Städa

Det blev ett litet städryck iaf. Har städat vardagsrum och sovrummet och Lucas har jagat dammsugaren! :) han ääälskar verkligen den. Nu ligger han utslagen på golvet och tittar på tv men det lär väl inte dröja länge förrän det är fullt ös igen!
Skulle behöva damma ordentligt i sovrummet men det är inte det lättaste med en son som klättrar på allt och öppnar alla garderobsdörrar :)
Jacke ska åka iväg och hämta vår nya gavel nu :)


Overall

Den här overallen tror jag det är Lucas får i present av sin farmor. Hon hade valt en annan först men den var inte vattentät så vi bestämde att den här är bättre. Den här kan man ta ur fodret i och använda skalet bara på våren exempelvis då det kan va ganska blött och sådär.
Tack snälla farmor!




- Skaloverall i vind- och vattentätt material med avtagbart värmande fleecefoder
- Dubbla blixtlås fram för smidig påklädning
- Materialet är slitstarkt, andas och har tejpade sömmar
- Avtagbar luva som är justerbar bak för bättre passform
- Mjukt material vid hakparti för att skydda mot skav
- Reglerbar midja och ärmslut
- Elastisk hälla med extra knappar under foten
- Förböjda ärmar och knän för ökad rörlighet
- Reflexer med 360 graders synlighet.
100 % polyamid
Tvättas ut och in med stängda blixtlås och kardborrar för att bevara reflexer och kantband längre.
Kan torkas i torkskåp på låg temperatur.


Åkpåse

Tanken på åkpåse har inte ens slagit mig tidigare.. utan det var Jessica som tog upp ämnet häromdagen och då fick jag nästan lite panik. Vi har ju ingen åkpåse! Bara en liten som man kunde ha i babyskyddet men den har han vuxit ur nu. Så jag har börjat leta åkpåse.. och egentligen bryr jag mig kanske inte så mkt om vad det är för nån.. orkar inte alls sätta mig in i alla material och märken osv. Hittade en Brio Shiny som det va rea på nu på lekmer+ att vi har rabatt där.. så då mer eller mindre bestämde jag mig för en sån. Hittade en på tradera för mindre pengar och ska se om vi vinner den annars köper vi väl den på lekmer då kanske.
Usch, det känns verkligen att vintern närmar sig med stormsteg. Och Lucas fick en vinteroverall av sin farmor i 8 månaders present.. då blev det ännu mer påtagligt.
 
Vi vill helst ha en grön som matchar Emmaljunga vagnen om vi använder den. Men på Lekmer fanns bara blå, guld och silver så om vi köper där blir det dena blåa. Svart är ju förstås neutralast men jag gillar lite färg ja!
 

Ligga still

Att ligga still på skötbordet funkar inte så jätte bra för Lucas nu. Och så är det väl för alla barn i den här åldern kan jag tänka mig. Det är alldeles för mkt att göra och det finns varken tid eller ro till att ligga still :)
Därför har vi nu köpt up&go blöjor för dom kan man dra på när han står upp så då behöver han inte ligga still. Bara det att jag tycker det är så konstigt.. på vanliga comfort fit blöjor använder vi strl 4. Och vi har testat 4an i up&go men dom va ju för små! Så nu har vi köpt up&go strl 5.. men jag tycker även dom känns lite trång. Är dom mindre eller är det att dom ska sitta tightare? nån som vet?

(Löjliga funderingar man har nu.. men som föräldraledig har man inte mkt annat att tänka på.. )

Guldklimpen









Äta själv


Regn

När det är regnväder som idag känner man sig oftast rätt matt. Men idag känner jag faktiskt för att städa och fixa. Och eftersom Jacke är hemma och sjuk kanske han kan hålla ett öga på Lucas medan jag tar ett varv i lägenheten :)

Annars vette tusan vad vi ska roa oss med idag.. Antagligen inte mycket.


