Hörseln

Vi var på pubquiz ikväll på Railway och det va kul! :) vi vann inte men det är ju inte det viktigaste :)

Lucas låg i vagnen och sov med hörselkåpor på stor del av tiden. Skönt att det inte är nå problem att använda hörselkåpor!

Nu kollar vi Big Brother och sen ska vi sova!
Godnatt!


Vikt & Längd

Vikt och Längd

111228 (födelsevikt): 3722 g, 52 cm

120102 (5 dgr): 3720 g
120104 (1v): 3790 g
120112 (2v): 4180 g, 55 cm
120119 (3v): 4495 g, 56,5 cm
120203 (5v): 5160 g, 58,5 cm
120214 (7v): 5325 g, 60 cm
120229 (2 mån): 5700 g, 61,5 cm

Han växer som han ska och läkarundersökningen gick bra :) Lucas va lugn och cool som vanligt.


Gul

Jag tror det är först nu när jag tittar tillbaka på bilder som jag fattar hur gul Lucas faktiskt var i början. Jag tyckte inte att det var så farligt just då men å andra sidan hade man ju inte så mycket att jämföra med!


Vända sig

Igår på sin 2 månaders dag så vände Lucas på sig för första gången. Visserligen från mage till rygg vilket ska vara mycket lättare än åt andra hållet men det kändes ändå stort på nåt vis! När han väl hade kommit på hur han skulle göra så gjorde han det flera gånger. :)
Nu får man börja passa han på riktigt och inte lämna han på divanen som man kunnat förut.


Det blir en bra dag

Jag känner redan nu att den här dagen kommer bli bra! :)
Lucas ligger ute på balkongen och sover i det härliga vädret och jag äter sen frukost i väntan på Jessica som är på väg hit :)

I eftermiddag vid 15:30 ska vi på BVC för första läkarundersökningen där och det roligaste av allt är väl vägning och mätning. Jag tycker han blir större och större för varje minut!

Ikväll kan det eventuellt bli pubquiz med pappa, Britta, Wille och Malin. :)

Ha en finfin dag!

Skönt

Idag är det riktigt skönt att sova ute.
Jag tänkte att det kanske skulle bli kallt om jag ställde insatsen direkt mot trägolvet men jag har ju en dubbelvikt fårskinnsfäll i insatsen så det är nog lugnt :)
Han sover gott där ute iaf.



Spegel spegel...

Det är väldigt konstigt det här med spegelbilden!


2 månader

Idag blir lilla killen hela 2 månader. Jag tycker iofs att det känns som att han funnits mycket längre än så men så är det ju inte. Alla säger att tiden går så fort och ja på sätt och vis är det så. Han växer iaf så det knakar och det känns som att det var längesen han var en liten liten bebis.

Nu har vi ätit middag och jag har bakat en äppelkaka. Snart dyker nog pappa och Britta in på en fika. Jag är trött nu när jag varit igång och lagat mat, diskat, bakat och sådär men det är så skönt att känna sig sysselsatt.
Imorgon MÅSTE jag ta mig utanför dörren för nu känner jag att jag behöver frisk luft. Det var ju kanonfint väder idag men det blåste så hemskt så jag använde det som ursäkt för att inte gå ut.. (Latmasken är en jobbig jäkel)


Inte van

Jag är inte van vid att kliva upp såhär tidigt.. Är jätte jätte trött men man brukar ju vakna till efter en stund. Det känns onödigt att gå och lägga mig igen, jag vet ju att jag har fått den sömn jag behöver.

Får se vad man hittar på idag. Solen skiner så jag borde verkligen försöka ta mig ut på en promenad!

Ha en bra dag!


Godnatt

Började titta på Kvällsöppet som handlade om amning men dom kan ju diskutera ihjäl sig så nu ska vi sova istället!

Godnatt och sov gott! :)


Lyckat

Skulle göra köttfärsbiffar till middag idag men upptäckte att jag inte hade alla ingredienser så då tog jag fram torsk ur frysen och improviserade.
Jag tog grädde, creme fraiche, ört&vitlöks cream cheese samt salt, peppar och citronpeppar som jag rörde ihop till en sås. Jag skivade några tomater som jag la över fisken, på med såsen, toppade med lite dragon och in i ugnen. Blev hur gott som helst! :) Och enkelt var det ju!

