilen och bakat pepparkakor. Ska se nya Transformers filmen, dricka glögg o äta pepparkakor nu.

Ha en finfin kväll!

Duktig

Har känt mig så otroligt duktig de senaste dagarna som klivit upp med Jacke strax efter 6 och hållt mig vaken hela dagarna.. Jag har tänkt att det ger rutin och att även om jag är trött hela dagarna så sover jag iaf bra på nätterna. Men idag gav jag upp! Det negativa med att kliva upp kl 6 utan att ha nåt att göra är ju att man är fullständigt seg hela dagen och orkar inte lyfta ett finger. Så 1 ½ timmes sömn har jag gett mig själv nu på eftermiddagen och jag skulle utan problem kunna sova nån timme till :) Kom ju på också att om förlossningen skulle sätta igång så äre ju bättre att jag vilat mig ordentligt än att jag har haft rutin och sovit lite.

Jacke ska snart iväg på nå firmafest och det känns ju sådär, man vet ju hur det brukar sluta när hans ka ut med jobbet, det brukar bli allt annat än lugnt! Men samtidigt så äre ju en perfekt timing såhär innan vårt barn anländer. Och dessutom så har jag gått ut oftare än han gjort det senaste året trots att jag varit gravid så han kan gott behöva komma ut o ha lite kul! :)
Själv ska jag ju ändå bara mysa ner mig i soffan o kolla på Idol finalen.

Ha en bra kväll!

Skönt

Denna dag blev stressig och det är skönt.. eller ja, det är ju inte stressigt på så vis att jag inte hinner med mig men det är liksom nåt att göra hela dagen och det gillas starkt! Skulle tro att jag kommer sova bättre inatt än tidigare nätter för ofta kan vakenheten antagligen bero på att man inte aktiverat sig de minsta under dagen.

Har varit hos mamma med Emilie och efter det tog ja o Emilie en sväng inne på Dollar Store innan ja skjutsade henne till sin svärfar. Sen va de bråttom hem o köra igång i tvättstugan. Så har haft fullt sjå med den nu sen ja kom hem.
Nu är det dags att skynda iväg o hämta Jacke på jobbet och när jag kommer hemär de ju dags för middag. Så som sagt, det är fullt upp idag! :)

Nu måste jag åka.
Ha en finfin kväll! :)

Inte flitigt.

Jag är verkligen ingen flitig bloggare men det är ni väl van vid nu? =)

Har varit helt slut i några dagar och vet faktiskt inte hur jag orkat vara medverkande i huvudtaget.  Sov dåligt två nätter i rad.. lyckades skrapa ihop 9 timmars sömn på två dygn och det är på tok för lite för mig som är van vid att sova typ 12 timmar per natt nu för tiden. Men inatt har jag faktiskt sovit skapligt. Är inte helt utvilad men det duger :)

Igår va vi hos barnmorskan och som vanligt såg allt bra ut. Hon sa ju redan förra veckan att bebisen har fixerat sig och är startklar. Jacke frågade henne när hon trodde att bebisen skulle komma ut men som vi vistte så vet ju inte hon de :) Hon sa dock att den är ju klar nu, den har utvecklats färdigt och ligger som den ska så det kan ju bli vilken dag som helst. Det är ju dock två veckor kvar tills det är beräknat så vi får väl se. För mig får den gärna komma exakt när som helst nu för jag kan inte säga att det är njutningsbart att vara stor o tjock nu när de är halt o kallt ute.

Nu ska jag ta o bädda rent i sängen för i eftermiddag är det tvättning som står på schemat.

Ha en bra dag!


Härlig eftermiddag!

Har haft en riktigt bra eftermiddag. Tvätten är fixad, spjälsängen ihopmonterad och uppställd, vi har möblerat om i sovrummet och rensat en del.. sen åkte vi o hyrde tre filmer, köpte nästan 1 kg godis och varsin pizza. :) Har haft en riktigt skön kväll!

Nu ska jag sova! Natti!

RSS 2.0