Tålamodet

Det märks verkligen att det var nån vecka sen jag var själv med vår son. Han driver mig till vansinne idag! Han började igår med att visa sin allra bästa sida och gjorde allt han inte får.. Han klättrade på möbler, hängde i gardinerna, rev i kökslådor, drog i kablar och gnällde hela dagen. Idag fortsätter han i exakt samma stil och jag tror jag ska bryta ihop.

Hoppas solen kommer fram som dom lovat så vi kan spendera dagen utomhus. Under tiden Lucas sover ska jag sitta i lugn och ro och läsa en bok och samla på mig lite lugn.

Ha en bra dag!


Instagram


Tisdag

Har inga jobbpass inplanerade den här veckan och det känns faktiskt rätt tungt. Visst är det skönt att vara hemma och umgås med Lucas men nu när man väl börjat jobba så vill man ju jobba varje vecka iaf. 
Jaja, hur som helst så hade vi en helt underbar dag igår. Vi startade dagen med att vakna kl 6.30 (för tidigt) så vi var trötta hela förmiddagen både jag och Lucas. Somnade till och med i hans lektält en sväng då jag var så otroligt trött och han lekte i sitt rum. Men när jag vaknade igen så låg han bredvid mig och sov sött han också så det verkade inte göra han nåt att jag hade somnat :) 
Eftermiddagen blev mycket bättre för då var vi hyffsat utvilade och efter ett snabbt besök av Britta gick vi ut och tog en liten promenad. När vi kom hem igen kände jag inte alls för att gå in när solen lyste så fint så jag tog med mig Lucas till baksidan, hämtade ngra leksaker åt han och sen spenderade vi en timme där ute. Vi (bara jag) hackade bort snö och is och skottade undan det. Härligt!
 
Idag vette tusan vad vi hittar på. Eventuellt kommer Jessica och Kitty hit annars får vi väl ta en promenad eller nåt så vi får nånting gjort idag. Ikväll kommer mamma och Lars hit och hälsar på och dom har med sig ett lass ved. Tack, snälla!

Kärlek

Jacke har frågat mig idag om jag tycker om våran son och svaret på det är ju såklart att kärleken till vår son är obeskrivlig.
Men jag kan lite förstå vart han får den dumma frågan ifrån. Mitt tålamod den senaste tiden har varit minimalt och minsta gnäll har gjort mig på dåligt humör.
Jag vet så väl att han är ett barn och han kanske inte förstår allt och han gör som barn gör osv. Men det är iaf otroligt hur en 1 åring kan driva en till vansinne. Trotset, när man verkligen ser hur han gör saker bara för att han vet att han inte får, det gör mig galen. Och jag vet också att det bara är början så ingen behöver komma med det.

Nu har det väl varit extra jobbigt för oss alla tre eftersom vi alla tre varit sjuka och lättretliga men tyvärr så funkar inte mitt humör så att det lugnar ner sig bara för att vi är sjuka.
Jaja, det är tur man har en spärr iaf och därmed kommer det "bara" skrik och arga ord ur munnen när jag tappar tålamodet.

Men ge upp!

Vilken jävuslkt långdragen och tråkig förkylning! Den går upp och ner som en jäkla berg och dalbana och det känns som att man aldrig kommer bli helt frisk igen. Har fått i mig många liter honungsvatten och ett rejält överskott på c-vitamin senaste veckan, en hel del vitlök också för den delen men har det hjälpt? Ytterst lite. 
Jaja, egentligen hatar jag att klagga om sånt här men nu är jag less!
 
Jobbade iaf igår men det blev bara en kortdag 7.30-12 för det hade blivit lite tokigt med bokningen. Och mig gjorde det inget för det var rätt skönt att åka hem tidigt. Är ju som sagt inte frisk än så.. Idag jobbar jag 17-22 och det känns lite tungt samtidigt som jag känner att jag blir tokig av att vara såhär seg här hemma. 

En positiv sak är iaf att det blivit städat här hemma idag. En rejäl dammsugning, torkat golven, spritat av handtag mm och skurat badrummet med klorin. Vi har vädrat under tiden så nu hoppas vi att dom äckliga bakterierna är borta för stunden! :)
 
 

Drygt

Det har inte varit nån jätte bra natt för oss. Alla tre har hostat och varit vakna till och från men konstigt nog känner jag mig ganska utvilad ändå. Lucas vaknade vid 7 och det var nog för tidigt även för han.. nu sitter han i soffan och ser ut som han ska somna igen. Vi får ta dagen lite som den kommer och hoppas att vi blir friska bara.
 