Nu ska jag kolla på Big Brother innan det är dags att sova. Känns att vi klev upp vid 8 imorse - jag är trött!

Kära barn


Värdering

Värderingen gick bra. Mäklaren kunde såklart inte säga en spicifik summa eftersom det helt beror på vad man får för intresserade och vad man hittar för köpare. Men mellan 500 000 - 600 000 bör vi få för den och det klagar man inte över :)

Nu ska jag fixa middag åt oss!


Angående festen

Det var någon som frågade hur jag ska bete mig på lördag då jag ska på fest med amningen. Nu är det ju så att jag inte ammar Lucas utan pumpar ut och ger han den bröstmjölk jag får ut och sen kompletterar med ersättning.

Men för att svara på frågan så är det ju så att alkohol inte går ut i mjölken. Jag tänker pumpa ur när jag kommer hem för att slippa få ont i brösten och den mjölken kommer jag att hälla bort bara för att vara på säkra sidan.






Sällan

Jag kan säga att det är väldigt sällan vi har såhär städat hemma som vi har idag. Tänk att det krävdes en mäklare för att vi skulle skärpa oss :)


Pass

Kom precis på att det bara är 1,5 månad kvar tills vi ska till Spanien. Vi måste komma ihåg att fixa ett pass till Lucas.


Fest

På lördag ska jag iväg och fira Linda som har fyllt 30 och jag ser verkligen fram emot det! :)
känns lite läskigt också att vara ifrån Lucas en hel kväll men jag vet ju att han är i goda händer med sin pappa :)


Lunch

Jag tror inte jag ätit lunch hemma sen Lucas föddes.. Mat rutinerna har varit rätt dåliga sen hans födsel. Det är ju till stor del för att jag sovit så länge på dagarna men idag ska jag nog slå på stort och äta lunch :)


Husköp

Som ni kanske fattat så har vi börjat kolla på hus och nu har vi fastnat för ett jätte fint hus i Mjösund. Men vi satt och pratade igår och det är ett enormt steg att ta.. Vi är nog båda ganska livrädda för att ta det här stora steget.

Idag kommer mäklaren hit och värderar lägenheten.. Bara att hoppas på en bra siffra så vi har nåt vettigt att säga till banken :)


Tidigt

Det blev lite annorlunda den här natten. Lucas åt kvällsmålet vid 22.30 så då vaknade han vid 4 för mat och sen sov vi vidare till 8. Men man kan inte klaga.. Han sover otroligt bra på nätterna :)

Nu har han somnat på soffan och jag ska passa på att äta frukost, något jag brukar glömma bort nu för tiden.


Kärlek

Det är så skönt att sova med pappa :)


Handling

Idag var första gången vi storhandlade utan att köpa en massa onödigt.. Oftast när vi handlar så blir det en massa onödigt som vi inte behöver. Det är sjukt hur mycket pengar vi lägger på mat mm.
Men det är nog ett ganska vanligt problem, eller hur?


Vilken dag!

Det har varit en hektisk dag. Startade dagen med att gå på visning kl 10 sen har vi storhandlat och städat. Jag har hunnit till Maria en sväng också.
Nu är lägenheten i princip tip top, bara lite plock imorgon innan mäklaren kommer.

Ikväll har vi spelat bingo lotto och vann inte ett jota.. Snart blir det till att kolla på äkta människor :)

Lucas har varit rätt grinig idag och vi har ingen aning om vad det beror på.. Men nu somnade han så hoppas han mår bättre sen och imorgon.



Breaking dawn

Ikväll har vi sett senaste twilight filmen och även fast jag såg den på bio så var den sevärd en gång till! Den va nästan bättre den här gången :)

Nu ska vi sova. Vi ska upp tidigt imorgon för att gå på visning på huset igen kl 10.


Haha

Roliga killen :)


Mycket

Det är en hel del att stå i den hör helgen men jag är alldeles för trött för att få nåt gjort. Ska snart ner i tvättstugan så då kanske man vaknar till och skärper till sig.

Ha en bra helg!


BB

Jag är ju en sån människa som inte kan låta bli att kolla på Big Brother.
Det är ett rubbat program men det är också jäkligt underhållande! Nästan varje avsnitt ger mig ett skratt så det är inget dåligt betyg :)

Nu ska jag göra mig ordning för sängen, natti natti!