Underbarast

Han har ju världens fulaste hjälm men den är faktiskt riktigt bra. Iofs har han lärt sig ta sig ner bra nu utan att slå sig nå ofta men det är skönt dör oss med hjälmen så vi vet att han är lite skyddad :)


Nytt

Vi har nu en malm säng från Ikea med sängbord till. Det är bara det att vi inte får plats med nå sängbord nu när vi har spjälsängen och Lucas byrå i sovrummet.
Häromdagen hittade Jacke en annan variant på blocket, en sån där lösning som man har bakom huvudgaveln. Tror det kan bli skitbra! Så vi slog till, ska hämta den idag eller imorgon.
Just nu har vi ju varsin liten stol på vardera sida men det är allt annat än praktiskt och snyggt.


Glömde

Jag hade helt glömt bort att jag hade tvättstugan idag men det gör inte så mkt eftersom det var mest Lucas kläder och underkläder och det går ju fort att torka i torktumlaren. :)
 
Annars idag vette tusan om vi kommer få så himla mycket gjort. Vädret är inge roligt och jag känner mig seg idag. Men vi får se om man får nå ryck på eftermiddagen och tar sig ut en sväng. Skulle säkert inte skada.
Nu vaknade Lucas så jag ska fixa lunch till han!
 
 

Fort

Dagarna går så fort nu så det är inte klokt. När Lucas sover passar jag på att plocka undan här hemma/duscha/ äta osv. Och när han är vaken är det fullt ös för det mesta.

Skönt att man inte är göralös iaf! :D

Jobb

Har suttit i nån timme nu och letat jobb och kollat arbetspass på mitt "gamla" jobb. Har intresseanmält mig på 2 pass i slutet av september. Sen hittade jag dessutom ett jobb som jag direkt kände att jag verkligen verkligen vill ha! Så det sökte jag såklart. :)
Det börjar kännas nära nu.. inte många månader kvar innan det är dags att börja jobba och det skulle verkligen vara skönt med ett vikariat eller helst en tjänst förstås. Skulle vara så skönt och veta hur man jobbar.. vilka dagar och vilka tider. Det lär förenkla saken mycket med dagis och sådär. Har absolut ingen lust att börja som timvikarie igen och inte veta ens hur man jobbar nästa dag.
 
Tänkte försöka gå in och jobba nån helg ibland ifall jag behövs. Jag känner egentligen ingen press över det.. det är ju som sagt ganska kort tid kvar tills det är dags att börja jobba på riktigt så det gör inget om jag inte får jobba heller. :) Men ja, dryga ut kassan och föräldradagarna lite skulle inte vara så tokigt. 
 
Nu ska jag umgås med min son lite innan han blir vansinnig över att ha så tråkigt :)
 

Stan

Varit en tur på stan och lunchat med Jessica och Jeanette.
Och tro det eller ej men jag köpte ingenting! :)
Lucas fick däremot en cool mössa av Jessica. Behövdes verkligen.. Var sjukt less på barbapappa mössan nu och alla andra mössor han har är för varma nu. Tack Jessica!

Nä nu när man kommit hem kanske man ska göra ett ryck!


8 månader!

Idag blir Lucas 8 månader och som man säger hela tiden så har tiden gått alldeles för fort!

Nu hoppas jag att vi ska bli kallade på 8 månaders kontroll snart för vi är sjukt nyfikna på vikt och längd. Han äter ju enorma måltider..samtidigt är han ju väldigt energisk och rörlig nu så det jämnar nog ut sig :)

Idag ska vi ta en promenad ner på stan och träffa Jessica och Jeanette. Blir trevligt de!


Andra stolen

Igår bytte vi bilstol åt Lucas. Pekar helt sonika inte bära runt på han i babyskyddet. Dessutom verkade han vilja upp mer och se nåt. Han satt ofta i babyskyddet och försökte sätta sig upp..
Det enda negativa är ju att nu kan inte vi åka nånstans i nån annan bil.. Fast å andra sidan gjorde jag väl inte det så ofta förut heller.


