Instagram


Härligt

Har haft en härlig dag hittills! 
Var ut på förmiddagen med Lucas Vi gick på en promenad som gick långsamt eftersom han inte är så snabb med sina korta ben :) Men jag hade pulkan med så tog ett varv med den också. 
 
Efter lunch la jag Lucas i vagnen ute som vanligt och nu har han sovit två timmar. Under tiden han sovit så har jag passat på att ligga på soffan och tittat på 2 avsnitt av 90210. 
När Lucas vaknar kan det bli en kort promenad igen bara för att få så mycket sol på mig som möjligt. Funderar faktiskt på att gå ut och sätta mig i solen och läsa tills han vaknar för nu är vädret underbart!
 
Ha en fin eftermiddag gott folk!
 

Instagram bilder

 

Lucas


Kitty och Lucas


Jollan! <3


Bra

Jessica ringde imorse och frågade om jag skulle med på öppna förskolan. Problemet var att jag inte har nån bil men Jessica hämtade oss så det blev ju bra. Nu har Lucas härjat av sig lite här och vi ska åka hemåt. Blir kanske en promenad :)

Skönt att ha gjort nåt vettigt idag!


Jobb

Har jobbat idag igen men nu kan jag lova att jag är heeelt slut! Är inte van att kliva upp 6 på morgonen och det är nog därför jag känner mig så trött.
Ikväll blir en riktig slapparkväll och nattning tidigt :)


Instagram


Natt

Igår bestämde vi att Lucas inte ska få sova med oss nå mer. Han har sovit med oss nästan varje natt/morgon ett tag nu och vissa nätter har han vaknat vid 1 och vissa nätter vid 5 typ så det har ju inte varit hela nätterna men ändå.. 
Så inatt vaknade han vid 4 och jag höll mig till vad som bestämts. Han fick inte komma till oss men det tog väl 2 timmar innan jag fick han att somna om i sin säng. Han låg ner lugnt så länge jag var i hans rum men så fort jag smög ut vaknade han och skrek. Hoppas att nästa natt blir lite lindrigare. Han lär väl ge upp så småningom och förhoppningen är ju att man inte ska behöva bråka alls med han på nätterna.
 
Vi har iaf haft en bra dag. Vaknade vid 9.45 och åt en rejäl frukost. 
Sen har vi busat på Lucas rum, varit i källaren och tvättat och städat. Det har blivit lite gjort idag ändå.. jag har varit över till grannen och kollat deras panna som jag ska kolla till när dom åker bort, hämtat ved och plockat lite. 
 
Nu ska jag hämta in Lucas som legat ute och sovit. 
 
Ha en bra eftermiddag och kväll!

Söt-läppen!


Perfa

Dagen på Skottsund gick riktigt bra och även om jag inte alls vant mig vid tanken på att jobba så känns allt lite lättare nu iaf. I helgen ska jag dessutom jobba 7-12 både lördag och söndag. Och det är perfekt med två korta pass till en början. Då får man en riktigt mjuk start och har ändå hela dagarna kvar. Så det blir en bra helg :)
 
Idag var jag helt slut när jag kom hem så efter middagen la vi oss och vila en stund. Lucas var inte så intresserad av att vila men han lekte fint i sitt rum under tiden vi blundade några minuter. 
Sen har jag umgåtts med Lucas ikväll innan han skulle sova för natten, passade på att duscha han och sådär. Kändes bra att ägna lite tid åt han nu när man varit ifrån han i över ett dygn. 
 
Imorgon kanske Jessica och Kitty kommer och hälsar på och det skulle ju vara nice för annars finns det risk att det blir en riktig slödag.
Nu ska jag umgås med min stora älskling. 
Ha en bra kväll!

Fantastiskt

Idag gör jag dag 2 på Skottsund och var nästan säker på att jag skulle få en jobbig natt eftersom jag skulle upp så tidigt.. Men tro de eller ej, Lucas sov oavbrutet hela natten och hade sovit ända till strax efter 8.
Så tack tack snälla son för att jag fick sova lugnt hela natten :)

Har inte träffat Lucas sen igår vid 14.30 och på sätt och vis är det skönt att inte behöva vara bara mamma men jag ska ärligt säga att jag saknar han lite också.


Inte mycket men lite

Har inte fått jätte mycket gjort idag men har iaf sett senaste avsnitten av Vampire Diaries och Grey's Anatomy. Sen har jag lyckats plantera några sticklingar och skräpat ner med blomjord i källaren. Diskmaskinen är körd och tvättmaskinen går för fullt.. inget av det här skulle jag göra idag utan jag skulle göra en rejäl städning och åka till Kvissleby och handla. 
 
Städningen kan inte vänta och egentligen inte handlingen heller för nu har vi slut på basvarorna. 
 
Ja, det var allt för mig, ha en bra dag! :)

2009

Mer bilder.
 

2008

 
Kollat igenom en massa bilder. Fun times!
 