Trött

Känner mig helt överkörd.. Har varit trött i flera dagar nu även fast jag får bra med sömn..
Jag längtar efter att få sova oavbrutet en hel natt och morgon.. Utan spända bröst och hungrigt barn! :)


Sovande

Såhär sött sover lille Lucas nu :)


Äntligen

Äntligen så har blogg.se kommit med en uppdatering till iphone appen och nu går det att kommentera alla inlägg igen. Tack för det! :)

Idag har jag haft en ganska slö dag. Men det är skönt efter dom här dagarna då det varit fullt ös. Jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad men jag orkar faktiskt inte just nu. Så istället har jag klätt på Lucas och lagt han på soffan samt öppnat balkongdörren. För frisk luft behöver vi båda och den här lägenheten är overkligt varm trots att alla element är avstängda.

I helgen ska vi fixa lite med lägenheten samt städa ordentligt för på måndag kommer en mäklare hit för att värdera den och det känns så skönt att ta en helg till att fixa här hemma. Det känns som att helgerna har varit fyllda med aktiviteter och besök sen Lucas föddes så det ska bli skönt med en familjehelg hemma med lite fix :)

Ha en bra fredag!

Älskling


Kämpar

Detta håller Lucas på med ganska många ggr om dagen - han kämpar för att vända sig men än så länge har han inte lyckats. :)


Härlig dag!

Det har varit en härlig dag!
Började med att åka på jobbet med Jessica och hälsa på och efter det tog vi en härlig promenad ner på stan och åt lunch på något som vi trodde var charm men som visade sig vara ett nytt ställe som hette Café Mat & Prat. Jag åt en god foccacia med kyckling och fetaost. :)
Vi gick i lite butiker sen men varken jag eller Jessica var på nå shopping humör så vi begav oss ut till Birsta där vi beöskte Babyproffsen och Barnens hus.
Det blev en heldag med Jessica och det är inget att klaga över. :)

Nu ska jag sätta ner mig i soffan och glo på tvn. Det känns att man varit igång hela dagen!

Ha en bra kväll!

Godnatt!


Sömnig

Lucas mer eller mindre skrek sig till sömns och nu sover han sött en stund.

Här kommer iaf en bild på det jag införskaffade till Lucas idag. Dom är i strl 68 och det dröjer ju en stund innan han kan ha det.
Sen får ni en bild på han där ni ser hur lugn och fin han varit hela dagen i vagnen :)




Hets

Vilken dag alltså! Startade med att jag knappt tog mig upp ur sängen av trötthet men som tur var ringde Emilie och pratade liv i mig. Sen iväg för att hämta henne och Klara innan vi gav oss av till Birsta för att träffa en massa andra mammor. Jag var ju som jag tidigare skrev ganska nervös över detta möte men det gick ju bra :) Synd bara att jag har lite nedsatt hörsel fortfarande sen öroninflammationen så jag hade lite svårt att urskilja vad alla pratade om.

Efter lunchmötet så gick vi och kollade i några affärer innan det var dags att bege sig. Jag följde med Emilie och hämtade Stella på dagis och efter det satte vi oss ute i solen en stund, Vädret var ju underbart!

Nu ska jag se om jag kan bidra med lite avlastning till min sambo som bär runt på en mycket skrikig Lucas. Det är så synd om lillen, verkar som att det kan va både magont och trötthet på samma gång..

Imorgon bär det av med Jessica till jobbet för en visit. Jag har ju inte varit dit efter att Lucas föddes så det är gått och väl på tiden. :)


Underbart

Ännu en underbar dag med min fantastiska son har passerat! :)


Skönt

Lucas har sovit bra inatt. Skrikandet från igår verkar vara över om inte annat just nu :)
Gruvar mig lite för imorgon då jag måste passa en tid som är innan 12. Som tur är så tror jag att Jacke kan åka med pappa till jobbet så jag slipper kliva upp och skjutsa honom. Iofs brukar jag ju vara uppe då Jacke åker bara för att mata Lucas men jag slipper iaf klä på oss och åka iväg. Kruxet är att jag alltid går och lägger mig igen vid 7 snåret och såver några timmar till men det går ju inte imorgon. Ja, det är bara att kämpa :)

Synd att det blåser storm ute annars skulle jag lätt tagit en promenad i solen.