Bilder


Härligt

Det har varit en bra dag här hemma. Lucas har badat och vi har varit över en timme utomhus. Det gav verkligen nu energi!
Tog en micronap med Lucas när vi kom in och det var tillräckligt :)

Nu ska jag packa ihop lite kläder och sånt som Lucas ska ha med sig till farmor och farfar.
Känns lite konstigt att lämna bort han nu när jag varit själv hemma med han en vecka. Men det är ju bara en natt och vi kommer ha kul och inte ha tid att tänka så mkt på saknaden.


Klart

Outfiten för Emilies fest ikväll är klar. Det jag har funderat över är smycken och nagellack men det gick ju snabbt att bestämma det faktiskt :)
Nu ska jag bara försöka se till att jag kan sova en stund med Lucas idag för jag känner mig ruggigt seg.

Ska iaf bli kul ikväll. Kul att göra något och sova länge imorgon om man vill :)


Bilder från idag


Idag

Idag sysselsätter vi oss med bus och tvättstuga. Får se om vi går ut en sväng sen när sista tvätten är hängd. Vi skulle behöva lite frisk luft både jag och Lucas och vädret är ju jättefint :)

Dagen har gått fort fast jag inte riktigt vet vad vi haft för oss. Det mesta av tiden har gått åt till att passa Lucas när han farit runt i hela lägenheten och klättrat på allt han kan. Så kul att se vad duktig han blivit. Och han själv verkar tycka det är jätte roligt att vara så rörlig.

Ute

Tog med mig Lucas ut på en liten tur. Först tog vi en sväng till lekparken så Lucas fick gunga lite, sen en promenad och när vi kom hem ville jag inte gå in så jag hämtade tältet och slog upp det ute på gården. Känns så skönt att ha gjort nåt vettigt av den här dagen! :)


Peppar peppar

Jag har ju skrivit tidigare att det har varit lite krångligt att få Lucas att somna sen han lärde sig att ställa sig upp. Men peppar peppar, det verkar börja gå till sig. Flera ggr nu har jag lyckats med att lägga ner han och bara gå ut ur rummet. Jag kan ha fått gått in nån gång och lagt ner han men så småningom har han legat still och somnat. Tror dock att det krävs att han är tillräckligt trött för att det ska funka.

Nu medan han sover ska jag passa på att duscha och sen ska vi gå ut en sväng. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vädret är inbjudande så inne kan vi inte sitta hela dagen.

Ikväll har jag bett om en kväll för mig själv på Birsta :) Ska gå där utan barn, utan sambo och kolla på kläder åt mig själv. Jag vet ju att jag kommer bli döless då jag väl går därute men jag vet också att jag måste hitta nåt åt mig att ha på mig på festen på lördag. Så jag ska försöka ta det lugnt och bara strosa. :)
Egentligen är inte Lucas jobbig att ha med sig då han tycker om att sitta i vagnen men det är skönt att gå själv när man ska prova kläder och hålla på. Skönt att bara fokusera på sig själv nån timme.

Emmaljunga scooter

Idag köpte vi Jessica gamla emmaljunga scooter. Och det känns jätte bra! Dels så är den fin och dessutom är den betydligt lättare att dra med sig om man ska ut och handla eller så. Vi kommer nog använda stora vagnen en hel del ändå men framöver kan man byta helt och hållet.


Rengöra

Jag/Vi är hemskt dåliga på att rengöra saker.. Mest jag faktiskt. Som när Lucas skitar ner nåt så tänker jag ofta "jag tar det där sen".. problemet är bara att det där sen oftast aldrig dyker upp.

Men idag har jag tvättat klädseln på matstolen och rengjort den. Jag har torkat av barnvagnen litegrann så den inte ser superbegagnad ut :) Sen nu ikväll tog jag gåstolen och den var värst av allt. Fy sjutton va äcklig den var, och luktade satan då jag plockade bort lekpanelen för under lekpanelen låg det allt möjligt mojsigt och möglade. Så nu är den rengjord och klädseln är tvättad.

Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa en stund innan det är dags att sooova!

Energi

Tog en promenad bort på Ica och vips så fick jag lite energi. Frisk luft är som sagt aldrig fel.

Britta va i deras lägenhet en sväng så jag och Lucas gick dit och hälsade på en snabbis på vägen hem. Även det gjorde gott för Lucas för när vi kom hem så behövde jag bara lägga ner han i sängen så somnade han på stört.

Under tiden han har sovit nu så passade jag på att laga lite mat.
I eftermiddag då jag har bilen åker vi ut till Jessica och hälsar på en sväng. Sen ska det bli skönt att sätta sig i soffan ikväll och göra så lite som möjligt :)

Idag

Idag har mina produkter från Lyko anlänt och jag blir så glad varje gång även fast det inte är nåt speciellt. 
Jag har haft Matrix Biolage Hydrateraphie(eller hur det nu stavas) och det har jag varit nöjd med. Men jag hade ändå tänkt gå tillbaka till Lanza Healing Moisture nu.. Men då jag gjorde beställningen i helgen blev jag snål för då var Lanza lite dyrare nu än vanligt.. det var väl ingen kampanj på det antar jag.. Så då beställde jag Biolagen igen. 
Beställde också ett torrschampo när jag kom till kassan.. ni vet.. när man kommer till kassan står det att man handlat för visst mkt så då kan man köpa nån viss produkt väldigt billigt. Och det där går man ju på i stundens hetta så klickade med ett torrschampo också :)
 
Detta klickade jag hem!
 

74/80

Lucas är precis i övergången mellan storlek 74 och 80 nu.
Och jag kan inte bestämma mig för om jag ska packa undan alla 74 kläder än eller inte. En del av 74 sitter skapligt medan andra plagg sitter tight och är kort i armar och ben. Dom bodies han har i 74 börjar se lite urringade ut och det är ju ett klart tecken på att dom börjar bli för små.
Men samtidigt tar det emot att lägga undan kläderna.. känns ju som han knappt hinner använda dom förrän dom ska packas undan. :) Vilket bekymmer jag skaffat mig va? 
 
Mitt bekymmer ligger nog lite i att jag tycker han börjar bli så stor! Storlek 80 redan!? Det går fort fort fort...
 
 
 

Bilder från Norrtälje

Här kommer några bilder som tog i Norrtälje.
 

Classic Lady

Vi har fått bilderna från Classic Lady och jag satt nu och tänkte lägga in bilderna på datorn som ligger på en cd skiva nu. Men tyvärr så funkar det inte!
Datorn läser inte av nån av skivorna jag har här hemma så får inte in några bilder idag. Vet inte om det är datorn eller skivorna det är fel på men hoppas innerligt att det är datorn!

Utveckling

Mycket har hänt med Lucas senaste 1½ månaden. Efter att han blev 6 månader har det bara smällt till.

- Han har 2 tänder.
- Han kan dricka vällingen själv.
- Han kan krypa men ålar sig hellre då det går fortare och kanske är lättare.
- Han kan klättra och ställa sig upp på fötterna.
- Han kan gå runt i spjälsängen (om än långsamt och stappligt).
- Han kan krypa iväg från sittande.
- Han kan sätta sig upp från liggande ibland men det är en nypåkommen grej.

Förutom detta så är han en glad kille! Han har dock börjat testa vårat tålamod lite då han skriker och grinar om han inte får som han vill.
Han har dessutom blivit mycket mysigare än han varit tidigare. Även om det inte händer ofta så kan man få en mysstund emellan åt.
Han sover fortafarande rätt bra.. nu kan det dock vara lite svårt att få han att lägga sig och sova, för han har minsann inte tid att ligga ner hur trött han än är. Han kan ju stå upp nu och då är det nummer ett på listan! :)

I det stora hela är han en duktig och glad kille som för det mesta bara bjuder på glädje och skratt.

