Dåligt

Det har varit grymt lite aktivitet här på bloggen på senaste tiden och jag ska ärligt säga att jag varken haft lust eller ork till att skriva nåt. 
Vi har iaf flyttat nu och det känns jätte bra! Det är dock mycket kvar att göra och köpa innan vi får nån vettigt ordning men nu har luften gått ur oss och vi orkar inget mer.
Imorgon ska jag städa ur lägenheten och det ska bli jätte skönt att få det gjort för det har känts jobbigt hela dagen med vetskapen om att det ska städas. 
 
Idag var iaf första dagen i huset då jag och Lucas bara myste på utan några måsten och det harvarit en bra dag. Lucas älskar att springa runt runt med gåvagnen här hemma. Det är ju enorma ytor för han i jämförelse med dom små plättarna han hade i lägenheten. 
Vi gick ut också och hämtade ved, lekte lite i snön och plockade äpplen. Så nu har jag några liter äppelmos :D
 
Nä, dags att sussa men nu vet ni läget här iaf!
 
 
 

Uscha

Har sovit som en stock inatt och klev upp vid 10.30.. fick dock tvinga mig själv upp ur sängen för ögonen ville inte riktigt öppna sig. Har mesat på en stund nu en timme och kollat på Greys och bara slappat. 
Börjar dock känna mig lite småstressad. Måste hinna apacka en massa nu när jag ändå är själv hemma tänkte jag. Har suttit och letat golv och tapeter också men det är ju en djungel.
Innan vi köpte huset hade jag bestämt mig för en tapet och jag tror vi kör det enkla valet och håller oss till den. För börjar man kolla runt så kommer man aldrig hitta nån man vill ha.
 
Golvet tycker jag är ganska enkelt ändå. Har hittat flera golv som kan passa i vardagsrummet, nu ska jag bara dra dom med Jacke och se vad han tycker! :)
 
Ska bli spännande att se hur huset ser ut idag.. tror tyvärr inte att färgen täckte riktigt i vardagsrummet trots 4 målningar där inne.. Men frågan är om det är nåt som stör.. Igår kväll stog jag och tänkte att det kanske inte gör så mkt om trät syns lite, det kan ju göra väggarna mer levande bara. Men som sagt, vi får se hur det ser ut idag.
 
Nu ska jag utnyttja egentiden och packa.
 
Ha en bra dag!

Lycka!

Ställde mig på vågen idag och såg att jag tappat 3 kilo till på nån vecka så jag tänkte att det var dags att prova mina gamla jeans igen. Och jag fick på mig dom utan problem!! :D 
Jag hade helt gett upp tanken på att kunna få på mig mina gamla jeans.. var ganska säker på att jag skulle behöva köpa nya så nu är lyckan total! Kan äntligen ha nå vettiga byxor på mig!
 
Har ju fortfarande några kilo kvar till ursprungsvikten men det här kändes verkligen jätte jätte bra.

Golv

8mm, vitlaserad AC4/32, click, 2,00m2/pkt (27017)
Det här vitlaserade ekgolvet funderra vi på att lägga in i sovrummet.. eller nåt annat liknande iaf. Tror det kan bli riktigt bra. Nu gäller det bara att gå in i tapetdjungeln och hitta tapeter!

Instagram bilder från huset


Husrenovering

Det här med renoveringen börjar kännas i kroppen nu! 
Idag känner jag mig rätt mörbuultad i kroppen och skulle vilja sova 12 timmar till. Men samtidigt är man på nåt vis pigg för man vet att det här måste göras nu och det finns inget sen.
 
Det går framåt med renoveringen iaf. Troligtvis kanske vi inte hinner göra allt innan vi måste flytta in men detta skulle vi iaf vilja få gjort:
 
  • Måla vardagsrum och hall (väggar och tak)
  • Sätta igen ett fönster i vardagsrummet
  • Måla tak i sovrummen, kontorsdelen, köket och toan.
  • Måla lister och dörrfoder.
  • Lägga in nytt golv i vårat sovrum och tapetsera
  • Tapetsera Lucas rum
Än så länge har vi målartvättat och kvistlackat allt i hallen, vardagsrummet och Lucas rum så dom är klar för målning. Gipsplattor är uppsatta på väggarna i vårat sovrum och där ska jag köra igång och målartvätta och kvistlacka ikväll.
 
