Congrats

Ikväll har vi gjort iordning potatisgratäng med oxfilé för att fira vår 1 års förlovning. I ringarna står det morgondagens datum men vi tog på oss ringarna en dag för tidigt förra året. Dessutom känns de mysigare att fira när det bara är vi två och inte på nyårsafton. :)
Dock så ska vi åka till pappa och Britta nu o spela kor för ovanlighetens skull.. vi tar med oss massa alkoholhaltigt :)

(Emilie, sorry att ja inte svarade när du ringde, men vi satt precis o åt och skålade för oss då!Think you may understand!, vi hörs imorrn!)

Helt passerad

Julen är över och jag har inte haft någon skrivglöd i huvudtaget.
Vi har väl inte gjort så jätte mycket.. Elina va här på juldagen, drack lite vin och spela kort. På annandagen åt vi middag hos Jackes föräldrar och i söndags var vi hos pappa och Britta och åt mat o spela canasta. Vi har såklart varit lite i Birsta och kollat men man är ju inte så jätte impad av det här med mellandagsrean längre, det är mest bara en massa folk och trängsel.
Idag åker Jackes mormor hem igen så hon bad om att vi ska komma till bydalen innan så hon får fira Jackes födelsedag som äger rum på lördag.

Så nu har ni iaf fått en liten update. Ha de bra!




Julafton har passerat.

Hade ingen direkt julkänsla på hela dagen igår, kändes som en helt vanlig dag nästan.. Men det var en trevlig dag iaf. Vi va till pappa och Britta och fikade lite på an och sen va vi hos Jackes familj resten av dagen. Sent på kvällen då vi precis va på väg hem så hörde pappa av sig o fråga om vi skulle med på en drink på Memento. Sagt och gjort. Det var fantastiskt mycket folk ute och det var riktigt trevligt. Mycket skratt blev de, och lagomt med alkohol. Nice :)



Detta var vad vi fick:
-En matberedare.
-En brandsläckare med brandfilt.
-Förvaringsset som vi tänkte ha på vinden.
-En orrefors ljuslykta.
-Jag fick en klocka som jag ska få välja ut sen.
-Handskrivet presentkort på 2000 kr till kommande hallrenovering.
-Jag fick en fin stickad tröja med broderat mönster på.
-En julduk som Jackes mormor vävt.
-Jag fick också ett mirakel kit till naglarna.
Sen har vi också fått tidigare ett presentkort på IKEA på 700 kr av Johanna och Eva.

Nu ska jag väcka mannen och se om vi kan få i oss nån frukost. :)
Ha en bra dag!

Julafton.

Har ingen julkänsla i huvudtaget, känns som en helt vanlig dag.. fast med blixtrande huvudvärk sen vin-intaget igår. 2 huvudvärkstabletter har jag tagit men helt förgäves, dom hjälper inte ett skit.

Ska äta frukost, duscha och försöka vakna och må bättre så jag kan fira Jesu födelse idag nu då.

god jul.



Elina hade med sig svingod choklad! :)




Hon va trött efter resan & ville inte va med på bild. Vi spelade kort och drack vin!





Detta kom Jacke hem med då han varit och julhandlat i Birsta! :)


Great!

Så himla nice! Elina och Tobbe är på väg upp och hon skrev o frågade om vi kunde träffas ikväll, dricka lite vin och surra! JA, Jag vill jag vill jag vill! :) Ska bli skit kul o ha henne här kan ja lova!

That's it!

Timbaland.

Mer bra musik!

Timbaland feat. Chad Kroeger & Sebastian - Tomorrow in a bottle.






Timbaland feat. Nelly Furtado & So Shy - Morning after dark.


Hard

God morgon!

Bestämde mig för att kliva upp då Jackes klocka ringde och det är nästan så jag börjat ångra mig! Känner mig minst lika trött som igår.. Igår sov jag 10 timmar på natten och sen på eftermiddagen la jag mig i soffan och sov 2 timmar. Otroligt vad man behöver sömn denna årstid!

Ska städa lite idag så det är gjort inför jul och så.. även om man inte ska vara här så är det skönt att ha det gjort. Det är ju bara att lyssna på lite musik så håller man sig vaken! :)

Rihanna - Hard.


Varför?