Natten

Natten har varit rätt bra förutom att jag vaknade vid 4 tiden av att Lucas höll på att leka i sin säng. Han stog i sängen och ville inte sova. Så efetr några försök att lägga ner han och ge han nappen så gav jag upp och la han i våran säng. Jag var alldeles för trött för att orka hålla på.. Så nu har han fått sova några timmar med oss. Det har han inte fått göra sen han var nyfödd och han kommer inte få göra det framöver heller :)
För hur mysigt det än är att sova i samma säng så är det inte skönt! 3½ timme sov vi tillsammans och det känns verkligen i min rygg. Har legat på helspänn. Lucas har säkert legat hur bra som helst men kan inte säga detsamma om mig själv. 
 
Vet inte riktigt vad vi ska fördriva tiden med idag.. ska bort på Ica och posta nå paket iaf. Sen vette tusan. Blir vädret bra kanske vi ska vara ute en stund - det mår man ju bäst av! I eftermiddag åker Jacke och spelar golf och jag ska få ha bilen. Ska höra mig för lite men antingen så åker jag till Emilie en sväng och lämnar kortet från Classic Lady där eller så åker jag ut till Jessica om hon ska vara hemma... eller så stannar jag helt sonika bara hemma :) Vi får se.
 
Nu ska jag iaf ta och fixa lite frukost till mig själv. Ha en bra dag!

Myspys

En riktig mys -förmiddag hade jag och Lucas! Har inte fått nåt vettigt gjort idag men det har varit en skön dag ändå.
Ikväll har vi varit och kollat på ett hus för andra gången och jag hoppas banken går med på att låna ut pengar så vi kan vara med på nån budgivning iaf! :)


Ej aktiv

Som ni ser är jag allt annat än aktiv här nu för tiden. Har ingen inspiration till att blogga, ingen lust och ingen ork. Men den kanske kommer tillbaka snart! :)

Har en riktigt mysig dag hemma med Lucas idag. Vi har legat i sängen stor del av dagen och myst bara :) Vi har såklart lekt en massa också för Lucas har inte ro att ta det lugnt i nån jätte lång stund.

Resan

Resan till Norrtälje gick riktigt bra! Vi var framme vid 13.30 och sen har Lucas varit i sitt esse och härjat här hos mormor med alla mina släktingar.
På seneftermiddagen tog jag, Jacke och Lucas en promenad i denna vackra stad. Fick även i oss en kräftskagen och en öl nere i hamnen.
Nu sitter vi och glor på tv hos mormor och nu börjar tröttheten slå till. Det känns att man varit igång hela dagen.

Imorgon åker vi hem igen så det blev en snabbvisit den här gången.. Känns tråkigt på ett sätt, hade gärna strosat lite mer i lite butiker och så.. Lär kanske vara lite annat utbud här. Men ja, vi kanske hinner med det också.


Packat & Klart

Jaha, denna dag har varit seg fast ändå inte. Tog tid innan jag orkade göra något.
Nu har jag iaf packat klart det mesta. Packar det sista ikväll/imorgon bitti. Sen imorgon när Lucas vaknat och ätit välling tänkte vi åka på en gång.
För er som missat det så åker vi till Norrtälje imorgon bitti och ska vara där ett dygn och hälsa på min mormor, moster, morbror och kusiner. Hoppas på att få lite strötid också så man kan gå runt i stan. Norrtälje är ju fantastiskt fint på sommaren och ett ställe med barndomsminnen eftersom jag och Björn spenderat många somrar där.

Nu kom Jacke hem med pizza och det var ju faktiskt inte så tokigt. Hade helt glömt bort att vi skulle lyckas planera in nån mat den här dagen.
Klockan 18 ska vi på husvisning och jag är taggad som få! Hoppas det är lika fint som det ser ut på bilderna.