Jacke börjar måla ikväll och tanken är att allt ska vara målat när helgen är slut. Jacke har nämligen lånat en färgspruta av målare på jobbet och då sägs det att det går fort :)
 
Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har aldrig haft nåt intresse av det här med renovering och tyckt att det varit pest med det här huset och all renovering som vi ska göra. Men helt ärligt tror jag att jag tycker det är kul nu för att det är så tidspressat. Jag vet att det inte kommer bli nåt utdraget den här gången utan vi måste skynda, skynda, skynda.. utnyttja så många timmar av dygnet som möjligt till det här. Det känns riktigt bra! :)
Dessutom klarar jag mycket mer än jag trodde. Men det är nog för att jag gett mig tusan på att inte fundera så mkt utan bara lösa problemen om dom uppstår och köra på.. eller såklart fråga om hjälp.
 
Detta är dessutom ett väldigt bra sätt att få umgås med sin familj för dom är allihopa och hjälper till så gott dom hinner och kan, Stort Tack!

Huset

Det tar sig i huset.. Jag och mamma åkte dit igår vid 14 och dammsög och målartvättade. Efter arbetstid kom Jacke och pappa och jag tycker vi fick rätt mkt gjort.. 
Vi har nu målartvättat vardagsrum och hall. Hallen är kvistlackad och målad med första grundlagret. 
Jacke har köpt en färgspruta och även om det tar lite tid med den så tror jag att det blir väldigt bra! 
 
Kom hem vid 24 inatt och så länge brukar jag ALDRIG vara vaken men det känns ändå okej idag :) Lucas sov till 7.40 så det blev rätt många timmars sömn ändå.
 
Idag ska jag vara hemma tills Jacke slutar vid 14.30 och sen åker vi ut till huset och fortsätter.
Än en gång får vi tacka för all hjälp vi får!

Huset

Igår körde vi igång i huset och vi får helt enkelt se hur långt vi hinner för det är rätt mkt att göra!
Vi ska måla alla tak och få bort furun i hallen och vardagsrummet,alltså måla där.. sen ska golvet i vardagsrummet slipas och eventuellt det i sovrummet. Om vi hinner ska vi tapetsera om vårat sovrum också.. men det är tveksamt att vi hinner med det. 
Vi har nmligen bara 2 veckor på oss och den mesta tiden som läggs ner där är på kvällstid eftersom Jacke jobbar. Vi är iaf otroligt glada att vi har många som hjälper oss för annars skulle vi inte kunna göra nånting innan vi flyttar in!
 

Söndag

Denna dag kommer vara fylld med aktivitet men det känns faktiskt bara bra.

Nu ska vi åka till Jackes föräldrar och eventuellt lämnar jag Lucas där och åker på affären och handlar helt själv i lugn och ro :) Jacke ska fortsätta hjälpa till med dräneringen och sen på eftermiddagen ska vi ut till huset och kolla så städningen är okej. Sen är det bara att åka hem och packa lite för imorgon är huset vårat! :)

Nu ska vi åka,
Hej svejs!

Ej pigg

Min jäkla förkylning verkar ha tagit om lite. Halsen värker och jag kan inte kalla mig själv särskilt pigg.
Lucas är också en trött kille idag men det beror nog på att vi bara varit inne och han inte sovit så bra. Vi är i stort behov av frisk luft nu men jag orkar verkligen inte gå ut och promenera..
Ska ringa Jacke och se om vi kan komma till hans föräldrar och stå och glo när dom dränerar..låter jätte kul va!? Men då får vi lite frisk luft iaf :)

Imorgon ska vi ut till vårat hus och kolla så att städningen är okej och på måndag är det möte på banken för att slutföra affären. Sen är det bara att börja renovera och flytta in.
Det kommer bli 2 hektiska veckor eftersom vi ska vara ute ur vår lägenhet 1 nov och innan dess tänkte vi försöka hinna renovera så mkt som möjligt i huset.
Känns jäkligt skönt att vi äntligen ska flytta nu, det är ju det här man väntat på. Och den här tiden innan nu har mest bara känts seg och ointressant.