Nu ska jag se ett avsnitt av Hart of Dixie sen ska jag göra mig iordning. Går bort till Britta vid 15 tiden och lämnar Lucas. Vid 16 åker jag, Jacke, Jackes pappa och min pappa på husvisningen.

Ha en bra dag!

Vadan detta?

Lucas har skrikit hysteriskt i eftermiddag och ikväll och vi vet inte alls vad det kan bero på.. Han har iaf fått mat varannan timme nu och det har gjort han hyfsat lugn. Det verkar som att han vill äta ofta men samtidigt så verkar det som att det är lite magont också. Kanske är en tillväxtperiod?


Tips - Äkta människor

I helgen började jag och Jacke att titta på serien Äkta Människor  som visas på Svt1 på söndagar. Och ganska snabbt avverkade vi de 6 avsnitt som visats. Jag trodde inte att det var nåt att se men det är faktiskt en riktigt sevärd serie. Det låter ju inte jätte bra när folk pratar om en svensk serie som handlar om att människan kan ha robotar som kopplas upp med usb uttag.. :)
Hur som helst så är den helt klart sevärd!



Video



Kalender

Den här veckan är det en del att göra faktiskt.
Idag ska jag städa och tvätta. Ser att vädret är underbart så egentligen skulle man behöva ta sig en promenad men får hoppas att det är finväder nån annan dag också så kanske man tar sig ut :)
Imorgon ska vi o kolla på ett hus och under tiden ska Lucas få vara med Britta.
På onsdag ska vi på möte på Folksam och diskutera försäkringar på eftermiddagen och på förmiddan har jag konstigt nog gått med på att följa med Emilie på nån mammaträff på Birsta.

Hade faktiskt glömt bort de där med mammaträffen och den gör mig sjukt nervös känner jag nu. Jag tycker inte om att träffa en massa nya människor, särskilt inte flera stycken på en gång.. och att gå och fika och svara på frågor om mig o Lucas känns som att det bara gör mig sjukt nervös och ger mig ont i magen. Men men.. jag får väl försöka härda. :) Vet egentligen inte varför jag blivit en sån person som är så nervös inför okända människor.. det kan till och med vara en läkare eller barnsköterska eller vad som helst som frågar om när Lucas är född och jag blir blank i hjärnan och har inte ens susning. Det är bara att hoppas att jag kan hålla mig skärpt och inte får en blackout och blir tom :)

Nu ska jag ta o få nåt gjort här hemma medan Lucas sover. 

Ha en bra dag!



 

Kärlek


Fötter

Bebis fötter kanske är dom enda fötterna som är mysiga :)
Och Lucas har ju ett gulligt födelsemärke på ena foten.


Glädje


Susen

Hostmedicinen gjorde susen, jag har kunnat sova och det behövdes. Ännu bättre va att jag och Jacke bytte sida så han låg närmast Lucas.

Känner mig ändå trött idag men är grymt tacksam över den hostfria sömnen :)

Idag måste jag åka till återvinningen med skräp, handla och kanske dammsuga också om jag orkar och hinner.
Ha en bra dag!


Seg

Har varit sjukt trött ikväll vilket var riktigt synd.. Vi var hos Emilie och Johan och hälsade på och det va trevligt men vi orkade inte stanna så länge tyvärr. Men tack för mat och sällskap! :)

Nu matar jag Lucas, har precis tagit hostmedicin och hoppas på sömn sen!

Natti natti!


Less på riktigt

Vilken jäkla skit natt! Lucas och Jacke har sovit exakt hela natten men jag har varit vaken ja! Den dumma irriterande torrhostan har gjort sig påmind i princip hela natten.. Jag har bara sovit cirka 40 minuter åt gången sen har en ny hostattack kommit. Jag vill ju inte vara kvar i sovrummet och hosta så jag stör Lucas och Jacke.
Nu är jag less på den här förbannade förkylningen.


Serier

Idag är det seriemarathon på agendan! :) Jag älskar dom här dagarna när jag bara sitter o glor halva dagen på alla favorit serier :) Tur jag har en snäll son som är lugn och go så jag har tiden att sitta och titta.