Ibland blir allting så fel.. man är trött, man är less på något eller man känner sig uttråkad eller whatever. Idag måste ha varit en sådan dag, tycker att jag och Jacke varit i luven på varandra flera gånger helt utan anledning. Det är så onödigt, särskilt när man inte vet orsaken ens.. men samtidigt så får man väl tänka att man ska ju tjaffsa lite ibland för annars skulle de va väldigt trist i förhållandet! :)

Har tvättat idag.. och sovit massvis.. slöat en hel del. Va ut till Birsta en sväng för att hjälpa Jacke med julklapparna men de gick inge vidare, vi är totalt fantasilösa. Fick iaf säga hej till Mli en sväng o de va ju kul! :)

Imorgon kommer Maria hit o hälsar på en sväng. Så det är väl bäst man går o lägger sig nu så man orkar upp imorgon.

Sov gott!

SNÖ.

Snön faller och den faller och den faller. Den faller med en takt som är obeskrivlig. Vit jul? - Japp det kan du räkna med! Jag kan säga såhär. Jag hatar snö, jag hatar att den smälter när den kommer med in och gör att hallen blir dyngsur så man måste skura varje dag. Jag hatar att den ställer till problem i trafiken. Men jag tycker om den för att det blir ljusare.. när det snöar tycker jag om det för då är det inte så många minusgrader - men då vill man ju inte va utom hus ändå så egentligen kvittar det väl.

Såhär ser det ut, utanför mitt fönster just nu:

 

Angående gårdagen (vårt lilla julfirande):
Vi åt god mat och bytte julklappar. Från pappa och Britta ska vi få något senare då vi vet vad vi behöver och inte, kanske ett bord eller dylikt. Men tills vidare har vi fått en smörgåsgrill och tallrikar som bli hemskickade till oss.
Av Johanna och Eva fick vi ett presentkort på IKEA, 700 kronor! Det är perfekt, det behöver man alltid! :)
Hade kameran med mig men glömde att ta nå bilder.

Måste bara sticka in här att en till visdomstand är på väg upp och det värker som bara fasen! Nu har jag 3 stycken som MÅSTE bort! Men när ska man ha råd att gå till tandläkaren?? Visdomstanden som kom i somras och ställde till massa problem är svartprickig och stor och den värker om det fastnar mat i den. Jag är så jäkla dum som väntat med tandläkaren. I somras hade jag iaf mycket mer pengar än nu... dumma mig!

Börjar känna lite stress för Jackes skull nu. Det är måndag den 21 december och Jacke har inte köpt en enda julklapp. Han har inte tid eftersom dom håller på o fixar med hans trasiga bil varje ledig minut.. men nu är det nog snart väldigt mycket dags att ta en paus från bilen och köpa julklapparna för jag tror inte att julafton flyttar på sig för bilens skull.

Idag kanske Maria dyker hit på en fika men det är lite oklart än, så vi får se :)

Ha en bra dag!

Sunday !

Hejsan hejsan!
Denna helg har varit den slöaste någon sin tror jag.. Igår låg jag mest på soffan hela långa dagen och gjorde absolut ingenting. Jacke va o fixade med bilen. Idag är jag super trött och måste försöka hitta ett sätt att vakna, vi ska på ett litet julfirande hos pappa idag.

Igår såg vi filmen Inglorious basterds (eller hur den nu stavas), och den var riktigt jäkla bra! Först när jag såg att det var en Quentin Tarantino film så blev jag skeptisk för jag brukar ha svårt för dom filmerna.. men denna va verkligen nervpirrande och bra ända från början till slutet! Jag levde mig verkligen in i den och satt o hoppa i soffan av spänning! :)
Så absolut en film värd att se!

Imorgon kommer Maria hit o fikar och kollar på lägenheten. Ska bli kul o träffa henne! :) Tänkte dock städa lite innan, men om hon kommer tidigt imorgon så måste jag nästan fixa det idag.. iofs behövs de väl inte så mycket städning, bara lite dammsugning o så.

Nu ska jag försöka piggna till lite, en dusch kanske? :)
Ha en bra söndag!

Fy sjutton!

Jag är så trött! Men jag vill verkligen inte lägga mig igen, jag har fått tillräckligt med sömn.. nästan 8 timmar, det måste vara nog mycket!

Idag är det äntligen fredag! Jag tycker helt enkelt att fredagen är bästa dagen på veckan! Man får slänga sig i soffan på kvällen och inte göra nånting, gå o lägga sig med vetskapen om att man inte MÅSTE upp till nånting på lördagen. No stress.

