Mina hjärtan


Sista april

Nu har vi ätit lunch och Jacke håller på och fixar marinad till köttet ikväll.
Jag ska snart börja göra i ordning nån sås och sen är det väl bäst att duscha och sådär så det är klart.
Vi ska till Emilie och Johan ikväll och äta gött och umgås :)
Trevligt värre!


Gröt och pure

Idag fick sötnosen våran lite gröt och katrinplommonpure och han tyckte om det! Han såg skeptisk ut från början men insåg snabbt att det var gott och hetsade efter skeden när han såg den :)


Matstol

Det är bara roligt en liten stund men det verkar som att Lucas tycker det är kul att komma upp lite och se världen ur ett annat perspektiv :)


Rullar runt

Idag har Lucas börjat få kläm på det här med att rulla runt. Han får inte alltid till det men nästan varje gång.
Det är då kul att se hur han utvecklas samtidigt som det var väldigt skönt att veta att han låg helt stilla :)


Kläder


Bortskämd

Huga va bortskämd han är lilla Lucas, utan att veta om de! Nu har vi köpt matstol och massa kläder till han. Iofs har han inga kläder i 74 så det var nödvändigt men man kanske inte behöver överdriva :)
Ni får se senare vad vi handlat!


Magträning


Hyfsat

Det blev en lång promenad idag! En härlig sådan :) först en sväng runt Skönsmon, ner på stan, drack en kaffe och en sväng på lekplaneten. 2,5 timme senare så är vi nu hemma :)
Mycket härligt!

Imorgon går vi igen med start klockan 9. Heja oss va jäkla duktig vi är!


Utslagen

Idag har Lucas fått bada och nu innan han la sig smorde jag utslagen med inotyol och hoppas att dom ska bli lite bättre.


Inte bra

Idag har jag varit sämst på att blogga som ni ser :)

Sov skit dåligt inatt, somnade sent och upp tidigt med Lucas så promenaden med Lovis ställde jag in.
Piggnade till lite här på eftermiddagen så jag har tvättat 9 maskiner tvätt, dammsugit, bäddat rent o plockat lite :) känns skönt att man fått något vettigt gjort idag.

Ska åka och hämta pappa på tågstation om en timme. Sen blir det sängen tror jag så man tar igen lite sömn.


Utslag

Utslagen på Lucas armbågar har spridit sig. Nu är magen och bröstet fullt + en del i ansiktet. Vi ska bada honom och låta han lufta kroppen men om dom inte blivit bättre till på måndag så ringer vi nog BVC.
Det är säkert inget farligt och han mår ju prima i övrigt men det ser inge trevligt ut.


Armbågarna

Såhär fina är Lucas armbågar. Vette tusan vad det är, det är väldigt torrt och jag smörjer och smörjer men det vill inte ge med sig.
Jag är å andra sidan inte orolig eftersom bebisar får alla möjliga sorters utslag hela tiden.



Fötter

Idag är det fötter som är på tapeten för Lucas :)


Grymt!

Det va en grymt skön och välbehövlig promenad!
Jag va på uruselt humör imorse, något som Emilie fick erfars då hon råkade vara den första som ringde idag.. Promenaden gjorde mig iaf på bättre humör och bitterheten jag kände imorse är nästan som bortblåst :)
Om inget ändras så går jag och Lovis imorgon bitti igen!


Bra

Det har varit en bra dag med Lucas. Kvällen har spenderats hos Jackes föräldrar som åker till Turkiet på lördag. Dom bjöd på god mat och trevligt sällskap som vanligt och för en gångs skull va även Lucas vaken och busig.

Imorgon bitti står promenad på schemat och sen vet jag inte vad vi hittar på.. Vi har bilen imorgon men om jag mår som jag mått hela veckan så orkar jag inte åka nånstans.. Vi får se. Skulle behövs städa här hemma också men när man inte mår bra är det ännu svårare att hitta ork och motivation.

Nu ska jag sova. Godnatt!


Prommis

Prommisen med Lovis blev inställd för hon skulle få främmande och det gör ju inget eftersom vädret inte är det bästa :)
Vi satsar på att gå imorgon istället!

Jag är fortfarande jätte jätte trött och ändå tycker jag att jag fått sova bra med nästan 8 timmars sömn i sträck. Kanske försöker vila lite under dagen då Lucas sover för att se om det gör nån skillnad.


Fokus


Pollen?