 
 

Kära vän

I helgen kommer min kära vän Elina upp till Sundsvall med sin lilla prinsessa Joline. Dom kommer till os på lördag och stannar över natten :D
Älskade vän, jag älskar dig!
 

Feelgood

Under tiden Lucas sovit har jag passat på att se den kära feelgood serien Hart of Dixie!
Ett litet tips, har ni inte sett den så bör ni se den.
 

Kärleken

 
 

Sova

Lucas har sovit oroligt inatt igen men jag har varit benhård och inte tagit upp han ur hans säng. Klockan 8 vaknade han vilket egentligen var för tidigt med tanke på att han somnade strax före 22 igår.. Trots en massa gnäll höll jag honom iaf vaken till efter lunch och 11.15 somnade han i sin säng. Yes, tänkte jag, hoppas han sover ordentligt nu så vi får nån ordning på rutinerna igen men det var helt klart för mycket begärt för en halvtimme senare var han vaken igen. Jag ska tillägga att han inte sovit nånting på dagarna nästan den här veckan och då har han inte varit så himla rolig att ha och göra med heller.
Hur som helst så gav jag mig sjutton på att han skulle sova så efter 40 minuters vaggande i vagnen somnade han igen och har sovit i över 1 timme nu! 
 
Han är för övrigt relativt pigg, febern är borta men han är fortfarande en aning rosslig/snorig eller nåt. Det låter som att det är näsan för när han har nappen i och sover så låter andningen inte så kul. Får väl hoppas att det går till sig eller att det bryter ut nån gång så han slipper det där. 
 
 

Piggare

Idag vaknade Lucas 8.30, feberfri och pigg! Han har dock inte varit så sugen på att sova nåt så han är aningen gnällig pga tröttheten. Han sov kanske 40 min efter lunch men det verkar inte vara tillräckligt. Har försökt få han att sova en stund till men icke sa nicke. 
Kul iaf att han är piggare och framförallt roligt att han är feberfri!
 
Snart kommer Britta hit för hon ska vara med Lucas under tiden jag åker på Vårdcentralen och fixar min delegering och sen stannar jag i Kvissleby för det blir inskolning ikväll 17-22 i Hemtjänsten. Det blev inget igår för det strulade ihop sig totalt i sista stund och jag hade ingenstans att göra av Lucas så därför ska jag dit ikväll istället. 
På måndag och tisdag är det dags för inskolning på Skottsundsbacken också. 
Jag har tidigare känt mig supertaggad för att börja jobba lite och det har varit så roligt att få sån respons både på Skottsundsbacken och i Hemtjänsten men nu har jag tappat gnistan igen. Det är ju underbart att vara mammaledig och nu har verkligheten kommit ikapp så jag fattat att det är slut på den här härliga tiden.
Men jag vet också att bara jag kommer igång och jobbar så kommer jag tycka det är härligt också så.. :)
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat.
 
Ha en bra dag!

Dagens sjukling

Älsklingen.


Förkyld.

Lillen verkar iaf ha drabbats av en förkylning. Feber runt 40 när den är som värst, snorigt och rossligt.. Tycker riktigt synd om han! Han har ju varit förkyld förut men aldrig haft sån här feber så det tar på han mer nu.

Själv har jag gjort min första inskolningsdag idag och den gick som förväntat bra. Blev dock helt slut nu när jag satte mig i soffan. :)
Imorgon är det inskolningsdag 2 och det är ett kvällspass mellan 17-22.

Nu ska jag sätta mig och läsa och bara slappa en stund innan det blir en tidig dejt med john blund.


Grey's Anatomy

Hade helt missat att Grey's Anatomy hade släppts igen.. Såg att Emilie hade sett senaste avsnittet igår och fick genast abstinens. Måste se det idag då det blir en lugn stund. Säsong 9 och det är fortfarande en ruskigt bra serie-fantastiskt för en serienörd som mig själv!
 

Taggad

Det känns så bra att börja ha nåt att göra igen. Visst är jag lite pirrig inför att jobba men som sagt så blir det väldigt skönt med en lugn start nu i januari. 
 
Måndag: Inskolning 7.30-17.00
Tisdag: Inskolning 17.00-22.00
Sen har jag lagt mig tillgänglig nästan alla kvällar framöver och helgerna så får vi se vad som händer. I och med att kvällspassen i hemtjänsten startar 17.00 så kan jag ju ta dom utan problem för då kan jag vara ´hemma med Lucas och när Jacke kommer hem från jobbet så åker jag och jobbar. Vi träffas ju mindre då men det är ju inte säkert att det blir så många kvällar och dessutom är det värt dom kvällarna det blir för ekonomins skull.
 
Till helgen kommer Elina och Joline upp till Sundsvall och jag ser verkligen fram emot att träffa dom! :) 

Sjukling

Våran kille avverkar febertopp efter febertopp nu. Först 3 dagars febern vid nyår, sen feber efter vaccination och idag igen hade han 40 graders feber när han vaknade. Han låter snorig idag så kanske är en förkylning på gång?
Han kanske avverkar lite nu inför början på dagis.
Det som är extra synd är ju att jag börjar inskolning imorgon 8.30-17.00 och man vill ju gärna vara hemma själv med sitt sjuka barn. Men Jacke gick med på att vabba om han inte blir piggare.