I helgen ska vi ut till kaoset i Birsta och julhandla lite sa Jacke.. antar att han har kommit på att man bör handla julklappar snart! ;P Jag har 2 julklappar kvar att fixa, kanske fixar dom i helgen då!
Men sen har jag ett problem... Jacke fyller år den 2:a januari och jag vet inte alls vad jag ska köpa till han. Några förslag?
På söndag ska vi ha nå typ "Lilla Jul" hos pappa.. Johanna firar ju i Gävle och sen åker hon bort över nyår så de dröjer ju innan man ser henne. Så vi ska äta lite mat på söndag, umgås, kanske byta lite klappar o så.. Blir nice de! :)

Nu ska jag försöka aktivera mig med något.. vet dock inte vad. Måste göra något för att hålla mig vaken. Har ju städat mest hela veckan så de känns lite tjatigt. :)

Ha en bra dag och helg iaf! :) 

Happy Happy!

Igår kväll låg jag i sängen och kunde liksom inte somna. Så jag låg o tänkte på hur lycklig jag är just nu. Hur lite jag klagar och hur lite negativa tankar jag har.

Jag och Jacke hade det tungt ett tag, utan ett vi egentligen visste själva vad det handlade om. Det va en svacka, en svacka där man slutar prata med varandra, där man slutar förstå och respektera varandra. Vi nådde nästan botten, det var nära och det var jobbigt. Men på något sätt hittade vi tillbaka till oss, vi pratade, var ärliga och visade respekt för varandra och nu är allt vänt, allt är bra! Därför kan jag konstatera att jag är så lycklig!

Jag är lycklig för att jag och Jacke bor tillsammans, pratar om allt, skrattar tillsammans och är ärliga om vad vi känner hela tiden.

Jag är lycklig för att jag har en underbar familj, det är ju absolut inte alla som har det!

Jag är lycklig för att jag har underbara vänner, särskilt Elina och Emilie, dom är som mina själsfränder.

Jag är lycklig för att jag funnit ett intresse i att börja laga mat, sköta om blommor och inreda vårat hem. :)

Jag är lycklig för att jag har ett rikt liv.


Today

Idag har jag faktiskt känt mig lite duktig. Jag har bakat silviakaka, sprungit i tvättstugan, varit o handlat och föreberett dagens mat. Känns skönt att få en del gjort! :)

Nu ska jag hoppa i duschen innan Jacke kommer hem!

ha en bra kväll!

Gomorron Gomorron!

Hur många blev egentligen förvånade över att Erik vann igår?? Ingen skulle jag tro, det var ju ganska klart. Själv så höll jag faktiskt på Calle, tycker han har häftigare röst, häftigare stil och han tilltalar mig mer än Erik. Men i mina ögon så är dom båda vinnare! :)

Idag vette tusan vad som händer, ska väcka Jacke snart och se vad han har för planer för dagen! :) Frukost blir enu iaf.. ska eventuellt träffa Agge sen en sväng också, må ju se hur nära varandra vi bor! Vi bör ju bo nästan grannar.

Hej svejs!

Vaccination

Jag har ju vaccinerat mig nu och mitt argument har hela tiden varit att jag inte vill smitta andra om jag själv skulle bära på viruset. För mig har det känts på nåt vis självklart.
Men varför vill man INTE vaccinera sig? Är det för att dom inte verkar veta hur farligt vaccinet är eller vad beror det på?
Egentligen fattar jag inte att jag tar upp det här ämnet för visst börjar man bli trött på det..?
Vill bara höra vad folk tycker och tänker och argumenterar för angående vaccinet mot svininfluensan..

ZUMBA

Provade på Zumba igår och det var grymt roligt och jag tror det är ett bra sätt att träna kroppen!
Jag rekommenderar det verkligen! :)



Vem vinner Idol?



Låt höra nu då: Vem vinner egentligen Idol ikväll? Kalle eller Erik?

        

Godmorgon!

Det är sjukt att vara vaken nu.. att vakna vid 6 då Jacke ska upp och inte kunna somna om! Dessutom hade jag ju svårt att somna igår så somnade inte förrän 12.
Igår testade jag de där Zumba, ni vet de där som går på tv-shop hela tiden!? Och jag kan lova er att det var svettigt och jobbigt som fasen men mest av allt KUL! Det gav en så good feeling med alla bongo trummor, den afrikanska rytmen.. det var skööönt! :)

Har glömt att berätta att vi va o vaccinera oss i förrgår och jag kan berätta att jag inte fått några biverkningar alls. Har ju ont i armen men det får man räkna med när man vaccinerar sig, det är så det ska vara. Själva vaccinationen gick så fort så jag hann knappt blinka. Skönt att ha det gjort! :)

Vet inte riktigt vad jag ska roa mig med under dagens gång.. Men nånting kan man säkert hitta på! :)

Ha en bra fredag!


Music maestro!

Lyssna och njut - så jäkla skön låt! Jag är inte något jätte stort fan av Lady Gaga egentligen men denna låt gillar jag verkligen! :)

Lady Gaga - Bad Romance.