Jag berättade ju igår att jag är så trött, har ont i huvet, illamående och svidande ögon. Igår kväll slog det mig att det kanske är pollen.
Förra våren mådde jag också såhär och då trodde jag och flera andra att det kunde bero på pollen.. Då fick jag ju inte äta medicin men det får jag nu :) värt ett försök tycker jag!


Föräldraträff

Igår var det föräldraträff igen och den handlade om mat och sömn. Vi fick se en film och sen pratades det lite. Men det är ju sånt fokus på alla barn på dom där träffarna att man nästan inte uppfattar nånting sv filmen osv.
Har träffat en tjej på träffarna som är riktigt trevlig och vettig, dessutom bor hon rakt över gatan bara. Imorgon tar hon och jag en promenad, vi ska försöka dra med varandra ut lite nu och då.

Idag ska jag och Lucas åka till Emilie och hälsa på! Ska bli så kul och träffa dom, det va ju ett tag sen nu.


Vikt och längd

Jag gjorde en uppdatering igår på Lucas vikt och längd men det verkar inte funkat.

120424 snart 4 mån: 7655 g, 68 cm.


Gung gung gunga...


Trötter


Uscha

Har haft huvudvärk sen vi kom hem i söndags och den vill inte släppa. Jag har tagit värktabletter, druckit massa vatten, ätit bra och sovit rätt bra så jag vette tusan vad det beror på!
Känner mig dock helt slut idag trots att jag sovit bra. Känns som jag skulle behöva en rejäl sovmorgon med sammanhängande sömn hela natten..

I eftermiddag är det dags för föräldraträff igen och egentligen är jag inte alls laddad med den här huvudvärken men jag går dit ändå. Tänkte väga Lucas efetråt också, är grymt nyfiken på vad han väger nu.


Semester

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_199730123.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_199730156.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_199730164.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_199730228.jpg" class="image">


Mer bilder




















Hemma

Vi kom hem vid 4:30 imorse och Jacke gjorde verkligen ett hästjobb som körde hela dagen igår! Han var helt slut idag när han åkte iväf gör att åka på kurs i Sthlm.. han va bara hem o vände i princip.
Vi har haft det bra i spanien trots att vädret inte varit det bästa. Det har gått bra med Lucas och det har varit skönt att komma hemifrån. Men resan var inte att leka med.. 18 timmars resa är verkliegn inte roligt.

Ikväll gör jag inte många knop.. är rätt slö och kommer nog gå och lägga mig rätt tidigt känns de som.

Ha en bra kväll!

Spanien i bilder

Just nu verkar det vara nå galet med vissa bilder från systemkameran och jag är alldeles för trött för att orka hålla på o greja. Så det blir bara några få bilder jag kan dela med mig av!








Arlanda

Nu har vi anlänt till Arlanda. Resan har gått bra men vi är trötta. Några timmar kvar sen är vi hemma! Kommer ramla i säng i och slockna direkt :)


Spanien

Dom 3 första dagarna var inte nå vidare vädermässigt här nere. Lite sol fick vi men inte mycket.
Igår var vädret desto bättre och idag verkar det också bli bra. Tyvärr så blåser det mycket och det är inga varma vindar.

Med Lucas går det bra. Det tog en dag för han att vänja sig vid det här stället och nu går det kanon. Han har vänt lite på dygnet men det är inte på konstigt då det är ljust så länge som det är :)

Nu sitter jag på innergåeden för det är bara här man kommer åt nätverket.

Dags att äta frukost! :)
På återseende :)


Trötter

Lucas blev helt slut på Arlanda och somnade så fort vi satte ner han :)


På resande fot

Om cirka 40 minuter är vi framme på Arlanda. Resan har gått bra, vi stannade i Söderhamn och fikade, matade Lucas och bytte blöja. Sen somnade han till slut och sover nu gott :)

Vi har en jäkligt lång resa framför oss och man känner sig slut men att sova i bilen är inte det lättaste..


Slut

Vilken körig kväll det blev. Men nu är åtminstone det mesta klart. Packar det sista imorgon bitti, såsom tandborste mm.

Ska fika nåt nu och sen är det nog bara att kasta sig i säng, tidig morgon imorgon. Godnatt!


Tidigt

Klockan är bara 21.30 men jag sitter seriöst och funderar på att gå och lägga mig. Känner mig helt slut! Det har varit fullt ös hela eftermiddagen och kvällen och det tar ut sig i trötthet nu.