Ha en bra dag!

Sjuklingen

Igår kväll hade Lucas det väldigt jobbigt. Hög feber och riktigt trött. 
Det var svårt att få honom att slappna av opch somna och när han väl somnat så sov han bara en timme ungefär och sen var han vaken igen alldeles sjöblöt i svett. Men vid 23.30 somnade han ordentligt och sov sen hela natten till 8 utan att vakna så det var ju skönt. 
 
Idag har han varit mycket piggare än tidigare och haft en otrolig energi. Så jag hoppas verkligen att det har börjat vända nu. Feberfri har han också varit idag och så hoppas jag att det ska fortsätta vara.
 
 

Idag


Trots allt en bra helg

Vi har trots sjukstuga haft en bra helg. Jackes pappa var snäll och kom hit igår så han och Jacke kämpade på med att skotta av taken och gården ordentligt. Idag tog jag och Jacke vid där dom slutade även om jag kanske inte skottade så mycket :) Jag tog tag i den inglasade altanen istället och rensade där, bar ut grejer i förrådet och ställde i ordning lite så man kan sitta där och typ fika eller nåt om man vill en solig dag. 
 
Så efter att vi gjort ett ryck ute så grillade vi korv och åt den på den inglasade altanen. 
 
När vi kom in kände jag mig stelfrusen fast jag inte alls frusit ute i värmen.. men jag insisterade på att vi skulle starta bastun. Sagt och gjort! Vi fick basta i omgångar för vi hade Lucas sittande i badbaljan i duschen så medan den ena bastade så passade den andra Lucas. Det var iaf grymt skönt i bastun. Man måste göra det där oftare, det är så skönt för muskler och leder och huden känns påverkad och ja.. hela kroppen känns påverkad på ett bra sätt! :)
 
Ha en bra kväll!

Sjukling

Igår vid 23.30 väckte Jacke mig och var orolig för Lucas som hade svårt att andas, 40 graders feber och hostade hemskt.
Jag ringde Jessica som tyckte vi skulle ringa 1177 och sedan åka in på sjukhuset. Sagt och gjort. Dom på 1177 tyckte också vi skulle åka in och undersöka han.
Men väl inne på sjukhuset mådde han mycket bättre och andningen var näst intill normal. Jätte fina sköterskor tog hand om oss och den ena nämnde att det absolut kunde vara krupp eftersom det gått över på vägen in.
Läkaren sa ingenting.. Allt lät bra och han rekommenderade höjd huvudända i sängen och frisk luft.
Skönt att allt var bra iaf för det låter inte roligt när han blir sådär ansträngd i andningen. Han verkar dock lite piggare idag som tur är.


Sjukskriva

Här hemma blev det lite sjukstuga. Jag är inte jätte dålig men det tar på krafterna att ha ont i halsen, ont i huvet och vara snorig/täppt om vartannat. Sen blir man ju tokig på slemmet men det jag är inte alls däckad och har jobbat ändå nu när jag fått några pass.

Däremot tig vi beslutet imorse att Jacke skulle vara hemma och vabba med Lucas vilket var ett bra beslut. Lucas hade aldrig orkat med en dag på förskolan. Han är hemskt rosslig, en aning tungandad, febrig och har hosta. Så nu är det bara att hoppas på att det går över fort för han.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig och samla lite energi.
Natti natti!



Du ska också smaka!


Jobbelijobb

Imorgon och på onsdag är det dags för jobb. Imorgon 7.30-17 och på onsdag jobbar jag 7-17.
Det blir långa dagar för Lucas på dagis men det ska nog gå bra. 
Bilen funkar fortfarande inte så jag och Jacke får samåka hemifrån till dagis.. Det innebär att Jacke som i vanliga fall börjar 6.45 kommer att komma lite senare till jobbet. Vi lämnar Lucas på dagis 6.30 och imorgon då jag börjar 7.30 så kan Jacke bara släppa av oss båda vid dagis och sen tar jag en promenad till jobbet som inte ligger så långt från dagis. Men på onsdag får Jacke följa med och lämna Lucas för att sen skjutsa mig vidare till jobbet. 
Det blir lite struligt men så får det bli för jag måste ju jobba så mycket jag bara kan. 
 
Nu medan Lucas sovit har jag suttit och fyllt i blanketter som ska skickas iväg till a-kassan och banken. Är så less på att hålla på med sånt här och en fast tjänst skulle inte vara fel på något vis alls!
 
