Kostråd

Mamma har länge tjatat om det här med mjölk och varför man inte ger det till barn under ett år. Jag har till viss del hållt med henne men samtidigt inte haft något argument till varför man ska lyssna på "reglerna". För ett tag sen hittade jag på livsmedelsverket om det här och där stog det att man ska undvika att ge stora mångder mjölk till barn under ett år för mjölk innehåller för lite järn men man kan gärna ge lite mjölk då och då, bara inte som måltidsdryck.. ungefär så stog det men nu hittar jag inte det utan istället hittar jag det här:
 
"Tidigare trodde man att allergi kunde förebyggas om man väntade med att ge barnet fisk, ägg, mjölk och nötter tills det var ett år, men nyare forskning visar att det inte är så."
 
Nu hittade jag det där om järninnehållet också:
"Vänta med att ge mjölk som dryck och större mängder fil eller yoghurt tills barnet har fyllt ett år. Mjölk innehåller i och för sig många viktiga vitaminer och mineraler, men bara lite järn. Om barnet får mycket mjölk eller mjölkprodukter är det risk att barnet inte orkar äta tillräckligt av annan mat, som är mer järnrik."
 
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Spadbarn/
 
Anledningen till att jag gör ett inlägg om det här är för att jag själv inte haft en susning om varför man inte ska ge mjölk.. och dessutom verkar ju en del tolka det som att mjölk är livsfarligt för barnen innan dom fyllt 1 år vilket bara måste vara fel. Det kanske är bättre att ge lite mjölk i maten eller till gröten nån gång då och då så att dom vänjer sig lite. 
Så har iaf jag gjort.. sen Lucas var 6-7 månader har jag mosat hans mat med lite mjölk. Och nu sen 1-1½ månad tillbaka har han fått lite mjölk till gröten på mornarna. Dessutom får han naturell yoghurt till mellis ibland och det verkar inte som att han må nå dåligt av det alls.
 
 
 

Snö + Jul

Äntligen har det kommit lite snö! Synd bara att det blåser storm ute för annars hade jag tänkt sätta Lucas i pulkan och gå ett varv. Hoppas blåsandet ger med sig under dagen så kan vi kanske gå ut en stund sen.
 
Igår kväll var mamma här och hjälpte mig med gardinerna i köket. Jag fick låna riktigt klassiska julgardiner av henne eftersom jag inte har lika till två fönster. Så tack för det! :) Nu har vi ett riktigt fint kök! Närmare jul ska jag byta ut lite blommor och sådär också men det bryr jag mig inte om än. Nu får det vara som det är en stund. 
 

Rutin

Vet inte vad det är med Lucas.. För andra kvällen i rad vaknade han vid 22.30 och vägra somna om. Igår trodde vi att han hade ont nånstans men ikväll var det inte så alls.
Ikväll verkade det bara som att han ville komma upp och vara med oss.
Jag är rädd att han ska göra det här till nån rutin så jag tjurade på med han i hans rum och cirka en timme senare slutade han skrika och la sig ner och somna. Jag tog upp han en stund men stog kvar vid hans säng. Han försökte krångla sig ur mitt grepp för att ta sig ner på golvet men då la jag tillbaka han i sängen.

Det är inte så lätt att sitta bredvid en liten grabbs säng och sjunga vaggvisor helt lugnt medan han står och skriker.. Man vill helst ta en enklare och snabbare väg men ikväll höll jag ut och höll mig lugn vilket känns bra.

Nu ska jag sova, Godnatt!


Uscha

Segaste dagen på länge! Hade tänkt städa här hemma men har inte fått nånting gjort.
Det enda jag lyckats med idag är att leka med Lucas och tagit en lååång dusch med han. I och för sig är det väl därför jag är hemma nu, för att ta hand om honom..

Nä, ska göra ett ryck bu medan Lucas sover och innan Jacke kommer hem.

Sen ikväll ska vi roa oss med att rensa avloppet i köket så man kan diska igen.


Draken

Igår var jag på Drakborgen med Emilie och Klara och efetr Drakborgen tog vi en sväng på Birsta. Det var jätte bra att komma iväg och göra nåt både för mig och framför allt för Lucas. Det märks så väl på han att vi är mycket hemma. Han är så intresserad av allt som händer runt omkring samtidigt som han är ganska rädd för allt som händer :) Så mer turer med honom till diverse ställen skulle inte skada. 
Sen var det inte dumt att träffa Emilie och Klara två dagar i rak, det händer allt för sällan!
 
Efter Birsta åkte jag och Lucas på Ica Maxi och där blev vi överraskade av Jacke som kom och visade upp sin nya bil. Han hade varit lite skum hela dagen och jag trodde han hade blivit knäpp på riktigt men han hade köpt en bil :D
Det blev en blå Passat -2010, diesel. Mycket fin och Jacke är supernöjd. :)
 
Idag har jag en seg seriedag. Men vi får se om jag rycker upp mig och får nåt vettigt gjort. 
 