Sitter och kollar på nya serien alcatraz nu och den verkar ju bra men som sagt- jag är sjukt trött...


På god väg

Företagsam som man är så har vi börjar packa här hemma och det är nästan färdigt. Man kan ju inte packa allt men nästan. Jag har dock jäkligt dålig koll på vad jag packat med mig för kläder till mig själv men till Lucas har jag bra koll :)

Känner jag mig själv rätt så lär jag väl packa om allt imorgon bara för att kolla vad jag packat :P


Tack

Tack farbror John och Elin för det påskägget.
Lejonet är en klar favorit här hemma! :)


Yes

Bilen är provpackad och det fanns inget att oroa sig för! Tack vare att Jessica va så snäll och lånade ut sin vagn så finna det gott om plats i bilen :) så nu kan jag sluta noja över den saken.

Jag börjar faktiskt känna mig taggad för resan nu. Det ska bli jätte skönt att komma hemifrån.
Nu rycker det i organiserings nerven och jag vet inte hur många listor jag skrivit med kom ihåg och packning :) man är ju smått överdriven men det är ju kul att planera saker 😃


Perfekt

Jag la ut Lucas på balkongen för att sova och där har han sovit i 2 timmar nu! Helt perfekt för mig så jag har kunnat städa i lugn och ro :)

Jag hatar att städa nu för tiden men bara man kommer igång så brukar det gå undan.

Nu har mamma och Lars varit här med Jackes resväska så nu är det bara att börja packa! Vi ska åka till Johanna ikväll och provpacka bilen och se så vi får plats med det vi tänkt ha med.

I övermorgon åker vi till Spanien! :)


Tröttare

Vi la oss och sov några timmar till men konstigt nog så känner jag mig tröttare nu än halv 6 imorse.

Nu har jag satt igång med tvättstugan och det kommer ta lite tid, vi har sjukt mycket tvätt!


Hela natten

Helt plötsligt valde Lucas att sova hela natten. Han har sovit från 21-5:30 och inte vaknat någonting. Det kanske var välbehövligt för han. :)
Bortskämd man blir!


Trött

Den här utslagna killen vaknade inte ens till då vi åkte hem ikväll. Skönt för han! :)

Nu är det dags att sova för mig också, Godnatt!


Bingolotto

Vi är hos Jackes föräldrar, här har vi ätit middag och spelat Bingolotto. Jag har dock bara varit delaktig sista halvtimmen. Jag ger nämligen tagit hand om Lucas och när jag väl fått han att somna så hade Elina ringt och jag har inte pratat med henne på en evighet.

Nu känns det lite surt att behöva dra upp lucas för att åka hem men det är inte mycket att välja på..


Trötthet

Min trötthet känns på ett helt annat sätt idag. Igår var jag trött och hängig, idag känner jag mig ganska pigg i kroppen men jag känner att jag får kämpa med mitt tålamod.
Jag lyckas bita ihop men jag har tänkt ringa Jacke många ggr i eftermiddag och bett han komma hem och ta Lucas. Lucas har varit rätt grinig i eftermiddag och det är ju så frustrerande när man inte vet vad det beror på.
Han fortsätter krångla när han ska äta.. Han är hungrig, äter litegrann sen grinar han och vägrar flaskan. Man får truga och ta pauser och greja så han ska äta.
Han får säkert i sig tillräckligt men jag fattar inte varför han håller på såhär. Är det tänder? Magen? Tillväxtperiod? Ja, det kan ju vara vad som helst :)


Sido sovare.

Lucas har dom senaste dagarna börjat vända sig på sidan när han ska sova. Han sov så sina första veckor i livet men där emellan har han sovit på rygg.


En timme

Det blev en timmes promenad och det var både skönt och välbehövligt.
När Jacke kommer hem sen så måste vi hjälpas åt att bada Lucas för han luktar verkligen skunk nu.. :(
jag kan bada han själv men det är mycket lättare om vi hjälps åt.