Har lite dåligt samvete om det här med huset för Jacke har verkligen lagt ner tid på att ta reda på saker och planerat och grejat medan jag knappt visat något intresse. Jag har varit intresserad men på nåt vis så har jag inte känt samma energi som han i det här.
Jag vet inte riktigt hur jag resonerat, det känns snarare som jag skärmat av och inte resonerat alls.

Nä, nu måste jag ringa Jacke och se om han kan hämta oss för nu är både jag och Lucas less på dom här väggarna.

Onsdag

Jag är fortfarande slemmig men annars mycket bättre. Lucas verkar ha lite jobbigt med andningen och det låter tjockt i näsan hans.. Så idag ska jag åka och skaffa näsdroppar åt honom så han får sova gott iaf.

Inatt vaknade Lucas strax före 4 och var ledsen, jag fick honom att somna om strax före 5 men efter en stund vaknade han och grina igen. Då va jag less och jagade upp Jacke som gjorde sitt bästa för att få han att somna om. Men efter en stund gav vi upp och la han mellan oss i våran säng och då somnade han och sov som en stock till 8.
Jag är verkligen emot att ha han i våran säng och är jätte rädd att han ska få för sig att det ska bli en vana. Men nu försökte jag tänka inatt att han faktiskt är sjuk och då är det okej att sova med mamma och pappa.

Trött

Vi har en trött kille här hemma. Han verkar ha blivit lite tagen av förkylningen han också för sova vill han inte, inte ha nappen heller och det låter inge roligt i näsan hans.
Hoppas Jacke hinner iväg och köpa näsdroppar åt honom innan dom stänger apoteket.

Annars är det en seg dag. Lucas har sovit 2 timmar sammanlagt på balkongen och jag har kollat serier.
Det här är en sån här dags om känns otroligt lång. Jag tycker klockan borde vara vid 16-17 tiden men den är bara 13.20. Så jag undrar verkligen hur vi ska få resten av dagen att gå :)

Serier

Idag har 2 av mina favoritserier börjat igen och eftersom jag inte såg nya Revenge igår så har jag 3 avsnitt att se idag. Får se om jag hinner med alla tre.. det beror ju helt på hur Lucas tänker göra med sovningen och sådär :)

Förkylningen börjar ge med sig litegrann iaf. Är fortfarande väldtigt slemmig men i övrigt känns det helt okej.

Nu ska jag käka lite frukost och se om Lucas vill sova en stund :)

Handla

Idag ska vi åka till birsta och inhandla lite nödvändiga saker till renoveringen. Det känns rätt segt dock för varken jag eller Jacke är pigg i förkylningen men å andra sidan blir det säkert inte mkt bättre av att bara sitta hemma.

Lucas verkar rätt pigg iaf och är full av energi! :)


Nästan

Det känns som det är lite bättre med förkylningen idag. Har inte blivit sämre iaf.. Jag är egentligen bara lite slemmig. Lucas är lite snorig men mindre idag än igår så det är ju bra. Hoppas det stannar såhär och försvinner snarast!

Ännu mer hoppas jag att Elina vill träffa oss idag trots lite snor.. Vill såklart inte smitta dom men jag vill verkligen träffa dom nu när dom är hör uppe och har tid!


Promenad

Vi tog en promenad bort på affären men jag tror Lucas bara tyckte det var jobbigt, när vi kom hem igen så somnade han igen. Det är nog lite förkylning i görningen eftersom han är så trött.

Jag känner mig inte heller 100% men det är ingen större fara :)

Hoppas verkligen att det inte blir värre för varken mig eller Lucas, vi som ska vara med Elina och hennes hjärta imorgon och det vill jag absolut inte missa!


