Spindelfobi

Jag har alltid varit rädd för spindlar och den senaste tiden har jag trott attd et blivit snäppet bättre för jag har kunnat se spindlar i källaren och sådär utan att bry mig. Men idag fick jag veta att jag inte alls har blivit bättre utan snarare sämre. 
Det kom en stor spindel krypande över golvet i vardagsrummet och min panik var inte nådig.. problemet är ju också att jag blir så rädd så jag inte kan döda den. Jag måste helst vara i andra delen av rummet och får därför kasta saker mot den men det funkar ju i princip aldrig för dom är ju snabb också. 
Jag pratade med Jessica under tiden spindeln var i farten och hon fick mig iaf att börja andas lite lugnt efter ett tag. Och precis som hon sa måste jag nog söka hjälp eller åtminstone försöka bearbeta detta för det är ett problem. Jag började hyperventilera, grina, skrika och skaka i hela kroppen. Inte okej! Jag blir så arg på mig själv över min reaktion för jag vet så väl att dom inte är farliga utan att jag är farligare för dom. Men den vetskapen räcker inte långt.. När jag väl lugnat ner mig och avslutat samtalet med Jessica så pratade jag med Elina och berättade vad som hänt. Just då kom den krypande över vardagsrumsgolvet igen och paniken var tillbaka. Så då var det Elinas tur att säga åt mig att ta det lugnt och andas. Sjukt. Och jag vet att det är många av er som inte alls förstår och tycker att jag överdriver.. Men jag överdriver inte mina reaktioner utan försöker verkligen lugna ner mig själv.
 
Så nu sitter jag på altan och vet att jag inte kan gå in i vardagsrummet för när jag försökte kasta en katalog på spindeln så kröp den in under soffan och nu vet jag inte alls vart den är. Det får bli Jackes mission att leta fram den när han kommer hem. 
 
Lucas sov under tiden det här hände och det var väl tur för jag kan ju inte föra över den här rädslan på han. Men frågan är om jag kanske skulle ha varit lite mer lugn om han varit i närheten..
 
Så nu vet ni hur min dag är.. Just nu ser jag 3 spindlar här på altan men dom sitter stilla så jag kan hålla rädslan i schack.

Lämna gärna ett ord eller två..

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0