Klassträff

Vi har fått inbjudan till klassåterträffen nu och jag vet inte men jag känner inte alls för att gå. Dom jag ska gå med gick jag med så kort tid och jag kommer inte ens ihåg hälften av dom. Skulle mycket hellre gå med vibacke i så fall för många av dom har jag ju gått med sen dagis.
Men det sjukaste av allt är ju att det är samma helg som air festival och om jag ändå ska ha barnvakt så går jag mycket hellre på air! :) var ju gravid förra året på air men hade riktigt roligt ändå. Tänk, i år får jag dricka på air så då lär det bli dubbelt så kul ;P


Söndag

Idag ska Jacke iväg och byta däck och kanske tvätta bilen.
Själv ska jag ta en promenad och om Lucas är lugn och tid finns så ska jag försöka städa lite här hemma. Ikväll blir det middag hemma hos Jackes föräldrar och mer än så blir det nog inte gjort :)

Imorgon är är det tvättstugan som hägrar och tro mig, det behövs. Tvättkorgen svämmar över och jag hade ju tänkt tvätta igår men kände att jag ville skjuta på det så jag tvättar så nära resan som möjligt :)

Ha en bra dag!


Stackars

Stackars lilla barn!
Lucas verkar ha ont i magen. Han åt lite igår kväll och inatt var Vi vaken ned han mellan 3-4 och försökte få i han mat. Han grinade, tömde magen och grinade lite till. Vi fick i han skapligt med mat inatt men nu på morgonen ville han inte ha nånting nästan. Tycker så synd om han att han ska behöva ha en besvärlig mage.
Nu har han somnat om inne i sängen med Jacke och trots att dom inte bör sova på mage så gör han det nu, tror han tycker det är skönt... Men Jacke ligger ju bredvid och håller koll.

Som sagt, stackars liten ❤
Älskade


Det tar sig :)

Idag har vi varit i birsta och handlat lite inför resan. Köpte även en babyvakt på Ikea.. Vi har tänkt att vi ska köpa en men tyckt att dom varit så dyra men så hade Jens och Jenny en från Ikea och den kostade bara 250 med familj kort :) kommer vara perfekt i Spanien också!

Sen inhandlade vi Alvedon och vätskeersättning till Lucas. Vi har också bestämt vad vi ska ha för väskor om som får plats i bilen. Vi kör en provpackning på måndag med Johanna :)


Organiserad

Jag brukar vara väldigt organiserad när vi ska åka nånstans men Lucas magsjuka har tagit min energi. Och nu när han mår bättre känner jag ingen press att skärpa mig. Jag behöver inte packa än men vi borde iaf kolla vad vi ska använda för resväska, jag måste kolla vad jag har för skor och vi måste bestämma hur mycket vi ska växla in.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker och helt ärligt så är jag jätte nervös! Resa med en liten bebis.. Det är inte en kort resa heller. 4-5 timmar till Arlanda i bil, 4,5 timmes flygresa och sen cirka 5 timmars bilresa i Spanien. Sen all packning på det. Även fast Johanna är med så blir det en del att kånka på. 3 resväskor, barnvagn, bilbarnstol och golfbag.
Men det kommer säkert gå jätte bra! :)


Myskille

Lucas är helt feberfri och mycket piggare idag. Han är lite morgontrött men det är bara mysigt för då sitter han gärna i mitt knä och myser.

Vette tusan vad vi ska hitta på idag.. En promenad borde vi ta eftersom vädret verkar bli jätte bra.


Gravid

Det här är en av få bilder på mig då jag va gravid.. Och på den här bilden ser man knappt magen. Men jag är ändå nöjd med beslutet att inte hålla på och fotografera magen.. Jag vantrivdes som gravid och behöver inte bli påmind om det :)


Jag älskar dig


Segt

Det har varit en rätt seg dag känns det som fast vi har fått en del uträttat.
Lucas mår ju mycket bättre, febern är i princip helt borta och han har lekt och donat med oss i eftermiddag. Hans aptit är på topp och det enda som fortfarande märks är ju hans dåliga mage och hans lite gnälliga humör :)

Vi har tagit en promenad idag, jag har tvättat och sen har vi väl mest slöat övrig tid. Det börjar kännas nu att jag sovit dåligt två nätter.. Börjar känna mig jäkligt trött. Skulle vilja be Jacke om att ta Lucas inatt om han vaknar men problemet med det är att då måste jag vakna och väcka Jacke för han hör inte Lucas på samma sätt som jag. Så det är väl enklast om jag tar han ändå :)



Utslag

Såna här utslag har Lucas fått på båda sina armbågar. Kanske av febern?


Verkar lite bättre

Inatt väckte Lucas mig vid 3. Då åt han en hel måltid + drack lite vatten. Han hade då bara 38,5 i temp. Sen vaknade han vid 7 tiden och har nu ätit ett helt mål igen + någon klunk vatten och tempen är 38,4. Han ser lite piggare ut och det känns som ett väldigt gott tecken att han börjat äta ordentligt igen.