Läsartagen

Jag är verkligen i läsartagen nu. köpte ju ett gäng böcker för ett tag sen men nu har jag snart läst alla. Så sen måste jag införskaffa fler böcker så jag har nåt att göra ute i huset i vinter!
Det är verkligen grymt skönt att bara lägga sig på soffan och läsa lite.. eller läsa nån sida innan man somnar på kvällen. Man går in i en annan värld, skärmar av verkligeheten lite och slappnar av fullständigt. Mycket bra! :)
 
Den här har jag börjat läst idag och jag hoppas den är minst lika bra som alla andra Johan Theorin böckerna!
 

inte lätt

Det var inte det lättaste att få Lucas att somna nu på förmiddagen trots att han va jätte jätte trött. Så jag gav upp, klädde på han och la han i vagnen på balkongen och där somnade hans om en stock och har sovit 1,5 timme nu.
Skönt att han kan sova men samtidigt är jag lite rädd att han sover för länge nu.. han brukar ju bara sova lite mer än 2 timmar varje dag och han brukar dela upp den tiden ganska bra över dagen så han orkar. Men om han sover sina två timmar nu kanske han inte vill sova mer idag och det blir inte så kul.
Aja, det är inget dåligt att han sover.. vi får ta resten av dagen som den kommer :)
 

Oktober


Tandborstning

Vi är sämst!
Jag kommer nästan aldrig ihåg att borsta tänderna på Lucas. Måste dock verkligen försöka få rutin på det snarast.. Men det är inget jag tänker på. Och på kvällarna brukar han va så sjukt trött så man brukar få bråka på han pyjamas, ge han välling och sen lägga han på stört.. men måste försöka få in tandborstning efter vällingen.

Både jag och Jacke är noga med våra egna tänder så egentligen förstår jag inte varför vi hela tiden glömmer Lucas tänder?

Handla

I helgen ska vi börja handla hem lite grejer som vi kommer behöva till renoveringen. Typ, täckpapp, färg och andra redskap. Ska nog också köpa hem ett gäng kartonger så man kan börja flytta i samma veva som vi får tillgång till huset.
Eventuellt lånar vi släpvagn nästa helg och tömmer förråden och kör ut det till huset innan vi fått tillträde. Det ska ju vara tomt och dom har sagt att vi kan ställa grejer i gäststugan och förrådet.
Skulle vara grymt skönt att ha tömt förråden för helt ärligt kan jag tycka att dom känns absolut jobbigast med hela flytten.. :) Sen har jag två veckor på mig att packa ihop lägenheten och det blir ju inga problem alls.. tänkte packa nån kartong/säck varje dag och ta med dit ut. Och bara spara det absolut nödvändigaste till sist.

Synd att inte jag har bil nu.. hade varit rätt bra den kommande tiden så jag hade kunnat köra grejer i min bil också.. Men men, vi gör det bästa av situationen.

Om en vecka kör vi igång och även om jag inte ser fram emot själva renoveringen så himla mycket så tycker jag ändå att det ska bli skit kul! :)

Instagram pics


Det gör inget

Natten har inte varit den bästa men det gör faktiskt inget. Jag var inställd på att både jag och Lucas skulle vaka ofta och så har det varit. Men den har ändå varit bättre än jag trodde att den skulle vara :) Både jag och Lucas blev helt plötsligt snoriga igår kväll och det är det som gjort att vi vaknat. 
Jag känner mig inte förkyld än och det verkar inte vara nån fara med Lucas heller.. hans snor är vitt och rinner som en flod, precis som det varit alla ggr han fått en ny tand.. Så jag vet inte. Vi får väl helt enkelt avvakta och se.
Men till imorgon ska vi vara pigga och krya för då ska vi träffa Elina och Jolene! :)
 
Jag har iaf ätit 10 vitlöksklyftor sen igår förmiddag och en massa c-vitamin. Ska gå på affärn sen och köpa mer c-vitaminrik frukt så kan vi mumsa på det jag och Lucas.
Men innan vi går nånstans ska jag se Grey's! 
 