Nu kommer dom!

Äntligen har jag tagit mig tid att fixa bilderna! Jag har haft en massa bilder på kameran i över en månad.. så här kommer det ett helt gäng!


Vi firade Johannas födelsedag! 2009-12-07





Sovrummet renoverades.




Köket är klart!


 
 


Vilket ryck!

Det blev ett jäkla ryck här på eftermiddagen.. vet inte vad som tog åt mig! Jag höll på o rengöra micron eftersom jag hade lyckats explodera gröt i den och helt plötsligt kom jag på att jag ville städa. Så det blev ett himla ryck och nu är det finfint här :)

Ska bara plocka undan de sista, sen blire en dusch innan det är dags att börja fundera över middagen!

Ha en bra eftermiddag och kväll!

Gomorron! :)

Vi är hundvakt på prov kan man säga :)
Efter middagen hos Jackes föräldrar igår så åkte vi hem till pappa o Britta och hämtade Bosse. I januari åker pappa och Britta till Thailand och då ska vi va hundvakt om det går. Det vi är osäkra på är om det går att ha henne i en lägenhet då hon brukar ha en tendens att skälla och yla en massa.
Peppar peppar, detta dygn har gått galant! Vi har knappt märkt att hon varit här och dom få gånger hon tänkt skälla så har vi lyckats tysta henne direkt.
Halv 7 imorse klev jag upp och tog en morgonpromenad med vovven :) Jag behöver henne här ja, så jag tar mig utanför dörren och får lite motion! :)

Nu ska jag dock lägga mig och slöa, är så jävulskt trött! Inte alls van att kliva upp såhär tidigt nu för tiden! :)


Söndag

Festen i lördas var okej.. men inte super! Det var kul att umgås med klassen, riktigt kul men man var så vansinnigt trött! Blev liksom aldrig på G.. Vi bowlade, åt mat och sedan blev de karaoke på Memento. Vid halv 1 orkade jag inte en sekund till så jag gick hem. Det blir ju sådär när man kliver upp klockan 6 och gör av med massa energi under hela dagens gång. Men kul ändå att vara sista kvällen med gänget!

Igår var jag faktiskt inte bakis, var rätt nykter när jag gick hem eftersom jag inte drack så mycket. Men igår läg jag hela dagen i soffan ändå. Jag o Jacksson hade ett hemskt bråk på morgonen och den känslan satt i nästan hela dagen. På kvällen satte vi oss o prata efter att han o hans pappa fixat socklarna i köket. Så vi löste alla bekymmer för den här gången och han åkte iväg o handlade! Sen lagade han potatisgratäng och pepparbiff till oss. Gulligt! :)

Nu ska jag ta o fixa lite frukost åt oss och sen får vi se vad denna dag kan bjuda på! :)

Hej svejs!

Hej hopp!

Avslutningen är klar.. iaf den på skolan. Kändes lite sorgligt då alla lärarna höll tal och då vi skulle tacka och säga hejdå. Hualigen va många gånger ögonen blev tårfyllda. Men det märktes verkligen att det var sista dagen i skolan. Det var mycket energi, en hel del nergrävd irritation som vibrerade vid ytan och mycket känslor.

Ikväll kör vi! Sista svängen med gänget! Jag kommer säkert grina ikväll..med garanti..som vanligt ;P

Nu ska jag göra mig ordning för att sedan möta upp en del av klassen på en "fördrink" :)

By the way, idag är jag verkligen undersköterska, jag har tagit examen. GÖTT! :D


Sista dagen med gänget.

Idag är det avslutning som gäller. Sista dagen med gänget och jag kommer sakna dom! :)
Dagens schema:

8:30 - Klassfotografering på skolan.
ca 9:00 - Uppföljning i Psykiatri med Psykiatri läraren.
12:00 - Lunch.
13:00 - Fika med alla lärare inklusive dom som egentligen slutat på skolan.
17:30 - "Fördrink" för dom som vill.
19:00 - Bowling.
20:00 - Mat och fest :)

Ha en bra dag folket, det ska jag ha! Men nu måste jag skynda mig och fixa håret och sminka mig!
Hej svejs!

En ny dag.