Peppar peppar, om det är magsjuka så vill vi klara oss från det! Spanien resan börjar närma sig... Lucas hinner säkert bli frisk men vette tusan om vi skulle hinna de.

Nu ska jag kila ner i tvättstugan och kolla om jag kan tvätta en maskin idag trots att jag har tvätttid först imorgon. Tvättkorgen svämmar över av illaluktande kläder och handdukar.


Magsjuka

Verkar som att Lucas drabbats av magsjuka trots sina ynka 3 månader i livet.
Febern gick iaf ner lite ikväll och han verkade lite piggare. Vi fick i han ett helt mål mat också tidigare så det tyder ju på att han mår bättre. Bara att hoppas att han är på bättringsvägen nu!
Vi är mest oroliga över att han ska få vätskebrist men än så länge verkar set ganska lugnt.. Vi försöker pytsa i han hela tiden.

Nu ska jag försöka sova lite.
Godnatt!


Söta sjukling


Stackare

Det har inte varit en lätt dag för lilla Lucas! Det började igår med att han kräktes en hel del, ville inte äta och till slut låg han och krystade hårt för att få bajsa. Natten har varit rätt lugn, han har ätit och allt har verkat okej.
Idag har han fått feber som inte riktigt vill gå ner trots Alvedon. Han äter lite åt gången och sen är det precis som att det är stopp. Han har bajsat massa ggr men magen är ändå som en ballong på han.
Ringde sjukvårdsrådgivningen men det gav inte mkt. Hon tyckte vi skulle fortsätta som vi gör och bara avvakta.
Det är ingen pigg kille vi har idag. :(


Inte särskilt nice

Det här är vad jag kallar nerspydd! Tur Jacke kom hem strax efter att det här hänt så jag kunde ställa mig i duschen :)


Godmorgon!

Nu säger Lucas att det är dags att kliva upp :)


Morsning

Har precis varit upp och gett Lucas mat. Vi har haft en skaplig natt men jag är ändå trött. Lucas har somnat om bredvid mig så jag tror jag sover ett tag till jag också. :)
Man ska ju passa på att sova när dom små sover.


Bilder

Nu säger vi Godnatt! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840600.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840600.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840730.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840730.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840740.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_196840740.jpg" class="image">


Trött

När jag nattade Lucas ikväll så måste jag somnat till en stund. Det brukar kunna ta en stund med nattningen men inte så länge som 1,5 timme.
Känner mig helt sjukt trött nu och fattar inte varför jag sitter uppe bara för att titta på Big Brother..

Imorgon kommer Jacke hem igen och innan det borde jag städa lite här hemma. Det är inte jätte stökigt men det skulle inte skada att plocka undan lite :)

Godnatt!


Sömntuta

Vi åkte iväg tidigt imorse gör jag va så trött och rastlös. Vi hämtade ut Lucas pass och sen åkte vi till Emilie. Det blev en härlig promenad!
Lucas har sovit hela tiden och jag var säker på att han skulle vakna när vi åkte hem men icke, han vakna till fram och tillbaka bara. Nu har han sovit snart 3 timmar och vi får väl se hur det artar sig ikväll :)

Kl 17 ska vi på föräldraträff och sen har vi inget planerat. En skön kväll på soffan kanske..


Vaccination

Vaccinationen gick som förväntat. Lucas skrek hemskt en stund efteråt men det gick ju att trösta bort :)

Eftermiddagen har spenderats hos Jessica som bjöd på god middag och lånade ut en vagn till oss :) det har varit en bra eftermiddag!

Lucas har varit grinig ikväll och visst kan det delvis bero på vaccinet men framför allt tror jag han var övertrött. Han har ingen feber iaf och ni hoppas jag han får en bra natt också.


Lek

Morgon lek med världens bästa lucas :) idag ska han vaccineras och jag är faktiskt lite nervös :)


Badkille


Smakportioner och välling

Idag har jag suttit och funderat på när man kan börja ge smakportioner och välling osv. Det är ju ingen brådska och jag förstår att det är väl tidigt nu men jag är ändå nyfiken :)

Så ni som vet något om det här eller har erfarenhet så får ni gärna berätta hur ni gjort. :)


10 dagar

Nu är det precis 10 dagar kvar tills vi åker till Spanien. Det ska bli en prövning men jäkligt skönt också :)
10 dagar i sol och värme, det är inte fel!


RSS 2.0