Annars så är det en seg dag idag. Tycker inte jag får nåt vettigt gjort alls. Har startat diskmaskinen samt packat en väska till dagis och det är väl ungefär det enda vettiga som blivit gjort här hemma.

Tröttvecka

Den här veckan har varit en riktig tröttvecka. Jag har känt mig ständigt trött från morgon till kväll. Kanske beror på omställningen att ta sig upp på morgonen och åka iväg på en gång. Man är ju van att kunna slappa bort halva förmiddagen innan man får nåt vettigt gjort.

Nu är iaf inskolningen på förskolan klar och idag fick Lucas vara där hela dagen helt själv vilket såklart hade gått helt utmärkt. Han var slutkörd i eftermiddag så efter middag, lek och ett bad somnade han sittandes i soffan kl 18.30. Vi väckte han för pyjamas och välling innan han fick lägga sig i sängen. Storhjärtat vårat. :)

Imorgon kommer Jackes pappa hit och hjälper til med bilen och jag hoppas innerligt att den går att fixa hyffsat smidigt för det skulle underlätta situationen kraftigt. Vi tänkte annars försöka samåka jag och Jacke ifall jag får jobba nåt men det blir lite besvärligare än vanligt särskilt eftersom Jacke börjar innan mig och åker hemifrån väldigt tidigt för att ta sig till sjukhuset. Men men, vi får göra det bästa av situationen :)

Vilken vecka!

Denna vecka är inte som vanligt på nåt vis. Lucas skolas in på förskolan och det är riktigt roligt och se han där faktiskt. Han är så glad och tycker allting är så intressant. En annan positiv sak är att han nu blivit mycket tröttare och sovit mycket bättre på nätterna den här veckan. Han vaknar fortfarande några ggr per natt men det räcker oftast att man ger han nappen igen och sen är det lugnt. Mycket skönt för oss allihopa! 
 
Negativt den här veckan är att vår ena bil (volvon) gått sönder så det har varit lite pusslande. Men tack vare vår underbara familj så har det löst sig hyffsat smidigt ändå. Idag lämnade vi in andra bilen (passaten) på verkstaden för att fixa fyrhjulsdriten som varit trasig så för tillfället sitter vi helt utan bil. 
Hade iaf turen att få låna Brittas bil både måndag och tisdag. Och igår när vi var in till stan och lämnade igen Brittas bil så fick vi låna med oss Olles bil så vi har haft den idag. Pappa var snäll och hämtade oss idag i Birsta då vi lämnade igen Olles bil och lämnade in Passaten på verkstan. Och imorgon hämtas Jacke av pappa för skjuts till jobbet och Britta hämtar mig och Lucas och kör oss till dagis. På fredag ska Britta också vara snäll och skjutsa till dagis. 
Så nu vet ni hur vi löst det den här veckan, intressant läsning kan jag tänka mig :)
Hur som helst, TUSEN TACK älskade familj för att ni finns!
 
 

Första dagen

Första inskolningsdagen för Lucas är avklarad. Det var ju bara en timme men den timmen gick galant. Lucas sprang runt och lekte och kollade in alla rum. :) Han brydde sig inte särskilt mycket om vart jag fanns alls utan höll sig till förskolefröknarna. 
 
Efter dagis åkte vi och hälsa på Jessica och Kitty. Jessica bjöd på lunch och kaffe vilket var trevligt :)
 
Nu ska jag greja lite här hemma och börja med middagen snart. 
Ha en bra eftermiddag och kväll!

Instagram bilder


Helg

Helgen har passerat och den har varit fullspäckad men bra. 
Igår var det middag hos Jackes föräldrar som stog på schemat och där fick vi träffa John och Anna som var på besök :) Sen sov Lucas kvar hos dom så jag och Jacke fick sova oavbrutet hela natten.
 
Idag har vi varit på Stellas 4 års kalas och det var riktigt trevligt det också. :)
 
Ikväll har jag suttit och fyllt i mina uppgifter på arbetsförmedlingen för jag tänkte åka in dit imorgon och anmäla mig som arbetssökande. Men innan det så är det dags för Lucas första inskolningsdag på dagis. 
 
Det är ju bara så typiskt för nu när jag verkligen behöver en bil så har volvon pajjat och ekonomin tillåter inte att köpa en ny bil just nu. Så denna vecka får vi pussla lite särskilt med tanke på att passaten ska lämnas in på verkstan på torsdag så då är vi helt utan bil. Men vi har en underbar familj och goda vänner som hjälper till så gott dom kan så jag tror vi ska få ihop pusslet den här veckan. 
 
Nu är det sängdags. 
Natti natti!

RSS 2.0