Stackars lilla sjukling!


Jobb

Det är snart dags att börja jobba på riktigt. Den 4e februari är det dags för inskolning och därför har jag lagt ut krokar här i Njurunda området angående jobb. 
Det har nappat ganska bra och nu är det bara att hoppas på en tjänst. Börjar iaf med inskolning i hemtjänsten på måndag och det känns stort! Har inte jobbat inom hemtjänsten förut och det ska faktiskt bli riktigt kul att få jobba där. Veckan därpå är det inskolning på skottsundsbacken och även det ska bli kul och intressant. 
 
Det känns lite jobbigt att vara timvikarie nu när man har barn.. att inte veta hur man jobbar i förväg. Inte kunna planera med dagis och så men det kommer säkert gå alldeles galant det också :)
 
Skönt att Britta är ledig nu i januari annars hade jag aldrig kunnat börja skola in mig redan nu utan fått vänta till februari då det är dags för dagis. Så tack snälla Britta för att du ställer upp! :)
 
 

BVC

Idag var det dags för 1 års kontroll och vaccination. Det gick faktiskt rätt skapligt. Lucas blev såklart riktigt förbannad när dom stack honom i benen men i övrigt gick det bra.
 
Han hade stannat av lite i vikten men ligger fortfarande över medelkurvan och allt var som det ska :)
 
Nu ser det ut såhär:
Vikt: 11995 g
Längd: 82,5 cm
 
Storkillen <3

Insta-pics


Great

Igår fick jag massor gjort! Bytte gardiner, klädde av och ställde ut granen, hämtade ved, lekte med Lucas, städade och bokade tid för inskolning på Skottsundsbacken. Känns alltid så skönt att få mycket gjort!
 
Har ett fönster kvar att byta gardiner i men har inte riktigt bestämt vad jag ska ha där så jag måste gå igenom mina gardiner och komma fram till nåt :) Är inte nöjd med dom gardiner jag satt upp i vardagsrum och kök heller men det får va såhär ett litet tag nu. I vardagsrummet blev det alldeles fel stil. Det blev på tok för gulligt för att passa ihop med möbler och sådär. I köket satte jag upp hissgardiner som jag tycker är jättefina men det blev sådär.. Beror nog mycket på att jag har så fula tapeter och fula fönster. 
Sen upptäckte jag också att jag inte har nå lampor. Eller ja, lampfötter hittade jag men inga skärmar till så då vet jag att det behövs nu då :)
 
Vet inte riktigt hur vi ska fördriva tiden idag. Blir nog ett avsnitt Revenge iaf..
 
Ha en bra dag!

Äkta människor

Läste precis att det kommer en andra säsong av äkta människor. Det gillas skarpt! :)


Vilka dagar

Nyåret har passerat och vi hade ett riktigt trevligt nyår med Emilie, Johan, barnen, Johanna, Danne och Melissa. 
Lucas och Klara fick feber på nyårsafton och jag tror att dom hade 3 dagarsfeber för nu är febern borta för Lucas och han är prickig över hela kroppen. 
 
Idag har jag suttit och ringt runt om jobb men trots mina tappra försök har jag inte fått tag på dom personer jag skulle ha tag på. Men gör ett nytt försök på måndag och hoppas på det bästa :) 
Har även ringt banken och sett till så att bankbytet är i sin ordning. Har även ändrat konto på försäkringskassan och kollat över min ansökan där så att allt är under kontroll. 
Känns grymt skönt att ha fått en massa sånt här gjort eftersom det är nåt som har legat och gnagt på mig dom senaste dagarna.
 
Vad händer annars?
Vi håller på med ett "maktskifte" här hemma. Lucas har fått bestämma alldeles för mycket över sina sömnrutiner den senaste tiden och det har resulterat i trötta föräldrar och en trött och grinig son. Han kan ha somnat på kvällen vid 20 som vanligt men vaknat cirka en timme senare och fått komma upp och suttit med oss i soffan pga bristande ork.
Så nu är det hårda bud som gäller:
- Kliva upp innan 9 på morgonen.
- Vara vaken till lunch och sova efter lunch ute i vagnen.
- Viktigast av allt: Sova vid 20 på kvällen och sen ligga kvar i sängen och helst sova hela kvällen.
 
Detta är mycket för min egen skull men framför allt för Lucas skull. Han är en mycket gladare och trevligare kille om sovrutinerna funkar bra. Sen för min egen skull så behöver jag nån timme själv på kvällen innan jag lägger mig. Dessutom är det snart dags för dagis.. bara en månad kvar till inskolning och det skulle ju vara trevligt att ha halvhyfsade rutiner tills dess även om dom kanske kommer ändras en del då..
 
Nä, nu ska jag gå ut och hämta ved och få nåt vettigt gjort här hemma.
 
Hej svejs!
 
 

RSS 2.0