Nu påkallar min älskade son min uppmärksamhet,
Ha en bra dag!

Good

Den här dagen har varit 100% bättre än gårdagen! Lucas har varit på ett strålande humör och jag likaså. Han har fått sig ett bad, lägenheten har blivit städad, kylskåpet är påfyllt och vi har tagit en promenad.

Så himla skönt med såna här dagar, man känner sig riktigt nöjd och kan sitta lugnt i soffan och njuta av att dagen varit så bra :)
Igår var jag inte alls lika positiv utan ville bara gräva ner mig en stund.. Tur dagarna är olika.


Kul

Vilken förmiddag!
En övertrött son som vägrat sova och skrikit och gnällt om vartannat. Jag är helt slut i huvet nu men äntligen så sover han och jag hoppas han ska vara en mycket gladare kille när han vaknar!

Nu ska jag sätta mig och glo på Hart of dixie och samla lite energi :)

Gjort

Det är inte bara en sak som ska göras när man flyttar. Det är inte bara renovering och själva flytten som ska ske utan en massa annat som ska fixas.
Igår fixade vi adressändring, nu har jag anmält oss till reko för sophämtningen och vi har börjat undersöka hur det är med villaförsäkring.
Det som vi inte fattar så mkt av är det här med elen. Vi skulle anmäla oss till nåt elbolag igår men det gick inte utan då måste vi ringa till dom som äger ledningarna och vad vi kan förstå så är det eon.

En annan sak som kommer bli mindre rolig där ute är ju internet. Det finns inte adsl och inte bredband utan alternativen som finns är glesband eller mobilt bredband.. vi ska börja med att prova glesbandet och hoppas att det är som dom säger att det funkar bra. Men vi är tveksamma, för vad vi sett av det så går det jääävulskt lååångsamt. Aja, vi får se :)

Nu ska jag umgås lite med sonen innan han ska sova och jag ska titta på nya avsnittet av Hart of Dixie! :)



Avklarat

Promenaden är avklarad och tvätten igång så nu kan man känna lugnet ett tag.
Fick härlig energi av det fina vädret och den friska luften ute. Frågan är bara vad man ska göra med den energin :)

Får se om Jessica dyker in på en kopp kaffe sen eller hur det blir!


Dagis

Det är dags att börja besöka förskolor och bestämma sig för nån som duger.. men gud så jobbigt det känns! Har suttit och kollat runt lite nu på vilka alternativ som finns och det finns säkert nåt vettigt.
Nu är det ju bara det där med att besöka dom här ställena.. det blir ingen lätt match. Eftersom jag inte har bil än och Jacke jobbar 7-16 varje dag så vet jag inte hur vi ska få ihop det. Och jag har faktiskt ingen lust att åka buss fram och tillbaka till njurundabommen.. :)
Får se om jag kan lösa det på nåt vis annars får jag väl vänta en månad till tills vi flyttat och besöka dom då när vi är där ute på plats.
Egentligen så vill jag inte besöka nån förskola, vill inte skola in Lucas, vill inte börja jobba och om jag måste börja jobba vill jag ha med mig Lucas på jobbet..

Sömntuta

 
Inatt har faktiskt Lucas sovit hela natten. Han vaknade en gång vid 03.30 men det var nog för att jag kleb upp och gick på toa. Hoppas det håller i sig! 
Nog för att jag vant mig vid att vakna flera ggr per natt nu men det är jobbigt ändå, man känner sig aldrig riktigt utvilad på nåt vis. Skönt för Lucas också att sova ordentligt. 

Ny dag

Idag var tanken att vi skulle ut och gå med Lovis och Selma men Lovis har blivit sjuk så vi får gå själva om vi ska gå :)
En liten promenad tänkte jag hinna med iaf innan det är dags att ta itu med tvätten som brukar ta sin beskärda del av tid.

Annars har jag inga planer idag. Ska se nya avsnittet av Revenge tänkte jag och kanske läsa några rader i boken jag läser nu. Blir alltså en skön dag :)

RSS 2.0