     


Sömn

Lucas har fått till en härlig rutin nu. Han äter kvällsmålet vid 23-24 tiden och sen sover han till 5-6 tiden på morgonen.
En annan skön grej är att han somnar utan problem.
Vi lägger han i hans säng, bäddar om han och sen lägger vi oss. Han brukar ligga och surra med sängmobilen en stund men somnar sen utan större problem. Hoppas dom här rutinerna håller i sig ett tag till! :)


Sansad sambo

Jacke lugnade ner mig i min stress och fick mig att förstå att jag inte behöver göra allt ikväll bara för att jag från början hade planerat det. Så återvinningsstationen och golvena här hemma får vänta till imorgon. Det negativa med det är ju att man inte ska skjuta upp nåt nät man väl kommit igång och betsämt sig för då finns det en viss risk att det inte blir gjort :)

Har tappat rösten lite ikväll och är väldigt hes. Det är sjukt men det känns verkligen som att förkylningen har tagit ny fart igen. Är väldigt snorig/täppt, slemmig och hostig. Vart tog immunförsvaret vägen?

Ska ge Lucas kvällsmålet snart och efter det blir det till att försöka få sig lite sömn.

Natti natti!

Hyfsat

Hyfsat stressig dag det blev och än är den inte slut. Jag tog och bestämde mig för att städa idag så vid 15 tiden var jag i full fart med att plocka undan här hemma, plocka ihop kläder, kartonger och diverse skit som ska bort på återvinningen + att jag dammtorkade. Sen blev det dags för att börja med middagen som är ett jäkla lång kok.. det verkar ska ta minst 1½ timme att laga. Precis när jag börjat med matlagningen ringde mamma och sa att det va kris så jag fick åka och skjutsa brorsan på en jobbintervju.
Efter middagen nu så ska jag åka bort på återvinningen och sen ska här dammsugas och torkas golv.

Hoppas verkligen att jag får sova inatt för natten som va gav inte mycket sömn. Lucas och Jacke sov gott hela natten men vad hjälper det när örat trummar, näsan är täppt och hostan irriterar?


Gulligt! :)

Elinas gulliga mamma var hit och lämnade dessa söta stickade converse :) tack! :)


Godnatt

Natti natti gott folk :)


Glädjespridare

Det är så roligt att se att Lucas blir gladare och gladare för varje dag.
Man förvånas över att en så liten person kan sprida så otroligt mycket glädje :)



Vikt och Längd

Ännu ett besök på BVC är avklarat och det gick så bra så. Jag tror Lucas tycker om att vara på BVC för han är alltid så glad och surrig när vi är där :)

Vikt och Längd

111228 (födelsevikt): 3722 g, 52 cm

120102 (5 dagar): 3720 g
120104 (1v): 3790 g
120112 (2v): 4180 g, 55 cm
120119 (3v): 4495 g, 56,5 cm
120203 (5v): 5160 g, 58,5 cm
120214 (7v): 5325 g, 60 cm




Fy sjutton

Jag är jäkligt less på örat nu! Det är fasen inte skönt det här.
Har ändå fått en del gjort tack vare att Jacke varit hemma med lucas.
Jag har bäddat rent, tvättat, handlat, fixat middag och hämtat ut paket. :)


Tvätt

Idag ska jag tvätta filtar och sängkläder och tvätta bort bacillerna. Igår åkte vi alla tre på affären bara för att kunna vädra här hemma under tiden vi var borta.

Ha en fin dag! :)


Bättre

Den här killen börjar iaf vara på bättringsvägen och det är ju skönt för han :)


Härligt

Vilken trevlig familj vi är idag. Jag sitter och torkar upp var som rinner ur örat, Jacke har en stor hög med snorpapper och Lucas är grinig och verkar slemmig.
Jag hoppas vi blir friska snarast för det är verkligen ingen höjdare det här.