Sömntuta

Förutom att Lucas sov cirka 13 timmar inatt så har han sovit 2h 20min ute på altan idag också.
Under tiden han sov så kom Jessica och Kitty hit en sväng så jag hade iaf trevligt sällskap :)
Efter Lucas sovstund tog vi en promenad vilket var välbehövligt för oss båda.
Nu sitter Lucas lugnt och leker på golvet vilket typ aldrig händer så sömnen har gjort honom gott!


Sovmorgon

Idag blev det sovmorgon!
Jag vaknade strax före 9 och kände mig utvilad. Lucas sov fortfarande så jag passade på att kliva upp och börja med frukosten och starta tvättmaskinen i lugn och ro.
Sömnen för Lucas har varit rätt dålig i helgen så det kanske var därför han sov så bra inatt :)

Idag är det finväder och jag hoppas Jessica dyker förbi så vi kan ta en promenad. Alltid roligare med sällskap.


Bra helg

Det har varit en riktigt bra helg eftersom vi fått massor gjort här hemma! Lars och mamma kom hit igår. Mamma tog hand om Lucas medan jag uträttade ärenden och Lars kapade ved medan Jacke byggde en tillfällig vedbod.
Sen tog mamma och Lars med sig Lucas hem och han har sovit där inatt.

Vi utnyttjade den barnfria tiden väl och staplade ved, började måla foder och lister samt rensade och sorterade i källaren. Känns grymt bra!
Tack mamma och Lars för all hjälp!

Imorgon kväll ska jag åka till stan och låna pappas bil som åker till Spanien en vecka.
Så den hör veckan kommer jag inte bara sitta hemma.. Vet dock inte vad jag ska göra men får se vad man hittar på.
Ska hälsa på Emilie och barnen en dag och funderar på drakborgen en dag. Ett besök hos Jessica ska jag nog också lyckas med.
Men lär inte göra nåt varje dag för ärligt talat tycker jag det är skönt att vara billös så jag slipper göra en massa utflykter. :)


Bus


Tidsfördriv

http://sumixs.com/?ref=1242926

Mamma snubblade in på den här sidan och tyckte att även jag skulle gå in. Vet ju inte om det funkar men om det gör det så går det ju att tjäna lätta pengar.. Särskilt nu när man inte gör ett skit på dagarna.. ägna 5-10 min till att titta på nån reklamvideo och svara på några enkla frågor om den är ju inte jobbigt.

Så har ni inget för er så kika in!

Angående internet

Vårat internet här hemma är verkligen upp och ner. Ena stunden funkar det klockrent och nästa stund kan det ta några minuter att ladda en sida. Det är väl en bidragande orsak också till att jag så sällan sitter vid datorn nu.. Jag har ingen aning om hur internet tänker fungera och jag har inget tålamod till att sitta och vänta på att en sida ska ladda :)
 
Så det här med glesband är bra när det funkar men inget vidare där emellan. 

Bristande

Den här bloggen har verkligen hamnat långt ner på priolistan nu. Jag sitter nästan aldrig vid datorn och faktiskt inte lika ofta med telefon heller som tidigare. Jag vet inte riktigt hur jag fördriver dagarna om jag ska vara ärlig :) 
Jag försöker städa, plocka, packa upp det jag kan men vissa dagar blir inget gjort alls. 
Umgås ju såklart med Lucas men det är ju inte hela tiden det heller :) Och eftersom jag är bil-lös så är jag inte ute och åker nåt heller. Som sagt, förutom att umgås med Lucas, städa lite och läsa en del så vet jag inte vad jag gör på dagarna :)
 
Igår byggde jag ihop lite möbler iaf och ska nog försöka med den biten idag för så fort dom är ihopmonterade så kommer det finnas massa förvaring för mig att packa upp på! :) 

Ser faktiskt mest fram emot att ha riktiga bokhyllor med böcker i. Jag älskar bokhyllor till mina böcker.. Jag älskar böcker och vill gärna ha dom framme!
 

Blogglust

Har ingen direkt blogglust nu. Ibland kan jag komma på nåt jag ska skriva om men det blir inte av riktigt.

Det går iaf bra att bo i hus. Vi har inte riktigt kommit i ordning eftersom vi fortfarande renoverar och behöver köpa möbler för förvaring. Men det känna ändå skönt och något som verkligen märks är att Lucas har mkt större ytor att röra sig på.
Han sover bättre på dagarna och är aningen nöjdare med att leka själv.


Några rader

Tänkte försöka printa ner några rader men egentligen finns inte mkt att skriva. 

Igår tog vi en promenad jag och Lucas och det var välbehövligt. Andas frisk luft och röra lite på sig. Annars fick vi inte mkt gjort igår. jessica och barnen kom hit och häls apå en stund och det var kul med lite främmande för man blir bra seg av att inte göra nåt.
 
Sen känns det lite stressande att källaren ser ut som kaos men det är bara att gilla läget. Finns inte mkt att packa upp och sådär för tillfället. 
 
Vid 12 kommer Jacke och hämtar oss så vi kan åka och slänga lite skräp, ta en tur i birsta och kolla lite möbler och tapeter och sådär. 
 
Ha en bra dag gott folk!

RSS 2.0