Igår var jag så sjukt less, jag orkade inte skriva. Fick höra något på skolan som jag egentligen borde fattat själv men som jag missat att tänka på. I och med att jag inte jobbade något förra månaden och eftersom jag är inskriven i skolan till 23 december kommer jag inte få nå pengar i slutet av december.
Anledningen till att vi är inskrivna i skolan är för att vi har fått sluta tidigare, vi har jobbat på bra! Om det hade varit så att jag kunnat anmäla mig till arbetsförmedlingen typ idag så hade jag kunnat få a-kassa i slutet av månaden.. men nu går ju inte de, för om jag anmäler mig till arbetsförmedling och a-kassa så blir ja återbetalningsskyldig till csn.
Ja, vet inte om ni fattar nåt av vad jag skriver men.. det är bara skit iaf!

Så igår när jag kom hem var jag på uselt humör, la mig i soffan och somnade genast.. som en stock sov jag i 2 timmar!

Annars är ju livet rätt gött. Fick VG på sista kursen. Mottog uska broschen igår och imorgon är sista dagen i skolan. Sen är man utbildad. Va sjukt.
Men jag lovar er att jag är rädd för att grina imorgon då vi ha festen me klassen, jag kommer sakna dom så mycket! Dom är ju mitt sociala umgänge utanför hemmet och jobbet. Många tror att klasskompisar är ungefär som jobbarkompisar men det tycker jag inte! Man är på en fri plats, skolan, man har ett gemensamt intresse och man strävar efter samma sak. Man umgås efter skolan och man blir väldigt nära varandra. Man diskuterar jobbiga ämnen och personers privataste tankar kommer upp, så är det inte på ett jobb. Det har jag inte upplevt med jobbarkompisar.

Nu ska jag se om jag får i mig nå frukost idag. Ska kila bort till Mlis syrra sen och hämta Innerum grejerna.

Ha en bra dag!


Lägenhetens fel!

Nu har jag kommit på att det måste vara lägenhetens fel att jag blir förkyld hela tiden! När jag va hos mamma kryade jag på mig och blev nästan helt frisk tills ja kom hem igen. Men nu... vaknade imorse med vansinnig rinnsnuva och sedan nyste jag ett antal gånger. Det måste ju bero på denna lägenhet eller denna stad. I don't know.

Idag är de sista riktiga dagen i skolan. Känns konsigt.. På fredag är de avslutning! Först klassfoto på förmiddagen och sedan lite avslutning med Psykiatri läraren. Efter lunch är det fika med alla lärare vi haft. Myspys! :) På kvällen ska en stor del av klassen på Olearys och bowla och äta middag. I like it! :)

Nu ska jag göra mig klar! See ya!

Starkt Mysan!

Fasen vad jag är nöjd med mig själv just i detta nu! :)

Jag har hunnit med att plugga, så nu har jag skrivit klart alla uppgifter! Det betyder att jag kan slappa resten av veckan och bara njuta av att vara färdig undersköterska imorgon. Gött :D
Det är så skönt när man väl kommer igång med att göra uppgifterna. Det tar ju ett par timmar o få några uppgifter gjorda men det är helt klart värt det! Nu är jag Färdig med det och behöver inte alls fundera mer. En av uppgifterna jag gjort idag ska vi egentligen inte få info om förrän imorgon men jag va smart o frågade en lärare om den igår så att jag kunde göra den idag. Känns skööönt!

Jag har ju dessutom hunnit med en del annat, plockat, packat upp en jäkla massa kläder som dessutom inte alls får plats i garderoberna.. jag har slagit in fler julklappar och julpyntat lite mer.

Jacke o hans pappa håller på med lister och socklar i köket - fasen va bra om dom får en del av de gjort också! Det flyter på bra ibland! :)

See ya folkens!

Gomorron!

Har varit så sjukt trött idag.. kunde fasen inte förmå mig att kliva upp! Men de va grymt skönt att sova :)

Började med nå nytt igår.. Smoothie till frukost och lunch. Målet är inte att gå ner i vikt.. jag vet inte riktigt vad målet är, målet är att rena kroppen. Jag tog alltid såna här sköna perioder i finland då jag lämnade bort den mesta maten och levde på frukt, grönt och soppor. Kände att jag behövde en sån period nu :) Det är dock lite svårt med frukosten. Jag är van att äta: fil och flingor, 1 ägg, ett glas juice, en hårdbröd macka och kaffe.. det har jag nu valt bort för smoothie. Det är inte lätt första dagarna! :)

Igår var vi till pappa och Britta och bokade Spanien resan: 4 maj - 11 maj kommer vi befinna oss i Spanien. Ska bli grymt skönt och jag längtar verkligen! :)

Nu ska ni få veta något sjukt. Jag tycker låten "Sexy chick" med Akon och David Guetta är så grymt bra och varje morgon nu när jag slagit igån MTV så har det varit just den låten! Vilken rivstart på morgonen - Tack MTV :)





RSS 2.0