Som ni förstår så blir det inte många knop idag. Jacke säger att han ska åka och handla och svänga in på apoteket i samma veva och köpa koksaltlösningsdroppar till Lucas.
Mitt projekt idag är att jag ska duscha och det känns sådär.. ska stoppa in fetvadd i örat och hoppas att det inte läcker in nå vatten. Hoppas örat blir återställt snart för jag känne rmig jobbig. Hör typ inte vad Jacke säger, får fruktansvärd smärta emellan åt och känner mig allmänt konstig. Jag vet inte vilka ljud som är verkliga och vilka som bara hörs i hjärnan. Man blir knäpp :)


Test

Tidigare i veckan testades hur huvudvärk och barnskrik funkar ihop och då kom jag snabbt fram till at det var en usel kombo. Nu kan jag meddela att öroninflammation och barnskrik inte heller passar så bra ihop. Tur det går fort över och tur att man älskar barnet mer än sig själv för annars skulle man kunna bli less och tappa tålamodet :)

Nu sitter Jacke och snorar i soffan och klagar på huvudvärk. Men det är väl såhär det kommer vara nu.. blir en sjuk så blir alla tre sjuka. Bara att vänja sig :)

Redo

Lilla killen är redo ifall han skulle utsättas för höga ljud! :)


Snyggo

Har äntligen lagt in lite bilder på darlingen från systemkameran men det är ju synd att man inte kan med kameran för då skulle man säkert få mycket bättre bilder :)
Motivet är iaf underbart!




Förkylningen

Läste att förkylningen kan göra så att mjölken sinar lite och det ger iaf en förklaring till varför jag har så lite mjölk på kvällarna nu för tiden.. eller så är det så att den sinar ändå bara. Vi får väl se. :) Jag orkar inte hålla på o greja så mycket med det där utan det blir som det blir. Tror det är viktigt att man inte känner nån press utan bara kör på och sen får det gå som det går. :)

Nu ska jag sätta mig och kolla på Postkodmiljonären följt av Gladiatorerna.


Tack!

Vill tacka Jessica för att vi fått låna den här gungan. Lucas blir nästan alltid lugn i den.. tidigare somnade han oftast i den men nu ligger han ganska ofta och tittar på fiskarna! :)


Sömntutor :)

Två trötta killar! :)


Öroninflammation

Jahapp, domen är lagd och det visade sig att jag har öroninflammation. Så nu har jag varit och hämtat ut en penicillin kur och jag hoppas örat blir äterställt fort :) Läkaren sa ju att hålet som är i trumhinnan kommer läka inom några dagar så det bådar ju gott.
Jag har tyckt hela dagen att det känts ganska bra i örat men när jag var in på apoteket så märkte jag att hörseln inte är riktigt som den ska. Det var så mycket folk där och så mycket ljud från olika håll att jag hade svårt att höra vad apotekarn sa. Men ja, det är väl inte så konstigt när det är hål på trumhinnan. :)

Vi håller oss iaf inne i helgen och vilar upp oss. Det är synd på sätt och vis när det är så fint väder.. men om Lucas håller sig feberfri kanske vi tar en promenad imorgon iaf. För frisk luft skadar aldrig.

Ha en bra lördag!

Hur går det?

Vilken underlig fredag kväll och natt vi har haft.  Började med att Lucas hade feber som sakta steg för att stanna runt 38,4 och därifrån lyckades vi kyla ner honom till slut. Men under denna tid så var jag till Maria och Anders och hämtade alvedon suppar ifall att febern skulle dra iväg.

Sen på det så fick jag ont i ena örat igår och det var obeskrivligt va konstig känsla det var. Jag tog 2 alvedon och det enda det ledde till var frossa så då kan man gissa att jag hade feber som gick ur kroppen av alvedonen. Öronvärken gjorde att jag inte kunde sova och vid 2 tiden nån gång väckte jag både Jacke och Lucas med ett skrik för att det gjore så ont. Det kändes som att hela huvudet skulle explodera och ett hårt trummande i örat gjorde att jag trodde att jag skulle förlora hela örats funktion. En halvtimme senare var jag uppe och gick för jag fick ingen ro.. och då, helt plötsligt började det återigen trumma i örat och det var som att något sprack. Ut rann en blodblandad vätska och efter det har allt känts bra.

Så vi fick en hel del sömn ändå.. Lucas sov ända till 6 tiden och då gav Jacke honom mat och sen sov vi vidare till 11 tiden. Och det bästa av allt är ju att Lucas inte haft nå mer feber och verkar mycket piggare idag!
Jag måste tacka min kära sambo som tagit hand om både Lucas och mig.. Nu börjar han också bli sjuk så jag antar att det blir jag som får ta hand om han snart och det gör jag gärna :)

Nu ska jag klä på mig och åka på vårdcentralen och kolla på örat. För jag har svårt att tro att det är bra när det är blod på kudden och torkat blod i och under örat.