Nu ska jag äta.
Ha en bra eftermiddag! :D

Står upp


Bilder


Bokat och klart

Satt och kollade lite på rum i Norrtälje igen och konstaterade att det bara fanns ett ledigt på hela nästa vecka på det B&B som jag ville bo på. Så jag tog och bokade in oss där ja tisdag-onsdag nästa vecka. En natt för 600 kr inkl frukost känns överkomligt.
Har ju fortfarande inte pratat med mormor men ska ta och ringa henne så fort klockan blivit lite mer.. och kan vi inte komma då så är det ju bara att avboka rummet.
Det jag funderar över nu är hur det blir med Lucas. Dom har spjälsäng att hyra där nere om man vill.. men vi tänkte ta med oss resesängen och spara lite pengar. Det jag funderar över är ju om man ens får ha resesäng med sig?
Och hur funkar det med micro till vällingen och så? Får nog ta kontakt med dom och höra sig för.

Blåsväder

Det verkar ska vara ett riktigt blåsväder idag.. men bortsett från det tror jag vädret skulle bli skapligt. Kanske vi tar och åker till Jackes föräldrar och hänger där idag. Vi skulle behöva lite frisk luft alla tre!
 
Jag har precis suttit och skickat in ansökan för föräldrapenningen och vilken ångest det är! Man vill ju att dagarna ska räcka så långt som möjligt men mina dagar är i princip helt slut och nu nallar jag på Jackes dagar. Önskar att man hade haft bättre inkomst innan det här så man hade haft råd att ta ut ännu mindre dagar.. men icke sa nicke, det går inte. Känner verkligen att jag skulle kunna jobba en hel del på helgerna framöver - för i så fall kan jag ju dra ner på dagarna lite till. Men vi får se hur det blir med det.
 
Har inte mkt planer idag egentligen. Ska ringa mormor och kolla om det passar att vi kommer när nästa vecka. Tänkte åka ner och stanna en natt.. sen ska vi åka och kolla på nån bil på vägen hem tänkte vi. Men inget är planerat än och jag måste som sagt prata med mormor om det först.
 
Ha en bra dag!

Stå på knä

Lucas gjorde en ny upptäckt idag: Han kan dra sig upp på knä i spjälsängen. Varför ligga när man kan stå?
Nu är det verkligen dags att sänka botten i sängen.. helt plötsligt lär han väl komma på att han kan stå helt och hållet.
 

Augusti bilder


Dåligt

Det har varit dåligt med bloggande från min del på slutet. Har inte haft nån lust att skriva och har kanske inte haft så mkt att skriva om heller.
 
Har iaf gjort lite den här veckan.. I måndags städade vi som ni vet. Eller ja, rensade och plockade undan ordentligt. 
På tisdagen åkte vi ut till Jessica, Kitty och Albin och hängde där halva dagen. Jacke passade på att åka till golfbanan en sväng medan jag och Lucas var kvar hos Jessica.
Det blev en bra dag trots allt. :) Vi skulle gå till lekparken så Albin fick leka av sig och Jessica visste ju en bra stig som vi kunde gå dit.. det var bara det att ingen tänkte på att det har stormat rätt mkt så vart den där stigen tog vägen efter en stund är det ingen som vet. Men vi gick ändå, lyfte vagnarna över fallna träd och kämpade oss igenom allt snår :) Väl framme vid lekparken kommer ett gäng hotfulla svarta moln och det dröjde inte många minuter tills regnet började falla och vi var tvungna att gå tillbaka. 
Händelserik dag hos Jessica ;D
 
Igår åkte vi till Emilie, Stella & Klara och hängde där hela dagen. Johan kom hem på eftermiddagen och startade grillen :) En bra dag blev det. Men det märks på Lucas att han inte är van att "leka" med andra barn. Han vill inte samsas om nånting och blev riktigt sur på Klara så fort hon lekte med nåt. Tur Klara är lugnet själv, hon verkade inte bry sig avsevärt mycket om vår hetsiga kille.
 
Stal den här bilden av Emilie. Bilder från igår.
 
Idag har jag tvättstugan och Jacke är och golfar. När han kommer hem ska vi bara göra oss klara och sådär och sen ska vi åka till hans föräldrar där hans mormor befinner sig. 
 
 

RSS 2.0