Ha en bra dag! :)

Stackars barn

Tycker riktigt synd om vår son som verkar ha blivit förkyld han också. Vid 3 inatt vaknade han och gnällde.. det va inte att han va hungrig, inte blöjan och inte magen så jag funderade vad jag skulle göra för att få han nöjd. Jag kollade i näsan hans men där var bara en minimal snorkuse som jag tvivlade på kunde skapa sånt obehag. Hur som helst så testade jag nässugen och ut kom en lång remsa med snor. Efter det blev han lugn och somnade en stund till. På morgonen la jag honom så han låg lite högre med överkroppen och sen har jag varit tvungen att ha mitt huvud på samma kudde som han och haft mitt ansikte mot hans.. så fort jag flyttat mig lite så har han vaknat och grinat.
Och jag undrar om det inte bara är att han är snorig.. om han har fått min förkylning så har han ont i halsen också och det måste ju i så fall kännas jätte obehagligt.

Vi får hoppas han kryar på sig snabbt för det måste kännas jätte obehagligt för honom.

Kärlek


Gnälligt

Både jag och Lucas har nog varit lite gnälliga idag. Men jag har ju fått bita ihop och försökt göra hans dag så bra som möjligt ändå :) Vi sov iaf till närmare 12 och det behövdes för imorse när jag va upp och gav Lucas frukost så kände jag mig helt slut i huvet. Halsen va hemsk och huvudvärken sprängande. Sen under dagen har det varit bättre.. jag är ju snorig och täppt men bihålorna känns inte så fulla vilket gör att jag inte har nån huvudvärk.
Vad det varit med Lucas idag vet jag inte men han har varit gnällig. Vet inte om det kanske berott på att han också är lite snorig eller om det varit nåt annat..

Nu ska kära sambon åka och köpa pizza så jag slapp laga mat idag. :)

Ha en bra kväll!

Glada killen

Oftast så är vår lilla kille glad och nöjd ända fram mot kvällen! Och han är ju så gullig när han skrattar :)


Kvällsmål

Lucas äter kvällsmålet och sen blir det sängen.. Vi har haft en bra kväll hos Jessica som bjöd på god mat! Synd att jag känner mig så seg på grund av förkylningen bara.

Godnatt!


En stund

Har sovit en stund till och det känns bra. Halsen är inte ond längre utan nu är jag bara snorig och täppt om vartannat.. men huvudvärken är nästan jobbigast iaf då Lucas skriker för då dånar det i hjärnan på mig :) Bäbisskrik och huvudvärk funkar inte ihop.

Ikväll ska jag iaf åka till Jessica och hälsa på. Det är sällan jag tar mig utanför dörren men nu ska jag försöka skärpa till mig, för jag kan ju faktiskt åka bort på kvällarna då Jacke kommit hem. Han klagar inte om han får lite lugn och ro ibland.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och försöka peppa till mig lite.
Ha en bra dag!


Sömn

Har fått ganska bra med sömn inatt men känner mig ändå helt slut. Huvudet spränger och nästäppan är ett faktum så jag går nog och lägger mig igen så fort Lucas ätit klart. Det gör ju faktiskt inget om jag sover bort halva dagen.


Bäst

Avslutar dagen med en bild på den bästa!


Hoppas

Näsan och svalget är sköljda med koksalt och jag har druckit en massa varmt med honung. Vitlöken fick åka ner i dagens middag och nu hoppas jag på att bli pigg och kry snabbt! :)
Köpte några kiwis och dom ska jag äta imorgon för att få en riktig c-vitamin boost.

Ska försöka sova nu så man får så många timmars sömn som möjligt innan lilleman vaknar för mat.

Godnatt! :)


Förkylning

Förkylningen har slagit till och det känns skit. Ska ge Lucas lite mat nu och sen blir det att gå på affären och köpa vitlök och näsdukar. Sen ska jag koka saltlösning, äta vitlök och dricka varmt - för jag tänker inte fortsätta vara förkyld! :)

Skönt

Det är så skönt för magen att ligga på mage :)


Kvälls-energi

Nu när jag går hemma hela dagarna och har en nöjd liten kille som inte kräver alltför mycket uppassning så borde jag få en massa gjort på dagarna men så är det verkligen inte. Energin är noll hela dagarna men däremot när Jacke kommer hem och tar hand om Lucas på kvällen så kommer min energi och jag orkar plocka och dona.
Ikväll är Jacke hos sina föräldrar och äter middag och egentligen borde jag kanske följt med men jag orkade inte.. dels känner jag att jag börjar bli förkyld och har jätte ont i halsen och sen kände jag för att stanna hemma. Vad gör jag då när jag får vara hemma själv? Jo jag passar på att städa! Man är ju knäpp.


Helg

Helgen har gått jätte fort och som vanligt har det varit fullt upp fast ändå lugnt tempo :) I lördags spenderade vi dagen i Birsta med alla andra människor. Det va sjukt mycket folk men som vanligt så var det inget man märkte av så mycket inne på Birsta City.
Igår klev vi upp vid 13 tiden först så dagen kändes väldigt kort. Vi spenderade iaf eftermiddagen och kvällen hos mamma och Lars där vi blev bjudna på middag och fika :) Trevligt!

Inatt har vi haft en jätte bra natt och det är nog därför som jag orkar vara vaken nu. Jag brukar alltid gå och lägga mig igen även om han vaknar och ska äta vid 9 tiden.. men idag känner jag att jag sovit så bra inatt så jag kan vara vaken. Det enda som gör att jag ens funderar på att lägga mig igen är ju att det inte finns nåt att göra.. Nu har jag plockat litegrann här hemma, slagit igång diskmaskinen, Lucas är tvättad och påklädd.. hela dagen är kvar utan nåt att göra. På så sätt så är det väldigt skönt att sova bort halva dagarna! :)
Nu när jag tittar på Lucas som somnat igen så ser det ju så grymt skönt ut att sova..

Underbara barn

Dagen har varit kanon! Lucas har skrattat och varit jätte nöjd större delen av dagen och jag tror han mått riktigt bra :) efter en skön badstund sover han gott! Jag ska passa på att sova jag också så man inte sover bort hela dagen imorgon!
Vi hoppas på flera såna här dagar, framför allt för Lucas skull :)

Sov gott! :)


Vikt och längd

Killen börjar bli stor :)

111228 (födelse) - 3722 g, 52 cm

120102 - 3720 g
120104 - 3790 g
120112 - 4180 g, 55 cm
120119 - 4495 g, 56,5 cm
120203 - 5160 g, 58,5cm




Underbart!

BVC besöket gick kanon, han växer så det knakar :) Ska lägga in alla siffror i ett inlägg senare så ni får se.
Efter promenaden tog jag och Linda en promenad och trots att det är cirka -15 grader ute så var det jätte härligt! Att få en massa frisk luft och solsken skadar ju absolut inte på nåt sätt. Som vanligt ger det bara ny och härlig energi. :) Det svåra var att veta om Lucas va tillräckligt omstoppad men det verkar så för när vi kom hem var han inte ens kall om fingrarna vilket är ovanligt. Han är nästan alltid kall om händerna.

Nu ska jag ta och äta nåt innan det är dags att mata Lucas. Sen blir det ett avsnitt av House och förhoppningsvis har nyaste Greys Anatomy kommit också :)

Segt

Idag är en riktigt seg dag.. Vädret har varit skit så man har inte gått utanför dörren. Vi skulle på BVC idag men det blev framflyttat till imorgon. Så idag har vi ite gjort mycket alls.. Lucas har varit trött och mest bara sovit och jag har roat mig med att kolla på några avsnitt av mina kära serier.
Nu kallar tvättstugan och jag måste försöka komma på vad vi ska äta för mat idag. Middagarna har blivit typ det tråkigaste på hela dagarna nu när man är hemma hela tiden. Fantasin vad gäller mat är lika med noll.

Rätt lag

Lucas valde rätt lag ikväll. :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340789.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340789.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340789.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340789.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340866.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340866.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340866.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/420184/images/2012/pic_187340866.jpg" class="image">


Äventyr

Ikväll ska våran fina kille ut på restaurang för första gången :) vi ska gå ner på Railway och vara med på quiz :)


Frisk luft

Över en timmes promenad med Britta har gjort susen! :) idag var det lagomt kallt ute.


Du är så fin


RSS 2.0